Echipamente sportive școlare pentru cele mai iubite sporturi

Echipamente sportive școlare pentru cele mai iubite sporturi

Vara e pe sfârșite. Se apropie începutul anului solar, iar asta se vede din forfota ce a cuprins magazinele de profil. Începutul noului an scolar trebuie pregătit din timp, iar multe din articolele necesare unui elev se găsesc acum la promoție. Cum orice elev are nevoie de echipamente sportive școlare pentru orele de educație fizica, te îndrum să vezi ofertele din noua campanie Decathlon: Înapoi la Scoală, Înapoi la Sport! Cumpărăturile din magazinele lor le poți face atât online cât și offline, dar eu le recomand pe cele online, datorita disponibiltatii orare și livrării la domiciliu.

Decathlon considera esențial să motiveze și să încurajeze practicarea exercițiilor fizice încă de la o vârstă fragedă, așa că în magazinele lor găsești o gama variata de articole. El promovează activitatea fizică că parte a vieții de zi cu zi, nu numai pe cea bazata pe orele de educație fizică din școală. Pentru că este de o importanță vitală promovarea practicării sportului într-un mediu ludic, aceste echipamente sportive școlare pentru educația fizica au un design modern, atractiv și în plus, un raport calitate/ preț excelent.

Sportul școlar ajută la dezvoltarea obiceiurilor sănătoase, precum și la dezvoltarea valorilor și atitudinilor pozitive

Școlile sunt un loc ideal pentru promovarea sportului și a unui stil de viață sănătos. de aceea educația fizică este inclusa în programa că parte a unei dezvoltări cuprinzătoare. Participând activ elevii își îmbunătățesc abilitățile psihomotorii. Unul dintre scopurile finale ale predării educației fizice este de a crea obiceiuri durabile de activitate fizica. Pentru consolidarea lor, trebuie să li se ofere nu numai un repertoriu larg de activități fizice și sportive care să le permită să aleagă pe viitor pe cele mai potrivite abilităților și intereselor lor, ci și să lege această practică cu cunoștințele despre ele într-un cadru de atitudini, valori și norme.

Care sunt sporturile cele mai practicate în scoli ?

În scoală românească se acordă importanță dezvoltării abilităților motrice și rezistenței, flexibilității și coordonării.  Din punct de vedere al popularității sporturile ce au o reprezentare mai larga în rândul tinerilor sunt cele cu mingea- fotbalul, baschetul, voleiul, handbalul, urmând apoi tenisul, gimnastica.  Exemplele sunt mai multe, fiind mai ales o reflectare în zona respectiva a tradiției și practicii unor anumite sporturi.

Minge Baschet Tarmak BT100 Mărimea 5
Minge Baschet Tarmak BT100 Mărimea 5
Minge Fotbal Hybride Kipsta F550 FIFA BASIC Mărimea 5 Alb-Galben
Minge Mică Aderentă Piscină Albastru/Verde Watco
Minge din Cauciuc Mini Baschet K100 Mărimea 1 Tarmak Galben Mov Copii până la 4 ani
Minge din Cauciuc Mini Baschet Mărimea 1 pt copii până la 4 ani

1- Fotbal

Fotbalul este unul dintre cele mai populare, distractive și practicate sporturi din întreaga lume. Aduce beneficii tinerilor atât în ​​ceea ce privește sănătatea fizică, cât și emoțională, sporind în același timp spiritul de auto-îmbunătățire și creșterea stimei de sine. Cu ajutorul fotbalului se dezvolta munca în echipă și abilitățile de rezolvare a problemelor, precum și promovarea disciplinei. Sportul mingii și al celor unsprezece jucători reunește din ce în ce mai mulți copii gata să se bucure de el pe orice suprafață, fie că este pământ, iarbă naturală sau iarbă artificială. Fotbalul are mare atracție pentru tineri, care încearcă să imite încă din primii ani ai copilăriei ceea ce fac modelele lor la televizor. În Banie, fotbalul este rege necontestat.

2.- Volei

La Craiova, voleiul e foarte iubit, la final de campionat în Divizia A1 (ediția 2021-2022) la volei feminin echipa  SCM U. Craiova  a terminat pe locul 8, iar la volei masculin pe locul 3. Când joci acest sport, mișcarea pe teren și atenția constantă asupra mingii pentru ca aceasta să nu atingă solul îmbunătățește mult coordonarea. În mod similar, reflexele sunt ascuțite de nevoia unui răspuns rapid. Jocul de volei crește flexibilitatea și, de asemenea, încurajează integrarea și cooperarea prin munca în echipă.

Bidon Fitness Alb Adidas
Bidon Fitness Alb Adidas
Încălțăminte Artengo TS160 educație fizică piersică copii
Tricou educație fizică cu logo alb fete Adidas
Tricou educație fizică cu logo alb fete Adidas
Șapcă Baschet 9Forty Los Angeles Lakers NBA Mov

3.- Baschet

Baschetul este un sport popular printre tineri, deoarece poate fi jucat în mai mulți și pentru că poate fi practicat pe tot parcursul anului. Le permite tinerilor, la fel că celelalte doua sporturi de mai înainte, să se integreze social, deoarece se practică în echipă. El dezvoltă abilități precum echilibrul, concentrarea, viteza de execuție, agilitatea musculară și reflexele precise. Echipa de baschet masculin a SCM ‘U’ Craiova a terminat sezonul 2021-2022 pe locul 5.

Incaltaminte sport pentru alergare
Incaltaminte tenis pentru copii
Incaltaminte tenis pentru copii
Incaltaminte sport copii, marca Adidas
Incaltaminte sport copii, marca Adidas
Incalataminte marca Adidas
Incalataminte marca Adidas

4.- Handbal

Handbalul este un sport cu mulți fani din întreaga lume care are mulți practicanți și în Romania. Echipa feminina a Craiovei a ieșit pe locul 10 în sezonul 2021-2022.

Trening cu gluga Puma confortabil si extensibil
Trening cu gluga Puma confortabil si extensibil
Trening baieti pentru educatie fizica, marca Puma
Trening baieti pentru educatie fizica, marca Puma
Trening fete pentru educatie fizica, marca Puma
Trening fete pentru educatie fizica, marca Puma
Trening fete pentru educatie fizica, marca Domyos
Trening fete pentru educatie fizica, marca Domyos

Alte alternative sportive des practicate în școlile românești

5.- Atletism

 La aceasta disciplină cursa, săriturile conduc la o activitate integrală, care oferă elevului abilități fizice multiple. 

6.- Tenis

Tenisul este un sport clasic pe care l-am practicat cu toții la un moment dat. Sportul cu rachetă are avantajul că poate fi jucat pe oricare dintre suprafețele sale: ciment, teren rapid, zgură, iarbă… aceasta gama largă de opțiuni înseamnă că poate fi practicat oriunde și în orice perioada a anului.

Coardă de sărit cu înveliș din spumă JR500
Coarda sarituri reglabila Zipro
Coardă de Sărit Roz Copii Domyos
Coardă de Sărit Domyos din Piele
Coardă de Sărit Domyos din Piele

7.- Gimnastica

Gimnastica scade senzația de oboseala, deoarece generează niveluri ridicate de energie. Practicarea să constantă asigură o mai mare flexibilitate și coordonare, deoarece cu cât se acordă mai multă mișcare corpului, cu atât vă avea o elasticitate mai mare, până la atingerea unei limite optime de întindere și alungire.

8.- Inot

Unul dintre sporturile care aduce cele mai multe beneficii pentru dezvoltarea fizică și psihologică a oricărei persoane este înotul, iar în cazul copiilor, fiind în plină fază de creștere, aceste beneficii se înmulțesc. Înotul este un exercițiu aerobic care lucrează practic fiecare mușchi al corpului,  relaxează mintea și scade nivelul de stres. Pentru că poate fi practicat la orice vârstă, copiii pot începe să înoate chiar înainte de a merge.

Avantajele activităților sportive la școală

Practicarea sportului ajută la dezvoltarea elevilor și, de asemenea, a abilităților lor sociale, prin promovarea muncii în echipă și a înțelegerii și aplicării regulilor specifice fiecărei discipline. În plus, mișcarea crește stima de sine, sentimentul de apartenență și solidaritatea cu colegii de echipă. Sportul este încă un instrument în formarea elevilor, dezvoltă abilități și cunoștințe care îi vor ajuta la autocunoașterea, gestionarea mediului și dezvoltarea emoțională, învățând să împărtășească, să respecte regulile și să se bucure cu colegii lor.

 Spor la cumpărături și succes în noul an școlar tuturor copiilor!

7 comentarii la „Echipamente sportive școlare pentru cele mai iubite sporturi

  1. Decathlon e mereu la înălțime când vine vorba de sport, de toate produsele necesare practicării acestuia sub toate aspectele lui.

  2. Mereu apelez la Decathlon pentru achiziționarea articolelor sportive și a diverselor accesorii, calitatea și prețurile accesibile mă atrag ca un magnet.

  3. Cu toate ca venirea toamnei si inceperea scolii pot fi momente neplacute, vin la pachet si cu bucuria de a te pregati pentru ceva frumos precum e un sport scolar, haine noi, rechizite… 😀 Sportul e foarte important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.