TOP 6 piese de mobilier care te vor ajuta să obții mai mult spațiu în casă

TOP 6 piese de mobilier care te vor ajuta să obții mai mult spațiu în casă

Odată cu pandemia și restricțiile am fost forțați să stăm mult mai mult în case, ceea ce pe unii oameni i-a făcut să-și dea seama că nu le place modul în care e amenajată locuința atât ca estetică, cât poate și ca spațiu. 

Iar dacă estetica poate fi schimbată și modificată prin tot felul de mijloace și metode de aranjare, spațiul rămâne același, nu se poate extinde, dar poate fi făcut să pară mai mare. Alegerea și aranjarea inteligentă a pieselor de mobilier în casă poate da impresia unui spațiu mai mare. Câteva dintre piesele de mobilier ce pot ajuta la obținerea impresiei de mai mult spațiu sunt canapeaua extensibilă, colțarul, masa pliantă etc. 

Piese de mobilier ce dau impresia de mai mult spațiu

Canapeaua extensibilă 

Utilizată cu precădere în livinguri, canapeaua extensibilă poate îndeplini foarte bine atât rolul de pat cât și rolul unui spațiu în care poți depozita diverse lucruri (de obicei așternuturi, alte accesorii pentru pat sau alte obiecte care nu pot fi lăsate la vedere).

Într-o locuință în care nu beneficiezi de foarte mult loc, acest tip de canapea poate ajuta la crearea unui culoar de trecere mult mai generos pe timp de zi și ca pat de dormit pe timp de noapte. 

Colțarul

Utilizate în aceeași notă precum canapelele, colțarele de living precum cele de la Iconfort.ro de exemplu, fac uz de marginile a doi pereți dintr-o cameră pentru a fi așezate exact în acel unghi cu ideea de a nu ocupa prea mult din centrul camerei. 

Aceste modele pot fi întâlnite și în unele bucătării care nu permit așezarea unei mese prea mari sau a altor obiecte, în așa fel încât spațiul să fie utilizat cât mai bine.  

Corpuri incastrabile 

Rămânem tot în sfera bucătăriei, unde mobila trebuie să fie armonios integrată în cu restul locuinței.  În funcție de stilul ales, aceasta nu trebuie sa lipsească din nicio locuință, fiind asociată atât unui spațiu util pentru gătit, cât  și pentru a depozita toate obiectele și electrocasnice de care e nevoie în casă. 

Pe mai multe dimensiuni și culori, corpurile incastrabile înalte sunt extrem de eficiente si se pot adapta numeroaselor spații și stiluri.

Masa pliantă

Într-o bucătărie care e  utilizată atât ca spatiu pentru gătit, dar și ca loc în care servesti masa alături de familie și prieteni, o masă pliantă s-ar putea sa fie o piesa de mobilier de care poți avea reală nevoie.

Având extensii pliante, aceasta îți permite să-i reglezi dimensiunile în funcție de nevoie și în plus, poate să ofere spațiu pentru 2 sau chiar 4 persoane.

Dressing cu uși culisante

Acesta este un obiect de mobilier care  poate ajuta la economisirea spațiului, dar și la completarea interiorul dormitorului sau al livingului. Dressingul cu uși culisante poate include rafturi pentru îmbrăcăminte și spații pentru depozitarea încălțărilor, precum și o zonă destinată umerașelor. 

Și pentru a da senzația de un spațiu și mai larg și spațios, alege pentru acesta o culoare deschisă (recomandate ar fi bej, alb sau gri deschis). ȘI Pentru a nu face notă discordantă cu restul camerei, nuanța aleasă trebuie să se completeze foarte bine cu restul mobilierului și accesoriilor din casă. 

Comoda cu sertare

Aceasta poate fi încadrată cu ușurință la categoria „piesă de mobilier multifuncțională”. Ea poate servi atât ca loc pentru a așeza un televizor, dar și ca spațiu de a depozita obiecte personale, cărți sau diverse accesorii datorită sertarelor din dotare.

Cam acestea ar fi piesele de mobilier care ajută cel mai mult la folosirea inteligentă a spațiului. Cel mai important aspect în ceea ce le privește rămâne, totuși, potrivirea cu restul casei pentru a se putea crea o armonie. 

Sursa foto: Pixabay.com

7 comentarii la „TOP 6 piese de mobilier care te vor ajuta să obții mai mult spațiu în casă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.