Ciorba de urzici

Miercurea fara carne vine astazi cu o ciorba de urzici. Sa aveti pofta!

Ingrediente:

– o farfurie cu urzici;
– o ceapa;
– o catel usturoi;
– un morcov;
– 2 linguri orez;
– 1 pastarnac;
– o lingura bulion;
– o lingura ulei;
– o legatura leustean;
– sare, piper.

 

Se curata ceapa, morcovul, pastarnacul si se taie marunt. Se pun la fiert in apa cu sare. Dupa 20 de minute se pune orezul.
Urzicile se spala bine si se aleg cele tinere sau se ia decat varful, daca sunt mai batrane. Se oparesc in apa cu sare si apoi se toaca.
Cand s-a fiert orezul se pun urzicile, bulionul si usturoiul pisat. Se lasa sa fiarba 5-10 minute, se presara cu leustean si se serveste la masa.
Daca doriti puteti pune 1 litru bors, dupa ce s-a fiert orezul. Eu am facut ciorba de data aceasta fara bors.

 

23 de comentarii la „Ciorba de urzici

    1. Ciorba acrita este in specificul oltenesc, dar eu de data asta nu am pus bors pentru ca nu am avut. Dar sa stii ca parca e mai buna fara, ia sa incerci si tu varianta fara bors.

  1. Am mancat iesri, am spart cateva farfurii 😀 Imi place. Urmeaza in perioada asta de post si un piure de urzici. mmmm … o bunaciune

  2. Uitasem, ceva haios, dialog intre mama si tata( Dumnezeu sa-l odihneasca :

    – Ce avem la masa, urzici? intreaba tata
    – Da. Mananca, ca sunt bune, contin fier…. ii raspunde mama pe un ton mai autoritar
    -N-as putea sa iau un pumn de cuie in locul lor? intraba tata.
    Dar manca … 😀

  3. Mama mea m-a facut sa iubesc urzicile si imi place sale mananc prajite cu usturoi sau chiar cu orez. Ciorba nu ma atrage absolut deloc. Nu stiu daca de vine este faptul ca nu am mancat niciodata sau poate pentru ca nu ma atrage

  4. Eu nu am mancat urzici niciodata, nu am trecut niciodata peste frica de urzici. Stiu ca nu au cum sa doara, ca-s oparite, dar eu parca tot le vad cu tepi si in farfurie :)) M-au piscat prea des cand eram mica prin gradina verziturile astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.