5 principii pentru a crea cu GLAMI tinute de succes in noul an scolar

5 Principii pentru a crea cu Glami tinute de succes pentru noul an scolar

Back to school! Ti s-a intamplat sa stai dimineata, inainte de scoala, in fata dulapului tau debordant si sa spui ca nu ai absolut nimic de imbracat? Te-ai gandit inainte sa inceapa scoala sa iti innoiesti garderoba? Indiferent de raspunsurile tale, sa iti pregatesti outfiturile pentru inceputul scolii este ceva normal, hainele ne sunt un fel de carte de vizita, spun cine suntem, ce credem, ce iubim. Din totdeauna imbracamintea a fost un instrument de comunicare. Prin tinuta poti exprima atatea, nu-i asa? Daca ai nevoie de inspiratie si de articole noi, intra pe GLAMI, motorul de cautare fashion si alege-ti tinutele de succes in noul an scolar.

Nu-i un secret ca una dintre frustrarile zilnice a multora dintre noi este ” Ce voi purta azi?” Tu ti-ai ales outfiturile pe care sa le porti la scoala? Codul vestimentar, in sensul de uniforma, nu mai face din viata scolara de multi ani, dar outfiturile alese nu trebuie sa fie in conflict cu norma institutiei respective. Pe GLAMI gasesti sute de eshop-uri intr-un singur loc, cu mii de produse cu preturi adaptate fiecarui buzunar. Pentru a obtine un look zilnic diferit, fara a ne impovara dulapul, opteaza pentru alegerea elementelor de baza. Este un pariu sigur. In plus, garderoba ta ar trebui sa treaca de urmatoarea lista de verificare, sa bifeze urmatoarele principii daca se vrea cu tinute de succes in noul an scolar:

5 principii pentru a crea cu GLAMI tinute de succes in noul an scolar

1. Personalitate

Imbracamintea implica o cautare a identitatii sau diferentierea fata de ceilalti. Din acest motiv, devine atat de importanta pentru unii tineri care isi gasesc in ea identitatea personala si apartenenta la un grup. Astazi, elevii in cautarea identitatii consuma acel tip de garderoba, ce constituie o reprezentare si reflectare a stilului si personalitatii lor. Datorita continuei evolutii a persoanei, preferintelor, trendurilor, imbracamintea trebuie sa tina pasul cu ele, altfel niciodata nu vom multumiti de garderoba.

Pentru unii, imbracamintea presupune si un statut social , supraevaluand hainele unor marci importante si considerandu-le sinonime cu a ști sa se imbrace si un simbol al bogatiei. Altii, dimpotriva, considera că nu este necesar sa plateasca mai mult pentru o tinuta doar pentru ca este marcata mai ales ca de multe ori calitatea nu este atat de diferita. O categorie de mijloc apartine celor care le place sa combine haine scumpe de marca cu cele ieftine nebranduite, iar acestia simt o satisfactie egala cu ceilalti cand fac astfel de combinatii.

Nu exista moduri corecte de a ne imbraca, important este ca sa fie in concordanta cu modul de gandire si sa ne faca sa ne simtim confortabil cu noi insine. Niciodata nu trebuie sa ne facem griji cu privire la ce cred altii despre modul in care ne imbracam, atata timp cat este potrivit imprejurarii. Aspectul exterior trebuie sa fie cea mai autentica reprezentare a noastra, o adevarata reflectare a personalitatii.

2. Varietate

Cel mai potrivit outfit este cel alcatuit dintr-un mix de piese clasice cu altele de impact si la moda. Pentru zilele de scoala este recomandat un look relaxat si confortabil pentru a face fata la diverse activitati scolare sau extrascolare alaturi de prieteni. Daca garderoba ta nu are varietate si nu ai optiuni diverse, te vei simti mereu nemultumita de ea.

Acum cred ca realizezi de ce ti-am recomandat motorul de cautare fashion Glami, varietatea il caracterizeaza. La piesele de baza: tricou si blugi, poti adauga articole la moda cum ar fi o camasa, un sacou, un rucsac, o pereche de pantofi sport. Camasa poate fi purtata de exemplu descheiata deasupra tricoului sau legata in jurul taliei ca o referinta inspirata de grungeul anilor 80 ( mai ales daca are un imprimeu Tartan). Sacoul ofera eleganta, in timp ce rucsacul si pantofii sport ofera un aer tineresc si avangardist. Aceste elemente dau o intorsatura total diferita aspectului de baza alcatuit din tricou si blugi si vor acapara toate privirile.

Daca cauti un aspect de rocker adauga articole din piele. Geaca de piele joaca un rol fundamental in alcatuirea unei astfel de tinute si sigur va atrage atentia. Pentru a completa acest aspect poti folosi ghete cu detalii metalice, un rucsac si niste lanturi. Acest outfit este perfect pentru zilele de scoala mai inorate sau mai reci, dar si pentru a merge la filme, concerte, plimbari.

Cu toate acestea, este important sa incerci intotdeauna sa nu exagerezi. Parerea mea este ca alegerea elementelor de baza este un pariu sigur, niciodata nu vor intra in conflict cu norma institutiei respective.

3. Calitate

Cumparand articole de calitate faci o investitie buna, deoarece ele vor dura mai multe sezoane. Daca ti se pare contraproductiv, gandeste-te ca un articol de buna calitate arata si isi pastreaza intacte calitatile mai mult timp, astfel ca pe termen lung vei economisi bani. In acelasi timp tinutele din garderoba ta isi etaleaza farmecul, luxul si puterea sezon dupa sezon. 

4. Forma si functie

Funcția de baza a imbracamintei este de a ne proteja de temperatura ambianta si de situatiile meteorologice extreme. De aceea tuaregii sunt imbracati in haine intunecate ce le acopera tot corpul si resping razele solare. Din cauza frigului extrem eschimosii poarta haine din piei de foca sau urs.  In aceste doua cazuri, hainele au o singura functie, cea de a-i proteja de temperatura ambianta. dar cum trebuie sa arate hainele de scoala?

Hainele pentru scoala ar trebui să fie practice in doua moduri: confortabile si placute ochiului din punct de vedere estetic. Astfel, ele vor indeplini calitatile functiei si formei. Sunt sigura ca nu ai o problema in a cumpara haine dragute cu calitati estetice ridicate, dar trebuie sa fii atenta si la cele functionale. Nu alege tinute din tesaturi aspre ce te pot deranja sau indispune, dar nici tinute cu forme incomode. Mi se pare relevant sa nu port stiletto la scoala din motive practice si de sanatate, dar in final este o optiune personala in care tu poti sa nu te regasesti. Nu-mi convin si combat reglementarile care responsabilizeaza femeile pentru comportamentele altora si care duc la invinovatirea lor pentru un anumit tip de imbracaminte pentru ca promoveaza o gandire machista.

5. Versatilitate

Cauta sa cumperi piese pe care le poti folosi in mai multe ocazii, tinute si anotimpuri. Evident, cele mai versatile articole din garderoba sunt cele din denim, deoarece exista o multitudine de optiuni de a le combina. Cauta mereu combinații ad-hoc dragute care sa tina cont de tendinte. In continuare, blugii sunt perfecti si pot fi adaptati cu usurinta atat la o pereche de pantofi cu toc cat si la o pereche de pantofi sport. Joaca-te cu accesoriile, esarfa poate fi un mare aliat. Mi se pare relevant sa incerci sa fii atractiva, dar in acelasi timp sa adopti simplitatea.

Suntem la fel si totusi atat de diferiti. Poate de aceea, zilnic, ne sarbatorim diversitatea. Vorbim diferit, aratam diferit, iubim diferit, gandim diferit, ne imbracam diferit. Diversitatea face lumea frumoasa !!

Tu ti-ai ales outfit-urile pe care le vei purta la scoala, in aceasta toamna?

Indiferent care este raspunsul tau, iti recomand sa arunci o privire pe link-urile urmatoare:

➡️Sacouri

➡️Genți

➡️Pantaloni

➡️Pantofi sport

Succes in noul an scolar!

9 comentarii la „5 principii pentru a crea cu GLAMI tinute de succes in noul an scolar

  1. Trebuie sa imi cumpar o geanta noua, asta este cap de lista, sper sa am timp sa umblu zilele acestea pentru ca vreau sa o caut fizic in magazine! O sa intru pe Glami pentru a ma uita de un sacou nou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.