Pe 21 septembrie a fost Ziua Internationala a Pacii si cum ne confruntam cu un exod masiv dinspre Orientul Mijlociu spre Europa, incerc in felul meu sa fac pace …….intr-o farfurie, intre o vanata si un dovlecel. Mi-am intensificat de abia azi eforturile de pacificator si la „Miercurea fara carne” va demonstrez ca pacea poate fi mai mult decat un deziderat – voi prepara „Legume imbratisate”
(e drept ca daca va uitati in calendar azi, 23 septembrie este Ziua Mondiala a Curateniei, dar dupa ce ai impacat o gradina de legume e normal ca sa fie si un pret de platit).
Ingrediente:
– 1 vanata;
– 1 dovlecel;
– 2 rosii;
– 4 catei de usturoi;
– 150 gr cascaval;
– ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
Se taie vanata si dovlecelul in fasii longitudinale strapungand pana in apropierea tulpinii, astfel incat sa semene cu un evantai rasfirat. Se condimenteaza fiecare fasie, se imbina cele doua legume astfel incat sa alterneze bucatile, creandu-se un ansamblu ce seamana cu o imbratisare.
Se taie in bucatele longitudinale rosiile, usturoiul, cascavalul si se introduc printre fasiile de vanata si dovlecel. Se condimenteaza dupa gust exteriorul. (Eu pun mai mult cascaval in „imbratisare” si nu mai rad deloc peste ansamblu, deoarece imi place sa se vada fiecare leguma in parte).
Se stropeste cu putin ulei si se pune in cuptor.
Daniel a echilibrat altfel mesele, ca pentru o zi de echinoctiu.
Fie ca imbratisarea legumelor mele sa-ti inveseleasca ziua si sa-ti echilibreze masa!
9 comentarii la „Legume imbratisate”
ma asez cu drag la masa caci este preparatul meu de suflet <3
Leguma mea preferata este vanata si incerc sa o prepar in felurite moduri.
Aham, am mai vazut imbratisarea asta, dar n-am gustat-o 🙂 Spor!
Imbratosarea asta era buna si cu un sos de usturoi, dar mi-a fost frica sa nu-mi alung imbratosatorii.
O reteta minunata!
Arata super imbratoserile tale!
E o idee excelenta si cred ca o sa-i fac si un sos de usturoi.
Aveti un proiect foarte frumos- Miercurea fara carne si eu ma uit in fiecare saptamana ce minunatii mai postezi. Cu ajutorul retetelor tale am reusit sa slabesc putin.
Arată bine și cred că merge și într-o zi ploioasă de octombrie 🙂