Am mancat in Spania diverse feluri de paella si m-am hotarat azi sa fac si eu…..o varianta pe aceasta tema. In general imi place cea valenciana, dar cum nu am prins niciun iepure in ultima vreme voi face cu pui.
Am inlocuit paellera cu o tigaie de la Delimano iar orezul nu l-am lasat sa se prinda decat putin pe fundul sau marginile vasului si sa formeze crusta caramelizata – numita socarrat.
Fiindca am facut atatea modificari la reteta de baza si in plus am facut-o pe aragaz nu pe carbuni, deci fara a avea aroma de fum i-am zis Paella a la Raluca. Este o varianta sparomola, e un cuvant inventat de mine asa ca nu-l cautati in Dex.
Am inlocuit paellera cu o tigaie de la Delimano iar orezul nu l-am lasat sa se prinda decat putin pe fundul sau marginile vasului si sa formeze crusta caramelizata – numita socarrat.
Fiindca am facut atatea modificari la reteta de baza si in plus am facut-o pe aragaz nu pe carbuni, deci fara a avea aroma de fum i-am zis Paella a la Raluca. Este o varianta sparomola, e un cuvant inventat de mine asa ca nu-l cautati in Dex.
Ingrediente:
– orez 400gr;
– o lingura de ulei de masline;
– bucatele de friptura de pui;
– 1 l supa de pui;
– o lingurita boia de ardei;
– un praf de sofran;
– doua oua;
– 150 gr piept afumat crud-uscat;
– 150 gr muschi afumat crud-uscat;
– doi catei de usturoi;
– sare dupa gust.
Bucatelele de pui provin de la un pui la rotisor care l-am facut ieri si care nu a fost mancat pe de-a-ntregul, asa ca l-am dezosat. Oasele ramase le-am fiert astfel incat am facut supa de pui care am adaugat-o la compozitie.
Sofranul l-am pus intr-o cana cu supa incalzita. In magazin e deja portionat pentru a fi pus in mancaruri, dar mie mi se pare ca un singur capacel cat ma pus eu a fost insuficient.
Am taiat bucatele mici sunca si muschiul si le-am prajit putin in ulei dupa care am adaugat orezul. Am amestecat pana s-a rumenit putin si apoi am pus boiaua de ardei, usturoiul pisat si cana de supa care si-a schimbat culoarea datorita sofranului.
Dupa cateva minute am adaugat si restul de supa si i-am pus capacul reducand si focul. Dupa ceva mai mult de o jumate de ora, timp in care am verificat ocazional si tot rotit tigaia pentru a distribui cat mai uniform caldura si a amesteca usor orezul, boabele ar trebui sa se fi umflat si cea mai mare parte a lichidului sa se fi absorbit. Atunci cand s-au auzit pocnituri usoare ale orezului am luat tigaia de pe foc. Am aranjat bucatelele de pui pe deasupra si am batut doua oua pe care le-am adaugat peste ele.
Am pus capacul si ouale au prins consistenta datorita aburului inmagazinat de orez.
Chestia cu ouale am vazut-o la Jamie Oliver si mi-a placut atat ca estetica cat si ca adaus nutritional al preparatului. Dupa atatea modificari de la reteta de baza a iesit ceva…delicios si hranitor.
Daca v-am inspirat puteti incerca aceasta reteta sau pe cea originala alaturi de un pahar de Sangria rece.
Pofta buna!
19 comentarii la „Paella a la Raluca”
Mi-ai facut pofta! Asa ceva as incerca si eu! :))
lasa si mie o portie te rog mult!
super bunnnnn
Minunata reteta, multumim😍😍
Interesanta reteta, merita incercata, desi in ultimul timp nu ma mai impac deloc cu carnea de pui
Am salvat reteta ta ca sa o prepar si eu. Multumesc pentru inspiratie!
Wow … cat de bine arata, mi-am notat reteta.
cat de bine arataaa, vreau sa incerc!
Am sa incerc si eu reteta. Arata foarte bine.
Yammiii…ce bine arata, deja am salvat reteta , trebuie sa o incerc si eu!
Arata foarte bine orezul cu ciuperci, este singurul mod in care agreez orezul.
Paella este preferata sotului meu!
Uite chiar n am mai mancat de ceva timp, trebuie sa mai incerc.
Ce bine arata, o sa incerc si eu reteta.
Eu n-am mancat paella originala dar uite ca reteta asta e numai buna de incercat!
N-am făcut paella niciodată! Voi încerca aceasta rețeta a ta!
Am salvat si eu reteta. Arata delicios.
Arata super delicios, off de as gasi si eu timp pentru a gati.
yammy. draga mea cred ca ti-ai gresit vocatia ::)