Orice tip de job necesita pregatire si o atitudine potrivita pentru specificul lui. Astfel, daca lucrezi in fata camerelor, fie ca esti vlogger, jurnalist sau prezentator TV, trebuie sa stii cum sa te comporti pentru a le transmite o stare buna celor care te urmaresc. Descopera, in cele ce urmeaza, cateva trucuri cu privire la cum ai putea sa faci acest lucru.
Cuprins
Iata cum sa transmiti o energie pozitiva in fata camerelor de filmat:
-
Zambeste!
Camera accentueaza anumite aspecte legate de felul in care arati, asa ca trebuie sa te asiguri ca in fata acesteia ai o atitudine calma, dar, in acelasi timp, atragatoare. Daca expresia fetei tale tradeaza chiar si o urma de plictiseala sau suparare, audienta ta va deveni dezinteresata foarte repede. De exemplu, daca lucrezi intr-un videochat, cum este Beyou Studio, pe care il gasesti aici https://www.beyou-studio.ro/, trebuie sa ai grija sa zambesti mai tot timpul. De ce? Pentru ca o expresie faciala care transmite fericirea si bucuria este una care atrage, iar durata conversatiei tale depinde de starea pe care i-o transmiti interlocutorului tau.
-
Fii energic!
La fel de bine cum poate sa atraga atentia asupra aspectelor neplacute ce tin de felul in care arati, camera poate sa accentueze si anumite trasaturi, cum ar fi o voce monotona sau o atitudine lipsita de energie. Astfel, trebuie sa te asiguri ca nu esti plictisitor sau mohorat atunci cand vorbesti in fata camerelor. De asemenea, daca ai avut o zi mai proasta, incearca sa nu lasi acest lucru sa se vada, pentru ca vei transmite o stare de anxietate si nervozitate. In schimb, trebuie sa te concentrezi pe subiectul abordat si sa fii relaxat, sa vorbesti intr-un mod fluent si sa fii cu adevarat captivat de ceea ce faci. Pentru asta, ai nevoie de repetitie inainte, pentru ca poate fi destul de complicat, asa ca nu ezita sa exersezi in fata unei oglinzi sau impreuna cu o alta persoana.
-
Uita-te direct la camera!
Ultimul lucru pe care vrei sa il faci in fata unei camere, fie ca inregistrezi, fie ca esti live, este sa iti fixezi privirea pe alte obiecte din incapere si sa uiti complet de camera. Este important sa ai contact vizual cu camera, la fel cum ar fi in cazul unei conversatii fata-n fata. Trebuie sa incerci sa te uiti in obiectivul acesteia, sa ai o privire fixa, mai mult sau mai putin. De asemenea, trebuie sa eviti sa te uiti in gol, pentru ca nu este atractiv si vei lasa impresia ca te plictisesti.
Tine cont de aceste trucuri, exerseaza si vei vedea ca joburile care presupun lucrul in fata camerelor de filmat vor deveni floare la ureche pentru tine!
21 de comentarii la „Lucrezi in fata camerelor de filmat? Iata cum poti transmite o ENERGIE POZITIVA!”
Mie nu imi place sa stau in fata camerelor video ori la poze. Prefer sa fiu eu cea care filmeaza/face fotografii 😀
Mi-a fost greu când am filmat rețetele în bucătăria mea, dar m-am obișnuit cu timpul și am învățat să le ignor.
Eu nu am curajul sa filmez insa imi plac clipurile de pe youtube.
Nu pot sa spun ca ma comport foarte natual in fata camerelor de filmat chiar daca am ceva experienta, nu am scapat de trac.
Si eu duc o lupta sa ma conving sa ma apuc de youtube, insa trebuie sa las tampeniile deoparte. Un articol tare motivational!😊
Foarte util articolul tau. Am sa tin cont de acestea, mai ales ca filmez weekendul acesta primul clip pt youtube.
Cel mai bine ma descurc atunci cand filmez alaturi de cineva, daca filmez singura imi piere entuziasmul si trebuie de reiau de o mie de ori. Multumim pentru sfaturi 😉
Interesante sfaturi, ma gandisem sa imi deschid si eu un canal de YT, dar inca incerc sa imi fac curaj.
nU AM curajul sa stau in fata camerei de filmat… sunt mult prea timida…. uneori si ca blogger
O sa incerc sa tin si eu cont de ele pentru YT!
eu nu prea ma omor dupa statul in fata camerei nici macar la poze, d-apoi la flmari. Am incercat si eu o faza cu YT, n-a mers. nu e de mine 😀
Foarte util este articolul tau, mie nu imi place sa stau in fata camerelor foarte mult…nu cred ca as fii in stare sa duc un video pana la capat 😀
Filmez si eu de curand si pot spune ca a te uita in camera..adica la cei care te urmaresc de fapt, este foarte important! De asemenea, recomand si naturaletea! 🙂
Am vrut sa fac un film prin care sa invit cititorii mei la un eveniment organizat de ONG-ul nostru. Am stat doua zile sa ma filmez si in final tot nu mi-a placut ce a iesit. Nu-i usor sa vorbesti in fata unei camere si sa stii ca esti privit cu ochi critici de mii de oameni.
Bine de stiut 🙂
Cand m-am ocupat de astrologie – da, a fost si asta printre hobby-urile mele – am fost chemata de cateva ori la o televiziune locala. Mi-era greu sa ma uit spre camera si nu spre moderatoare si la un moment dat am constatat ca daca e sa fie, prefer sa nu apar in direct, ci sa fie emisiunea inregistrata. Dar la modul general, fug de a fi in lumina reflectoarelor, sunt o fire mai introvertita si nu ma simt deloc in apele mele sa fiu in centrul atentiei.
Noroc ca nu am un astfel de job…as avea clar trac.
Cele scrise in articol sunt general valabile pentru oricine vrea sa stea in fata unei camere de filmat. Chiar daca linkul duce catre un job anume, eu am vrut un articol generalist si nu unul particularizat.
Mi-am dat seama a youtuberii au o munca mult mai grea ca bloggerii! Este greu sa stai sa vorbesti in fata camerei, sa zambetsi si totusi sa fii coerent!
Intr-adevar, este foarte greu sa zambesti mereu, mai ales atunci cand viata iti ofera cele mai grele provocari. Chiar admir persoanele care reusesc sa fie mereu zambitoare, in ciuda problemelor pe care le au. Un exemplu in acest sens ar fi stewardesele 🙂 Dar si vloggerii, bineinteles
Articolul este foarte folositor. Felicitari pentru idei!