Lasagna rolls cu sunca Coppa

Ingrediente:
250 gr foi de lasagna;
200 gr sunca Coppa;
100 gr brinza de burduf;
2 fire ceapa;
4 rosii;
50 gr cascaval;
1 ardei iute;
sare;
piper;
       Zilele trecute am facut lasagna dar mi-au mai ramas jumatate din pachet, asa ca m-am hotarat sa fac rolls.  Sunca Coppa este facuta din muschiul din ceafa de porc si  este o combinatie minunata de carne, grăsime,  condimente și ierburi aromate. Coppa este un clasic italian crud-uscat, care se tine la uscat cel putin 8 saptamani si apoi se serveste feliat subtire la fel ca jamon iberico, serrano.
   Am pus o oala cu apa si o lingurita de sare la fiert.Cand a inceput sa fiarba  apa am pus 4 foi de lasagna, fara sa fie inghesuite pentru ca se pot lipi. Focul este mic ca sa nu se rupa foile. Cand au inceput sa se ridice foile, le-am scos pe un prosop ca sa se scurga de apa. Trebuie citite indicatiile de pe pachetul de lasagna, deoarece puteti cumpara foi care nu necesita fierbere sau care au timp mai lung de fierbere.
Pe foaia de lasagna am adaugat un rand de sunca , apoi brinza amestecata cu ceapa taiata mic si am rulat.Deoarece am facut o cantitate mica am taiat apoi ruloul in doua.

    Am facut din rosiile decojite, maruntite  impreuna cu ceapa verde taiata fin , un strop de sare si piper, un sos pe care l-am fiert putin (cam 5 minute).Sosul l-am pus peste rulouri  si am pus in cuptor pentru douazeci de minute.
Si rezultatul final 
     Trebuie avut grija la desprinderea din vas a portiilor si de asemenea ar fi indicat sa se manance deodata toata compozitia, deoarece pastrarea la frigider le intareste.

6 comentarii la „Lasagna rolls cu sunca Coppa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.