5 trucuri și 3 produse pentru o rutină corectă de baie

5 trucuri și 3 produse pentru o rutină corectă de baie

Sa ridice mana cine are grija de pielea corpului la fel ca cea a fetei. Fii sincera, chiar acorzi aceeasi ingrijire? Nu știu cum se comportă femeile din alte țări, dar româncele tind să acorde mai multă atenție și îngrijire corpului într-un mod sezonier, adică doar atunci când se apropie vara. Nici eu nu fac excepție. Vara vreau, nu vreau, pielea îmi este la vedere, așa că îi acord mai mult răsfăț, dar de îndată ce se schimbă anotimpul, omit să continui această grijă. Acest obicei defectuos se va sfarși aici, căci odată cu sfârșitul verii, datorita BuzzStore si Barnangen am făcut cunoștință cu trei produse excelente pe care le-am adăugat la a mea rutină de spălare devenită acum rutină corectă de baie. Îngrijirea pielii corpului începe la duș.

Suedezii datorită tradiției și mărcii @Barnangen transmit de la o vârstă fragedă, de la mamă la copil, importanța îngrijirii constante atât a feței, cât și a corpului, zi de zi, pentru a preveni îmbătrânirea. Si noi trebuie să ne obișnuim să avem grijă de ea 365 de zile pe an, la fel cum facem cu fețele noastre. Merci @BuzzStore pentru că m-ai ajutat să descopăr frumusețea echilibrată!

5 trucuri și 3 produse pentru o rutină corectă de baie

1. Frecvența dușului sau a îmbăiatului. Se recomandă să nu facem duș de mai mult de 2 ori pe zi, cu o durată maximă de cel mult 10 minute.

2. Temperatura apei. Vom folosi o temperatură medie de 25 – 30 de grade. De evitat ca apa să fie la o temperatură extremă – nici prea rece, nici prea fierbinte, deși este adevărat că apa rece activează circulația, iar apa fierbinte relaxează mușchii. Folosirea ei la temperaturi extreme deshidratează sau usucă pielea.

3. Selectarea celui mai bun gel de duș. Nu toate avem acelasi tip de piele, deci este necesar să selectam gelul în funcție de tipul ei. Cel mai bun secret antiage al pielii nu este exagerarea curățării ei care poate modifica stratul lipidic și poate provoca uscăciune și iritare, ci optarea pentru produse bune care fac puțină spumă, au un pH cat mai apropiat de 5,5, nu au mirosuri izbitoare, vegane si sunt obținute din ingrediente naturale. Pentru pielea uscată și normală recomand crema de duș Oil Intense de la Barnangen, cu Ulei de Trandafir Salbatic si 7% crema protectoare Cold Cream, face minuni cu pielea mea.

Barnängen All Over Rescue balsam pentru corp contine emulsie Cold cream
Barnängen All Over Rescue balsam pentru corp contine emulsie Cold cream
Barnängen Caring cremă pentru duș pentru piele normala si uscata
Barnängen Caring cremă pentru duș pentru piele normala si uscata
Barnängen Balans crema de maini hranitoare contine emulsie Cold cream
Barnängen Balans crema de maini hranitoare contine emulsie Cold cream
Barnängen Oil Intense balsam de corp hidratant pentru pielea uscata sau foarte uscata
Barnängen Oil Intense balsam de corp hidratant pentru pielea uscata sau foarte uscata

4. Aplicarea corectă a gelului, cremei de duș. Se recomandă aplicarea a aproximativ 30 ml de gel sau cremă de duș (echivalentul a 2 linguri) și întinderea cu mâinile sau cu un burete de preferință natural, fără a freca pielea excesiv.

5. După baie. După duș sau baie, vom usca ușor pielea și vom aplica o loțiune hidratantă pe pielea încă umedă, iar Oil Intensive Body Lotion de la Barnangen este loțiunea perfectă.  Primul pas pentru a avea o piele fermă și elastică fără celulită este hidratarea. Menținerea pielii corpului într-un grad optim de hidratare pe langă faptul ca-i conferă elasticitate previne și îmbătrânirea acesteia. Dacă pielea nu este hidratată corespunzător, procesul de îmbătranire este accelerat aparand vergeturi, flascitate, descuamare.

Pentru o hrănire in profunzime a unei pieli uscate se recomandă combinarea loțiunii cu balsamul de corp Oil Intense. Loțiunea este un produs plăcut care hidratează suprafața pielii, dar cu cât o cremă este mai fluidă, cu atât este mai mică capacitatea sa de hidratare. Dacă dorești o hidratare intensă, atunci este absolut necesara folosirea împreună cu alta mai bogată în ingrediente de hidratare.

Barnängen Oil Intense loțiune de corp hidratantă
Barnängen Oil Intense loțiune de corp hidratantă
Barnängen Midsommar Glow gel de dus si baie
Barnängen Midsommar Glow gel de dus si baie
Barnängen Berry Boost gel de dus si baie
Barnängen Berry Boost gel de dus si baie
Barnängen Nutritive cremă pentru duș pentru pielea uscata sau foarte uscata
Barnängen Nutritive cremă pentru duș pentru pielea uscata sau foarte uscata

Tipurile de produse folosite intr-o rutină corectă de baie derivă din preferințele personale, recomandările primite de la prieteni până la specialiști, de ingredientele incluse, de accesibilitatea lor atît geografică cât și materială. Cred că n-aș fi ales această gamă din magazin pentru că până acum două săptămâni nu știam nimic despre ea, de brand, povestea din spatele produselor, viziune, obiective, ingrediente.

”We believe that beauty comes from when you feel “just right”—confident, authentic, and balanced. This is our mission, to provide balanced care for a beautifully balanced skin.”

”With its Swedish roots, minimalistic design and natural Nordic-inspired ingredients, Barnängen body care is the ideal way to #LiveLagom – the secret to a beautifully balanced life.”

Filozofia Lagom este despre echilibrul perfect: în corpul, în minte și în viața. Nici acum nu știu tot despre brand, filozofie, dar având aceste produse la îndemână le-am testat și mi-au plăcut. Este important să fim deschiși către nou. Noua a fost și această gamă pentru mine chiar dacă ea exista pe piață de mulți ani. Ea a fost fondată la Stockholm în 1868 de către Johan Wilhelm Holmström și produsul său iconic a fost atunci săpunul.

De ce folosesc produse pe bază de ulei

Pentru o rutină corectă de baie am adăugat de ceva vreme produsele pe bază de uleiuri de corp pentru că ele au o atingere uscată și nu grasă cum s-ar putea deduce din denumire. Ceea ce a înclinat balanța ăn favoarea lor a fost faptul că produsele care îl incorporează sunt foarte versatile și pot fi aplicate atît pe pielea umedă cât și cea uscată, cu rezultate notabile. Chiar am adaugat eu câteva picături de ulei vegetal și esențial în produse cosmetice care nu-l conțineau, ca de exemplu creme hidratante, pentru a spori efectul. Părerea mea este că uleiurile vegetale și esențiale pe langă îngrijirea pielii oferă și un efect relaxant, revigorant prin aromoterapie.

Dacă observăm o mai mare uscăciune a pielii și avem o rutină corectă de baie explicațiile evidente ar fi: umiditatea din mediu și duritatea apei.

Toată pielea, chiar și cea normală, mixtă sau grasă, are nevoie de o rutină corectă de baie, așa că nu uita acest pas important!

15 comentarii la „5 trucuri și 3 produse pentru o rutină corectă de baie

  1. Voi incerca si eu aceste produse, nu le am folosit pana acum! Un articol foarte util, etapele prezetate de tine in detaliu ar tbui respectate de toata lumea!

  2. Eu am pielea foarte uscata si in sezonul rece se descuameaza. Trebuie sa incerc si eu produsele Barnangen. In general prefer uleiul de corp asa ca o sa incep cu Oil Intensive Body Lotion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.