De câte ori utilizezi smartphone-ul, există sansă sa îl scapi din mână. Chiar dacă ești extrem de atent, este nevoie de o clipă de neatenție pentru ca dispozitivul să cadă. Deși unele ecrane de iPhone sunt proiectate pentru a rezista la impact, s-ar putea să te trezești ca ai spart display-ul. Vestea bună: un ecran spart nu înseamnă că telefonul tău este distrus. De fapt, dacă doar sticla este afectată, reparația este rapidă și ieftină. Vestea proastă: dacă ecranul LCD este spart, va trebui să plătești mai mult pentru reparație. Poți să vezi mai multe detalii aici despre reparația iPhone-ului tău și despre ce implică schimbul de LCD, pentru a te pregăti din timp și a fi mai motivat să ai grijă de mobil.
Care este diferența dintre sticlă și LCD?
Dacă ai căutat deja piesele de schimb, este posibil să întâlnești două opțiuni foarte diferite: un ecran de sticlă și un ecran LCD. În timp ce prima opțiune este ieftină, a doua nu este, cu siguranță. Iată diferența:
- Ecranul de sticlă este stratul exterior de pe ecranul telefonului. Deși este special conceput pentru durabilitate, este totuși doar sticlă (între straturile de film de plastic), motiv pentru care nu este foarte scump să îl înlocuiești.
- Ecranul LCD (sau Ecranul cu cristale lichide) este direct responsabil pentru afișarea și funcția de răspuns tactil a dispozitivului.
Ambele tipuri de ecrane sunt suprapuse, iar duritatea lor nu poate fi garantată – de aceea unele măsuri de precauție implică instalarea unei folii de protecție din sticlă sau silicon și a unei carcase sau huse durabile. Acestea vor preveni eventualele lovituri și vor da un plus de rezistență ecranului iPhoneului tău.
Cum îți dai seama care ecran este spart?
De cele mai multe ori, deteriorarea ecranului tău din sticlă va fi destul de evidentă. Vei vedea bucăți de sticlă sparte și crăpate, care pe măsură ce sunt apăsate se extind mai mult. Ocazional, însă, ecranul de sticlă va fi intact și este posibil să nu îți dai seama de daune
până când nu încerci să îl utilizezi. Indiferent dacă deteriorarea este vizibilă sau nu pe suprafața sa, este bine să efectuezi un diagnostic rapid pentru a determina amploarea problemei și nevoia de a fi înlocuit. Chiar dacă sticla este crăpată sau nu, examinează ecranul și verifica dacă:
- Există pete negre, zone decolorate sau secțiuni neclare pe ecran.
- Ecranul rămâne complet negru.
- Apar linii sau modele care nu sunt simple fisuri în sticlă.
- Lipsește sensibilitatea la atingere (touchscreen-ul este nefuncțional).
Dacă întâmpini oricare dintre aceste situații, ai de-a face cu un ecran LCD spart. Dacă sticla este spartă, dar afișajul este clar și capacitatea de atingere funcționează, acesta este un semn bun. Problema este probabil doar ecranul de sticlă, care va necesita o înlocuire.
Concluzionând, indiferent dacă ai de-a face cu o sticlă crăpată sau cu un ecran LCD spart, poți găsi un serviciu de reparație rapid și fiabil la mobilefix.ro. Tehnicienii noștri calificați vor face ca iPhone-ul tău să fie reparat și utilizabil din nou, în cel mai scurt timp!
Sursă foto: shutterstock.com
Ce spun cei care folosesc Display Cu Touchscreen iPhone 7 Negru
L am schimbat singur, un display bun, culori aproape ca la unul original(pe undeva pe la 90%), recomand
Emil M
A durat ceva timp pana l-am inlocut, dar functioneaza perfect. Merita cumparat
Cristian B
Foarte bun exact ca originalul culori vii rezolutie ca si cel original
Sebastian S
La prețul asta chiar merita!
Razvan C
Display-ul functioneaza perfect si este conform pozelor, nu are nici-un defect, nici estetic, nici functional. Daca voi intampina vreo problema revin.
Andrei K
15 comentarii la „Cum știi dacă ți-ai spart display-ul sau ecranul de sticlă? Află aici mai multe informații!”
Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂
Super, chiar interesant articolul tau. Nu m-am gandit la toate astea pana acum.
Nu este prea greu sa-mi dau seama cand mi s-a spart displayul telefonului. Mai greu este sa previn aceste accidente care la mine sunt destul de frecvente
Am optat mereu pentru folie pentru a preintampina astfel de probleme, dar am si mare grija de el. In caz de accident, macar acum stiu cum pot verifica.
Eu am avut ecranul spart si a trebuit sa ii schimb displayul. Si telefonul era abia cumparat…
Foarte interesant! Chiar nu stiam atatea detalii. Iti multumesc! Primavara frumoasa iti doresc!
Pfuai, am avut si eu un astfel de experiment nefericit cu telefonul…mama cat m-am mai stresat atunci…Dupa, am mers direct sa cumpar folie!
N am avut niciodata ecranul spart dar la telefonul asta pe care il am acum, am reusit sa il cam zgarii.
Eu nu mi-am spart inca ecranul la nici un telefon pe care l-am avut, dar nu e timpul trecut. ::)
Bine de stiu. Am aflat informatii utile 🙂 Sper sa le aplic cat mai in viitor :))
Pai cred ca se vede daca l-ai spart, nu? 🙂 dar in orice caz, nu as dori sa pateasc asta cu telefonul meu!
Încă nu am avut ghinionul să-mi sparg ecranul. Informațiile tale îmi sunt de mare ajutor.
Nu am pățit sa îmi sparg telefonul pana acum dar e bine de știut ce as putea sa dac în acel caz. Eu folosesc și folie de protecție și o carcasa ccu clapeta care protezeaza ecranul.
Dai jos folia si ai aflat!
Eu personal nu am avut norocul acesta, sotia a schimbat 3 telefoane pana acum