Daca ajungi in Craiova iti vei pune cu siguranta intrebarea unde si ce anume vei manca in timpul sederii tale aici. Nu stiu ce tip de mancare iti place, daca esti traditionalist sau mai aventuros in acest domeniu, dar stiu sigur ca vrei sa mananci bine, la un pret rezonabil. La fel ca in orice oras mare poti obtine cu usurinta orice tip de mancare, in orice zi si la orice ora, asa ca acest aspect nu trebuie sa te ingrijoreze. Daca calatoresti zilele acestea in orasul meu vei putea sa te infrupti din orice tip de mancare stradala la Craiova Street Food Festival, dar daca nimeresti aici in restul anului nu-i asa ca ai aprecia un local recomandat de un prieten? De ce sa testezi pe pielea ta cand poti merge la sigur? Eu iti recomand sa mananci la Il Forno Pub&Grill.
Noi de o jumatate de an mai ca ne-am mutat la Il Forno Pub&Grill, aici facem Blog Meeturile, aici ne intalnim la o bere sau o cafea inainte sau dupa vreun eveniment, aici mancam cand avem chef de ceva bun. Tot aici bucatarul ne cere parerea inainte de a introduce in meniu noi feluri de mancare. La ultimul BlogMeet el ne-a surprins cu
– platou antipasto misto au avut humus cu ardei copt, feta marinată, prosciutto crudo, salam milano;
– pizza milano forte un home made green pesto;
– maiale alla cacciatore ;
– apple crumble cu înghețată de vanilie.
Sa spun drept desi maiale alla cacciatore era foarte apetisant, eu n-am mai putut sa gust nici macar o gura din el, era plina ochi. In schimb nu ma pot abtine sa nu te tentez cu o poza. Cacciatore inseamna vanator in italiana si alla cacciatore se refera la o masa vanatoreasca, adica in stil rustic. De aici rosiile, rucola, cartofii cu care este inconjurata bucata frageda de carne de porc.
- antipasto
- apple crumble cu inghetata de vanilie
- pizza craiova
Antipasto inseamna literalmente „inainte de masa” si este echivalenta cu hors d’oeuvres, mezze sau tapas spaniol, este o combinatie de bucatele mici de mancare gustoasa destinata să stimuleze apetitul inainte de masa principala. Antipasto este o metoda minunata de a savura o conversatie cu prietenii langa un pahar de vin sau o bere, obtinandu-se o stare de relaxare. Pregatind un platou cu antipasto nu ai cum sa dai gres, de aceea si acasa cand vin prietenii in vizita tot asa ceva servesc. Ce poate fi preparat mai rapid decat o astfel de gustare in care pun cateva bucatele de carne delicata, prosciutto crudo, pepperoni sau un fel de salam, langa branzeturi bogate, paine rustica, masline si ardei, rosii sau cateva inimi de anghinare? Este o idee simpla si poti introduce in functie de sezon diverse legume si fructe proaspete. Parfumul si aspectul alimentelor servite este foarte important, aromele, culorile amestecate fac deliciul unei petreceri.
La apple crumble important este echilibrul intre aromele dulci ale soiurilor de mar folosite. Nu pot spune ca mi-am dat seama ce soi anume a folosit bucatarul, dar stiu sigur ca i-a luat ceva timp sa caute, sa experimenteze, sa amestece si sa potriveasca totul astfel incat sa gaseasca cea mai buna combinatie. Din experienta mea pot spune ca cu cat folosesti mai multe soiuri, cu atat mai bogata este aroma. Fac si eu destul de des acest desert, dar mai mult la inceputul toamnei, cand este sezonul merelor. Scortisoara pe care o folosesc este luata de la un magazin special de condimente din Grecia si dupa ce bag la cuptor amestecul pot sa spun ca toti vecinii saliveaza intens. La fel, toti cei care au intrat in restaurant dupa ce ne-a fost servit apple crumble la masa, pot sa bag mana in foc ca i-a dat gata mirosul de amestecat de mar copt, zahar brun, ovaz si scortisoara. Toppingul meu preferat toamna este sosul de caramel si frisca, dar atunci cand temperaturile sunt crescute adaug la fel ca si la Il Forno putina inghetata. Am vazut in meniu si alte deserturi imbietoare (Tiramisu, Cheesecake), dar te las sa rasfoiesti singur ofertele dulci.
Despre pizza ce sa-ti spun? Nu cred ca este cineva caruia sa nu-i placa, iar in noul meniu ai de unde alege. In fiecare zi poti manca bine.
Te astept in orasul meu!
13 comentarii la „Unde si ce mananci in Craiova?”
Din descrierea ta pare un loc foarte fain si deja mi s-a facut foame. Sper sa ajung macar o data in Craiova ca sa mananc din bunatatile recomandate de tine.
Sper sa ajung in Craiova si eu. Iar acum stiu unde pot manca bine.
Uite ca in Craiova n am ajuns pana acum, dar o sa tin cont de sugestiile tale.
Mie imi place super mult pizza. Avand in vedere ca atunci cand vizitez un oras nou aleg sa mananc doar in locuri recomandate de alte persoane, e foarte posibil sa mananc Il Forno cu prima ocazie.
Cand voi poposi in Craiova o sa tin cont de îndemnurile tale. Mersi pt pont
Am fost de cateva ori in Craiova insa nu am mers la niciun restaurant. Poate pe viitor.
In Craiova nu am ajuns, insa si pe zona Brailei sunt cateva restaurante care imi plac mult
Nu am ajuns in Craiova pana acum, dar cand o voi face sigur voi reciti articolul tau pentru a alege cele mai bune locuri pentru servit masa.
Mi s-a cam facut foame. Stiu unde mananc cand vin in Craiova.
Daca ajung in Craiova te voi vizita clar si atunci iti voi urma sfaturile in ceea ce priveste un restaurant bun, un club si cine stie de ce voi mai avea nevoie
Cât de bine arată platoul qntipasto ! Am făcut facultatea în Craiova și mi-e foarte dor de orașul ăsta !!