Cum să te îmbraci bine: 4 moduri de a obține un stil casual aparte

Cum să te îmbraci bine 4 moduri de a obține un stil casual aparte

Astăzi este greu să delimitezi piesele de îmbrăcăminte considerate casual de celelalte. Dacă întrebi de costum, majoritatea va spune că este business wear, dar un costum roz somon cu dungi galbene? Nu este chiar potrivit pentru sala de ședințe.

Cu standarde relaxate peste tot și unele industrii, precum arta, tehnologia web și altele, care se mândresc cu un aspect relaxat și neconvențional, ținuta de business este la fel de greu de definit. În funcție de jobul tău, garderoba casual ar putea fi mai mult sau mai puțin elegantă față de cea de la muncă sau ar putea fi aceeași.

Așadar, nu-ți face prea multe griji în privința vechilor categorii și definiții. Îmbrăcămintea, fie ea elegantă sau casual, este un marker al personalității. Este expresia stilului personal în afară oricui cod vestimentar extern, când nimeni altcineva nu-ți impune stilul, iar alegerea articolelor este în întregime a ta. Și tocmai de aceea trebuie să o faci aparte față de ceilalți.

Iată 4 moduri pentru a avea ținute casual elevate: 

  1. Straturi

Problema cu ținutele formate din blugi și tricou este că sunt banale. Nu vor atrage nimănui atenția, fiind purtate de foarte mulți oameni. În schimb, dacă adaugi straturi, lucrurile se schimbă. Un blazer este un strat, la fel și un cardigan, o pălărie sau o eșarfă sau chiar o geantă de tip mesager. 

Rezultatul adăugării de detalii este complexitatea vizuală. Astfel, ținuta ta va părea mai interesantă.

  1. Evidențiază accentele prin pantofi

Accentele oferă oamenilor ceva de care să-și amintească. Ce este un accent? Practic orice nu este o piesă mare, care acoperă corpul. Pantalonii, cămășile și jachetele nu sunt considerate accente. Aproape orice altceva, însă, poate îndeplini acest rol, în funcție de cum le integrezi.

Pantofii sunt cea mai simplă modalitate de a adăuga o pată de culoare și de personalitate ținutei. Dacă știi cum să alegi încălțămintea astfel încât ea să eleveze aspectul tău întru totul, atunci vei face un prim pas în lumea stilului. Poți să vezi aici gama de pantofi eleganți pentru bărbați de la Gama.ro, care îți vor scoate outfit-ul din anonimat prin calitatea și rafinamentul lor.

Detaliile și unicitatea te vor deosebi cu siguranță de mulțime, mai ales într-o lume în care majoritatea bărbaților poartă cele mai neutre opțiuni.

  1. Croiul perfect

Chiar dacă un outfit fără straturi nu este la fel de interesant ca unul stratificat, acesta poate fi unul reușit atât timp cât croiala se potrivește perfect corpului tău. Stilul casual nu ar trebui să pară neglijent. Îți expui propria personalitate și nu îți dorești ca oamenii să creadă că ești delăsător.

De obicei, oamenii se gândesc la ajustări de tip croitoresc numai în cazul hainelor office, dar poți face modificări, mici și de impact, și în cazul veșmintelor casual.

Nu trebuie să investești în haine făcute de la 0 la croitor, dar câteva modificări pentru ca cele achiziționate din magazine să se potrivească perfect ar trebui luate în considerare atunci când vrei să arăți impecabil.

  1. Experimentează

Este vorba despre varietate. Dacă ești mare fan la jachetelor sport și deții un dulap întreg plin de jachete, nu mai ai nevoie de una în plus, pentru că riști să „cazi” într-o zonă în care devii previzibil.

Investește în cămăși care pot fi purtate de  sine stătător sau în articole pe care mulți bărbați nu le-ar purta cu un sacou, cum ar fi un tricou cu mânecă lungă în loc de o cămașă obișnuită. Înlocuiește cardiganele sau paltoanele cu blazere. Și așa mai departe.

Nu-ți fie teamă să mergi la magazinele în care nu te-ai gândit vreodată să intri. Fă-o și încearcă stiluri care nu seamănă cu ceea ce ai deja. S-ar putea să fii surprins!

Așadar, chiar dacă optezi pentru o ținută casual, nu înseamnă că trebuie să fii plictisitor. Adaugă elemente unice și transformă stilul relaxat într-unul cu personalitate!

Sursa foto: Shutterstock.com

12 comentarii la „Cum să te îmbraci bine: 4 moduri de a obține un stil casual aparte

  1. Așa e, dacă vrei ceva aparte, nu poți să te îmbraci doar cu blugi și un tricou oarecare, trebuie să ai și altceva cu care să ieși în evidență.

  2. Îmi place să abordez diverse stiluri, niciodată nu las lucrurile la întâmplare.
    La fel și băieții. Mai întâi i-am ajutat, m-am implicat, apoi și-au făcut un obicei din asta.
    Doar cu soțul trebuie să fiu eu cea care este atentă la detalii, accesorii etc. 🙂
    Mulțumesc pentru recomandări!

  3. Sincer, niciodata nu am considerat palaria sau esarfa ca facand parte din straturi,
    dar adevarul este ca layering este eficient si o sa aplic si la ele.

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.