Cele mai recente tendinte din moda sunt reprezentate de modelele multifunctionale, articole de imbracaminte versatile care adauga unei utilizari primare, o alta sau altele, in functie de rolul pe care dorim sa-l joace. Unde poti gasi astfel de produse? Pe siteul Answear. Aici ai sa descoperi produse ale unor designeri recunoscuti care lucreaza la dezvoltarea unor articole atractive si functionale, ce cuprind versatilitatea adecvata acestor timpuri moderne imbinata cu cerinte sociale tot mai mari. Tot el te provoaca sa te alaturi competitiei #WeAreTheAnswear si sa inspiri pe cei din jur printr-un outfit inedit, rezultat din necesitatea de a aborda o problema specifica- articole de imbracaminte care servesc mai multor scopuri, oferind o varietate de optiuni unei garderobe mici.
Cuprins
#WeAreTheAnswear
Prin acest concurs poti fi interpretul culturii Answear flirtand cu moda si multifunctionalitatea durabila. Este o tendinta marcata de cererea ridicata a consumatorilor, ce sunt atrasi de integrarea hainelor in ritmul lor social. Nu este o revolutie, ci o evolutie fireasca a unui sistem de moda care transforma sau integreaza intr-o tinuta diverse articole pentru a se adapta mai multor ocazii. Adu-ti contributia prin ingeniozitate si originalitate la alcatuirea de produse atractive si functionale. Defineste ce inseamna sa fii creativ si dinamic prin tipul de combinatii si modificari facute. Este o modalitate de a-ti exprima personalitatea, gustul, pasiunea si iti poate da libertatea de a fi tu insuti. Ma bazez pe originalitatea ta si stiu ca vei realiza o constructie amuzanta care-ti va veni perfect. Posteaza in social media o poza sau un clip in care sa testezi moda versatila si nu uita sa folosesti hashtagul #WeAreTheAnswear. Ia o pozitie reactiva impotriva hainelor plictisitoare, alege orientarea Answear si rezultatul poate veni pe cele patru roti ale unui Fiat 500 sau in vouchere de cumparaturi pe site.
O mie de dulapuri intr-unul singur
Pe siteul Answear vei gasi haine bine gandite, care reflecta un respect implicit, atat catre interiorul purtatorului, cat si catre exteriorul lui. Designerilor care-si prezinta aici colectiile le pasa de noi, vor sa aratam bine, sa avem haine bine construite, care sa ne reflecte. Nu cauta uniformitatea, ci cauta sa amplifice semnalele individuale, pe care le traduc in siluete si aliante cromatice construite in spiritul modei actuale. Ofera o moda vie prin piese grafice care spun conceptul viitorului si aduna o mie de dulapuri intr-unul singur.
O calatorie prin durabilitate
Inceputul a fost involuntar, prin ratacirea in aeroport a bagajului, ca apoi sa-mi dau seama ca am facut de fapt o calatorie prin durabilitate. Provocarea data de personalul aeroportului, care mi-a trimis trolerul la plimbare Craiova- Venetia via Luton, m-a cufundat prima data intr-un cosmar. Apoi am realizat ca fac parte dintr-un sistem de moda etica, durabila. Noua paradigma m-a facut sa pozez pentru viitorul industriei modei cu impact puternic la ciclul de viata ecologic, social si de produs. Schimbarea transformata in mine a fost o invitatie la o abordare circulara a traseului unei singure haine. Si mi-a iesit, nu o zi, ci o intreaga saptamana.
Moda excentrica a saptamanii
Am vazut de-a lungul timpului diverse tinute nebune, ciudate, excentrice, nonconformiste, dar nu m-as fi gandit niciodata ca voi ajunge si eu sa port vreodata asa ceva. De felul meu sunt destul de conservatoare, desi tinutele mele au mereu ceva vesel, distractiv. Venetia a fost cadrul perfect in care puteam sa-mi dezlantui imaginatia. Nimeni nu s-a uitat chioras la mine. E drept ca am fost in timpul Bienalei si jumatate din persoane erau artisti sau ii insoteau pe acestia. La Bienala de la Venetia din acest an au fost prezente opt familii de arte, expozitii a 120 de artisti din 51 de tari, iar pavilioanele acestora se intindeau de la Arsenal pana la Giardino delle Vergine. Culmea este ca m-am incadrat fara sa vreau si in tema sa, se baza pe descoperirea eului artistic, permiterea accesului vizitatorilor in sufletul lor. Eu sigur mi-am descoperit latura artistica si am exersat-o prin vestimentatie.
Cine cere nu piere
Cand am descoperit ca s-ar putea sa ma intalnesc cu bagajul meu de-abia in aeroportul de acasa, am ramas masca. A fost prima data cand mi s-a intamplat asa ceva si sper sa fie si ultima. N-ar fi fost nimic daca as fi detinut un card mai dolofan, dar pe al meu il cam bate vantul. Problema a fost cum sa ma imbrac astfel incat sa nu-mi termin finantele, care erau planuite pentru vizitat, distrat si nu erau axate pe cumpararea de haine. Si in Venetia acestea nu-s ieftine de loc, ca de, e oras turistic. Aveam decat ce era pe mine: o rochie, o palarie, un rucsac si o esarfa. In rucsac aveam carti, aparatul foto, niste cosmetice, dar nicio haina. Sotul era avantajat, lui nu i se pierduse bagajul, asa ca dispunea de o garderoba completa. Cea mai simpla solutie era imprumutarea de haine de la el si convertirea lor in haine pentru mine. Asta fara a folosi ata, ac sau foarfece, pe care oricum nu le aveam in dotare. Dintre toate hainele lui numai camasile si tricourile se pretau la o transformare, deoarece eu sunt la propriu si la figurat jumatatea lui.
Noua garderoba
Asa mi-am creat o noua garderoba, din camasi am facut fuste, rochii, chimono, bluze, esarfe, din tricouri rochii si fuste. Palaria pe langa functia cunoscuta a fost si geanta, iar esarfa a fost cand bluza, cand pareo, cand rochie, top, bijuterie, mi-a impodobit parul, palaria sau geanta adhoc, adica palaria. Nu am cumparat decat costum de baie, niste pantaloni scurti si un cearceaf de plaja cu motive indiene, care innodat s-a dovedit o rochie de seara rapitoare. Rochia a fost o opera simpla si totusi geniala, cu mai multe straturi alternand, iar secretul s-a aflat in niste ace de siguranta care functionau ca niste ancore in rasucirea si fixarea tesaturii intr-o multime de configuratii. Nu mi s-a parut ca aceste transformari au necesitat o contributie mare de imaginatie pentru ca ma aflam intr-un loc plin de originalitati, care le intreceau de departe pe ale mele.
Forma si functie
Vizitand doar cateva dintre pavilioane m-am convins ca designul apartine istoriei contemporane, evoluand rapid dupa criterii si teorii diferite, cateodata avand doar forma, alteori acesteia atribuindu-i-se si o functie practica. In general prima forma. Astazi aceasta tendinta se numeste styling si cauta modificarea externa a unui obiect fara a tine seama de functia lui. Aceste lucruri au valoarea simbolica a modernitatii pentru a surprinde si incuraja consumul. Eu am evoluat in alcatuirea noii mele garderobe invers, la mine prima functia asupra formei, iar ornamentarea cauta sa deghizeze functia practica a hainelor. Pentru obtinerea unui design frumos calitatea materialelor a fost un agent principal al valorii estetice si camasile lui barbatu-meu cumparate de pe Answear o demonstrau din plin. Nici nu bagem de seama ce frumuseti luase, aici ideea de frumusete incetase sa fie motorul designului si devenise consecinta. Dincolo de forma si functie am gasit frumusetea lor prin culori si texturi si am apreciat gustul lui barbatu-meu. Avea numai lucruri de calitate la care nu existau detalii ascunse inadecvate, astfel incat sa le scurteze durata de folosinta sau sa le intineze frumusetea de ansamblu.
Sa fie grunge!
Uite asa cred ca s-a nascut si stilul grunge, din bucati de imbracaminte aranjate intr-o maniera relaxata, usor androgina. Eu am incercat sa construiesc o usoara tendinta grunge, un pic rebela, lipsita de griji, usor dezordonata, sa ies din anonimat si sa fiu o prezenta vesela. Cuvantul care defineste intreaga idee de grunge este confortul, iar eu l-am experimentat din plin. Nu aveam ca de obicei la mine haine care sa reflecte ultimul strigat in moda, nu aveam nici pantofi cu tocuri inalte si acest lucru mi-a placut mai mult decat credeam. Am asamblat din ce am avut la indemana un aspect confortabil usor grunge in fiecare zi.
Geanta-palarioasa sau palarie-gentoasa?
Pentru ca nu am nicio poza imbracata cu camasile lui barbatu-meu, o sa ma limitez la a-ti arata cum am transformat palaria. Ziua a avut functia standard de a ma apara de razele solare care erau destul de invapaiate, dar seara devenea alt accesoriu- geanta. A fost foarte simplu, am pliat in doua palaria si i-am aplicat esarfa bine rasucita prinsa in doua ace de siguranta. N-am uitat nici sa-i fac un fel de funda intr-o parte, pentru a fi mai atractiva. Acum mergea la fix cu rochia mea, dar si cu camasa sotului transformata in chimono. M-am integrat perfect in spiritul din piata San Marco. Am avut chiar o admiratoare care m-a intrebat de la ce casa de moda am geanta. I-am raspuns ca sunt artista si am un proiect vestimentar, ca doresc sa creez un stil fezabil zilelor noastre care sa realizeze o relatie contextuala cu aparitia stilului grunge si in acelasi timp durabila. Pam! Pam! Asa a zis barbatu-meu, abia abtinandu-se sa nu rada. Dar nu si-a dat seama ca de fapt chiar asa ceva am experimentat toata saptamana, singura „abatere ” de la realitate era ca nu eram artist, doar blogger si faptul ca am spus totul foarte pompos si acadabrant. Intre artisti se permite.
Cred ca a fost cea mai frumoasa vacanta a noastra, dar si cea mai creativa.
Nevoia te invata
Adevarul este ca nevoia te invata si ingeniozitatea oamenilor este infinita. Capacitatea de a adapta diverse lucruri in functie de nevoile cateodata presante, este mai mult decat remarcabila, mai ales la romani. Felul in care ne imbracam cateodata este destul de sters, de plictisitor, dar ne putem remarca usor doar printr-un accesoriu funny sau o haina, un cearceaf sau mai stiu eu ce-ti da prin minte, carora le schimbam destinatia, iar pe Answear gasesti usor inspiratie.
Ce zici, #WeAreTheAnswear?
Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2017.
14 comentarii la „Moda multifunctionala si durabila. #WeAreTheAnswear”
:)) palarie-gentoasa?! Hai ca m-ai amuzat.
Mult succes in competitie!
Foarte frumos articolul tau, succes la concurs😍😍
E adevarat, nevoia uneori ne invata sa facem si improvizatii.
he.. noroc ca romanul e inventiv/ imi place ideea de camasa folosita si rasfolosita in n ideei, si esarfa ii poate lua locul fara nici o problemă.
Ce de improvizatii ai facut; bine ca nu si-a pierdut si sotul bagajul :)) Bafta in concurs!!
Succes in concurs! Ce articol interesant. Si fotografii reusite. Candva eram si eu inventiva, acum m-am prostit.
Stiu cum e cu bagajul pierdut, eu insa l-am recuperat a doua zi, mi-a fost adus la usa asa ca nu am stat prea mult fara haine. Nu stiu daca as fi avut priceperea sa imi fac o noua garderoba din ce gaseam in bagajul sotului 🙂 felicitari pt asta 😉
Nevoia de moment sau de inedit cu putina imaginatie te ajuta in orice imprejurare.
Imi place stilul acesta. Eu nu am (deocamdata) curaj, dar ma bucur sa descopar tot mai multe persoane care stiu sa adapteze totul la nevoile personale. Dau dovada de imaginatie si adaptabilitate.
Încă o dovadă că oamenii se pot adapta în aproape orice situație. E tare fain să putem purta hainele și altfel decât suntem obișnuiți. Uneori necesar, alteori plăcut să ne jucăm cu moda.
Uneori mai imporvizam si moda se schimba 🙂 Succes la SuperBlog!
Te-ai descurcat mai.mult decat onorabil si ai avut o vacanta frumoasă. Felicitări pentru ingeniozitate!
Te-ai descurcat onorabil, cred ca sotul a cam ramas dezgolit! 😀
Imi place answer si recunosc ca n-am mai dat de mult o comanda la ei. Am sa ma inscriu si eu in concurs