Intalniri ASBO

Vinuri biodinamice

Viticultura biodinamica, recuperare a autenticitatii trecutului, dar si viitorul viticulturii

Traim intr-o lume a poluarii si a stresului cotidian, toti suntem stresati, nelinistiti, angoasati sau deranjati uneori si vrem sa adaugam vietii noastre seninatate si simplitate. In aceste clipe in ...
Citește Mai Mult
Blogoltenii la degustare de vin si branza

Eu am votat cu Emeritus Merlot si Grana Padano Delaco D’Exceptie

Astazi va propun o pauza de reflexie pe o tema placuta papilelor mele gustative, tema de altfel esentiala multora dintre noi, degustarea asociata de branzeturi si vinuri. Pentru ca in ...
Citește Mai Mult

Dragostea e un pairing bun. Cuplul roial Irish Cheddar Delaco D’Exceptie si Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti

In ultima luna de iarna, luna iubirii, ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionar.ro au organizat o noua degustare de branzeturi si vinuri. De asta data prietenii nostri au fost invitati la ...
Citește Mai Mult
Noutati in meniu la Il Forno Pub&Grill. In fiecare zi poti manca bine.

Noutati in meniu la Il Forno Pub&Grill. In fiecare zi poti manca bine.

Acest articol nu este recomandat femeilor insarcinate, pentru cei izolati in casa de caderea masiva a zapezii, pentru pofticiosii aflati in timpul programului de lucru si fara putinta de relocare ...
Citește Mai Mult

#70 BlogMeet oltean cu Secret Santa si noi sortimente de pizza

#70 BlogMeet Se apropie sfarsitul anului, se face analiza anului ce se incheie, se fac proiectii pentru anul ce va veni si tot acum au loc cele mai multe petreceri ...
Citește Mai Mult

Pizza pe vatra si BlogMeet #69

Dupa cum stii, in fiecare luna blogoltenii craioveni organizeaza cate un Blog Meet si asta de aproape sase ani. Dovada sta in cifra 69 a intalnirilor la care am ajuns ...
Citește Mai Mult
Seara premierelor branzovine de la Delaco si Casa Cotnari

Seara premierelor branzovine de la Delaco si Casa Cotnari

Recenta degustare organizata la Restaurantul Excelsior de catre ASociatia Bloggerilor Olteni si Dictionarculinar.ro, a fost o buna oportunitate de a educa despre noi soiuri de branza Delaco si despre vinurile ...
Citește Mai Mult

Bucatarie turceasca in atmosfera interbelica craioveana

In urma participarii la un Proiect Erasmus mi-am facut multi prieteni din diferite tari, iar printre cei mai dragi a fost o fata din Turcia. Eu nu stiam bine engleza, ...
Citește Mai Mult
La masa cu Decebal, degustare de branza si vin

La masa cu Decebal, degustare de branza si vin

Dacii cunosteau placerile gastronomice savurand cu placere bucatele insotite de ulcioare de vin. Mentinerea in limba romana a catorva cuvinte dacice, cum ar fi: branza, urda, batal, manz, mazare, mistret, ...
Citește Mai Mult
Jack Sparrow, piratul fermecator, se intoarce pentru a cincea oara pe ecrane in „Dead Men Tell No Tales”

Jack Sparrow, piratul fermecator, se intoarce pentru a cincea oara pe ecrane in „Dead Men Tell No Tales”

Jack Sparrow, piratul fermecator, cuceritor, obraznic, dependent de dermatograf si rom, s-a intors pentru a cincea oara pe marile ecrane. Mi-a placut franciza Piratii din Caraibe si am asteptat cu ...
Citește Mai Mult
Tu dor de-o degustare

Tu dor de-o degustare

Mi-era dor de-o degustare de branza si vin dinainte de Oltenia Wine Fair si mi-am potolit-o doar pe jumatate la acest eveniment, imperechind cum m-am priceput cateva vinuri premium cu ...
Citește Mai Mult

Confesiunile lui Branziceanu

Eu sunt Raluca lui Branziceanu si sunt blogophile. Acesta era preambulul meu la intalnirea bloggerilor anonimi, unde eram blocata de cativa ani. Microbul de povestitor mi-e intiparit in gene, iar ...
Citește Mai Mult