Caldura mare, mon cher! Caldura a transformat orasul intr-un cosmar si nu mai stiu cum sa ma racoresc vara asta. Nu degeaba iadul este reprezentat ca un loc fierbinte. De ce nu l-au imaginat ca un loc friguros? Pentru ca frigul ucide repede, dar caldura te poate tortura in moduri nebanuite. Cred ca la acest lucru s-a gandit si Inchizitia cand a adoptat arderea pe rug.
Cuprins
Caldura ma face sa ma simt ingrozitor
Am asteptat luni intregi vara, iar acum incep sa ma intreb de ce mi-am dorit vreodata asta. Soarele a devenit lacom, vorace, compulsiv si posesiv fara sa-mi lase intervale de timp linistite, aducandu-mi suferinta si pasivitate. Este epuizant. Caldura ma face sa ma simt ingrozitor, este un stres termic cu un impact puternic asupra modului de viata si de lucru.
Daca nu stiai, locuiesc in sudul tarii, intr-o zona in care valurile de caldura sunt la ele acasa. Multe case de aici nu au aer conditionat, mai ales in mediul rural si supravietuirea in aceste temperaturi extreme este o provocare pentru toti, asa ca nu mi-a fost foarte greu sa raspund provocarii E.ON de a numi la ce metode apelez ca sa ma racoresc vara asta avand un buget limita de 113 lei.
Imi place numerologia, vad peste tot tipare numerice si trag concluzii pseudo-stiintifice din ele. Sunt convinsa ca si tie numarul 113 iti spune ceva, poate faptul ca este numarul de urgenta sms care te poate salva din situatii critice daca te afli in imposibilitatea de a apela telefonic 112, poate faptul ca este numar prim, poate iti place muzica trupei franceze de hip-hop cu acest nume sau poate deja cunosti oferta pachetelor E.ON Cool, cu acest pret. Indiferent de modul in care asociezi aceasta cifra cu diverse actvitati sau obiecte este posibil sa nu ii stii intelesul si simbolismul. Vibratia cifrei este una pozitiva si este numita cifra ingerului. Cand o vezi inseamna ca esti norocos si ai primit un mesaj de la ingerul tau pazitor. Numarul 113 este un simbol ar schimbarilor bune care te asteapta in viitorul apropiat, asa ca lasa trecutul in urma si pregateste-te de ceva nou care te va ajuta sa-ti atingi obiectivele.
Cum pot sa ma racoresc vara asta cu 113 lei/luna. Modalitati creative de a obtine racorirea
Acum, obiectivul meu este sa gasesc cum pot sa ma racoresc vara asta cu 113 lei/luna. Ca sa am o sansa, am omis faptul ca suntem o familie alcatuita din trei persoane si m-am raportat la o singura persoana, eu. Am impartit suma la 30 de zile si mi-a iesit 3,8 lei/zi. Ce as putea sa cumpar cu banii astia?
O lubenita mica de Dabuleni: mult lichid, putine calorii.
Adaptarea mancarii la vremea caniculara este o problema vitala. Vara de voie, de nevoie, aleg o dieta preponderent vegetariana. Nici daca as vrea nu pot manca proteina si grasimi animale, ci doar alimente racoritoare cu putine calorii, care sa contina cantitati mari de apa pentru a recupera lichidele. In zona Olteniei este o dieta bazata pe lubenita. Ea iti garanteaza ca la sfarsitul verii vei intelege expresia- tras ca prin inel. Ti-o recomand, dar nu ca aliment singular. Pentru necunoscatori lubenita este pepenele verde.
O sticla de apa minerala carbogazoasa
Nu exista pentru mine nimic mai racoritor decat gustul crocant si usor picat al apei carbogazoase. Cred ca fiecare viciu poate fi schimbat cu unul mai sanatos, in acest caz cu dependenta de apa carbogazoasa. Planificarea hidratarii zilnice este binevenita, dar cu toate acestea cand soarele dogoreste am nevoie doar de apa carbonatata. Hidratarea este primul si cel mai important pas pentru racirea corpului, dar fara perceptia bulelor care se sparg pe limba si cerul gurii, parca n-am nicio satisfactie si nici nu simt senzatia placuta de racire.
O inghetata
Ador inghetata, cred ca este cel mai bun desert. De ce? Din doua motive: – Proprietatile ei fizice- se topeste in gura ca si ciocolata, este racoritoare, dulce, are o mare varietate de arome, texturi. si poate fi combinata cu alte alimente delicioase. In plus este atat de draguta; – Conexiunea unica emotionala – place deopotriva adultilor cat si copiilor, fiind asociata cu amintirile fericite ale copilariei si cu ocaziile speciale din familie. Cand o mananci culorile sunt mai stralucitoare, muzica suna mai dulce, iubesti lumea si esti fericit.
Un bilet dus-intors de autobuz pana in Parcul Nicolae Romanescu
Iar am fost generoasa, doua calatorii cu autobuzul fac 4 lei, dar sa presupunem ca imi mai raman bani dintr-o alta zi. Ce as face in parc? Gravitez in orice anotimp catre orice ochi de apa aflat in natura, probabil datorita experientelor placute pe care le-am avut in acest mediu. O fi si ceva ancestral, prezenta unei surse de apa a fost si este esentiala pentru supravietuirea noastra. Orice intindere cu iarba cruda, arbusti si copaci care se rostogolesc spre o apa curgatoare sau statatoare este un epitom al experientei estetice a majoritatii dintre noi.
O jumatate de punga de gheata
O jumatate de punga de gheata pentru ca bugetul nu-mi permite una intreaga. Gheata este o superputere a apei si pusa pe prosoape umede sau direct pe punctele de puls ale corpului, in dreptul ventilatorului, in sticla cu apa de baut face minuni si-mi ajuta corpul sa-si scada temperatura. Ai sa razi, dar sunt asemenea elefantilor, ma stropesc din cand in cand cu putina apa rece careia ii mentin temperatura cu un cub, doua de gheata. Pentru o explozie racoroasa suplimentara folosesc putin ulei de menta ori cateva frunze de menta.
O lamaie
Daca viata iti da o lamaie ce poti face cu ea? Limonada. Cata? Sa zicem o jumatate de litru. Cam putin.
O bere
O bere la pet, mic si eventual a reducere sau doar o doza de Cooler. Nu mi-a placut initial berea, gustul amarui nu ma pasiona, ci cel dulce, dar tot gustand am descoperit ca nu-i chiar asa de rea. De aici urmatorul pas a fost „Hmmm, e cam buna si atat de racoritoare”.
Un ziar
Ma intereseaza stirile interesante, inaltatoare, tragice, infricosatoare, sau cele senzationale, dar dupa ce l-as citi l-as folosi pentru a-mi face din el o palarie care sa ma fereasca de razele arzatoare ale soarelui sau un evantai. Daca merg in parc pot sa fac din el o barcuta pe care s-o lansez pe lac.
Trei dusuri
Acum urmeaza lectia de matematica. 1 mc ( 1000 litri) de apa costa 4,35 lei, deci 3,8 lei costa 875 de litri de apa. N-am habar cata apa consum la un dus, dar banuiesc ca putin sub jumatate din apa cuprinsa in cada. Cada mea are 175/70/50 totalizand 613 litri. Impartit la doi si inmultit cu trei da totalul de 920. Voila!
Cum pot sa ma racoresc vara asta cu 113 lei/luna. Pachetele E.ON COOL, un element esential pentru confort
Am gasit noua lucruri pe care le pot cumpara zilnic cu 3,8 lei astfel incat sa ma racoresc vara asta pentru cateva clipe, dar apoi mi-am dat seama de ceva. 9 este cifra idealistului, marcheaza sfarsitul unei faze de dezvoltare si inceputul unei alteia, superioara. In cazul meu este vorba despre sfarsitul unui ciclu impanat de modalitati arhaice de invingerea caniculei si potentialul pe care l-au creat pentru a incepe altul nou, in care tehnologia imi face viata mai usoara, mai confortabila stabilind rutine de lucru si de viata care nu mai sunt limitate de temperaturile extreme. Micul David din mine era increzator ca poate birui Goliatul dogoritor folosindu-si inteligenta si ingeniozitatea ca modalitati creative de a obtine prospetimea si racoarea, dar de ce sa-mi consum energia cand s-a inventat aerul conditionat. Mi-am petrecut timpul incercand sa gasesc rezolvarea la provocarea lansata de catre E.ON, cand raspunsul l-am avut mereu in fata mea- pachetele E.ON Cool, din care cel mai ieftin costa 113 lei. Cu ajutorul unuia din ele pot domina temperatura camerei conform capriciului meu, ele sunt piatra lui David.
Aerul conditionat de la lux la necesitate
Daca in urma cu 20 de ani, majoritatea populatiei ar fi considerat ca aerul conditionat un lux, progresul societatii, evolutia tehnologica si noile obiceiuri de viata au facut ca, astazi, majoritatea considera aerul conditionat un element esential pentru confortul caselor lor. Valurile de caldura au trecut de la elemente intermitente ale verii, la o constanta. De aceea aerul conditionat este astazi la fel de comun ca si cuptorul sau frigiderul. Starea de bine, snatatea celor dragi sunt nepretuite, iar cresterea calitatii vietii ne fac mai fericiti. Cand cumperi o masina, una din optiunile standard este aerul conditionat, de ce ar fi altfel in cazul locuintelor? In fiecare zi sunt surprinsa de viteza cu care se schimba si imbunatatesc lucrurile, asa ca aparitia pachetelor E.ON Cool, care faciliteaza utilizarea si imbunatatesc confortul cu un consum mic de energie, nu m-au luat prin surprindere.
Ce sunt pachetele E.ON Cool?
Pachetele E.ON Cool sunt o solutie completa de livrare, montaj si servicii post-instalare a unui echipament de aer conditionat cu ajutorul careia poti ramane toata vara intr-o zona de confort sporit.
De ce sa alegi unul din pachetele E.ON Cool?
- ➡️ Plata in rate, cea mai mica rata este de 113 lei/luna + 0 cheltuieli neprevazute, AVANS 0
- ➡️ Economii la factura
- ➡️ Plata inclusa in factura E.ON
- ➡️ Consultanta tehnica in alegerea pozitiei de montaj a aparatului de aer conditionat.
- ➡️ Instalare si punere in functiune
- ➡️ Aer condiționat cu tehnologia Inverter
- ➡️ Servicii post-montare
- ➡️ Verificari si revizii tehnice periodice
- ➡️ Servicii de curatare
- ➡️ Servicii de igienizare
- ➡️ Verificarea parametrilor functionali
- ➡️ Interventii pentru urgente 7 zile din 7
- ➡️ Garantie 5 ani
Ce servicii includ pachetele E.ON Cool?
Ce este tehnologia Inverter?
Inverter este o tehnologie pentru economisirea de energie in domeniul climatizarii. Aparitia unor noi cerinte de reglementare a imbunatatirii eficientei energetice a tuturor echipamentelor au impus dezvoltarea unor serii de progrese ale echipamentelor de aer conditionat in sensul optimizarii performantelor si respectarea mediului inconjurator. Este un exemplu de adaptare a unui echipament la nevoile pietii. Invertorul este cel care adateaza, regleaza viteza si puterea compresorului in functie de temperatura camerei, evitand pornirea si oprirea continua a echipamentului. Astfel se obtin economii de pana la 50% de energie in comparatie cu echipamentele conventionale.
Principalele avantaje ale tehnologiei Inverter :
- Asigura economii semnificative de energie care pot fi de pană la 50% in comparatie cu echipamentele conventionale.
- Ofera o eficienta energetica mai mare si performante mai bune datorita modului de functionare continua.
- Ofera un nivel ridicat de confort, nu exista modificari bruste ale senzatiei termice.
- Echipe silentioase, compresorul functioneaza continuu la viteze mici.
- Durata de viata mai lunga, Invertorul prelungeste viata utila a echipamentului.
Ai vazut ca mentinerea confortului pe timpul verii cu pachetele E,ON,Cool nu este o problema sensibila pentru buzunar, ce ai spune daca ti-as propune aparatul Gree din pachetul E.ON Cool Smart care are un filtru excelent cu proprietati antivirale, antibacteriene si un agent frigorific, R32, care reduce impactul asupra mediului cu pana la 68%? Sunt sigura ca ai fi incantat. Fii Smart si alege vara asta pachetul E.ON Cool Smart!
Atata timp cat pastrezi recomandarile mele in minte, nu ar trebui sa ai probleme in a te racori vara asta oricat de torida ar fi. Si mai bine, te poti bucura de ea. Mi-ar placea sa aflu despre experienta ta in a depasi stresul termic al verii sau despre vreun truc personal pe care il folosesti pentru a combate caldura. Scrie-mi in comentarii!
P.S. Daca vei cumpara unul din pachetele E.ON Cool, vei intra in tragerea la sorti pentru unul din cele 10 aparate de aer conditionat. In fiecare luna.
15 comentarii la „Cum pot sa ma racoresc vara asta cu 113 lei/luna”
Ce sa zic la treaba asta sunt o norocoasa sau ghinionista depinde din ce unghi privesti problemea. Eu la momentul de fata stau cu sosete in picioare si pijamale cu maneca lunga 🙂 Sa ma racoresc ?N-am avut inca ocazia vara asta :))
E grea vara dacă nu ai un confort termic în casă. Eu zic că merită să faci un efort și să achiziționezi un aparat de aer condiționat. E alta viață!
Nu ai cum sa mai rezisti fara aer conditionat la gradele de acum. Noi avem doua si tot mi se pare ca nu facem fata caldurii.
Interesante pachetele oferite de Eon, le voi analiza si eu.
Aoleu, sa vezi in Galati calduri, vara. Mai stau si la etajul 4 din 4. Fara aer conditionat sunt moarta. :)))
Foarte buna oferta E. On
Multumim pentru Info, si in Bucuresti e tare cald, merge aerul de la pranz pana noapte tarziu.
De curând am aflat și eu despre aceste pachete și trebuie să recunosc că mă tentează un astfel de pachet la doar 113 lei pe lună. E un preț mai mult decât decent.
Suma de 113 lei/luna inmultita cu 12 luni inseamna un cost de 1356, ceea ce reprezinta un pret decent pentru un aer conditionat Yamato. As merge totusi pe un Gree. Dar nu cred ca in pretul acesta este inclus si montajul.
Nu stiu ofertele lor, eu am cumparat cu banii jos un aer si tot ce pot spune este ca nu stiu de ce am stat atat timp fara aer in camera.
Eu una stau la ultimul etaj si daca nu am aer conditionat, e crimaa!!
Foarte bune si utile sugestiile tale. In concluzie, cred ca am sa-ti urmez sfaturile
Stateam si ma gandeam ca ala de a inventat aerul conditionat, cat desrw paxhetul la 113 lei, zic ca merita
Eu stau la ultimul etaj, fara aer conditionat nu s-ar putea. Mersi frumos pentru sfaturi! Suna bine pachetul la 113 lei!
Bine structurat postul. Felicitari pentru munca ta! 😀