Fii competitiv si distreaza-te in Parc Aventura din Ranca!

Fii competitiv si distreaza-te in Parc Aventura din Ranca!

Probabil ca te-ai intrebat in mai multe ocazii ce activitati ai putea face impreuna cu familia, prietenii sau colegii de serviciu. Parc Aventura din Ranca iti ofera raspunsul. In afara de distractie, Parc Aventura iti va testa echilibrul, forma fizica si te va provoca sa actionezi strategic, sa fii competitiv. Parc Aventura este un parc tematic care nu este proiectat pentru cutezatori, ci pentru toata lumea care doreste un exercitiu atat fizic cat si mental. Fii competitiv si distreaza-te in Parc Aventura din Ranca!

Aici distractia, echilibrul si exercitiul fizic vin impreuna cu spectaculoasele trasee pe cablu si intrecerile de airsoft. Toate in aer liber, la umbra brazilor tapetata cu arbusti de afin plini ochi de fructe delicioase. Vorbesc in cunostiinta de cauza, sambata cativa bloggeri din ASociatia Bloggerilor Olteni am plecat sa ne relaxam si racorim la Ranca. Dupa o vizita la Stana Stefanu unde am mai pus vreo doua kilograme de bulz, tocan de oaie, clatite si alte bunataturi stropite binenteles cu palinca, am coborat in Ranca. Aici ce puteam face ca sa ne distram in grup? Sa ne testam competitivitatea si forma fizica in Parc Aventura. E pentru prima oara cand merg intr-un astfel de parc tematic, dar nu m-am speriat de podul tibetan, bustenii si cablurile suspendate sau plasele, puntile de legatura si tiroliana. Daca a fost in stare fie-mea la 7 ani, in tabara, sa faca un traseu mediu, era clar ca pot si eu.

Zis si facut, m-am echipat si am inceput escaladarea probelor pe traseul Ursuletul format din douasprezece joculete si doua tiroliene. Nu va spun cum a decurs totul pana nu va prezint toate traseele parcului.

  • Traseul Prichndeilor (2-6 ani) format din 9 ateliere si 2 tiroliene.
  • Traseul Piticilor (2-6 ani) format din 10 ateliere si o tiroliana.
  • Traseul Picilor (2-6 ani) format din 10 ateliere si 2 tiroliene.
  • Traseu Tiroliana (peste 7 ani) – nivel usor format din 6 tiroliene in lungime totala de 240 M si 1 atelier
  • Traseu Aventura 1 (peste 7 ani) – nivel usor format din 9 ateliere si o tiroliana
  • Traseu Aventura 2 (peste 10 ani) –nivel mediu format din 10 ateliere si 2 tiroliene
  • Traseu Aventura 3 (peste 12 ani) – nivel mediu – avansat
  • Traseu Aventura 4 (peste 10 ani) – nivel mediu format din 10 ateliere si o tiroliana
  • Traseu Aventura (peste 7 ani) – nivel usor format din 11 ateliere si 2 tiroliene

Dupa cum vezi traseele au fiecare o varsta minima, dar aceasta porneste de la doi ani. Daca un copil poate sa-l parcurga, atunci poate si un adult. Toti minorii pot accesa activitatea neinsotiti atata timp cat tatal / mama / tutorele legal completeaza si semneaza un document de autorizare care este furnizat la intrare, La fel si adultii. N-am intrebat greutatea maxima, dar din grupul nostru nu depasea nimeni 80 de kilograme. Banuiesc ca cineva cu 150 de kilograme ar trebui sa nu incerce o astfel de activitate, nu ca nu l-ar tine cablurile, doar ca ar trebui sa fie foarte agil, gen hipopamita balerina din desenele lui Disney.

Fii competitiv si distreaza-te in experienta Parc Aventura Ranca!

La inceput pare complicat, esti la vreo trei metri inaltime si la fiecare miscare se bataie toate cablurile dintre brazi. Primul metru e mai greu, pe urma te inveti cu dansul pe sarma si ai posibilitatea de a-l concura pe Tarzan. Nu are ce sa ti se intample, esti bine prins cu echipamente marca Petzl, lider mondial in echipamente de alpinism si in plus, nu pleci pe traseu fara un instructaj facut de catre profesionisti. Ai parte de 100% siguranta cu hamurile de care sunt atasate atat scripetele captiv pentru tiroliana si cate doua corzi cu carabine, tu trebuie doar sa escaladezi secvential obstacolele situate intre brazi. Distractia e maxima pentru ca obstacolele sunt o aventura interesanta de strabatut in mai multi.

Eu am pornit a doua pe traseu, dar dupa ce primul s-a batut cu pumnii in piept fix ca Tarzan, ajuns sus mi-a predat stafeta. Curajul i-a venit la al doilea obstacol cand a inceput sa-mi balanseze corzile de parca nu era de ajuns balansul natural provocat de traversarea mea. I-am zis doua si s-a potolit. Dupa trecerea primelor doua obstacole, traversarea a fost joaca de copii, fiind conducatorul de pluton a inca trei bloggeri, baieti. A trece prin acest circuit legata cu cele doua carabine, mi s-a parut un exercitiu excelent pentru imbunatatirea echilibrului si a abilitatilor motorii, asa ca il recomand oricui vrea sa si-le imbunatateasca si sa se distreze simultan.

Reguli de siguranta

  • Fiecare participant trebuie să utilizeze hamuri si carabine de ancorare.
  • Indicatiile monitorului trebuie respectate in orice moment.
  • Utilizarea incaltamintei inchise.
  • Nu este permis accesul cu mancare, bautura, tigari.
  • Buzunarele trebuie sgolite pe toata durata activitatii, deci fara telefoane mobile.
  • Pentru incepatori este indicata escaladarea fiecarui obstacol atunci cand cel din fata l-a terminat, altfel balansul ceor doua persoane se va compune si va ingreuna traversarea.
  • Fara exces de haine sau haine deschise pentru ca se pot agata de te miri ce. Asta am patit-o, am intrat cu o geaca pe care am tinut-o deschisa si la a doua trecere o parte a ei s-a prins de un colt de cablu si a trebuit sa ma intorc si sa ma eliberez. Concluzia a fost ca am dat-o jos pentru ca oricum efortul fizic deja ma incalzise.

Fii competitiv si distreaza-te la Poligonul Airsoft!

Dupa un astfel de efort fizic, m-am asezat intre tufele de afin si mi-am echilibrat energetic. Mai rau a fost ca m-am procopsit cu o pata vinetie pe posterior, dar dupa echilibristica din copaci n-am reusit sa stau pe ciuci mai mult de zece secunde.

Energizata si colorata pe blugi si buze m-am inscris a doua la proba de airsoft. Poate era bine sa mai astept, sa imi mai trag sufletul pentru ca imi cam tremurau mainile. Nu ne-am infruntat pe echipe, a fost un joc individual si a castigat cel mai bun. Pardon, cea mai buna ca a fost o bloggerita. Avantaj cine a facut armata, ca jumatate nu stiu cu ce se mananca. N-am evoluat cum credeam, chiar daca am facut trageri cu arma in timpul facultatii si am absolvit modulul de trei ani de armata cu Kalasnikovul pe umar simuland razboiaie in care aruncam cu grenade si dezamorsam bombe. Am iesit a patra in confruntarea noastra, dar insuccesul l-am pus pe seama greutatii pistolului mitraliera, dar de fapt cred ca era rezultatul echilibristicii de mai inainte. Despre abilitatile si agilitatea fetelor te las sa tragi singur concluzia, doar iti spun ca primul loc le-a revenit lor atat pe traseu cat si la tragere.

Daca nu stii ce-i acela airsoft e ceva similar paintball-ului, numai ca gloantele nu lasa urme colorate. Se trage cu replici de arme cu pelete sferice nemetalice catre o tinta de carton aflata la vreo 30 de metri distanta.

In Parc Aventura Ranca intre o escalada si un joc intens de airsoft, te poti bucura de bauturi racoritoare, bere sau o cafea la barul  parcului, la umbra. Noi am stat acolo la povesti cu proprietarul parcului, d-lui Dan Ghițu, si am aflat multe despre istoria locului, pornind de la capitanul de plai Ursache pana la voievodul Litovoi care a intemeiat asezarile zonei.

Fii competitiv si distreaza-te in Parc Aventura din Ranca!

Acest parc mi s-a parut locul ideal de a iti petrece ziua de nastere, activitati de team building sau doar o zi oarecare. Ce mai stai, organizeaza-ti o echipa de prieteni si vino la Ranca sa va distrati dovedindu-va competitivitatea. Stai jos, pregateste-te si inpira adanc! Parcul e deschis tot anul!

P.S.

Merci Xaarei si lui Gabi pentru poze!

8 comentarii la „Fii competitiv si distreaza-te in Parc Aventura din Ranca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.