Stii ce spune rucsacul tau despre tine?

Stii ce spune rucsacul tau despre tine

Se spune ca daca vrei sa cunosti personalitatea unei femei nu-i bine sa o privesti in ochi, ci sa privesti ce poarta in geanta.  Incepand cu Sigmund Freud care a asociat accesoriile cu cea mai intima parte a femeii si terminand cu barbatu-meu care a analizat istoria emanciparii mele in numarul si modelele de genti si pantofi, cam toti barbatii le vad ca o oglinda a psihicului feminin. Noroc ca cel care a inceput aceasta traditie psihologica ne-a parasit, iar barbatu-meu s-a plictisit incercand sa le descifreze zilnic semnificatia. Pai cum vine asta, aseara eram o sofisticata,  care a aparut cu o geanta nici cat smartphonul,  semn al elegantei si feminitatii absolute, iar azi de dimineata am plecat  carand in spate ditamai rucsacul? Aseara eram un boboc gingas pe care-l sufla si o boare de vant, iar azi o orhidee nu „Papucul Doamnei”, ci o specie noua -Rucsacul Doamnei. Aseara romantica, diafana, azi practica si grabita. Nu eram tot eu? Mai crezi ca un singur tip de geanta defineste personalitatea? Eu nu cred, dar in schimb stiu ca un astfel de accesoriu ii intareste increderea in sine, e o arma psihologica versatila. Indiferent de stilul ales, o femeie increzatoare nu se reflecta in ceea ce poarta, ci in felul in care vede viata si ii influenteaza pozitiv pe ceilalti.

1. GOSHICO – POSETA FUUTOU
2. SILVIAN HEACH – POSETA
3. DESIGUAL – POSETA CHARLOTTE PIKA
4. STEVE MADDEN – POSETA
5. VERSACE JEANS – POSETA
6. MANGO – POSETA TULIP
7. MANGO – POSETA BOXI
8. STEVE MADDEN – POSETA

Sunt simplu de citit, am sarit peste faza colectionar de genti, apoi cea de dependenta de marca, iar acum investesc mai ales in rucsacuri si portofele de la Answear. Unde mai gasesc eu stranse la un loc 300 de branduri internationale de top? Nicaieri. E drept ca mai mult ma atrag culorile si designul decat brandul, iar pe acest site decat dau filtrare dupa ce ma intereseaza si se insiruiesc frumos toate, cate 180 pe pagina. Sa tot alegi. Sunt membru fidel al clubului Answear si astfel am acces la reduceri stylish chiar de 50% prin programul de loialitate si in plus am si acces la evenimente, invitatii la VIP SALE, Noaptea Cumparaturilor, etc.

La rucsacuri le-am zis rucsacuri de urgenta, adica in ele incap toate obiectele necesare zilnice pana la cazuri de dezastru, calamitate naturala, tsunami, etc. Sa nu ma intelegi gresit, asta nu inseamna ca-mi aleg oricare rucsac, nu, caut pe cele care au o nota distinctiva, sunt inovatoare, indraznete cat sa iasa in evidenta, ca doar sunt accesoriu de moda. Si neaparat rezistente, sa poata duce lejer 10 kilograme. Te miri ce poate atarna atat de mult? Pai cel mai mult atarna gusturile  impletite cu frustrarile si dorintele.

1. DESIGUAL – RUCSAC LIMA CARIBOU 2. PIECES – RUCSAC JESSICA 3. STEVE MADDEN – RUCSAC 4. STEVE MADDEN – RUCSAC 5. LOVE MOSCHINO – RUCSAC 6. LOVE MOSCHINO – RUCSAC

Rucsacul nu este un articol exclusiv pentru femei, necesitatea de a transporta lucruri nu ne apartine, si barbatii pacatuiesc la capitolul acesta, decat ca la fiecare are o altfel de incarcatura fizica si un alt simbolism. Daca deserti un rucsac al unei femei si unul al unui barbat, o sa vezi clar diferentele psihice dintre ei, in variatia de intensitate si de ton a vietii fiecaruia.

Barbatul are o vedere mai generala a faptelor, desparte usor sufletul de corp, intensitatea senzatiilor corporale este relativ scazuta, e chiar putin neglijent cu aspectul fizic, are necesitatea de a concura si castiga, are propriile raspunsuri la orice, cere cuiva sfatul rar, foarte rar. In concluzie ce ai sa gasesti in rucsacul lui? Portofelul, ochelarii de soare, eventual cei de vedere, telefonul, actele lui si ale masinii. Cam atat.

Continutul rucsacului unui femei denota vizualizarea detaliata a faptelor, sensibilitatea interna si externa net superioara, corpul si spiritul strans legate,  afectivitate, emotivitate,  activitati literare, muzicale, artistice, faptul ca dragostea e centrul vietii ei, ca are nevoie mare de intimitate, ca cere usor ajutor. Ce ai sa gasesti in rucsacul ei? E o poveste lunga care difera decat usor de la o femeie la alta, asa ca o sa ma dau pe mine si rucsacul meu de urgenta drept exemplu.

Stii ce spune rucsacul tau despre tine?
1. TOMMY HILFIGER – RUCSAC 2. ADIDAS ORIGINALS – RUCSAC CLASSIC DOTS 3. DAKINE – RUCSAC 25 L 4. DESIGUAL – RUCSAC BOLS LIMA 5. DESIGUAL – RUCSAC 6. PUMA – RUCSAC BUZZ BACKPACK

Rucsacul meu de urgenta este o reminescenta a gentii pentru mamici, atunci caram jumatate de casa ca poate o sa-i trebuiasca ceva bebelinei cat suntem la plimbare, acum iau  lucruri pentru orice eventualitate, dar lucruri vitale. Rucsacul si geanta unei femei contin cele mai profunde secrete ale ei. Sunt scutul sofisticat prin care moda ii protejeaza intimitatea. Fara ele am fi ca si dezbracate si sigur am intra in panica, dar nu pentru ce avem inauntru, ci pentru ceea ce inseamna acestea pentru noi.

O sa-mi fac curaj sa-ti dezvalui ce contine rucsacul meu, de obicei. Cred ca sunt o reincarnare a lui Mary Poppins, orice ai nevoie poti gasi la mine sau poate rucsacurile mele intr-o alta viata au fost SUV-uri. Nu ma crezi? Uite in linii mari continutul:
– Portofel cu acte, chei, agenda, bani, carti, parfum;
– Trusa de prim-, second-, tert-ajutor.  Aici intra de la servetele uscate, servetele umede pana la bandaje, foarfece, plasturi, pansamente;
– Articole de igiena: gel antibacterian, periuta plianta, pasta de dinti, articole de igiena intima;
– Alimente. Sunt hipoglicemica asa ca am mereu in geanta bomboane, ciocolata, pachete de biscuiti, apa;
– Haine. Mereu mi-e frig, zici ca m-am nascut la Ecuator si tin in rucsac macar un pulover, o esarfa, niste sosete, asta in cel mai bun caz.
– Diverse lucruri in caz de urgenta: baterie externa, lanterna, incarcator, fluier, briceag multifunctional, pixuri, pungi de plastic, duplicate de chei ale casei, ale masinii, boxei, de la apartamentul mamei, etc, copii dupa diverse documente, medicamente.
– Cosmetice. Aici port dupa mine un intreg magazin cosmetic, desi in general nu ma machiez inainte de a iesi pe usa din lipsa de timp, dar daca trebuie sa fac fata unui eveniment simandicos, in cinci minute pot arata ca iesita din cutie.

Cred ca am notat cele mai importante lucruri, dar daca cotrobai in el voi gasi inca multe altele. Bine ca nu am animal de companie,  atunci ar mai trebui sa adaug cateva produse specifice.

M-am gandit intr-o zi cum ar fi fost daca as fi trait in secolul XVIII cand pungile (gentile) erau ascuse sub fuste? Sa presupunem ca n-as fi fost o aristocrata, desi ifosele mele cam acolo bat, cum m-as fi descurcat cu rucsacul de urgenta ascuns sub crinolina? As fi reusit sa merg? Pe jos? Sigur nu.

In functie de activitatea zilnica imi schimb si rucsacurile desertand totul dintr-unul in altul. Curios este ca am atins un grad inalt de compactare si impachetare, fiindca imi incap toate si intr-un rucsac elegant, mignon si intr-unul pentru laptop. Uitasem un accesoriu important, laptopul, dar nu-l port mereu dupa mine, pentru ca-i pot suplini functiile cu smartphonul. Capacitatea lor extinsa o datorez  ingeniozitatii si creativitatii unor designeri care adaugand buzunare si buzunarase „secrete” le-au marit volumul, dar si functiile. De exemplu eu folosesc acelasi rucsac pentru scoala, dar si pentru a pleca intr-o excursie la munte sau chiar pentru un voiaj in alta tara. Se poate transforma usor in scaun, perna, materialul impermeabil ma apara de ploaie, fermoarele ascunse ma ajuta sa calatoresc in conditii de siguranta in transportul public, iar designul imi permite sa distribui greutatea astfel incat sa nu incomodeze.

Stii ce spune rucsacul tau despre tine?
GENTI DESIGUAL – ANSWEAR.RO

Am o mie de activitati pe zi si de obicei ma grabesc. Fac fata oricarei provocari, de aceea port la mine parti esentiale din mai multe planuri, traind la maximum. Rucsacul este un simbol al femeii ocupate, dar practica si precauta. Nu-mi prea place sa fac planuri, astept ca neprevazutul sa ma surprinda.  La fel face si rucsacul meu care este un fel de gaura neagra, vei gasi orice in el, cu conditia sa cauti temeinic. Cu ajutorul lui domin sicul fara efort, ca o adevarata fire boema. Sunt trendy, creativa si intr-o alta viata am fost probabil un artist, eventual designer de moda, pentru ca am gusturi bine definite si stiu dintr-o privire sa-ti spun carei case de moda apartine accesoriul tau.

Unii psihologi ar spune ca un rucsac plin ca al meu denota generozitate, incredere in sine, faptul ca ma gandesc la cei din jur si vin in intampinarea nevoilor lor. Eu zic ca aici vei gasi mai mult decat simple obiecte, aici este viata mea, acest articol are rolul de a ma mentine si pastra independenta, o caracteristica a femeii moderne.

Tu ce parere ai? Schimbarile de stil, dimensiune, modul cum purtam aceste accesorii raspund unei anumite perioade de transformare din viata noastra sau femeia este cameleonica si poate sa te surprinda in orice clipa purtand de la un chistoc de minaudiere la un rucsac cat un SUV ?

 SB 2017

 

28 de comentarii la „Stii ce spune rucsacul tau despre tine?

  1. Fiecare se imbraca si alege accesoriile in functie de locul unde merg, momentul ales pentru deplasare, starea de spirit.
    Eu aleg rucsacul de multe ori, dar am o colectie destul de mare de genti la care apelez cand am dispozitie sa ma imbrac elegant.

  2. Desi nu am fost atrasa niciodata de rucsacuri, in ultima vreme, au inceput sa ma atraga, datorita modelelor aparute. Le consideram necesare doar pentru o drumetie, excursie sau ceva de genul, in niciun caz nu le vedeam in alte inprejurari Chiar am vazut niste modele foarte dragute pe site.

  3. Nu ma omor dupa ele, dar trebuie sa recunosc ca de cand mi-am cumparat un rucsacel nu am mai pus mana pe o geanta. Negru, simplu, super comod, destul de incapator. Cred totusi ca o sa imi treaca, am atatea genti frumoase si trebuie sa le mai port.

  4. in perioada asta mi s-a pus si mie pata pe rucsac. unul dragut si mediu ca marime. sa fie inlocuitor de poseta pentru ca mi se pare tare versatil

  5. Eu daca am in geanta, zilnic, pe linga ,,chestii” necesare precum: telefon, chei, potofel, carduri, parfum, batiste nazale, servetele umede, farduri, forfecut, pila de unghii, facturi, bonuri de casa, ambalaje de dulciuri, mai nou castane, ghinde… ce personalitate am? Mereu rad, daca imi fura un hot geanta se sperie de cate gunoaie port dupa mine. :)))))

  6. Eu port rucsac de fiecare data cand trebuie sa-mi iau laptopul cu mine. Si se intampla des. Asa ca am ales un model foarte fain, care imi scoate in evidenta orice tinuta si care e si elegant, desi destul de voluminos.

  7. Eu cred ca alegerile noastre diferite sunt datorate schimbarilor noastre interioare sau a unei dorinte de schimbare. Uneori alegi alta geanta, alta tinuta dupa un eveniment care te schimba. E mai simplu sa alegi impulsiv o geanta, decat sa-ti faci o schimbare impulsiva de look. Cel putin, eu asa vad lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.