Cum te poate ajuta un sejur la Hotel Opal să depășești crizele și provocările vieții

Cum te poate ajuta un sejur la Hotel Opal să depășești crizele și provocările vieții

Din cele mai vechi timpuri, astrologii credeau că opalul ajută la depășirea crizelor și că este potrivit pentru oamenii cu profesii creative. Poate de aceea Gala SpringSuperBlog a avut loc, în ultimii doi ani, la Hotel Opal, Cap Aurora. Cred că acest hotel este un loc excelent ca să depășești crizele și provocările vieții. Anul trecut a trebuit sa depășim criza generată de COVID-19 care a dus la izolarea a mai mult de o treime din populația lumii, iar anul acesta Europa se confruntă cu haosul și distrugerile provocate de războiul din Ucraina. Urmele lui se simt pregnant la Hotelul Opal, deoarece aici se adăpostesc femei și copii scapați din iadul războiului. In ultimele luni ei au gasit adapost pe litoralul bulgaresc, dar de la 1 iunie autoritatile au decis ca hotelurile sa fie eliberate deoarece a inceput sezonul estival, iar unitatile de cazare sunt rezervate de catre turisti. Din fericire, România și-a deschis brațele, iar Hotel Opal le-a devenit a doua casă. 

Acum, aici au un acoperiș deasupra capului, o masă caldă, o vorbă bună în limba lor, deoarece personalul hotelului este vorbitor de limba rusa. Am observat inca de anul trecut ca personalul era majoritar din zona Moldovei, asa ca anul acesta le-a fost mult mai usor sa se mobilizeze și să ajute mai bine refugiatii. Nu stiu cat vor putea sta aici pentru ca incepe si la noi sezonul turistic, mai mult ca sigur ca vor fi relocati, dar cel putin deocamdata sunt la adapost. Cum nu se stie ce le va aduce ziua de maine, vederea copilașilor bălani ce se joacă prin grădinile hotelului te emotioneaza. La prima vedere ai zice că-s în vacanță, dar ei nu se luptă nu cu valurile, ci se luptă cu efectele războiului. Până la reîntoarcerea acasă, sper ca marea și personalul Hotelului Opal să îi poate ajuta să depășească provocările momentului. Statul român plătește din fonduri europene cazarea ucrainenilor în pensiuni și hoteluri, dar empatia și o vorbă bună nu au preț.

Hotelul Opal se află în Cap Aurora, la 6 km de Mangalia și la 40 de km de Constanța.  Se remarcă printre celelalte hoteluri de pe litoral prin arhitectură, locație și servicii. Sunt puține hoteluri care au vedere spre mare și sunt puține locurile unde nu s-a mai intercalat printre vechile hoteluri vreo vilă, pensiune sau alt hotel. Cap Aurora a scăpat cumva neatinsă de furia construcțiilor haotice și acest lucru e cu atît mai vizibil datorită învecinării cu stațiunea Venus unde kitchul arhitectonic al construcțiilor realizate după Revoluție, pe orice petec de pământ, e la el acasă. Pentru cei care caută un loc în care să-și petreacă concediul sau vor să depășească crizele și provocările vieții, recomand marea, Cap Aurora și Hotel Opal.

Deși asociem marea cu perioade fericite ale vieții pentru că ne place să ne petrecem vacanțele pe malul ei, am ales să vorbesc despre efectele ei asupra noastră atunci când ne lovim de diverse crize și provocări ale vieții. Tristețea este un sentiment obișnuit, normal, care face parte din peisajul vieții noastre și toți trecem prin prin ea. Ne încearcă momente grele datorită unei despărțiri, a unor dezamăgiri, a unei concedieri, morții unei persoane dragi, a unei boli, a războiului, dar când acestea durează și interferează cu activitatea zilnică se poate declanșa depresia. Te trezești că lucrurile, activitățile care-ți făceau până mai ieri plăcere, acum nu te mai atrag sau că ai lipsă de concentrare, tulburări ale somnului, greutate fluctuantă, gânduri negre. Există multiple studii care arată că natura este un aliat în lupta împotriva stărilor negative, iar marea ocupă un loc special, important. Într-un voiaj la mare experimentăm o creștere a sentimentelor de bine precum serenitatea, calmul și ne controlăm mai bine anxietățile. O simplă plimbare pe malul ei respirând briza sau o bălăceală în apa ei albastră și deja ne simțim mai relaxați, somnul ne este îmbunătățit. Marea este un peisaj restaurator ce acționează ca o terapie asupra bunăstării noastre., pulvinar dapibus leo.

În fața mării, cele cinci simțuri ies la iveală, iar cazarea la la Hotel Opal sporește rezultatele pozitive. Cum? Atenția îți este îndreptată spre momentul prezent, către senzațiile plăcute care ți le provoacă camera, restaurantul, terasa, balconul, astfel că mintea nu mai este preocupată de rezolvarea problemelor zilnice.

1. Vederea către mare

Când plecăm în vacanță și ne gândim la un loc în care să ne deconectăm și să scăpăm de stresul cotidian, de obicei vizualizăm o plajă pe care putem petrece ore întregi doar uitându-ne la mare. Hotelul Opal este așezat paralel cu malul mării, pe un mic promontoriu, astfel că de pe balcon ai o priveliște încântătoare către apele albastre învolburate. Pe balconul camerei care mi-a fost repartizata aveam un fotoliu din rachita si o masa, astfel că diminețile și serile mi le-am petrecut privind marea. Există studii care asigură că marea are efecte pozitive la nivel mental și că observarea ei este un remediu pentru anxietate, iar eu am simțit asta pe pielea mea. Anul trecut, prima mea ieșire după pandemie a fost la Hotel Opal, iar nivelul meu crescut de anxietate capătat datorită distanțării sociale a scăzut simțitor în timpul șederii. Cazarea lângă mare, chiar cu vedere la mare a fost un factor de mare bunăstareși mi-a redus stresul. Activitatea mea preferată a fost vizulizarea reflexiilor albastre ale mării,și este una din cheile pentru atingerea unei stări de relaxare.  E drept că apele din golful ăn care se află hotelul nu-s chiar cristaline, ci cu ceva mai multă vegetație marină decât ar fi normal, dar asta nu afectează priveliștea impresionantă.

2. Liniștea din hotel și sunetele relaxante ale mării


Marea este cel mai bun loc pentru a scăpa de stres. Relaxarea nu vine doar din acțiunea de a privi marea, ci și de a o asculta, sau mai bine zis: de a nu asculta decât sunetul mării. Chiar dacă hotelul este plin de familii cu copii mici, pereții sunt destul de groși astfel încât nu se aud niciun fel de zgomote deranjante. Nu se aud decât sunetele constante ale valurilor ce se sparg la mal ce declanșează în creierul nostru o stare de bunăstare. O consecință a stresului este că nu ne lasă să dormim bine. Multe persoane au probleme cu somnul, dar nu și dacă se cazează la acest hotel. După o zi petrecută la plajă, la plimbare pe faleză sau doar la relaxare pe balconul hotelului se adoarme instant.

3. Respiri sănătate și ești cuprins de o stare de fericire. Zâmbești fără motiv


O altă acțiune pe care obișnuim să o facem la mare este aceea de a respira adânc și de a lăsa briza mării să ne invadeze. Marea nu ne ajută doar fizic, ci și psihic. Când suntem stresați avem o senzație neplăcută de greutate în piept și dificultăți de respirație. Nu avem nicio boală respiratorie, doar stresul își spune cuvantul. Există și persoane care au patologii respiratorii, iar marea le ameliorează. Relaxarea în camera hotelului sau în împrejurimile lui ne deschide tuturor căile respiratorii ceea ce permite o mai bună oxigenare, iar aerul marin impregnat cu sare, iod ne inundă organismul. Aerul de mare este încărcat cu ioni negativi, care sunt benefici pentru bunăstarea noastră, favorizând eliberarea de serotonină ce stimulează sentimentul de fericire. Eu, la mare zâmbesc fără motiv.

4. Un hotel impresionant prin arhitectură și modul în care au fost folosite  decorațiunile și designul interior. Camere  și înfășurări confortabile


Hotelul Opal este o clădire emblematică datoritî particularității arhitecturii și amplasări sale. Este construit acum mulți ani, dar a fost gîndit ca mai mult decât un loc de cazare, iar anul acesta m-a surprins plăcut căldura designului de interior.  Am observat încă de la intrare o mare schimbare față de anul trecut, totul era  renovat pentru a realiza o experiemță de călătorie unică. Nici anul trecut nu arătau rău, dar anul acesta este schimbat tot aspectul camerei si al baii, mobilier nou, obiecte si instalatii sanitare. Designul interior este o artă care ne permite să schimbăm complet senzația pe care o percepem atunci când intrăm într-un anumit spațiu. Culorile, materialele, mobilierul, instalațiile oferă o combinație plăcută și reușesc să creeze o atmosferă relaxantă fără a neglija estetica.  Ai o senzație plăcută când te afunzi în saltea. Aceasta nu-i nici tare, dar nici moale, astfel ca spatele are o linie firească, iar mușchii au parte de o susținere bună. De obicei la hoteluri dimineața resimt dureri de gât din cauza lipsei de susținere adecvate a capului, aici nu mi s-a întâmplat așa ceva. Bineînteles ca si setul de pat si cel de prosoape de baie erau noi, cum ar fi putut fi nou mobilierul si ele nu? Ambele moi și plăcute pe piele, fabricate din materiale naturale, iar prosoapele perfecte pentru a te înfășura confortabil cand ieși de la duș și având putere de absorbție mărită.

5. Gustul rețetelor ca la mama acasă. dar cu o notă contemporană

Restaurantul hotelului se găsește la parterul hotelului și este de o mărime medie care-l face ideal în timpul anului pentru grupuri, pentru ocazii, sărbători, fie că sunt de tip familial, cine de afaceri sau întâlniri între prieteni. Vara este dedicat turiștilor hotelului si oferă un meniu al zilei cu un excelent raport calitate-pret. Dacă ești în căutarea unui restaurant pe maul mării pentru a sărbători un eveniment, acesta este locul tău. Doi ani de-a rândul aici am serbat Gala Spring SuperBlog și poate venim aici și la anu pentru că ne place căldura cu care suntem primiți. 

Restaurantul hotelului oferă ce este mai bun în marea și pământul zonei într-o atmosferă caldă și confortabilă. Propunerea lor gastronomică se bazează pe produse din zonă, proaspete și de calitate și care are la bază rețete de familie cu o ușoară notă contemporană. Nimic sofisticat care să te pună în dificultate, ci doar mâncăruri cu care ești familiarizat. Preferata mea este terasa mică exterioară ( sunt două, ambele aflate într-un mediu plin de farmec datorită vegetației și privilegiat datorită vederii la mare ). Pe această terasă orice preparat are gust mai bun. 

Cu siguranță după ce ai petrecut câteva zile la acest hotel, te vei simți capabil să  depășești crizele și provocările vieții. Asta pentru că te vei simți mai relaxat, mai fericiț. În plus, apa de mare îți va face pielea să arate mai bine datorită mineralelor pe care le conține.

Așadar ce mai stai, ieși din rutină, dă clic aici și fă -ți rezervarea la Hotel Opal! Depasește crizele și provocările vieții  și fii fericit!

8 comentarii la „Cum te poate ajuta un sejur la Hotel Opal să depășești crizele și provocările vieții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.