Ca drept rezultat al tragediei umane traita de artist (acesta a fost acuzat de crima si a fugit din Roma) el a pictat „David si Goliat” 1606 , un tablou expresiv, impresionant si plin de suferinta, tablou pe care il va trimite papei spre a-si obtine iertarea. Gratierea i-a fost acordata, dar a venit prea tarziu, artistul a murit in drum spre Roma, pe plaja din Porto Ercole.
Madonna Palafrenier, 1605-1606 a fost comandata pentru Biserica Sfanta Ana Palafrenieri din vecinatatea Sfantului Petru, dar a fost respins datorita unei presupuse lipse de buna-cuviinta si decenta, decolteului generos si goliciunii copilului Isus. Maria alaturi de Sfanta Ana invata pe tanarul Isus cum sa omoare un sarpe, simbol al ereziei si al raului.
Al saselea tablou „Sf . Ioan Botezatorul” – 1610, un subiect favorit al artistului este surprins intr-un mod atipic, Ioan Botezatorul seamana mai mult a pastor decat a sfant. Sfantul este melancolic, usor murdar de praf si are un aer senzual ceea ce impreuna cu celalalte tablouri care infatiseaza baieti a dus la ipoteza ca artistul ar fi fost homosexual.
Toate pozele din Museul Borghese le-am facut cu telefonul, deoarece la intrare era un afis care interzicea fotografiatul. In concluzie, mi-am lasat camera foto la bagaje de mana, la intrare. Spre surprinderea mea toata lumea in muzeu facea poze cu aparate profesioniste, chiar cu blitul si nimeni nu le atragea atentia.
„Judith cu capul lui Olofern” de Giovanni Baglione 1608;
„Diana si Actaeon” de Bernardino Cesari 1601-1613;
„Capturarea lui Hristos” – Dirk van Baburen 1616-1617;
Cavalier d’Arpino (1568-1640)- „Rapirea Europei” 1602-1603;
– „Capturarea lui Hristos” 1598;
„Iosif si sotia lui Potifar” de Cigoli (1559-1613);
„Justitia lui Solomon”- maestru 1615-1620;
„Dansul Satirului „, sculptura de Bertel Thorvaldsen (1770-1844) dar caruia ii lipseste flautul initial, plus tavanul decorat de Tommaso Maria Conca – „Jertfa lui Silen” si doua fresce laterale alb/negru cu „Silen beat” si „Bachus si Silen intorcandu-se la regele Midas”.
1 bilet adult – 11 euro
1 bilet copil – 2 euro
1 ghid audio – 5 euro
1 tur cu ghid – 6 euro
rezervarea online 4 euro pt fiecare bilet
Daca pana acum ti-a lipsit impulsul vizitarii acestui muzeu minunat, acum nu mai ai nicio scuza. Galleria Borghese te asteapta!
26 de comentarii la „6 tablouri de Caravaggio intr-o singura sala, Sala Silen din Galleria Borghese”
Superbe! Imi plac foarte mult picturile, Boldini este preferatul meu (printre altii), insa si Caravaggio are un stil unic…
Mi-ar placea sa vizitez si eu acest muzeu…si muuulte altele 🙂
Multumim pentru pont! E foarte util articolul, mai ales ca astfel ne ajuti sa economisim niste banuti. Imi doresc si eu sa vizitez acest muzeu si sper sa reusesc in vara asta 🙂
La Galleria Borghese n-am mai ajuns la excursia viitoare, multumim pentru articol 🙂
Sa stii ca incep sa printez articolele tale pentru fiica-mea care are tot felul de proiecte la scoala.
Nu ai cumva si ceva despre domnitorii romani si sotiile lor? Are ca tema de vacanta taman un proiect de acest gen!
Multumim peste aceste articole bine scrise, cu multa rabdare si pasiune. Sper sa ajungem si noi sa vizitam astfel de locuri frumoase. Noi cand ajungem intr-un oras strain, prefer sa ne pierdem pe stradute si prin magazine (eu) si prin restaurante (el).
Abia asteptam sa-ti citesc urmatorul articol! Cu pasiune si rabdare, cu harul descrierii, aceste articole sunt alinarea celor care nu reusesc sa ajunga acolo unde-si doresc! Multumesc din suflet!
Nu am vazut prea multe expozitii de pictura nici de la noi din tara si te invidiez pentru ocazia de a le vedea.
Hehe. Ce norocoasa ai fost sa platesti mai putin.
Spre rusinea mea, nu am fost niciodata la o expozitie de pictura, sotul meu cred ca le ar aprecia mai mult decat as face o eu.
Multumim pentru turul virtual. 😀
am trecut in viteza pe acolo, am vrut sa punctez cat mai multe locuri, o sa merg pe indelete data viitoare! de 2 or am fost si la toamna a 3-a ora, tot nu am reusit sa vad totul in voie!
Tare frumoase aceste tablouri, imi doresc sa le vad si in realitate.
De fiecare data cand ajung pe blogul tau, ma simt ca si cum ma uit la un documentar! Big like!
Mereu gasesc numai informatii utile pe blogul tau, deja stiu unde sa caut cand am nevoie. Pupici, S.
Ce tablouri minunate. Nu se mai picteaza asa ceva.
Nu am vizitat acest muzeu si imi plac tablourile prezentate. am retinut aspectul cu rezervarea biletelor.
Superbe poze si tablouri! Un articol foarte interesant!
As vrea si eu sa vizitez locul! Cred ca atmosfera ar fi una mai mult decât plăcută.
Foarte frumos articolul si pozele au iesit foarte bine. Interesante lucruri ai spus aici, l-am citit cu mare interes.
Superbe tablourile! Mi-ar placea foarte mult sa vizitez acest muzeu. Poate anul viitor, acum este deja destul de tarziu pentru o vacanta. 😀
In totdeauna am apreciat persoanele care au simtul estetic dezvoltat. Ei bine, asta am intalnit la tine, mi se pare interesant articolul ♥️
Superb! Si eu sunt fan Boldini si ii apreciez operele intotdeauna!
Ma pasioneaza maxim arta si as sta ore si zile intregi pentru a admira aceste minunatii! 🙂
O adevarata desfatare acest muzeu, superbe tablouri, multumim pentru detalii 😉
Nu am ajuns până acum la Roma, deși am fost în Italia de câteva ori, dar îmi place mult istoria familiilor italiene influente, războaiele și tertipurile lor, intrigile și tot ce le înconjoară.
Tare faza cu rezervarea online, e bine de stiut.