Nu stiu ce olteanca sunt, nu am pus pana acum pe blog nicio reteta care sa contina praz, dar cum peste doua zile implinesc un an de cand m-am alaturat proiectului „Miercurea fara carne” am hotarat sa sarbatoresc evenimentul cu …o mancare de praz cu masline.
Prazul este o ruda mai dulce a cepei, cu o aroma si un gust mai subtil, care nu anihileaza aromele celorlalte legume in preparate. Am auzit ca exista si o terapie cu praz, mai precis cu frunzele de praz, pentru combaterea afectiunilor pulmonare, cardiace, pulmonare si este chiar stimulent al apetitului sexual. Desi oltenii sunt renumiti ca mari mancatori de praz, nu cred ca s-au gandit prea multi la valoarea sa medicinala.
Ingrediente:
– doua fire de praz;
– 200 gr masline;
– un gogosar;
– 150 ml rosii cubulete;
– 1/4 de lamaie;
– sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie in rondele prazul, gogosarul si se pun la calit in ulei. Eu am cumparat masline Kalamata in ulei de masline, asa ca la calit am folosit doar acel ulei. Dupa 3-4 minute am adaugat o cana cu apa, am pus capacul si am lasat legumele la inabusit. Dupa 5 minute am adaugat rosiile, maslinele si feliile de lamaie si am lasat inca 10 minute. Maslinele de obicei le fierb putin in apa pentru a sara prea tare compozitia, dar la aceasta mancare am considerat ca nu-i necesar. Daca preferi sosurile mai legate poti face un rantas sau poti pune mancarea cateva minute in cuptor.
14 comentarii la „Mancare de praz cu masline”
sa ai pofta draga mea,imi place si mie reteta ta!
Imi place prazul la nebunie. Cred ca este foarte gustoasa reteta ta.
E buna si usor de facut. Am multi cititori care-si doresc ceva care sa se pregateasca repede si sa nu necesite mult efort.
Arata tare bine! Cu siguranta o sa o incerc si eu!☺️
chiar sunt curioasa ce gust are, cred ca isi pastreaza foarte bine si calitatile nutritionale, vitaminele si e un fel de mancare fresh.
Prazul imi place mult de tot asa ca acest tip de mancare cu siguranta mi-ar incanta papilele gustative.
O rețetă minunată și sigur gustoasă, ideală în perioada aceasta că tot începe postul.
Ador mancarica de praz dar cel mai mult imi place omleta cu praz!
Sa stii ca imi sunt de mare folos articolele din categoria ”Miercurea fara carne”, mai ales ca tot incepe postul 🙂
Mmmm…gustul copilariei! Chiar n-am mai mancat de ceva vreme. Mi-ai facut o pofta…
Miam, miam!
Și mie îmi place foarte mult! O rețeta potrivită pentru perioada ce urmează! Post ușor si gustos tuturor! :*
Nu am.gustat niciodata mancarea asta. Pare simplu de facut.
Nu ma mir ca ne arati o reteta cu praz. Doar esti olteanca 🙂