ASociatia Bloggerilor Olteni

vinuri rosii

Studiu: Afla ce bauturi prefera romanii!

Romanii sunt fini cunoscatori si pasionati de consumul alcoolului, mai ales in contexte sociale de mare importanta sau la evenimentele ...
Citește Mai Mult
/ / degustare vin, Degustari, vin, vinoteca

Dulceata de ceapa la „Miercurea fara carne”

In aceasta saptamana la Miercurea fara carne va prezint miracolul caramelizarii intr-o dulceata de ceapa.  Stii cum se transforma cristalele ...
Citește Mai Mult
/ / Miercurea fara carne
Degustare Domeniile Averesti si Delaco

Zghihara plus Camembert, un pairing demn de-un expert

Dupa perioada intensa de culegere a strugurilor in care podgorenii au fost foarte ocupati iar noi, ASociatia Bloggerilor Olteni,  n-am ...
Citește Mai Mult
/ / Degustari, Intalniri ASBO

Mancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean

Pentru a sarbatori al 80-lea BlogMeet oltean ne-am indreptat iarasi catre Il Forno Pub&Grill. De cand s-a deschis acest restaurant din ...
Citește Mai Mult
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Am mancat saptamana trecuta un starter cu branzeturi acompaniat de un chutney de Jalapeno si m-am indragostit instant. De ambele ...
Citește Mai Mult
/ / Miercurea fara carne

Ratatouille a la Remy si Alfredo Linguini

Ratatouille este o specialitate culinara din Nisa si se prepara cam in toata regiunea Provence. De fapt si la noi ...
Citește Mai Mult
/ / Miercurea fara carne

Cine va fi Absolut Personality of the Year?

Anul acesta va fi al patrulea an cand particip la Webstock. Dupa cum stii nu vin singura, ci impreuna cu ...
Citește Mai Mult
/ / evenimente, Intalniri ASBO
Lapte de migdale

Lapte de migdale. Reteta. Proprietati. Beneficii.

O alternativa excelenta a laptelui de vaca este laptele de migdale. Daca esti vegan, alergic la soia sau produse lactate, ...
Citește Mai Mult
/ / Culinar, Miercurea fara carne
“Confesiunile unui cafegiu” sau o viata in cautarea cafelei perfecte

„Confesiunile unui cafegiu” sau o viata in cautarea cafelei perfecte

Am inceput sa citesc "Confesiunile unui cafegiu" de cand mi-a adus-o curierul. Am comandat-o pe LibMag.ro. M-a captivat imediat, dar ...
Citește Mai Mult
/ / carte, Craiova Life, Experiente Food
Panoplie de pairinguri

Jocul iubirii dintre Ice Wine si Grana Padano la 5 Continents!

Am ajuns la a 25-a degustare de branzeturi si vinuri. Proiectul derulat de catre ASBO ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionar.ro- ...
Citește Mai Mult
Metamorfoza unui sat de poveste, Gudevitsa, Bulgaria.

Gudevitsa, un sat de poveste din Bulgaria. Depopulat, regasit, salvat.

In toata lumea exista sate depopulate sau sate ale nimanui, dar in aceasta vara am descoperit in Bulgaria, in magicii ...
Citește Mai Mult
/ / Calatorii, Proiecte

Lambrusco sau Prosecco? Ce preferi?

Vinul este poezie, dar aceasta poezie este de multe feluri: delicata, proaspata, maturata, concentrata. De aceea sommelierul te va intampina ...
Citește Mai Mult
Asocieri culinare Avincis si Delaco

Asocieri culinare in atmosfera de fin de siècle

La ultima degustare de vin si branza organizata de catre ASBO, ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionar.ro, am fost scufundati intr-o ...
Citește Mai Mult
velux not windows

Fiat lux, Velux! 6 idei de camere la mansarda.

Mansarda unei case este de obicei un spatiu pierdut in care depozitezi fel de fel de lucruri pe care nu ...
Citește Mai Mult
/ / Pasaje de viata, Proiecte
Pinot Noir Pogany si Grana Padano

Ce inseamna o degustare de vin si branza reusita

Proiectul ASociatiei Bloggerilor Olteni si al lui Dictionarculinar.ro, "Branzeturi cum se cu...vin", a ajuns la cea de-a 22 degustare. Si ...
Citește Mai Mult
Încarc...