Andive cu bacon, gratinate

Ingrediente:

-3 andive;
-3 felii bacon;
Vegeta;
– sare, piper;
– Sos Mornay: – unt 2 1/2 linguri;
                        – 3 linguri faina;
                        – 2 cani lapte caldut;
                        – un varf de nucsoara;
                        – 100 gr crema branza telemea Napolact;
                        – sare;
                        – piper.

Preparare:

   Se spala andivele, se curata frunzele exterioare si se taie in doua pe lungime pentru a se scoate mai usor  mijlocul. 
   Se pun la fiert in apa cu Vegeta si putina lamaie pentru a se indeparta amareala caracteristica. Am vazut ca unii recomanda fierberea in doua ape, dar mie mi se pare ca i se ia de tot gustul amarui caracteristic, dar voi puteti alege cum anume sa le preparati. Se mai pot stropi cu lamaie si apoi se prajesc usor intr-o tigaie. 

   Se face sosul Mornay.
   Se scurg bine de apa andivele pentru ca altfel se va dilua sosul. Dupa ce se racoresc se infasoara in bacon si se aseaza intr-o tava termorezistenta si peste ele se toarna sosul Monay. Se mai poate pune branza Gruyere, parmezan sau cascaval.
  Se introduce vasul in cuptor pana se formeaza deasupra o crusta si apoi se servesc.
 Pofta buna!

4 comentarii la „Andive cu bacon, gratinate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.