Eu sunt Raluca lui Branziceanu si sunt blogophile.
Acesta era preambulul meu la intalnirea bloggerilor anonimi, unde eram blocata de cativa ani. Microbul de povestitor mi-e intiparit in gene, iar cum fie-mea n-a mai avut nevoie de el si intr-un efort de a economisi hartia, am decis sa creez ceva mai mult si pentru mai multi, depasindu-mi chenarul.
Desi sunt mare colectionara de expresii si nu ma pot abtine de a le scrie pe zidurile FB sau pe al blogului propriu, desi nu mai am cas la gura, pana mai acum un an n-am facut nicio branza, n-am reusit nici sa ma etirez la „next level” cascaval, dar nici sa ma opresc. Ai sa zici: Cum branza din pasca mea!
E simplu, astazi marea majoritate cauta ceva gen „pica branza malaiata…” si chiar daca am mai multe sortimente de branzeturi pe taraba mea de turophile, branzonovela imi lipseste. Poate as fi reusit daca as fi incondeiat ceva despre mancare sau despre pierderea in greutate, dar asta-i alta branza in alta putina.
Cuprins
Schimbarea este o experienta emotionala
Ai fost inspirat vreodata sa-ti schimbi reteta de branza intr-un mod semnificativ care sa te faca mai sanatos, mai implinit si mai fericit? Ai devenit datorita unei influente pozitive o versiune mai buna a ta? Daca da, ai inteles diferenta dintre a face branza si a face cascaval, dintre un blogger si blogger partener. Schimbarea este o experienta emotionala, iar raspunsul initial este adesea negativ. Asa a fost si al meu, am scanat noua situatie si am zis ca nu-i in beneficiul meu, replicand: „Da si eu am mancat branza de marmota impaturita-n celofan”. Pe urma m-am gandit ca n-ar strica unele modificari in reteta, n-ar fi deloc rau.
Succesul necesita unirea fortelor
Daca doresti ca oamenii sa accepte schimbarea trebuie sa investesti timp in planificare si comunicare. Ai sa zici: „Mare branza!” Ete, ca e mare. Mai intai trebuie sa empatizezi cu nevoile lor, sentimentele lor. Curba de invatare ar trebui sa nu mai bata pasul pe loc si sa stea pitita sub clopotul lui Gauss, ci sa tinda spre maximul ei. Dar nu cumva ma voi autoconsuma, arzand ca o flacara? Ce ar fi sa-mi unesc fortele cu alti bloggeri? Nu cred ca mi-ar strica niste Armonie Acvatica, Alina Gheorghe, O Pisică Neagră, Tulips & Sparkles sau niste Alma Nahe(r) in CalatoriaPerfecta.ro, dar cel mai aproape imi e Craiova pe blog. Natural.
Dupa ce am recitat cu fervoare: „To (have ) cas(h) or not (to have ) cas(h)! „si nu m-a auzit nimeni, am ajuns sa strig: „Dau un regat pentru un cascaval! ” Noroc ca trecea pe acolo mai pe subseara un partener SuperBlog, Daniel, si mi-a raspuns natural ca: „Branza nu dupa marime, ci dupa gust se pretuieste…” in combinatia „Branzeturi cum se… cu Vin”.
„Spune-mi ce branza impletesti, ca sa-ti spun cine esti”
Ceva mi-a spus din start ca putem urni un drob de sanse impreuna, unul pe care sa-l dam in leagan si sa-i legam de-un nasture o esarfa pe care sa scrie ASBO ( ASociatia Bloggerilor Olteni). Na, ca mi s-au umezit ochii, am inceput s-o dau in branza topita. Avea dreptate mama cand ma incuraja: Nu fi branza, ca te mananca lupii, rad pana si clovnii de tine!. De curand m-a blogoslovit cu: Raluca, fii cascaval, n-o branzi!
„Asa s-a ales urda de zer”
Acum simt si eu ca-s ca branza-n bucate si fiindca nu faci primavara cu o muscata, am plusat cu ajutorul celorlalti bloggeri pana avem un pom incarcat mai ca bradul de Craciun cu diverse proiecte:”Stop abuzului de alcool”, „Miercurea fara carne”, „Craiova 2 online”, etc.
Pana una-alta mananc branza, deci exist si am invatat ca branza gratis se gaseste numai in cursa de soareci. Lucrurile se intampla cu un motiv. Cam tarziu mi-am dat seama ca: „Unde-i unul nu-i putere/Decat nevoi efemere/ Unde-s multi puterea creste/ Si cascavalul se urneste”, dar recuperez repede. Experimentul ASBO functioneaza, dar n-ar strica niste ajutor de la parteneri media.
„Cin’ se ia cu mine bine, ii dau branza de la olteni”
Cum branza dulce mult aduce, invit la Craiova sa scoatem cascaval din piatra seaca pe toti bloggerii parteneri, dar si partenerii media: Chic-Elite, Connect, Mujer, Comunicate de presa, Radio Romania Cultural, toateblogurile.ro, TVR2, Creadiv, Zelist Monitor. Concluzia ar fi ca numai cu truda se face branza buna, dar banuiesc ca asta deja o stiati.
Praz avem, proiecte avem, asa ca-mi atarn branza-n cui si va spui:
„Si-am incalecat pe-un ou sa va fac un cadou, si-am incalecat pe-o branza ce-alerga ca o manza, si-am incalecat pe-un praz si v-am spus povestea azi, si-am incalecat pe-un iepure domesticit sa va spun: „Paste Fericit!”
Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017
33 de comentarii la „Confesiunile lui Branziceanu”
Felicitari pentru articol,ai reusit sa ma zapacesti :))
Macar atat branza sa fac si eu! :))
Ce frumos ai scris! 🙂 Si ce comunitate frumoasa aveti voi acolo! Bravo!
Mi-ar placea sa fie si la noi asa ceva!
Cred ca incep sa se contureze astfel de comunitati in cam toate orasele, se incheaga mai greu, dar vizibil.
Frumos articol, ce de branza in combinatii 😀
M-am topit ca mozzarella pe pizza.:))
🙂 )))
M-ai dat gata! Am citit, am recitit….am ras, am zambit si m-am intrebat de cate ori am trecut saptamana trecuta prin Craiova spre Motru si nu m-am gandit la branza deloc 🙂 ))))
Treci asa de des? Ai putea sa cobori intre doua trenuri? Daca da, scrie-mi si te astept cu branza-n gara.
🙂 )))))
Mor dupa branza asa ca „da” vin pana in Oltenia special daca e cazul 🙂 )))))
Si da, chiar trecem des pentru ca avem un tir la Motru (ma rog, sotul trece mai des ca eu nu am drum pe acolo), dar trecem nu cu trenul evident 😛
Mi-a placut articolul tau si chiar m-am regasit in cateva din ideile expuse. Felicitari pentru participarea la SuperBlog, mereu mi-au atras atentia articolele tale care sunt foarte fain realizate. Mult succes in continuare! 🙂
Deja m-am topit de tot, m-am intins ca o placinta cu branza din aia buna.
Ce de branza :))) Imi place ca sunteti o familie acolo in Craiova, va intelegeti bine si va intalniti de fiecare data cand aveti ocazia! Felicitari pentru articol!
Daca reusim sa facem si cascaval ne-am scos :))
Felicitari pentru articol! Ce comunitate frumoasa aveti …
Merci, am avut noroc cu Daniel ca nea- adunat si cu Chinezu ca ne sprijina.
Felicitări pentru articol și bafta ! Tot Daniel îmi este și mie mai aproape😃
Pai de, daca te cheama tot Raluca :))
chiar mi-a placut articolul, m-ai amuzat teribil, succesuri 🙂
Astept succesul si cascavalul, sper sa ajunga inaintea doamnei cu coasa.
M-au amuzat teribil toata branza si cascavalul din articol, nu cred ca as fi putut sa folosesc asa bine cuvintele. 🙂
Cred ca mi-era foame.
Succes, chiar mi-a placut articolul :). Cred ca participarea la SuperBlog iti aduce, in afara de premii, prieteni… lucru pentru care aproape ca imi pare rau ca nu am avut rabdarea de a duce la capat singura editie la care m-am inscris (in 2012 oare?)…
Da, mi-am facut multi prieteni si cu cei din Bucuresti reusesc sa ma vad de cateva ori pe an la diverse evenimente.
Succes si multa branza :)))) la propriu si la figurat.
Sa fie! Sa ploua cu cascaval!
:)) Chiar zilele trecute ii povesteam colegii de la munca ca eu visez cascaval si noaptea:))
chiar ma bucur ca aveti o comunitate asa faina in orasul vostru!
Ai făcut-o de ..oaie! Brânza, deh!
Felicitari pentru articol!!!
Familia SuperBlog e fericita sa te aiba alaturi!
Articolul m-a captivat dea dreptul, ocazie cu care am descoperit ca si eu sunt mare fana branza.
Ha ha esti tare, imi place mult imaginatia ta… chiar ma gandeam intr-o viata anterioara nu te-ai numit Branziceanu :))
http://deyutza87.blogspot.ro/
Nici eu, m-am prins cam tarziu de asta. Desi ma vait pe aci inainte ma chema Cascavaleanu, apoi cascavalul s-a impartit la trei, asa ca am ramas la Branziceanu.
Imi place sa vad ca sunteti atat de uniti si mergeti la atatea evenimente. Mi-ar fi placut sa am si eu in zona mea asa persoane frumoase si sufletiste