Cum sa-ti creezi propria rutina de sustenabilitate cu E.ON

Cum sa-ti creezi propria rutina de sustenabilitate cu E.ON

Apreciezi activitatile si produsele ecofriendly? Vrei sa-ti creezi o rutina de sustenabilitate care sa sprijine cei trei R: Reducere, Reutilizare si Reciclare? Esti client E.ON? Iti plac calendarele personalizate? Ce ai zice ai combina toate acestea si ai crea propriul calendar pentru a-ti forma si mentine o rutina de sustenabilitate cu ajutorul E.ON? Nu, nu-ti propun sa mai sacrificam un copac, calendarul nu trebuie neaparat printat. Poate fi doar virtual, dar impactul sau vizual te va mentine motivat, devenind mai eficient in organizare si te va ajuta sa-ti atingi obiectivele de sustenabilitate. Aceste obiective vor ajunge cu timpul sa stea la baza rutinei tale, dar deocamdata iti puncteaza doar pe ce sa-ti concentrezi atentia. 

Imi pasa de mediu, doar ca uneori schimbarea poate fi dificila si dureaza pana devine  rutina. De aceea mi-am intocmit acest calendar de sustenabilitate. De unde mi-a venit ideea? E.ON, sarbatorind Ziua Pamantului, a lansat timp de 30 de zile o provocare prin stabilirea unor gesturi mici de sustenabilitate; punctate intr-un calendar zilnic. A rezultat o campanie cu premii frumoase al carei parcurs il poti urmari pe pagina de Facebook. In principal. campania celebreaza Ziua Pamantului si incurajeaza faptele bune pentru planeta, dar si popularizeaza ofertele si produsele E.ON din piata libera ( in functie de consumul specific al fiecarei locuinte), crearea si activarea conturilor de client E.ON Myline, pentru ca populatia sa poata beneficia de factura electronica, sa trimita usor indexul sau sa plateasca online facturile. 

Ce, numai companiile sa aplice politici de responsabilitate sociala corporatista (CSR) pentru a incerca sa imbunatateasca aspectele economice, sociale si de mediu cu activitatea lor? Eu, tu, de ce nu am contribui la bunastarea generala a planetei, mai ales ca asta vine cu o multime de beneficii imediate pentru noi: vom putea economisi si ne vom simti mai impliniti? Alatura-te provocarii E.ON! Sarbatoreste in fiecare zi Ziua Pamantului printr-o rutina de sustenabilitate! Schimbarea Incepe cu NOI. Hai sa ne implicam impreuna!  

Profitand de dorinta generala de schimbare, hai sa luam masuri pentru a reduce impactul asupra mediului si sa ne schimbam rutina cu una sustenabila. Este stiut ca ritmul accelerat al vietii de zi cu zi ne acapareaza si ne face sa ne punem toata energia in rezolvarea de probleme de tot felul, obligandu-ne sa lasam deoparte alte preocupari relevante, dar mai putin urgente. Sustenabilitatea este una din ele. Deocamdata, dar asta se va schimba de acum. Desi am abordat cateva proiecte legate de moda etica, cumparaturile cu simt critic, consumul responsabil, am expus exemple de reciclare creativa, particip la diverse campanii de sensibilizare a comunitatii cu privire la colectarea selectiva a deseurilor, imbunatatirea performantelor energetice a casei sau lucrurilor, valoarea apei dulci si cum s-o utilizam responsabil. sau cei trei R, dar simt nu-i suficient, pot face mai mult.

Situatia planetei depinde de ceea ce facem fiecare din noi zilnic, nu intr-o singura zi pe care am declarat-o Ziua Pamantului, pentru ca ziua lui e in fiecare zi. Obiceiurile noastre zilnice pot creste sau reduce volumul de plastic care ajunge in mare, rauri sau sufoca orice petec de iarba verde, apa potabila care este consumata pentru igiena personala, fabricarea hainelor, alimentelor sau CO2-ul care este emis in atmosfera pentru a obtine energie electrica, transportul aerian si multe altele. Fiecare dintre noi lasa o amprenta de carbon (CO2) pe planeta in functie de consumul si de obiceiurile zilnice. Tu stii care este a ta?

Care este pretul platit pentru practicile noastre gresite?

De cate ori repetam anumite gesturi pe parcursul unei zile? Dar intr-un an? Cat ar insemna pentru planeta schimbarea lor? De exemplu, practicile gresite de igiena nu fac mediul sa zambeasca.:

  • scurtand timpul de dus la cinci minute, perioada de timp recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, se economisesc aproximativ 3500 de litri de apa pe luna si 42.000 l/an (https://www.eea.europa.eu).
  • oprind robinetul in timp ce ne spalam pe dinti, economisim 6l/min.

Stii care este relatia ta zilnica cu apa?

  • O baie: 150-300 litri;
  • Un dus: 50-100 litri;
  • O tragere a apei la toaleta: 5-10 litri;
  • O spalare manuala a vaselor: 23 litri;
  • O spalarea a vaselor cu masina de spalat vase: 20-40 litri;
  • O spalare de rufe la masina de spalat: 40-80 litri;
  • O spalare a masinii: 200-500 litri.
Prin urmare, profitand de dorinta generala de schimbare, propun sa luam masuri pentru a reduce impactul asupra mediului si sa ne schimbam rutina cu una sustenabila. Este stiut ca ritmul accelerat al vietii de zi cu zi ne acapareaza si ne face sa ne punem toata energia in rezolvarea de probleme de tot felul, obligandu-ne sa lasam deoparte alte preocupari relevante, dar mai putin urgente. Sustenabilitatea este una din ele. Deocamdata, dar asta se va schimba de acum. Desi am abordat cateva proiecte legate de moda etica, cumparaturile cu simt critic, consumul responsabil, am expus exemple de reciclare creativa, particip la diverse campanii de sensibilizare a comunitatii cu privire la colectarea selectiva a deseurlor, imbunatatirea performantei energetice a casei sau lucrurilor, valoarea apei dulci si cum s-o utilizam responsabil. sau cei trei R, dar simt nu-i suficient, pot face mai mult. Situatia planetei depinde de ceea ce facem fiecare din noi zilnic, nu intr-o singura zi pe care am declarat-o Ziua Pamantului pentru ca Ziua Pamantului e in fiecare zi. Obiceiurile noastre zilnice pot creste sau reduce volumul de plastic care ajunge in mare, rauri sau sufoca orice petec de iarba verde, apa potabila care este consumata pentru igiena personala, fabricarea hainelor, alimentelor sau CO2-ul care este emis in atmosfera pentru a obtine energie electrica, transportul aerian si multe altele. De cate ori repetam anumite gesturi pe parcursul unei zile? Dar intr-un an? Cat ar insemna pentru planeta schimbarea lor? De exemplu, practicile proaste de igiena nu fac mediul sa zambeasca.: scurtand timpul de dus la cinci minute, perioada de timp recomandata de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii se economisesc aproximativ 3500 de litri de apa pe luna si 42.000 l/an (https://www.eea.europa.eu). oprind robinetul in timp ce ne spalam pe dinti, economisim 6l/min.
(https://www.eea.europa.eu

Calendarul de sustenabilitate E.ON

Pentru a-mi crea o rutina de sustenabilitate, m-am gandit sa incep cu ceva mic, asa ca am ales gesturile marunte din dieta de sustenabilitate de 30 de zile prin care E.ON a sarbatorit Ziua Pamantului si le-am introdus intr-un calendar personalizat.

De cand suna dimineata alarma telefonului si pana ma culc seara, viata mea e plina de rutina. Trezit, spalat, rontait ceva la cafea, serviciu, cumparaturi….Exista foarte multe actiuni si toate au un impact asupra lumii din jurul meu, asa ca m-am gandit sa le fac intr-un mod mai durabil. Nu trebuie sa stabilesc din prima obiective marete, ci unele care sa fie alcatuite din pasi mici, care sa ma ajute sa duc o viata mai ecologica. Gesturile simple, incorporarea rutinelor durabile ajuta planeta mai mult decat ai crede 🌍

Cum sa-ti creezi propria rutina de sustenabilitate cu E.ON
Gesturile mici cu impact major asupra planetei – Campania de sustenabilitate E.ON
Calendar de sustenabilitate ziua 1
Calendar de sustenabilitate ziua 3
Calendar de sustenabilitate ziua 1
Calendar de sustenabilitate ziua 5
Calendar de sustenabilitate ziua 6
Calendar de sustenabilitate ziua 7
Calendar de sustenabilitate ziua 8
Calendar de sustenabilitate ziua 9
Calendar de sustenabilitate ziua 10
Calendar de sustenabilitate ziua 11
Calendar de sustenabilitate ziua 12
Calendar de sustenabilitate ziua 13
Calendar de sustenabilitate ziua 14
Calendar de sustenabilitate ziua 15
Calendar de sustenabilitate ziua 16
Calendar de sustenabilitate ziua 17
Calendar de sustenabilitate ziua 18
Calendar de sustenabilitate ziua 19
Calendar de sustenabilitate ziua 20
Calendar de sustenabilitate ziua 21
Calendar de sustenabilitate ziua 22
Calendar de sustenabilitate ziua 23
Calendar de sustenabilitate ziua 24
Calendar de sustenabilitate ziua 25
Calendar de sustenabilitate ziua 26
Calendar de sustenabilitate ziua 27
Calendar de sustenabilitate ziua 28
Calendar de sustenabilitate ziua 29
Calendar de sustenabilitate ziua 30

Tuturor ne plac calendarele pentru ca sunt de mare ajutor atunci cand vine vorba de memorarea datelor si a mesajelor. Ai o viziune globala a unei luni sau a unui an, in orice moment, iar daca ii adaugi actiuni suatenabile, cu atat mai bine. Prin vizionarea gesturilor marunte recomandate de catre E.ON in cele 30 de zile de sarbatoare a Terrei, mi-am dat seama ca sunt o multime de actiuni prin care eu deja promovez durabilitatea, fara sa-mi dau seama, fiindca mi-au intrat in rutina, dar mai sunt multe care nu-s. Calendarul pe care l-am intocmit a devenit un aliat cand vine vorba de a ma organiza pentru a capata o rutina de sustenabilitate si cred ca el te poate ajuta si pe tine. Pentru inceput il voi salva ca screensaver ca un fel de reminder, iar incepand cu luna iunie imi va inlocui calendarul obisnuit. Astfel sper sa-mi atenuez contributia la poluarea mediului si sa-mi construiesc rutina de sustenabilitate cu E.ON care sa sustina cei trei R: Reducere, Reutilizare si Reciclare ♻

M-am alaturat noii campanii E.ON de promovare a gesturilor mici pentru om, dar mari pentru planeta, asa cum am aderat si la ultima lor campanie manifest ” WE has no limits ”, actiune despre care ti-am povestit in articolul Impreuna construim un viitor nelimitat de verde si sustenabil pentru generatiile viitoare , plus ca urmaresc si incerc sa pun in practica sfaturile din episoadele #100ideipentruplanetă. Vreau sa sarbatoresc in fiecare zi frumusetea biodiversitatii Pamantului si sa-l protejez pentru un viitor mai curat, mai verde, sustenabil, cu o economie globala echitabila, circulara, rezistenta si sa vad doar oameni sanatosi. A avea grija de Pamant inseamna a avea grija de noi insine.

Cum sa-ti creezi propria rutina de sustenabilitate cu E.ON

Gesturile marunte pe care le-am adoptat si care sunt promovate in campania E.ON de Ziua Pamantului le-am impartit in trei mari categorii, fiecare apartinand unuia dintre cei trei R: Reducere, Reutilizare, Reciclare ♻.

1. Reducere prin practicarea unui consum constient, responsabil si durabil

Chiar avem nevoie de atatea lucruri si de atata mancare? De ce risipim?

In fiecare zi invat lucruri noi, sa fiu mai constienta cu achizitiile de alimente, incaltaminte sau imbracaminte. Adopt obiceiuri noi cum ar fi sa citesc etichetele produselor cautand ingredientele, locul de productie cautand certitudinea ca companiei respective ii pasa de durabilitatea mediului. Tot ce invat impart cu urmaritorii mei de pe conturile sociale. Fiecare contributie individuala poate genera actiuni colective si acestea pot produce schimbari semnificative.

Primul pas catre o rutina de sustenabilitate este practicarea unui consum constient, responsabil si durabil, evitand achizitiile excesive si risipa de mancare. 

O zi din saptamana, miecurea, ma alatur proiectului Miercurea fara carne  pregatind bucate sanatoase si dorindu-mi sa inspir si alte persoane. Prin schimbarea doar intr-o zi a alimentatiei se pot reduce emisiile de CO2 cu pana la 1,8 kg.

Ziua 25 Calendar E.ON

Am luat obiceiul de a-mi face igiena orala si corporala numai cu produse naturale, ecologice pe care le consider o investitie in sanatatea mea, dar si in echilibrul mediului. Utilizez  bureti naturali, perii/periute de bambus, geluri de dus cu certificari recunoscute si ingrediente friendly, durabile in procesele de productie si ambalare, biodegradabile si mai putin poluante pentru apa si ecosisteme.

O altă investitie profitabila a fost instalarea aparatelor de clasa A ++, care genereaza un consum mai mic de energie. In plus, gesturile la fel de simple precum oprirea completa a televizorului sau computerului, scoaterea laptopului din priza cand ii este incarcata bateria, evitarea modulului de asteptare sau pornirea masinilor de spalat rufe sau vase numai atunci cand sunt complet pline impiedica aceste dispozitive sa consume energie degeaba.

Ziua 12 Calendar E.ON

Cultiv condimente in vase mici, pe balcon. Este o actiune destul de simpla, indiferent daca locuiesti intr-o casa mare sau mica ca a mea. Si tu poti planta seminte de plante precum busuioc, oregano, menta, coriandru, iar mai tarziu, iti vei putea condimenta pastele cu busuioc de casa sau in cazul meu, busuioc de balcon!

Ziua 14 Calendar E.ON

 Am uitat de dusurile lungi pentru ca astfel pot economisi pana la 100l/zi.  Setez apa la o temperatura mai mica pentru a face uz rational de apa si energie. Baie in cada fac foarte rar, deoarece consum de patru ori mai multa apa decat la dus. Cat imi perii dintii opresc robinetul si il pornesc pentru clatire ♻️

Ziua 11 Calendar E.ON

Sprijin si promovez cat pot comertul local si hrana de la kilometrul zero, evitand astfel impactul asupra mediului datorat transportului si in acelasi timp mananc sanatos in timp ce-mi sprijin concetatenii.

Ziua 27 Calendar E.ON

Am redus substantele chimice folosite in gospodarie si de Paste am urmat indemnul E.ON  vopsind  ouale cu foi de ceapa.

Ziua 8 Calendar E.ON

Utilizezi paie din hartie, metal, bambus,  niciodata din plastic. Pe langa binecunoscuta poluare generata de paiele de plastic in mari, aminteste-ti ca din  2021, acest tip de produs nu ar mai trebui sa se gaseasca de vanzare in Europa. N-am asteptat ca interdictia sa-mi schimbe obiceiurile de cumparare si am achizitionat o alternativa excelenta- paiele din otel inoxidabil, care sunt refolosibile si usor de curatat.

Ziua 18 Calendar E.ON

Incerc sa evit sticlele de plastic si am mereu la mine, in geanta, una mica de sticla pentru orice eventualitate. Potrivit unui raport al Fundatiei Ellen MacArthur, in fiecare an opt milioane de tone de plastic ajung in ocean, ceea ce inseamna ca in fiecare minut o incarcatura de gunoi este aruncata in mare. Doar 30% din acest plastic se vede, restul de 70% se scufunda.

Ziua 17 Calendar E.ON

La capitolul energie verde nu prea stau bine, dar am cateva lampioane si doua accesorii de birou alimentate cu energie solara.

 

Ziua 5 Calendar E.ON

Pentru cumparaturile zilnice folosesc pungi de panza, iar potrivit Greenpeace, acest lucru economiseste 144 de pungi de plastic, pe an, de persoana ♻️

 

Ziua 16 Calendar E.ON

Vederea noastra este unul dintre cele mai importante simturi si de multe ori o pedepsim neintentionat. Ochii sunt expusi la agresiuni in fiecare zi, totul accentuandu-se odata cu utilizarea dispozitivelor electronice incontinuu. Modificarea luminozitatii ecranelor  poate ajuta la evitarea acestor efecte nedorite.

Ziua 4 Calendar E.ON

S-a dovedit foarte utila instalarea unui termostat inteligent care imi permite sa reglez temperatura la nevoile termice si astfel sa evit modificarile bruste care maresc consumul de energie. Noaptea, nu setez o temperatura mai mare de 19 grade. Pentru fiecare grad in plus, consumul de energie creste cu 6%.

Ziua 19 Calendar E.ON

La sectiunea de energie,  planific un consum mai durabil pentru a reduce emisiile toxice in atmosfera. In casa, m-am asigurat ca utilizez doar becuri eficiente din punct de vedere energetic sau cu  tehnologia LED.

 

Ziua 3 Calendar E.ON

Economisirea energiei se realizeaza in doua moduri: primul este imbunatatirea obiceiurilor de consum, iar al doilea, imbunatatirea eficientei instalatiilor si utilizarea corecta a acestora. Printre numeroasele masuri de economisire a energiei, cea care realizeaza cele mai notabile economii este inlocuirea centralei cu una in condensare. Aceasta are un randament mult mai mare decat celelalte.

Ziua 6 Calendar E.ON

Am renuntat de mult la sticlele de plastic. Dupa cum stii, plasticul este un material care dureaza intre 200 si 500 de ani pentru a se descompune. Cumpar produse fara ambalaj sau in recipiente de sticla 100% reciclabile ♻️

Ziua 24 Calendar E.ON

Folosesc prize inteligente, un accesoriu care acum imi este indispensabil, deoarece imi pot diminua consumul de energie cu pana la 5% in timp ce detin controlul electrocasnicelor din casa, doar printr-o simpla aplicatie.

 

Ziua 7 Calendar E.ON

Computer, smartphone, aparate electrice, aer conditionat … Suntem mult mai dependenti de electricitate decat oricand. Si acest lucru genereaza consecinte pentru mediu. Iata cum reduc impactul asupra mediului si economisesc in continuare pe factura la sfarsitul lunii- am cont E.ON Myline.

1 cont E.ON Myline activat = 1 copac plantat

Te consideri o persoana care are o rutina de sustenabilitate? Ai energie electrica si gaze pe oferta concurentiala sau pe serviciul universal? Daca ai trecut pe piata concurentiala, sigur ai studiat toate ofertele de pe piata, dar ai vazut produsele E.ON?  Pana pe 30 iunie 2021 ai posibilitatea sa gasesti si sa contractezi planul care ti se potriveste manusa. Daca iti este ceva neclar din aceasta liberalizare a energiei electrice si a gazelor citeste articolul Abecedar de liberalizare a pietei de energie si gaz sau cum sa platesti o factura mai mica. 

Daca esti indecis, fa o analiza comparativa cu ajutorul aplicatiei ANRE Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice pentru a-ti alege furnizorul de energie electrica si gaze naturale.  Eu am ales E.ON Romania si produsul E.ON.Green Home cu care ma simt confortabil in timp ce consum energie, fiindca mi se livreaza doar energie verde, respectuoasa cu mediul. Pentru ca vreau sa contribui la reimpadurire, m-am bucurat mult sa aflu ca la activarea facturii electronice din contului meu E.ON Myline s-a plantat un copac, iar aceasta actiune este valabila pana pe 21.05 🌳.

activezi contul E.ON Myline până la data de 21 mai 2021 iar noi plantăm un copac
Ce inseamna sa ai un cont E.On Myline

Cand vei alege un produs E.ON, nu uita sa-ti creezi cont E.ON Myline, unde iti vei putea gestiona contractul, facand plati, activandu-ti factura electronica si poti contribui la plantarea unui copac, gesturi mici pentru o planeta mai verde. Orice factura electronica activata iti da sansa de a castiga mai multe premii mici, zilnice sau marele premiu in valoare de 3000 €. Premiile mici, zilnice, variaza intre 1 luna de energie gratis plus un abonament anual la National Geographic si Traveler, pana la carduri cadou in valoare de 200 ron plus un abonament anual National Geographic si Traveler. Concursul poate fi urmrit pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/E.ONRomania.

2. Reutilizare. Toate lucrurile pot avea o a doua viata

 Inainte de a se termina durata de viata utila a unui lucru, ma gandesc daca este posibil sa-i gasesc o noua utilizare inainte de a-l arunca pentru economia circulara. Uneori nu-i nevoie decat de putina imaginatie, iar alteori ascult doar unul din sfaturile E.ON care are #100ideipentruplanetă.

Este cazul borcanelor/sticlelor care decorate poti depozita in ele produse de bucatarie, pot fi folosite la constructia de lampi sau pot suplini o vaza de flori. O alta optiune la care apelez des este transformarea articolelor de imbracaminte. Producerea lor implica un impact mare asupra mediului din cauza consumului mare de apa implicat, folosirii de vopseluri chimice, albiri, mercerizari, etc. Articolele de imbracaminte nu trebuie folosite doar de cateva ori si apoi aruncate asa cum ne indeamna unii producatori. Ea poate fi refolosita pentru a crea articole de imbracaminte noi, vinde in aplicatii de imbracaminte second-hand sau donate organizatiilor sociale.

 Cand merg la cumparaturi alimentare fac lista de acasa pentru a evita risipa si optez pentru fructe/legume neambalate in plastic, ci le pun in propriile pungi ecologice aduse de acasa. Acestea sunt o alternativa mai buna decat cele din plastic, nu numai pentru ca sunt reutilizabile si lavabile, ci si pentru ca impiedica mancarea sa „transpire” in interior.  In plus, ale mel au o inchidere cu snur pentru usurinta in utilizare.

Ziua 22 Calendar E.ON

Am propriile recipiente reutilizabile pentru mancare, apa, cafea pentru a reduce deseurile din plastic. La petreceri sau la iarba verde folosesc  o alternativa ecologica de vesela, care este complet biodegradabila. Acasa folosim tacamuri de inox usor lavabile in masina de spalat vase ♻️

Ziua 21 Calendar E.ON

3. Reciclare, ultima optiune

Conform organizatiei D-Waste, romanii produc 5,8 tone de deseuri/an si au o medie de 272 kilograme/an pe cap de locuitor. Din acestea reciclam doar 3%, suntem pe penultimul loc din Europa. Reciclarea este una dintre cele mai simple si pline de satisfactii activitati zilnice pe care le putem face. Este atat de usor sa reciclezi incat orice membru al familiei poate participa, chiar si cel mai mic. In plus, invatarea reciclarii si distractia pot merge mana in mana! Reciclarea este si un exemplu de responsabilitate sociala si de grija pentru mediu. Tu o practici?

Reciclarea este ultima faza a noii mele rutine. Acest mic gest, care face parte din practicarea unui consum responsabil, va permite si generatiilor viitoare sa se bucure de o planeta verde si albastra. Prin reciclare reducem activitatea de extractie, transport si elaborare a noilor materii prime, ceea ce implica o scadere semnificativa a utilizarii energiei necesare pentru procesele anterioare. Cu un consum mai mic de energie, generam mai putin CO2 si reducem efectul de sera.  Recicland ajutam planeta si contribuim la combaterea schimbarilor climatice.

Este esential sa se faca o separare corecta pentru a se putea permite colectarea selectiva si despre aceste lucruri am vorbit mai pe larg in Odiseea deseurilor din Dolj. Hartia si cartonul se colecteaza in containerul albastru, materialele plastice in cel galben, sticla in cel verde. Materialele organice rezultate din gospodarie pot fi transformate in compost, dar eu inca nu am aceasta posibilitate,iar uleiul uzat il duc la un punct de reciclare special.

Indemnata de catre E.ON, primul gest facut de Ziua Pamantului a fost sa postez reminderul de a recicla  in retelele sociale si sa-mi etichetez prietenii pentru a sharui stirea. Practicarea acesteia zilnic este o activitate pozitiva atat pentru om cat si pentru planeta.

Tu reciclezi? Ce anume? Cat de des?

 

Ziua 1 Calendar E.ON

Bateriile,  acumulatorii sunt dispozitive care stocheaza energia electrica folosind proceduri electrochimice si deci contin metale si compusi chimici, care pot fi daunatori mediului. Este foarte important sa fie duse la un centru de reciclare sau in magazine de specialitate care se ocupa si de bateriile uzate. Prin reciclare se creeaza produse noi.

Ziua 20 Calendar E.ON

Conversia deseurilor in resurse este un element esential pentru cresterea eficientei in utilizarea resurselor si trecerea la o economie  circulara. In ultimii ani, Comisia Europeana a stabilit obiective clare si ambitioase pentru  deseurile municipale, dar doar 40% din deseurile produse in gospodariile din UE sunt reciclate, cu rate de reciclare de 80% in unele zone si in Romania cu o rata mai mica de 5%. Conform Eurostat, noi suntem pe ultimul loc in Europa la  colectarea DEE ♻️.

Ziua 2 Calendar E.ON

Cand hartia este reciclata, ceea ce se reutilizeaza de fapt este celuloza, partea care provine din copaci. Dar daca celuloza este deteriorata sau contine alte elemente, precum murdarie, aceasta nu poate fi reciclata. De aceea exista doua grupuri de hartii pentru reciclare.

„Pentru fiecare tona de hartie reciclata se economisesc 30.000 de litri de apa si 4.000 de KW, iar poluarea aerului si a apei scade cu 95%.” E.ON

Ziua 15 Calendar E.ON

La final as mai adauga un al patrulea R, care i-ar corespunde activitatii de Reparare. Inainte de a alege sa cumparam un produs nou, ar fi bine atat pentru finantele noastre, cat si pentru mediu, sa incercam sa-l reparam pe cel vechi.  🧑‍🔧

Ziua 28 Calendar E.ON

Concluzii

Exista multe actiuni prin care putem sarbatori zilnic Ziua Pamantului, dar ce nu trebuie uitat este ca fiecare actiune mica are un impact. Toate aceste actiuni din rutina de sustenabilitate E.ON sunt mici contributii care, facute zilnic, pe tot parcursul anului, ne ajuta sa ne reducem amprenta de carbon. Ziua Pamantului este un prilej de a incuraja comportamentele responsabile in familie si o modalitate buna de a-i invata pe cei mici sa aiba grija de mediu. Discutiile cu ei pot incepe cu importanta reciclarii pana la cea a economisirii apei  atunci cand fac baie sau se spala pe maini, continuandu-se cu cea a energiei electrice. 

Tu cum ai grija de planeta si de mediul inconjurator? Ce gesturi marunte le-ai inclus sau vrei sa le incluzi in rutina de sustenabilitate? Ai cont E.ON Myline? Daca da, ti-ai activat factura electronica? Daca nu, te tenteaza avantajele unui cont E.ON Myline? Astept raspunsurile tale in comentarii.

Este foarte usor sa faci parte din schimbare! Intreaga planeta se reuneste in Ziua Pamantului pentru a gasi solutii la suferintele lui si pentru a discuta cum putem sa avem mai multa grija de resursele lui. Orice zi este perfecta pentru a deveni constient si pentru a face schimbari bune in viata noastra, dar Ziua Pamantului  ofera prilejul perfect pentru a incepe a le face. Cu siguranta si tu vei stabili noi obiceiuri pentru un viitor durabil. Alatura-te provocarii E.ON! Sarbatoreste in fiecare zi Ziua Pamantului printr-o rutina de sustenabilitate! Schimbarea Incepe cu NOI. Hai sa ne implicam impreuna!

35 de comentarii la „Cum sa-ti creezi propria rutina de sustenabilitate cu E.ON

  1. Mereu mi-au plăcut campaniile organizate de eon tocmai pentru ca susțin planeta ❤️
    Sugestie: vezi ce se întâmplă cu modulul de mobil… Se suprapun textele peste fotografii pe alocuri și nu se poate citi. 🤗

    1. Fiecare companie , indiferent de dimensiunea și activitatea sa, face parte dintr-un sistem din ce în ce mai globalizat , care are impact și prin care este afectată. Iar resursele pe care le folosește, în special cele naturale, aparțin unei singure planete, pe care cu toții trebuie să ne angajăm să le protejăm. Tuturor ne-ar plăcea să trăim mai durabil și să facem alegeri ecologice. Cu toate acestea, de multe ori nu avem ocazia să facem acest lucru, deoarece furnizorii de servicii înșiși nu ne oferă ocazia. Iată un exemplu de companie care a decis să fie mai ecologică, oferindu-și contribuția la protecția planetei, precum și posibilitatea de a face alegeri mai informate. este important să avem în fața noastră exemple concrete de sustenabilitate, care să faciliteze calea către o viață mai ecologică. De la municipalități la companiile multinaționale, toată lumea trebuie să își facă partea pentru a declanșa schimbări reale și să arate cetățenilor că schimbarea este posibilă. Și că, dacă vrem să o facem, ei se vor angaja să ne ajute.
      Merci mult că mi-ai spus de problema cu afișarea pe mobil, am rezolvat. Aranjasem frumos în pagina articolul, dar numai pentru desktop.

          1. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), o persoană ar trebui să consume în medie 100 de litri de apă pentru a satisface atât consumul, cât și nevoile de igienă. Cu toate acestea, noi consumăm până la 250 de litri de apă de persoană. Probabil că sunt foarte multe persoane care nu au grijă de consumul lor de apă, deoarece o consideră ieftină.

        1. Acest nou stil de viață durabil încearcă să răspundă nevoilor de bază pentru a oferi o calitate a vieții mai bună, reducând utilizarea resurselor naturale, a emisiilor de CO2 care, la rândul lor, ajută la transmiterea unei planete mai durabile pentru generațiile viitoare. Deci, nu este neobișnuit să vedem că unii au început să-și schimbe dieta într-un vegan, vegetarian sau să schimbe mașina pentru transportul public și biciclete; sau că mulți oameni sunt dedicați provocării de a genera zero deșeuri. Ca răspuns, multe start-up-uri au apărut pentru a satisface nevoile de bază, oferind alternative precum periuțe de dinți din bambus, magazine vrac, produse în recipiente de sticlă și alte articole care promovează un stil de viață durabil.

  2. Fie că este vorba de eliminarea plasticului din activitățile noastre, de alegerea materialelor biodegradabile pentru ambalaje sau de lansarea de campanii de conștientizare, lupta împotriva poluării are nevoie și mai ales de contribuția companiilor.. Pentru a ajuta cetățenii să facă alegerile corecte, realitățile care le oferă serviciile de care au nevoie trebuie să își schimbe atitudinea. Pentru că un stil mai durabil ajută mediul, cetățeanul, dar și compania.
    Am descărcat calendarul, încerc să-l personalizez și sa-l adaptez la fiecare lună a anului. Poate m-ai putea ajuta și întocmi un model pentru luna iunie.

  3. Ai dreptate, de exemplu tu decizi să reduci cantitatea de deșeuri de plastic, dar imediat ce mergi la cumpărături, nu vei găsi altceva decât alimente sigilate în ambalajele din polietilenă sau nu mai dorești să cumperi apă la bidoane din plastic, dar nu găsești altă varianta prin care să te poți alimenta cu apă proaspătă. La E.ON poți opta pentru a fi alimentat cu energie regenerabila. Au un produs -E.ON Green Home, care este special conceput pentru ca noi sa ne simtim confortabil in timp ce consumam, deoarece este o energie curata respectuoasa cu mediul inconjurator.
    O sa alcatuiesc un calendar de sustenabilitate pentru luna iunie.

  4. O companie se poate defini ca fiind durabilă dacă creează valoare pe scară largă în timp și pentru a face acest lucru trebuie să pună sustenabilitatea în strategia sa și în lumina acesteia să revizuiască modelul de guvernanță, procesele operaționale, produsele, comunicarea. Trebuie să aibă sustenabilitate printre valorile sale și să-și formeze colaboratorii, furnizorii, într-un anumit sens, să-și educe și clienții. Trebuie să implice teritoriul și părțile interesate și trebuie să stabilească obiective clare și măsurabile.

    1. Este dificil și provocator, dar numeroasele companii ca și E.ON, care au parcurs cu succes această cale demonstrează că este posibil și că rezultatele pot fi extraordinare în ceea ce privește profitabilitatea, reputația, calitatea vieții angajaților, furnizorilor și clienților.

  5. Si eu incerc sa fac mici lucruri care sa ajute planeta, in fiecare zi. Reciclez, economisesc energie, folosesc mai putin plastic.

    1. În ciuda faptului că piața s-a umplut treptat cu produse sau programe durabile, (precum cele ale H&M, pentru a recupera hainele vechi pentru a le transforma în articole noi), majoritatea dintre noi nu știm cum să migrăm către o viață durabilă sau de unde să începem. De aceea am întocmit acest calendar ca un ghid pentru promovarea unei vieți sustenabile. Pentru schimbări mari sunt de ajuns acțiuni mici și pentru a ne transforma rutina într-o viață durabilă, aceste acțiuni mici sunt necesare, ele sunt cele care încet-încet ne schimbă activitățile zilnice.

  6. Si noi am inceput sa selectam gunoiul, sa fim mult mai atenti la consumul de plastic si sa il inlaturam pe cat posibil din vietile noastre.Foarte draguta si ideea cu calendarul! <3

  7. Încă o campanie frumoasă marca E.On. Si eu fac gesturi mici dar zilnice: opresc apa cand ma spăl pe dinți, fac dus, folosesc cosmetice eco frendly, sacoșe de pânză și am optat pentru factura electronică.

  8. Cu pași timizi încerc și eu sa contribui. Opresc apa atunci când ma spal pe dinți. O opresc chiar și atunci când fac dus, în timp ce sa exfoliez pielea, etc.
    Am renunțat la pungile de plastic, am becuri economice în toată casa. Plus alte mici lucruri.
    Dar mai am de lucru asa sa articolul tău îmi este de ajutor.

  9. Întotdeauna am fost atentă și cumva ”economă” cu resursele planetei.
    Mi-am educat copiii în același spirit iar acum, nepoțelul nostru face aceleași lucruri cu dragoste pentru natură, fără să i se pară greu sau ceva anormal.
    Cu toate astea, depindem de multe alte lucruri, oameni, autorități.

    1. Priza asta e un gadget haios. De exemplu daca cumpar placinta congelata pot sa pornesc cuptorul electric si pana ajung acasa acesta e gata incalzit, iar eu pun placinta in el. N-am facut asat decat de vreo trei ori, insa au fost multe situatiile in care nu tineam minte daca am lasat aparatul de aer conditionat deschis sau fierul de calcat in priza, iar cu ajutorul acestei prize am putut opri aparatele electrocasnice de la distanta.
      Pe langa posibilitatea de a iti controla aparatele conectate la ea de la distanta prin intermediul unei conexiuni la internet si o aplicatie speciala, ma mai ajuta sa fac si economii importante la curent.

  10. Si noi.am inceput da schimbam cateva lucruri de la reciclat, la a nu folosi pungi de plastic de cate ori putem, baterii/electrocasnice la reciclat, etc. Mi se pare ca E.ON demonstreaza ca se poate.

  11. – Nu mai cumparam deloc apa imbuteliata pentru ca avem cana filtranta.
    – Avem becuri si prize inteligente.
    – Urcam doar pe scari (mai putin cand merg la job pentru ca lucrez la etajul 8)

    Pasi marunti, dar importanti 😀

  12. Nu sunt chiar o persoana foarte, foarte prietenoasa cu mediul, dar incerc zi de zi sa ma schimb si sa fiu mult mai atenta la orice pot corecta astfel incat actiunile mele sa nu afecteze mediul.

    1. Reciclarea este una dintre cele mai simple și pline de satisfacții activități zilnice pe care le putem desfășura. Este atât de ușor încât orice membru al familiei poate participa, chiar și cel mai mic din casă. Trebuie să ne încurajăm copii să o practice pentru că învățarea și distracția pot merge mână în mână!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.