Difuzor aromaterapie. Beneficii

Difuzor aromaterapie. Beneficii

Difuzor aromaterapie Beneficii. Te-ai gandit sa cumperi un difuzor aromatic pentru a improspata aerul din casa ta? Exista diferite tipuri ( De ce sa alegi un difuzor de aroma cu ultrasunete ) cu diferite preturi, dar toate iti permit sa dai o aroma speciala aerului dintr-o incapere a locuintei sau de la job. Descopera in acest articol beneficiile lor si te vei intreba cum de ai putut trai pana acum fara ele.

Aromoterapia

Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma? Aromoterapia actioneaza asupra simtului olfactiv prin absorbtie in fluxul sanguin. Receptorii de miros transporta aromele direct in partea creierului numita sistem limbic, care este legat de instinct si emotii. Stiai ca moleculelor de ulei esential le ia doar 22 de secunde pentru a ajunge la creier? Cand o aroma intra in cavitatea nazala, sistemul limbic este activat, adica partea creierului legata de memorie si emotii. De aceea, aromoterapia joaca un rol important in stimularea simturilor noastre.

Astazi folosim aromoterapia ca o completare a medicinei:

 Holistic: pentru tratarea tulburarilor emotionale si fizice,
 Clinic: ca o completare a tratamentelor medicamentoase,
 Estetic: utilizata intr-un mod comercial in tot felul de dispozitive, produse cosmetice.

Cum functioneaza difuzoarele de aroma?

Difuzoarele de aromoterapie sunt dispozitive care permit eliberarea, vaporizarea sau pulverizarea de uleiuri esentiale, hidrosolubile sau parfumuri in atmosfera. Aceste uleiuri sunt concentrate energetice puternice care ofera liniste si echilibru mintii si corpului. Utilizarile unui difuzor aromaterapie sunt largi, eu am adunat doar cateva din principalele beneficii ale folosirii lui.

Difuzor aromaterapie. Beneficii

Difuzor aromaterapie. Beneficii ale folosirii difuzoarelor de aroma cunostem toti, am descoperit inca din leagan ca unele arome produc asupra noastra un efect calmant, relaxant, energizant, ca mai apoi sa descoperim ca ele  relaxeaza mintea, plonjand corpul intr-o stare profunda de pace si placere. De asemenea, unele arome sunt un bun remediu impotriva diferitelor boli, nu neaparat pentru a le vindeca, ci pentru a calma disconfortu lor. Hai sa descoperim impreuna cateva din beneficiile multiple ale difuzoarelor de aroma.

Imbunatatirea somnului

Aromoterapia poate ajuta la imbunatatirea somnului si duce la o calitate mai buna a lui. Somnul este important pentru a ne mentine mintea si corpul odihnit corespunzator si pentru a avea energie, buna dispozitie. Se estimeaza ca intre 25 si 35% din populatia adulta sufera de insomnie tranzitorie, iar intre 10 si 15% au insomnie cronica. Se considera ca o persoana are insomnie atunci cand somnul nu este profund si odihnitor si acest lucru ii afecteaza viata de zi cu zi.

Insomniile pot fi tratate eficient si fara medicatie sau macar ar trebui incercat. Da, pot exista solutii si dincolo de pastile. Uneori nu realizam cantitatea de resurse naturale pe care natura ne-o pune la dispozitie. 

Anumite uleiuri induc relaxarea care poate ajuta corpul nostru sa ajunga la o stare de odihna pregatindu-l pentru un somn odihnitor. Exista mai multe metode de a folosi beneficiile uleiurilor parfumate, dar utilizarea unui difuzor de aroma creeaza cele mai durabile efecte. Adaugarea de uleiuri esentiale la rutina de culcare poate antrena creierul sa asocieze somnul cu un parfum specific. In plus, uleiurile esentiale sunt o cale naturala excelenta pentru eliminarea insomniei si sunt libere de efectele secundare dure asociate cu multe medicamente pentru somn.  Care sunt aceste arome care ne pot ajuta? Uleiuri recomandate: lavanda, musetel, maghiran, bergamota.

Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma? Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete Relax, Aroma Land, 500 ml, 16W, D17x13
Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete Relax, Aroma Land, 500 ml, 16W,
Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?
Difuzor aroma Taotronics TT-AD002, Light grain retail
Aromaterapie sau aromoterapie? Difuzor Aromaterapie umidificator Hippo G, lemn natur + Cadou Ulei Esential Lavanda
Difuzor Aromaterapie umidificator Hippo G, lemn natur + Cadou Ulei Esential Lavanda
Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?
Difuzor aroma terapie Taotronics TT-AD004 400ml, 13W, Stejar deschis

Proprietati calorice sau de racorire

Cum suntem in plin sezon cald, iar aparatele de aer conditionat nu iau pauza facand sa se invarteasca cifrele contoarului mai ca slot machine, difuzarea unora din uleiuri poate aduce o senzatie de racorire si prospetime, fara sa genereze facturi astronomice la electricitate. 

Ce legatura are difuzorul aromatic cu temperatura? Uleiurile esentiale nu pot creste sau scadea temperatura aerului din casa. Cu toate acestea, pot crea o senzatie de prospetime sau de caldura in functie de arome:

  • uleiuri care improspateaza si racoresc: lamaie, portocala, mandarina, grapefruit, menta, eucalipt.
  • uleiuri care incalzesc: cuisoare, oregano, ghimbir, nucsoara, chimen, anason.

Imbunatatesc nivelul de energie

Uleiurile esentiale pe baza de citrice, cum ar fi lemongrass, portocala sau menta si cuisoarele pot imbunatati nivelul de energie prin stimularea zonei creierului care promoveaza fericirea si produce o senzatie stimulatoare.

Ce spun cei care folosesc difuzorul de aroma. Difuzor aromaterapie. Beneficii

Am ales să cumpăr acest produs din mai multe motive. 1. Lumina ambientala automată toate culorile, sau una singură, 2. Volumul de apa 500 ml, 3. Este la priza (toate sunt, in fine), dar nu se incalzeste, 4. Temporizatorul super (este pe trepte la minute), 5. Are o forma interesanta 6. Spun asta după ce am mai testat vreo trei modele si alea cu preturi mai mari de 150 ron.

Tiberiu M

Sunt foarte multumita de produs este foarte usor de folosit este silentios lumina este placuta. Imi place functia de timer ajustabil si de reglare a cantitatii de vapori eliberati. Recomand utilizarea lui impreuna cu uleiurile de la Aromaland in special cu cel de lavanda

Mihaela N

Motivul pt care l-am cumparat este pentru difuzarea mirosului in camera si isi face treaba cu brio. Mirosul emanat este mai puternic decat ma asteptam. Ii lipseste reglarea intensității si materiarele sunt destul de slabe calitativ. Capacul nu sta fixat si se iese prea usor; in caz de vreun accident cat de mic, toata apa din interior se imprastie pe jos. Cu toate astea, luand in si considerare pretul, este un produs bun.

Sabin I

Tocmai ce l-am primit, livrare de pe o zi pe alta. Merge brici, scoate suficient de mult abur, destul de silentios, efectele luminoase sunt tare placute iar mirosul de lavanda s-a raspandit rapid in tot livingul. Este o achizitie excelenta. Recomand cu caldura!

Andreea

Creaza o atmosfera intima

In acelasi mod in care ne place sa purtam parfumul nostru preferat, ne dorim ca si casa sa miroasa la fel, sa imprumute ceva din esenta noastra si din ceea ce ne caracterizeaza. Suntem obisnuiti cu aroma casei noastre si poate n-o mai percepem, dar cineva strain isi da seama de ea din clipa cand ii deschidem usa. Aceasta aroma poate fi confortabila si, de ce nu, diferita ( A ce miroase Craciunul?)

Uleiurile esentiale ne permit sa parfumam casa si sa variem acea aroma in functie de moment, anotimp ( Cum sa aduci arome parfumate de primavara in casa ta ) sau ce vrem sa realizam. Sistemul olfactiv este cel care are cel mai mare efect asupra capacitatii noastre de a ne aminti experientele traite si pentru a realiza acest lucru, este esential ca aroma sa se potriveasca cu personalitatea si sentimentul pe care doresti sa-l transmiti.  

Dupa punerea in evidenta a proprietatile lor calorice, urmeaza puterea lor de stimulare, afrodiziaca. O noapte speciala, o cina romantica sau o aroma obisnuita pentru dormitor pot fi infuzate cu uleiuri esentiale precum cuisoare, ghimbir, chimen, anason sau scortisoara. Acestea sunt arome foarte puternice, asa ca trebuie folosite in cantitati mici, astfel incat sa nu oboseasca.

Purifica mediul si anihileaza mirosurile neplacute

Mirosul de mancare prajita din bucatarie, mirosul de canal de scurgere care apare uneori in  baie sau mirosul de tutun din sufragerie, toate datorita difuzoarelor de aroma au o solutie. Nu trebuie sa investesti   in odorizante chimice, difuzoarele de aroma sunt profitabile pentru noi si bune pentru mediu.

Claritate si maximizare mentala

Uleiurile esentiale nu afecteaza doar emotiile si gandurile oamenilor, ci si  comportamentul lor. In zilele noastre, multe companii au incorporat aromoterapia datorita efectelor sale pozitive in crearea unui mediu de lucru bun. De la reducerea stresului la cresterea creativitatii si la imbunatatirea concentrarii si motivatiei, aceasta terapie olfactiva implica si afecteaza productivitatea angajatilor.  Uleiurile de eucalipt, laur sau salvie sunt folosite pentru a creste eficienta, concentrarea sau in cazuri de efort special la locul de munca. Raspandirea unor arome in timp ce te pregatesti pentru un examen, inainte de o prezentare la locul de munca ajuta la clarficarea cunostintele si maximizarea potentialului mental. Uleiurile de rozmarin si eucalipt imbunatatesc capacitatea creierului de a absorbi si pastra informatiile.

Amelioreaza durerile

Uleiurile esentiale reduc durerea prin reducerea inflamatiei si a citokinelor legate de durere. De exemplu, uleiul de menta actioneaza ca un antispasmodic si un analgezic usor. El ajuta la reducerea durerii, presiunii si tensiunii datorita dozei de mentol pe care o contine. Acest ulei de menta este un mare aliat pentru multi oameni care sufera de dureri musculare frecvente. O actiune similara o are si uleiul de cuisoare.

Reduc stresul emotional si anxietatea 

Lavanda, citronela, menta sunt uleiuri cu un efect calmant si relaxant incredibil. Ajuta la calmarea nervilor, ajutand somnul, micsoreaza tensiunea generala, datorita faptului ca imbunatateste circulatia sangelui in tot corpul. Aroma lavandei este foarte relaxanta si poate ajuta la atenuarea stresului, anxietatii si depresiei.

Difuzor uleiuri esentiale, umidificator aromaterapie, ultrasunete cu telecomanda 300 ml, multicolor
Difuzor uleiuri esentiale, umidificator aromaterapie, ultrasunete cu telecomanda 300 ml, multicolor
Umidificator difuzor aromaterapie, TBonlyone TB-13, silentios, ultrasonic, 30mlh
Umidificator difuzor aromaterapie, TBonlyone TB-13, silentios, ultrasonic, 30mlh
Umidificator si Difuzor de Aromaterapie Pure
Umidificator si Difuzor de Aromaterapie Pure
Difuzor aromaterapie Honey Pine, mini

Ridica starea de spirit

 Aromaterapia poate fi utilizata pentru a imbunatati starea de spirit si a reduce stresul. Ce inseamna asta? Uleiurile esentiale pe care le alegem ne ajuta sa ne ridicăm starea de spirit, eliberand stari emotionale. Fie ca suntem predispusi la sentimente de anxietate, agitatie sau doar tristete ocazionala, difuzarea uleiurilor esentiale ne poate ajuta sa ne gestionam starea de spirit. Uleiuri recomandate: lavanda, musetel, portocala, bergamota, tamaie, cedru, lamaie.

Sustin sistemul imunitar

Prin difuzarea uleiurilor esentiale, ne ajutam corpul pe mai multe niveluri. Multe uleiuri esentiale au proprietati antimicrobiene care, atunci cand sunt transformate in vapori ataca si neutralizeaza agentii patogeni din aer. Atunci cand se apropie anotimpul rece, de obicei optam pentru suplimente naturale de vitamina C, propolis, polen, echinacee, dar difuzoarele aromatice pot raspandi in aer particule care ajuta la combaterea infectiilor bacteriene, virale sau fungice. Astfel lamaia pe langa aroma racoritoare si are proprietati antibacteriene, lavanda are proprietati antiseptice, eucaliptul cumuleaza proprietatile antibacteriene cu cele antivirale, iar cuisoarele sunt eficiente in majoritatea infectiilor de la cele fungice la cele virale. Fiecare dintre aceste proprietati ajuta sistemul imunitar sa functioneze corect prin eliminarea agentilor patogeni nocivi. Unii difuzori de aroma functioneaza si ca umidificatori, iar aceasta caracteristica ajuta sa ne mentinem caile respiratorii umede si sanatoase, facandu-ne mai putin susceptibili la orice agent patogen care patrunde in corpul nostru. Uleiurile cu proprietati antiseptice sunt: Ylang Ylang, Arbore de ceai, rozmarin, eucalipt, lamaie.

Alunga insectele

In lunile de vara, tantarii si mustele ne indragesc, dar prezenta lor ne deranjeaza. De obicei folosim impotriva lor produse pline de substante chimice care au efecte secundare. Prin folosirea unor difuzoare de aroma putem obtine acelasi rezultat.  Uleiurile de menta, muscata, vetiver, arbore de ceai ne pot ajuta sa ne bucuram de frumusetea verilor.

Concluzie. Difuzor aromaterapie. Beneficii

Nu-i acordam suficienta atentie simtului olfactiv. El este cel mai legat de starile noastre emotionale si ne influenteaza semnificativ comportamentul, starea fizica si psihica,  poate intr-o masura mai mare decat celelalte simturi, deoarece stimuleaza amintirile si functiile sistemului nervos autonom.  Folosirea unui difuzor de uleiuri esentiale este o modalitate fantastica de a beneficia de proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale in casa noastra,  cu intreaga familie.

 Ce fel de difuzor de aroma ai? Care dintre beneficiile lui te-a determinat sa-l cumperi? Care sunt mixurile tale preferate de uleiri esentiale?

19 comentarii la „Difuzor aromaterapie. Beneficii

  1. Ei bine, m-ai convins că soluția alegerii unui difuzor de aromă pentru insectele care mă deranjează teribil și nu mă lasă să mă bucur de serile senine și frumoase.
    Atflel, am ales difuzorul pentru arome din convingerile pe care le am cu privire la efectele benefice pentru organism & sănătate.
    Mulțumesc!

  2. Eu am avut pana acum.3 difuzoare de aroma terapie și acum caut unul nou. Îl folosesc mai mult în sezonul rece atunci când nu pot sa dorm cu geamul deschis.

  3. Difuzoarele pentru aromaterapie nu îmi lipsesc din casă de câțiva ani buni. Le folosesc de fiecare dată cu drag și consider că toată lumea ar trebui să acorde o șansă aromaterapiei.

  4. Imi trebuie si mie unul neapărat, de mult timp imi doresc, dar am văzut numai preturi super mari. Uite ca tu ai găsit si variante accesibile la preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.