Mancare de praz cu masline

   Nu stiu ce olteanca sunt, nu am pus pana acum pe blog nicio reteta care sa contina praz, dar cum peste doua zile implinesc un an de cand m-am alaturat proiectului „Miercurea fara carne” am hotarat sa sarbatoresc evenimentul cu …o mancare de praz cu masline.
   Prazul este o ruda mai dulce a cepei, cu o aroma si un gust mai subtil, care nu anihileaza aromele celorlalte legume in preparate. Am auzit ca exista si o terapie cu praz, mai precis cu frunzele de praz, pentru combaterea afectiunilor pulmonare, cardiace, pulmonare si este chiar stimulent al apetitului sexual. Desi oltenii sunt renumiti ca mari mancatori de praz, nu cred ca s-au gandit prea multi la valoarea sa medicinala.

Mancare de praz cu masline
Ingrediente:
– doua fire de praz;
– 200 gr masline;
– un gogosar;
– 150 ml rosii cubulete;
– 1/4 de lamaie;
– sare, piper.
ingrediente Mancare de praz cu masline
Mod de preparare:
  Se taie in rondele prazul, gogosarul si se pun la calit in ulei. Eu am cumparat masline Kalamata in ulei de masline, asa ca la calit am folosit doar acel ulei. Dupa 3-4 minute am adaugat o cana cu apa, am pus capacul si am lasat legumele la inabusit. Dupa 5 minute am adaugat rosiile, maslinele si feliile de lamaie si am lasat inca 10 minute. Maslinele de obicei le fierb putin in apa pentru a sara prea tare compozitia, dar la aceasta mancare am considerat ca nu-i necesar. Daca preferi sosurile mai legate poti face un rantas sau poti pune mancarea cateva minute in cuptor.

14 comentarii la „Mancare de praz cu masline

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.