Go Back

Ciocolata de casa cu ulei de cocos

Prep Time5 mins
Cook Time5 mins
Total Time40 mins

Ingredients

  • 120 gr ulei de cocos Niavis;
  • 120 gr ciocolata belgiana Aztec;
  • un praf sare

Instructions

  • Se pune la bain marie un vas cu cantitatea de ulei de cocos si se topeste usor uleiul. Se adauga ciocolata si praful de sare si se amesteca compozitia pana se omogenizeaza.
  • Ciocolata folosita de mine este deja maruntita, iar amestecul de condimente: scortisoara, cardamom, chili, coriandru, nucsoara si piper negru, are pur si simplu o aroma imbatatoare in combinatie cu ciocolata. Se pot aduga coji de portocala, fulgi de cocos, arahide, nuci, etc, iar asupra cantitatii ingredientelor puteti reveni daca constatati ca nu iese consistenta dorita.
  • Pentru ca nu am forme speciale de bomboane, am ales una pentru cuburi de gheata. Amestecul de ciocolata l-am turnat in acesta forma si apoi am amestecat cu un betisor incercand sa elimin aerul. Dupa cum se vede in poze n-am prea reusit, dar data viitoare o sa insist mai mult. Am lasat sa se intareasca ciocolata timp de o jumatate de ora , dupa care am scos bucatelele. In cazul in care doresti sa obtii o ciocolata maleabila, care sa poata sa fie intinsa pe paine, adauga mai mult ulei de cocos la compozitie.
  • Aceste bucatete de ciocolata merg de minune la o cafea. Pentru o catifelare superioara a cafelei poti adauga in cafea o lingurita de ulei de cocos, face minuni. Acum ca ai "gustat" vizual reteta mea, stiu ca nu vei rezista prea mult timp pana vei incerca-o singur. Merita!