Pana acum a fost simplu. Mi-a cam dat de cap curatirea lemnelor de coaja, fiindca nu mai facusem asta, dar cu grija sa nu ma ranesc, am trecut si peste acest hop. Taitul in bucati a fost simplu avand motofierastraul Makita, desi taierea la 45 de grade nu prea mi-a iesit cum am vrut eu. Am insirat bucatile taiate pe jos in iarba si am trecut la chertarea pentru imbinari la 40 cm de baza. Asa am auzit ca se spune de catre dulgheri, dar cautand cuvantul in Dex am avut o surpriza, nu exista. Daca ii gasiti pe undeva etimologia, spuneti-mi. Cum nu aveam experienta mi-a cam fost teama sa nu tai prea mult pentru imbinare, asa ca am folosit si o dalta ca sa cioplesc. De aici totul a fost floare la ureche. Am dat gauri cu burghiul si am folosit bari filetate de 6mm cu saibe plate si cate doua piulite la fiecare capat.
Ce spun cei care folosesc un Motofierastrau (Drujba) Makita EA3200S35B
I-am promis ca ii cumpăr lui bunicu o drujba de calitate și mi-a spus ca e foarte mulțumit, pentru o utilizare ocazională este foarte buna.
Adi
Super! Am urmărit diverse filmulețe atât de la producător cât și de la distribuitori și spun doar atat; se comporta exact ca acolo. Am tăiat sâmbăta 28 aprilie 2018, 4 metri cu I de lemn de fag, am consumat 2,5 litri benzina și 800 ml. Ulei de lant. Funcționează impecabil! Recomand uleiurile MAKITA atât pt. Lanț cât și pt. Amestec.
Aurel B
La o luna de la achizitionare pot spune ca am facut cea mai buna alegere. Usor de asamblat, intuitiva, materiale de calitate, relativ putine piese din plastic care se pot deteriora, porneste foarte usor si are un consum relativ scazut de carburant. In aproximativ 6 ore am taiat si tocat 15-20 de pomi dintr-o curte batraneasca, consumul a fost de 600-800 ml carburant si 400 ml ulei. Lantul nu a dat semne de oboseala. In concluzie raportul calitate-pret-nevoie a fost cel mai bun pentru mine. Multumesc
Ovy
Am o astfel de drujba de 8 ani de zile. In afara de curatat carburator, bujii si filtru de aer n-am umblat la ea. Am folosit-o la construit o casa, si apoi la taiat lemne de foc in fiecare an. Si la o sumedentie de alte trburi pe langa casa, curateni in gradina etc. functioneaza impecabil nota 10++++
Erol P
Ce spun cei care folosesc o Masina electrica de tuns gazonul Makita ELM3720
Foarte mulțumiți de produs! Taie foarte bine! Ușor de manevrat! Raportul calitate pret este excelent!
Miorita A
Am decis sa inlocuiesc un noname de 1000w si am facut alegerea perfecta. O folosesc pe treapta cea mai inalta pe o suprafata de livada de aproximativ 1000 m2, a facut fata cu brio la iarba de 10-15cm, practic m-am jucat cu ea in loc sa ma chinui cum faceam innainte cu cea veche. In curtea din fata, o suprafata de aproximativ 300m2 practic m-am plimbat cu ea 20 min, pe treapta a 2-a ( aici am gazon si este bine intrerinut ) Nu am ce sa-i reprosez, iarba taiata o marunteste foarte bine, nu ramane nimic in spate daca mergi calm si nu “alergi” cand tunzi iarba sau gazonul. Sacul colector are gura de vizitare pentru verificat nivelul de umplere, foarte util. Cand o reglezi pe inaltime se face doar comutand maneta pe treapta dorita, nu mai stai sa desurubezi si sa insurubezi fiecare roata, iar foarte util si comod. Per total, nimic de reprosat, de la mine nota maxima.
Bogdan D
Mașina este foarte buna comparativ cu cea Bosh pe care a înlocuit-o și încă vreo doua no name! Motorul este destul de puternic pentru gazonul crescut. Sacul este încăpător, nu sare iarba pe lângă, materialele de calitate, deși cineva spunea ca este slab calitativ! Chiar este calitate buna, având o tija metalică in fata sacului(la prinderea pe masina) pentru susținerea greutății adunate, lateralele fiind din material! Sacul are indicator de plin! La Bosh, sacul era total din plastic destul de rigid și se desprindea de fiecare data când se umplea! Nu mai vorbim de sistemul cu maneta pentru reglajul tăierii! Depozitarea este ideală pt cei care nu au spațiu, aceasta stand in picioare cu mânerul rabatat si ocupând efectiv MAX 50 cm! Per total recomand mașina cu caldura!
Liviu P
Am taiat in trecut cu o MAKITA ELM 3311.... Insa cum cu ELM 3720, este o diferenta ca de la cer la pamant, total vizibila. Desi nu este mare diferenta de pret, 3720 are maneta de reglare inaltime foarte comoda si usor accesibila, la cealalata trebuiau desurubate rotile(si nu este deloc usor sa desurubezi 4 roti-mai ales cand ai iarba inalta si nu poti intra din prima la inaltime redusa), latime mai mare, puterea de 1400W este extraordinara, avansezi rapid, eu o folosesc usor ptr 6-700 mp, iar in cazul in care a lasat iarba taiata in urma, revii si o baga la sac imediat. Sacul este mare si usor de accesat. Manerul este reglabil pe inaltime si se poate rabata usor la depozitare. Ca si dezavantaj: cand o sa am bani imi voi lua una cu acumulator ca sa nu se mai agate cablul printre tuia si trandafiri...:) Comparativ cu cele cu motor cu benzina, nu face zgomot, si o opresti/pornesti de cate ori vrei si cand vrei (si de 5 ori pe minut)... Fata de acele drujbe de care trebuie sa tot stargi de sfoara si care inafara de zgomotul asurzitor, mai fac si fum....
Woma Eco
SuperBlog 2015
16 comentarii la „Pe omul gospodar il stii dupa gradina”
draga mea mi-ar trebui si mie o gramada de scule si unelte.
O grădină frumoasă necesită investiții în unelte profesionale, timp, dedicare și, mai ales, suflet.
La chestii din astea nu ma bag, nu ma pricep.
Mare adevar ai grăit și aș mai adăuga eu ca omul gospodar se mândrește și se îngrijește de grădină cu unelte moderne care îi ușurează munca.
Mi-ar fi plăcut sa stau la casa si sa am o gradina. Nu mare, ca nu ma omor cu intretinerea.dar cat de cat
Cred ca acesta este unul dintre motivele principale pentru care am o retinere in a ma muta la casa: nu as avea timpul necesar intretinerii gradinii.
O grădină frumoasă și îngrijită e cu adevărat primitoare și îți e drag să stai în ea cât mai des.
Oh si noi ne gandim cu groaza si cu entuziasm la gradina pe care o sa o avem la casa. Ma bucur ca gasim tot felul de ustensile.
Este mult de lucru intr-o gradina, e important sa ai grija de ea si sa ai si ustensilele ajutatoare. ^_^
Ce de ustensile utile pentru cei care au grădină de îngrijit 🙂
Uau, ce harnici sunteți voi! Eu nu m-aș fi gândit să-mi fac singură mobilierul pentru grădină.
Adevărat! Degeaba ai idei și îți place să faci lucruri pentru grădina pe care o ai, dacă nu ai ”ustensilele” necesare.
Și noi avem multe asemenea lucruri necesare îngrijirii și întreținerii grădinii, chiar dacă nu se întinde pe o suprafață foarte mare.
Și facem singuri toată treaba pentru că satisfacția este extraordinară.
Un articol inspirat cu recomandări utile. Într-adevăr, omul este caracterizat de locul în care stă. 🙂
Sunt momente in care chiar imi doresc sa stau la curte si sa ma pot gospodari si eu.