Ingrediente:
1 plic Quattro Formaggi Knorr Fix;
350 gr penne mini;
250 ml lapte;
50 ml smantana;
50 gr seminte pin;
2 linguri ulei aromat cu usturoi;
doua oua;
4 ciuperci;
4 linguri parmezan ras;
1 praf de nucsoara;
sare, piper dupa gust
Se pune la fiert o cantitate mare de apa pentru paste.
Se prajesc samburii de pin intr-o tigaie cu baza groasa, incinsa, fara grasime, pana devin aurii si apoi se scot pe o farfurie rece.
Se incalzeste uleiul aromat cu usturoi in aceeasi tigaie si se pun ciupercile, calindu-le la foc mic pana se inmoaie.
Cand apa din oala clocoteste se adauga sarea si pastele, tinandu-se cont de timpul precizat pe punga de catre producator.
Se pune continutul plicului de la Knorr in 250 ml de lapte si 50 ml de smantana si se amesteca. Vasul se pune la foc mic, amestecand mereu ca sa nu se prinda. Odata sosul legat, se ia vasul de pe foc lasandu-se cateva minute la racit. Se bat ouale si se adauga in compozitia racita, impreuna cu ciupercile scurse bine de ulei si nucsoara, formandu-se un sos legat.
Chiar inainte ca pastele sa fie gata, am scos o ceasca de apa de la fiert si am pus-o deoparte. Cand pastele au fiert asa cum imi plac- al dente, le-am scurs si le-am pus peste sosul creat amestecand totul. Daca mai este nevoie ca sa se incorporeze sosul mai bine vei adauga din apa pastrata.
Se incalzeste cuptorul la 200 grade C si se pune tava in cuptor.
Se condimenteaza dupa gust si se pune totul intr-un vas termorezistent. Se presara deasupra samburii de pin si parmezanul ras, stropind si cu putin ulei aromat.
Pofta buna!