Go Back

Pilaf de quinoa cu legume

Prep Time20 mins
Total Time20 mins
Servings: 2 persoane

Ingredients

  • 180 gr quinoa
  • 150 gr legume congelate
  • 50 gr naut
  • 20 ml ulei de masline
  • un praf chimen, oregano, sare, piper
  • cateva frunze baby spanac

Instructions

  • Se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare legumele. Eu am trisat un pic pentru ca am folosit legume congelate pentru a scurta timpul necesar curatirii si taierii. E drept ca este sezonul legumelor, dar cateodata vrem ca timpul de pregatire a unei mese sa fie minim posibil. Se fierb in jur de 20 minute. Se scot si se aseaza intr-un bol. Varianta cea mai simpla este sa desfacem o conserva de legume si atunci economisim si mai mult timp. Pentru ca aveam o conserva de naut am hotarat sa-l adaug la legumele pentru salata pentru ca acesta este bogat in fibre, proteine și nutrienți.
  • In acelasi timp se pune la fiert un alt vas care sa contina apa si sare, iar cand da in clocot se adauga cele doua pliculete cu quinoa si se lasa sa fiarba 12 minute. In mod normal semintele de quinoa au un strat protector amarui pentru a descuraja pasarile ca sa le manance, dar aceasta quinoa a fost deja spalata si nu necesita decat fierbere. Se clatesc si si se scurg semintele. Se pun intr-un vas incapator peste care se adauga legumele, condimentele, uleiul si zeama de lamaie. Se amesteca si poate fi servit.