Proaspata mamica? Rasfata-ti bebelusul in cele mai frumoase moduri posibile

Rasfata-ti bebelusul in cele mai frumoase moduri posibile

Majoritatea parintilor considera ca cei mici trebuie sa fie rasfatati incepand de la o anumita varsta, poate chiar de la gradinita. Trebuie sa stii ca poti sa-ti rasfeti bebelusul inca din primii ani din viata. Daca esti proaspata mamica si ai nascut primul copil, atunci cel mai probabil inca nu stii cum sa faci asta. Dar nu te panica, scopul pentru care citesti acest articol este sa fii mereu informata si sa inveti lucruri noi.

Iata cateva metode prin care iti poti rasfata copilasul nou nascut:

  1. O baita calduta

Daca te pregatesti pentru prima baita a bebelusului tau, trebuie sa stii ca este foarte important sa tii cont de anumite reguli. Cel mai important aspect legat de baita este temperatura corecta a apei. Temperatura apei trebuie verificata cu un termometru de baie, care este mult mai rentabil decat analizarea apei cu degetele sau cu cotul, iar temperatura camerei, de regula, este mai mare decat in mod obisnuit. Ai grija la produsele pe care le folosesti! Evita sa folosesti spumante sau saruri de baie cel putin pana la varsta de trei ani, pentru ca pot cauza celui mic infectie urinara si pot usca pielea. Mereu foloseste lotiuni si sampoane profesionale pentru bebelusi. 

  1. Haine de calitate

Nu doar produsele de baie pot afecta pielea bebelusului tau, ci si hainele pe care le poarta sau detergentii pe care le folosesti la spalatul rufelor. Este foarte important sa alegi hainute de bebe cu material cat mai calitativ si cat mai fin pentru pielea delicata a micutului. 

In plus, nu doar hainele necesita maxima atentie, ci si celelalte materiale pe care le folosesti pentru bebelus, cum ar fi lenjeria de pat sau paturile pentru copii. Aceste doua aspecte sunt extrem de importante, pentru ca sunt in apropierea bebelusului tau zi de zi. Trebuie sa mizezi atat pe calitatea materialului, cat si pe partea vizuala. Spre exemplu, paturicile de bebe de la kr baby sunt foarte fine si moi, compuse dintr-un material calitativ si se gasesc intr-o sumedenie de culori si modele. Unele au imprimeuri, altele au doar o culoare simpla, dar au cusute pe ele un ursulet. 

  1. Masaj cu ulei

Masajul este la fel de relaxant pentru un bebelua cum este si pentru adulti. Unii parinti ofera copilului masaj zilnic, altii doar odata la doua zile, asta depinde de alegerea fiecaruia. Important este sa creezi pentru micut o atmosfera cat mai confortabila, relaxanta si calda. In timpul ritualului de masaj, este esential sa comunici cu puiutul tau, si momentan singura modalitate de comunicare este prin contact vizual. 

Uita-te mereu in ochii micutului, sopteste-i sa se relaxeze, chit ca el nu intelege cuvintele, dar se va simti mai calm doar cand aude vocea mamei lui. Pentru un plus de rasfat, poti sa optezi pentru un ulei de special de bebelus, dar este extrem de important sa-l testezi mai intai. Nu poti sa stii niciodata la ce poate fi alergic bebelusul tau. 

Momentele mici sunt pretioase, mai ales cu bebelusul tau, asa ca trebuie sa te concentrezi ca lui sa-i fie bine. Fiind vorba si de primul copil, este o etapa noua in viata ta, dar nimeni nu se naste invatat, asa ca un sfat esential este sa citesti cat mai multe carti si articole de parenting. 

Sursa foto: Pexels.com

8 comentarii la „Proaspata mamica? Rasfata-ti bebelusul in cele mai frumoase moduri posibile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.