Descoperirea ca ai putea face coaste de miel la multicooker, fragede si gustoase, o sa-ti schimbe viata. E un fel de mancare pe care-l asociez cu Pastele, o vacanta de vara in Grecia sau vreo ocazie speciala. Nu-i deloc complicata gatirea lor (la multicooker), dar carnea de miel se gaseste destul de rar in supermarket. Multicookerul este unul Tefal si cu ajutorul lui am mai testat diverse retete usoare intr-un mod relaxat.
Componentele principale pentru o friptura perfecta sunt o carne buna si multa rabdare, dar in cazul multicookerului ultima cade. Atunci cand sunt cumparate de la macelar, costele sunt deja pregatite, dar carnea din supermarket trebuie s-o pregatim singuri. Se taie vreo 2 cm din carnea dintre oase, astfel incat sa fie expuse coastele. Apoi se razuie stratul de grasime si se taie membrana care poate acoperi carnea.
In continuare se pregateste marinada din:
- 100ml otel balsamic ( merge si vin);
- 50 ml ulei (masline sau floarea soarelui);
- 5 catei zdrobiti de usturoi;
- o creanga de rozmarin tocat;
- 1 lingurita sare afumata.
Se combina toate si se toarna intr-o punga unde deja se afla coastele. Se sigileaza punga si se pune la frigider cam 6 ore, asa ca cel mai bine ar fi sa pui coastele la marinat seara si sa le prepari a doua zi.
Glazura
- 50 ml de otel balsamic
- o lingura cu miere
- un strop de sare afumata:
- ierburi proaspete (rozmarin, cimbru, menta sunt perfecte)
Nu se refoloseste marinada, aceea se arunca. Otetul balsamic se poate inlocui cu vin sau otet de mere. Se glazureaza costele pana devin lucioase. Mirosul de afumat al sarii echivaleaza oarecum pe cel al fumului unui gratar. Aceasta sare o folosesc de cate ori vreau sa adaug aroma de fum unui preparat si cum iarna nu-i sezon de gratare, o folosesc destul de mult. Inainte de a baga costele infasurate pe diametrul oalei, le mai frec cu aceasta sare. Cum nu stiu unde am ratacit suportul de pus pe fundul multicookerului, am pus doua forme de prajituri din otel si apoi am adaugat o cana cu apa. Carnea am pus-o cu coastele dezosate in jos, deoarece nu am vrut ca apa sa-mi spele bunatatea de condimente. Am mai adaugat o ceapa, doua rosii, un morcov, doua tulpini de apio, un gogosar si vreo 5 catei de usturoi. 10 minute dureaza incalzirea multicookerului, 30 minute este programul de Pressure Cook si 5 minute astept sa se echilibreze presiunea cu cea din atmosfera. Se scot din multicooker coastele fierbinti, pentru ca daca se racesc inauntru raman rulate dupa forma oalei. La final, carnea ar trebui sa se indeparteze usor de pe oase.
Din legume si cu stropul de apa in care s-au aburit toate se face un sos blenduit. Se mai poate adauga in functie de gust sare, piper, se mai poate dilua cu un pic de supa daca e prea gros sau se mai poate ingrosa cu o lingurita de amidon in 100 ml de apa.
Pofta buna la coaste de miel la multicooker!
Ce spun cei care folosesc un multicooker tefal
Desi am folosit maxim 5 programe in mai putin de 10 gatiri de cand o am, oala isi merita banii mai ales pentru retetele ce necesita mult timp: fasole cu ciolan, gulas si alte preparate cu carne de vita de exemplu. Am dat 4 stele pentru timpul relativ mare premergator fiecarui program. Cartea cu 45 de retete cu care vine ii va incanta pe cei "paraleli" cu gatitul(nu pot da gres facand o mancare gustoasa) si ii va frustra pe cei mai experimentati care isi vor prinde degetele prin manual si programe la primele 2-3 retete.
Emil G
De cand a venit TefalOnePot aragazul sta degeaba... Ce a gatit? - sarmale - ardei umplut - tot felul de pilafuri - ciorbe de toate neamurile - gulas - supe creme (legumele puse la high pressure, apoi pasate) - o prajitura: brownies - porumb (un sac. Nu, nu exagerez... Am luat din targul de legume un sac plin cu drugi... Si am pus cu apa, la presiune, timp de 10min --vreo 10ture au iesit foarte moi si suculenti-- Apoi, dupa racire, la congelator pt la iarna - gris cu lapte si orez cu lapte Mai ramane sa incerc si mamaliga si deja demontez aragazul:) Glumesc.... Fiind pe butelie, il pastram in casa pt momentele cand vor fi pene de curent pt TEFAL:)
Ramona C
Super incantata, iubesc acest aparat! Usureaza munca foarte mult iar preparatele ies foarte gustoase. Plus ca am scapat de pazitul oalei pe aragaz si pot sa fac alte lucruri in timp ce mancarea se gateste. Acum nu mai evit carnea de vita si preparatele care necesitau mult timp de fierbere, pentru ca se fac foarte repede pe HP. Merita achizitionat!!
Andra D
Excelenta - mancare cu gust ca la bunica - se face f repede, nu stai langa ea -o am de cateva zile si abia astept sa se termine mancarea sa pot gati, incerca si alte retete (ceea ce nu mi facea placere in trecut😜) -mancare de mazare cu carne de porc gata in 20min, orez cu lapte in 9 min, ciorbita de vacuta 20 min+ carnea inca15min. -cel mai bun multicooker de pe piata Cand cumparati un multicooker, recomand sa verificati si W. Acest mc de la Tefal are 1000-1200 W, are putere mai mare fata de alte mc.
Lia A
11 comentarii la „Cum sa pregatesti coaste de miel la multicooker”
Nu mănânc coaste de miel, de fapt, miel deloc. Dar sunt sigura ca sunt o mulțime de retete ce se pot face la acest aparat
Coastele de miel sunt preferatele sotului meu, buna reteta!
Nu suntem asa mari fani carne de miel, dar un multicooker as vrea si eu.
Un multicooker pare sa fie o investitie buna, multumim de sugestii.
Voi salva rețeta. Mi-ai făcut poftă.
Desi nu ma dau in vant dupa carnea de miel, acesata reteta de coaste mi-ar placea cu siguranta.
Pe lângă poftă, mi-ai dat și de lucru, pentru că sunt preferatele soțului meu.
Foarte bună și rețeta și recomandarea! Te iert dacă îmi ies la fel la muticooker -ul meu. 🙂
Cred ca am cativa ani de cand nu am mai mancat miel. Arata bine.
Eu am multicookerul de la Tefal si am sa incerc si eu reteta propusa