Cum să alegi iarna îmbrăcămintea potrivită pentru sala

Cum să alegi iarna îmbrăcămintea potrivită pentru sala

Odată cu începutul unui nou an, ni se oferă o nouă oportunitate de a face mai mult, a dărui mai mult și a iubi mai mult. Un an nou pentru a face activitățile pe care ne dorim cu adevărat, cele pe care le amânăm pentru mai târziu datorită vieții trepidante pe care o ducem, un an în care să dăruim mai mult și să fim oameni mai buni, un an în care să-i iubim mai mult pe toți cei dragi și să le arătăm cât de importanți sunt pentru noi. Printre toate aceste rezoluții de început de an, ne-am plasat și realizarea planurilor sportive, gen- Vreau anul acesta…un corp fără celulită-, iar Decathlon ne stă alături, ca întotdeauna, cu îmbrăcămintea potrivită pentru sală în cadrul campaniei „Ardem caloriile„.

Sportul contribuie la bunăstare indiferent de vârstă, sex sau etnie. Toată lumea se bucură de el, iar beneficiile sale sunt greu de egalat. Sportul este una dintre cele mai sănătoase activități care există: ajută la îmbunătățirea stimei de sine, a sănătății fizice și psihice. De asemenea, are un rol principal în relațiile sociale, deoarece a face parte dintr-un grup ajută la dezvoltarea abilităților precum camaraderia, solidaritatea și respectul față de ceilalți. 

8 idei de cadouri de Craciun pentru un sportiv Bancă bodybuilding cu grad de înclinare/declinare
Bancă bodybuilding cu grad de înclinare/declinare
8 idei de cadouri de Craciun pentru un sportiv Bicicletă fitness ESSENTIAL
Bicicletă fitness ESSENTIAL
8 idei de cadouri de Craciun pentru un sportiv Stepper alb negru
Stepper MS100 alb/ negru
8 idei de cadouri de Craciun pentru un sportiv Bandă de alergat compactă RUN 100E-A
Bandă de alergat compactă RUN 100E-A

Ce sporturi sunt  recomandate iarna? Cele care îți plac cel mai mult. Importantă este consecvența.  Iarna nu trebuie să fie un impediment pentru a face sport, chiar dacă pe lângă efortul pe care îl presupune începerea unei noi rutine sportive, trebuie să faci față și frigului, ploii sau zăpezii.  Majoritatea preferă acum sporturile de iarnă, iar pentru a te putea bucura de ele trebuie să fii in forma și te poti pregati in sala de sport. Există situații în care nu este indicat să faci sport? Nu,  sportul este  recomandat întotdeauna. Cel mai bun sfat ar fi să nu exagerezi, porcul nu se îngrasă în ajun. Evita epuizarea. 

Îmbrăcămintea potrivită pentru sala

Cu îmbrăcămintea potrivită, antrenamentul indiferent că este în aer liber sau la sală, poate fi o provocare unică care te îmbogățește. Înainte de a începe antrenamentul gândește-te la hainele de care vei avea nevoie pentru a te simți confortabil și în care poți obține performanța. În continuare, câteva sfaturi despre cum să alegi iarna îmbrăcămintea potrivită pentru sala.

Exercițiile fizice generează o cantitate mare de căldură, suficientă pentru a te face să simți că este mult mai cald decât este în realitate. Cu toate acestea, evaporarea transpirației atrage căldura din corp și te răcorește. Soluția? Mai multe straturi de îmbrăcăminte pe care să le scoți imediat ce începi să transpiri și apoi să le pui la loc, dacă este necesar. 

Maiou crop top fitness 520 Color Block Damă
Maiou crop top fitness 520 Color Block Damă
Bustieră Fitness Crop Susținere medie 540 Damă
Bustieră Fitness Crop Susținere medie 540 Damă
Colanți fitness 520 Color Block Damă
Set 2 perechi șosete scurte Fitness negru
Set 2 perechi șosete scurte Fitness negru

Mai întâi, pui un strat subțire de material sintetic. Eu încep cu o bustieră cum ar fi Bustiera Fitness Crop Susținere medie 540 Damă, apoi adaug un maiou și niște colanți din aceeași colecție, de exemplu Maioul crop top fitness 520 Color Block Damă și Colanții talie înaltă fitness 520 Color Block Damă. Ele sunt ușoare, respirante, permit corpului să transpire, să funcționeze corespunzător la performanță maximă și îndepărtează transpirația de corp. Evita hainele din bumbac deoarece, desi ofera o senzatie foarte placuta impotriva frigului, absorb transpiratia si te vor face sa ingheti. Bumbacul rămâne umed pe piele. Căută articole de îmbrăcăminte sintetice, respirabile și încearcă să porți mai multe straturi, astfel încât să poți scăpa cu ușurință de unele dacă ai nevoie. Nu uita de picioare, deoarece acestea mai ales iarna primesc mai puțin aport de sânge și durează mult timp pentru a se încălzi.

După terminarea exercițiilor schimb acest strat cu unul izolator alcătuit dintr-un tricou de bumbac si un trening, outfit finisat de cele mai multe ori cu un strat exterior impermeabil și respirabil. Nu îmbrăca deodată articole de la firme diferite, fii consecventă uneia! Poarta tricou Adidas cu trening Adidas, îincălțări Adidas sau Nike cu Nike, Puma cu Puma, etc. 

Hanorac fitness cu logo verde damă
Hanorac fitness cu logo verde damă
Tricou fitness bumbac Negru Damă
Tricou fitness slim damă cu logo roz
Pantalon de trening fitness Bumbac Bio Negru Damă
Pantalon de trening fitness Bumbac Bio Negru Damă

Nu uitați să te hidratezi. Oricât de frig ar fi, iarna se pierde și multă apă prin transpirație. Nu uita să porți mereu cu tine apă și poate și un baton energetic sau o bautura dulcă cu absorbție rapidă care te va ajuta la prevenirea unei posibile scăderi a zahărului din sânge și va fi, de asemenea, o contribuție energetică  pozitivă. Iarna, odată cu scăderea temperaturii exterioare, organismul nostru este nevoit să-și crească activitatea metabolică, astfel încât celulele vor consuma mai multă energie  transformând-o în căldură, ceea ce înseamnă o cheltuială mai mare de calorii.

Pantalon scurt 2 în 1 fitness cardio damă
Pantalon scurt 2 în 1 fitness cardio damă
Bustieră 500 fitness damă
Bustieră 500 fitness damă
Colanţi Fitness 500 cu talie înaltă Damă
Colanţi Fitness 500 cu talie înaltă Damă
Bluză trening 100 Fitness cardio Negru-Roz Damă
Bluză trening 100 Fitness cardio Negru-Roz Damă

Dacă nu ai mai practicat sport de mult timp, primele zile vor fi cele mai grele, dar încetul cu încetul te vei simți mai bine și mai fericită pe măsură ce vezi cum se îmbunătățește condiția ta fizică. Indiferent de sportul practicat, și pentru a evita accidentările, încălzește-te întotdeauna.

8 idei de cadouri de Craciun pentru un sportiv Geantă sport Kipocket 20 L Albastru-Galben
Geantă sport Kipocket 20 L Albastru-Galben
8 idei de cadouri de Craciun pentru un sportiv Rucsac 20 L camuflaj CamoRocks
Rucsac 20 L camuflaj CamoRocks
Geantă Fitness cu logo unisex
Geantă Fitness cu logo unisex
Rucsac Drumeție MH100 5 L Albastru-Portocaliu Copii
Rucsac Drumeție MH100 5 L Albastru-Portocaliu Copii

Nu uita, practicarea sportului ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a senzației de bine, pe lângă efectele fizice pe care le produce, precum creșterea tonusului muscular și a forței.  Sportul îmbunătățește calitatea vieții.

5 comentarii la „Cum să alegi iarna îmbrăcămintea potrivită pentru sala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.