Ingrediente:
-3 andive;
-3 felii bacon;
– Vegeta;
– Vegeta;
– sare, piper;
– Sos Mornay: – unt 2 1/2 linguri;
– 3 linguri faina;
– 2 cani lapte caldut;
– un varf de nucsoara;
– 100 gr crema branza telemea Napolact;
– sare;
– piper.
– 3 linguri faina;
– 2 cani lapte caldut;
– un varf de nucsoara;
– 100 gr crema branza telemea Napolact;
– sare;
– piper.
Preparare:
Se spala andivele, se curata frunzele exterioare si se taie in doua pe lungime pentru a se scoate mai usor mijlocul.
Se pun la fiert in apa cu Vegeta si putina lamaie pentru a se indeparta amareala caracteristica. Am vazut ca unii recomanda fierberea in doua ape, dar mie mi se pare ca i se ia de tot gustul amarui caracteristic, dar voi puteti alege cum anume sa le preparati. Se mai pot stropi cu lamaie si apoi se prajesc usor intr-o tigaie.
Se face sosul Mornay.
Se scurg bine de apa andivele pentru ca altfel se va dilua sosul. Dupa ce se racoresc se infasoara in bacon si se aseaza intr-o tava termorezistenta si peste ele se toarna sosul Monay. Se mai poate pune branza Gruyere, parmezan sau cascaval.
Se introduce vasul in cuptor pana se formeaza deasupra o crusta si apoi se servesc.
4 comentarii la „Andive cu bacon, gratinate”
sa stii ca nu am mancat niciodata ,sa imi zici daca au fost bune sa fac si eu >d<
Mai dar fara carne nu ai o versiune de reteta? Spor!
I like them very much
Reteta e super, dar pozele ti s-au imbolnavit de galbinare :))