Piscine de calitate germana pentru o vacanta de vis chiar la tine acasa !

Piscine de calitate germana pentru o vacanta de vis chiar la tine acasa !

In ciuda mitului popular, vara poate fi un anotimp oribil, chiar daca te afli in concediu sau weekend. Asta daca nu te afli in vacanta de vis pe marginea unei piscine. Este normal ca sezonul estival sa vina insotit de caldura, dar valurile de caldura din ultimii ani incep sa aduca a versiune moderna a plagilor biblice. Temperaturile ridicate care ne bombardeaza corpul produc tone de transpiratie si de epuizare, lasandu-ne nedumeriti si nauci.  Caldura ne supara, ne dispera si uneori ne face sa pierdem perspectiva, ducandu-ne la luarea unor decizii gresite si impulsive. Asa cum febra provoaca iluzii, atunci cand termometrul explodeaza, realitatea isi pierde contururile, iar noi intram pe un teren de cosmar,.

Ai incercat sa scrii, gandesti, calculezi pe canicula? Ai fost eficient? Binenteles ca nu, performanta intelectuala e zero barat. Incet, progresiv si imperceptibil caldura ne topeste productivitatea, agilitatea mentala si pofta de viata. Acum, la acest scenariu mai adauga si situatia actuala de pandemie pe care o traim, astfel ca si anul acesta ne vom confrunta cu o vacanta atipica din multe puncte de vedere. Pe de o parte, nu poti face o predictie exacta despre cum se va desfasura activitatea turistica, mai ales daca vrei sa calatoresti in alta tara; iar pe de alta parte, continuarea posibilului scenariu de izolare va restrictiona, din pacate, multe din activitatile de agrement tipice ale sezonului, in special pe cele in care se afla conglomerari de persoane.  In plus, situatia economica ne face sa ne regandim si bugetul de vacanta, ar trebui sa fie o vacanta la costuri reduse.

Ce-i de facut? Cum obtinem vacanta de vis?

Ce-i de facut? Sunt convinsa ca aceeasi intrebare ti- o pui si tu. Gestionarea timpului intr-o vara pandemica nu este o experienta noua, am mai trait-o. Zilele par mai lungi, ne plictisim usor, gandurile ne ingreuneaza. Ne lipseste apa, inotul, sa ne punem costumul de baie si sa ne scufundam uitand de toate, concentrandu-ne pe respiratie, pe miscarile bratelor si a picioarelor, pe temperatura racoritoare a apei. Cand s-o incalzi n-o sa stim pe unde sa ne mai ascundem.

Ce ar putea sa faca familia noastra pentru a se racori la vara? La mare nu putem sa mergem in fiecare weekend ca-i prea departe, o balaceala in Dunare ar fi o idee, dar si pana la ea sunt 90 de kilometri, lacurile salbatice din zona nu mai exista, acum sunt complexe dotate cu cabane, pontoane si au fost populate cu peste, Jiul e negru si murdar ca Iadul, bazinele publice mai mult ca sigur ca o sa fie inchise, mai ramane … Ce ne mai ramane? Apa din cada? Om vrea noi o vacanta ieftina, dar nici chiar asa. Poate acum vom putea sa ne implinim visul de a avea propria piscina, Asta da vacanta de vis.

E momentul potrivit pentru a lua in considerare instalarea unei piscine

Cum avem norocul sa stam la curte, acesta ar fi momentul potrivit pentru a lua in considerare o piscina. De visat, o visam de mult toti membrii familiei. Vrem sa ne racorim, sa inotam, dar ne lovim de trista realitate ca nu ne-o permitem.  Sau poate nu-i dracul asa de negru, dar cine poate stii daca nici nu ne interesam cat costa? Poate gasim o piscina metalica care sa se incadreze in bugetul normal de vacanta si ne facem concediul in curte. Sa uitam de caldura si sa ne balacim nu doar doua saptamani pe an, ci oricand ne permite vremea. Cum ar fi? Iti poti imagina?

Daca ramai acasa in aceasta vara, ia in calcul sa investesti intr-o piscina. Ea iti poate asigura o vacanta de vis acasa. Daca cumva crezi ca te-ai putea plictisi la un moment dat sa stai doar pe marginea piscinei (ce gluma buna), poti lua in calcul sa incerci sa cunosti mai bine zona in care stai. Poti face excursii de o zi in apropiere cat sa mai schimbi decorul. Eu de exemplu am Dunarea la 90 km, Herculane la 160 km, Eselnita la 150 km, Ranca la 133 km, Straja e la 180 km. perfect pentru o deconectare ieftina.

Cum planifici o vacanta low cost acasa?

Intr-o vacanta low cost acasa familia noastra ar economisi urmatoarele costuri:

  • de calatorie, nu avem nevoie de bilete de avion pentru trei persoane in ultrasezon, eventual pentru mici cumparaturi luam masina;
  • cazarea nu ne costa nimic pentru ca stam acasa;
  • mancarea este delicioasa deoarece o va face bunica;

si ne putem cumpara piscina. O piscina metalica se incadreaza in bugetul de vacanta normal al unei familii ca a noastra.

Cat costa o piscina?

Cat costa o piscina? Depinde, dar dupa un mic reserch am observat ca cea mai ieftina este piscina metalica. Care-i cea mai buna piscina metalica de pe piata? Cum trebuie aleasa? Cine o transporta si instaleaza? Am investit un numar bun de ore in cercetarea, compararea si selectarea celor mai potrivite piscine metalice. Avand in vedere multitudinea de solutii disponibile, cautarea a fost o adevarata durere de cap, dar merita, o piscina aduce confort, momente bune, liniste si distractie. Este o sursa de bunastare. Simti diferenta si petreci momente de placere si relaxare departe de stresul zilnic. Scaldatul intr-un bazin cu apa matasoasa este sinonim cu bunastarea senzoriala.  Apa curata, albastra care picura sau clipoceste usor cu sunete relaxante, evoca emotii pozitive si placute de calm, securitate, racoare.

Documentarea

 Construirea unei piscine implica o investitie destul de mare asa ca trebuie analizata atent, atat in ceea ce priveste instalarea, cat si intretinerea ulterioara. De aici și importanta analizei amanuntite a tipurilor de piscine existente, a dimensiunilor cele mai adecvate in functie de teren si de modul in care va fi folosita  … fara a mentiona costurile si timpii de constructie.  In multe ocazii, oamenii cumpara produse fara sa se documenteze in prealabil cu privire la echipamentele, tehnologia, precum si recomandarile tehnice,  actiuni de o importanta considerabila pentru a mentine echipamentul in condiții optime și pentru a obtine o durabilitate mai mare. de-a lungul timpului. A avea o piscina presupune o serie de investitii si lucrari periodice de intretinere de care trebuie tinut seama. La diferiti furnizori exista deosebiri de echipare care se traduc in final in bani si durata de functionare a piscinei. Am facut anatomia unei piscine si i-am luat dispozitivele pe rand la studiat pentru a sti de care am nevoie si la ce serveste fiecare. In cateva cazuri am depistat echipamente subdimensionate.

Am inceput cu echipamentul de filtrare, rinichii piscinei. O piscina in aer liber colecteaza praf, insecte, resturi organice, neorganice, asa ca toate aceste impuritati trebuie retinute de catre sistemul de filtrare. Am trecut apoi la inima piscinei, pompa. Capacitatea si puterea acesteia ar trebui sa fie in concordanta cu dimensiunea piscinei si, prin urmare, cu volumul de apa pe care trebuie să-l transporte. Nu trebuie supusa la un stres suplimentar, deoarece stricarea ei atrage un cost neplanificat, plus paralizarea activitatilor acvatice pe un timp nedefinit. Skimmerul este gura piscinei, functia sa este de a colecta apa de la suprafata pentru a fi fitrata,. De la echipamente, tevi si materiale pana la finisaje, filtre, pompa sau accesorii, m-am uitat la toate si le-am comparat, dar in final  un proiectant si un constructor experimentat de la Piscineieftine.ro au fost cei care au luat deciziile corecte pentru proiectul meu din gradina.

De ce Piscine ieftine.ro ?

La ce firma m-am oprit? La Piscineieftine.ro. De ce? Pentru  experienta de 15 ani de cand implinesc visurile a mai mult de 400 de clienti si pentru avantajele cu care vine achizitionarea unei piscine de la ei. Pe unele le gasesti in figura de mai jos, iar pe altele le-am aflat din review-urile clientilor: economia de bani realizata prin achizitionarea unui produs de calitate produs in Germania si nu pe piata asiatica, bazine robuste ale piscinelor metalice: structura acestor bazine este formata din panouri din otel galvanizat de 0,8 mm, o tehnologie  brevetata care asigura soliditatea bazinului in timp, livrarea rapida deoarece au stoc propriu si nu este nevoie sa astepti pana cand fac aprovizionarea, multitudinea de modele si dimensiuni, viteza mare de instalare. In plus, se mai adauga si pretul scazut, lucru care se deduce din insasi denumirea firmei- Piscine ieftine.

De ce sa alegi Pisineieftine.ro

Cat costa fericirea?

Cat costa fericirea? Cat costa o vacanta de vis? Atunci cand vine vorba de realizarea unui vis, fericirea implinirii lui nu are pret. Intotdeauna mi-a placut sa inot. Apa imi permite sa ma deconectez de la realitate, ma relaxeaza. Cand inot uit toate problemele. Ma simt fericita ca un peste in apa. Cand aveam patru ani, mama m-a inscris la un curs de inot. A fost o adevarata revelatie. Cu totii avem un loc, o modalitate de a parasi haosul, unde ne putem refugia atunci cand simtim ca pierdem drumul. Pentru mine apa are acest efect, in ea reconstruiesc un leagan de emotii si recastig puterea de a o lua de la capat de cate ori este necesar.

Cum intru in apa placuta si rece, stresul se estompeaza si corpul mi se relaxeaza in mod natural imbunatindu-mi starea de spirit pentru a infrunta ziua cu mai multa energie. In acele minute viata pare mai senina, toate par a fi in echilibru de parca in perimetrul apei nu s-ar putea intampla decat lucruri bune, apa fiind o bariera care ma desparte de lume. In bazin energiile rele dispar, sub apa gandurile sunt mai clare. Apa vindeca trupul si sufletul. Se varsa in ele dand drumul poverilor. Mintea se goleste, inima se umple, iar corpul se simte mai usor, parca ar fi unul nou. Apa prin linistea si conversatia interna a miscarii acvatice este  ca o terapie. Actioneaza ca un balsam asupra sistemului nervos, a corpului, astfel ca simti cum se raspandeste in interior bunastarea. 

Ce sa mai zic, construirea unei piscine ar fi o decizie excelenta, ar face o diferenta in viata mea si a familiei mele. Despre copii nici nu mai zic, ce bucurie le-ar provoca apa care straluceste, onduleaza, stropeste si face ca lucrurile sa pluteasca cuprinzand o lume intreaga de jocuri si posibilitati de racorire. Cele mai bune experiente din viata lor si ale verii ar fi pe marginea ei. Cred ca am putea sa amanam vacanta nostra europeana si cu acel buget sa ne cumparam o piscina mica, asa ca m-am pus pe facut calcule.

Cat costa in medie o vacanta europeana?

Ai idee cat din bugetul unei vacante e alocat in medie pentru transport si cazare? Nici eu, dar m-am interesat. Am gasit un studiu Eurostat facut la nivel de UE, pe 2017. Rezidentii UE au cheltuit 82% din bugetul de turism pentru calatorii in Europa (78% in interiorul UE).

Calatorie interna

  • cazare                  34%
  • transport              25%
  • costuri diverse    41%

Calatorie externa

  • cazare                  38%
  • transport              36%
  • costuri diverse    26%

Media calatoriilor

  • cazare                  37%
  • transport              31%
  • costuri diverse    32%

In calculele mele o sa merg pe media calatoriilor. Acea statistica indica: cazarea reprezinta 37%, transportul 31%, iar mancarea intra in costuri diverse care sunt 32%. Cazarea reprezinta ponderea cea mai mare din bugetul unei vacante. Vrei sa stii care este cheltuiala medie pe noapte?

Statistica Eurostat impartirii bugetului de vacanta intre transport si cazare
Eurostat Cheltuieli medii pentru cazare, pe noapte petrecută, în funcție de tipul de cazare închiriată, UE-28, 2017 (Euro) (2)

Se pare ca 24 de euro la campinguri si 59 euro pentru hoteluri. Aici exista putina discrepanta, in Romania tarifele hoteliere e posibil sa fiemai mici, dar daca vrei o vacanta pe Coasta de Azur, Amalfi, Benidorm sau mai stiu eu in ce statiune de pe vreo insula europeana exotica, atunci te costa nene. Cum sunt in toane bune, aleg media celor doua valori si o rotunjesc superior. Ies 42 euro. Noi suntem trei si de obicei rezervam vara 12 nopti. 12X42x3=1512 euro. Tinandu-ma de statistica, daca 1512 euro constituie 37% din vacanta, rezulta ca 31% adica transportul ar veni 1267 euro, iar intreaga vacanta ar trebui sa coste 4087 euro. 

Vine 103 euro/zi/persoana. N-am atins niciodata suma asta, nici cand am stat in Valencia 18 zile, in august, la un hotel de cinci stele -Valencia Palace- si stii de ce? Pentru ca am vanat ofertele la biletele de avion. Am dat maximum 100 euro/persoana dus/intors pe biletul de avion si inca vreo 100 de euro pe taxi dus-intors pana la aeroport.

Daca refac calculele in aceste conditii si pun doar 400 euro/ transport, totalul vacantei va scadea  4087- 867=3220 euro. Cateodata am inchiriat masina cam jumatate din timpul vacantei si atunci s-ar mai adauga in jur de 300 euro sau in Venetia ne-am luat pass pe vaporetto si cel pe trei zile este 65 euro/persoana. Nu o sa maresc bugetul pentru transport deoarece destul de putine ori am depasit sa platim pentru o noapte de cazare peste 100 euro, asa ca intr-un final se mai compenseaza sumele. Ramane ca bugetul de vacanta pentru 2021 va fi de 3220 euro. 

        13 zile…………4087 euro

4087/13/3=103 euro/persoana

  • 37%…….. ……..1512 euro  cazare       1512/12= 126 euro  apartament pt 3 pers 
  • 31%……………..1267 euro  transport  1267/3=422 euro pers
  • 32%……………..1308 euro diverse    1308/13= 34 euro/zi
  • 100%……………4087 euro  total

32% cheltuiti pe mancare si costuri diverse reprezinta 1308 euro, deci aproximativ 34 euro/zi/pers. E cam putin, dar mai mult ca sigur ca vom plati mai putin pe cazare, asa ca se compenseaza.

 Impart cei 3220 euro la trei persoane si la 13 zile. Rezulta 82,56 euro/zi/persoana masa, casa si distractie. Acum ma regasesc in calcul. O vacanta in Spania, Italia atat ne-a costat, in jur de 3000 euro/12 zile. In Grecia, Bulgaria si Turcia ne-am invartit in jurul a 2000 de euro. Tu vezi ce vad si eu? Cu acest bugetul de vacanta putem sa ne luam o piscina metalica, cea mai mica,  dar crezi ca mai conteaza marimea daca raportez la bucuria si beneficiile enorme pe care le aduce?

CAT COSTA O VACANTA LOW COST ACASA/ 3 LUNI DE VARA/ FAMILIE EXTINSA 

CAT COSTA O VACANTA INTR-O DESTINATIE EUROPEANA/ 12 ZILE/ 3 PERSOANE

Anul acesta aducem marea acasa

Ne-am hotarat, anul acesta aducem marea in curtea noastra. Ne vom incepe zilele fierbinti de vara cu o baie racoritoare, cateva ture pentru a incepe dimineata cu energie si vom avea o vacanta de vis racoroasa alaturi de familie. O piscina privata aduce atractii nesfarsite intr-o casa, ca sa nu mai vorbesc de o valoarea mare adaugata in cazul vanzarii. Putem sa facem petreceri tematice in jurul piscinei prin care sa calatorim virtual in toata Europa. O saptamana ne vom imagina ca suntem in Grecia, urmatoarea in Spania, alta in Franta si sa decoram si sa servim preparate conform fiecarei tari. La sfarsitul verii vom avea multe amintiri frumoase!

De ce merita sa ai o piscina acasa?

Intrebarea asta este retorica, oricine ar vrea sa se rasfete pe marginea unei piscine din otel. Intrebarea corecta ar fi daca merita sa investim bugetul de vacanta de anul acesta intr-o piscina, ca apoi sa ne petrecem vacanta de vis acasa.  Uite cativa factori pentru a te putea decide:

1. Economisesti bani

Calatoria nu este ieftina. Tot mai multi oameni aleg sa-si petreaca vacanta acasa, facand alte activitati. In acest fel, economisesc bani pe zboruri si cazarea la hotel, bani pe care ii pot investi in multe alte lucruri, cum ar fi petrecerea unui timp mai mare cu copii. Cu o piscina poti petrece ore nesfarsite de divertisment gratuit, departe de tehnologia digitala.

2. Imbunatatirea sanatatii si a bunastarii 

Tipul de activitate fizică pe care il putem face in acest bazin ajuta sistemul circulator sa functioneze mai bine, sa avem o conditie fizica mai buna, o rezistenta cardiorespiratorie mai mare. Dar ajuta si sa ne sporim increderea in noi insine,  deoarece ne mentine intr-o stare de spirit mai buna. Multi oameni se confrunta cu situatii de stres. Eliberarea de el dupa o zi lunga si obositoare este esentiala pentru imbunatatirea sanatatii si cresterea bunastarii. Inotul este un sport care ne poate mentine sanatosi si ne poate imbunatati starea de spirit aducandu-ne momente de fericire.   

3. Valoarea imobiliara

In ciuda a ceea ce poate ai auzit,  o piscina creste valoarea casei cu cel putin dublul investitiei. 

4. Impactul asupra copiilor

Toti parintii isi iubesc copii si le place sa-i vada jucandu-se. Rasul lor ne aduce atat bucurie. N-o sa fie vesnic copii si nici nu o sa stam langa ei pentru totdeauna, asa ca trebuie sa ne bucuram la maxim de timpul petrecut impreuna.  O piscina adauga incredibil de multa bucurie acestei perioade de timp.

5. O aventura in familie

Copiii nu sunt singurii care beneficiaza de piscina. Avem multi prieteni, colegi ca sa nu mai spun de membrii familiei extinse care de-abia asteapta momentele din jurul piscinei. Practic piscina va deveni un hub pentru a conversa, rade, juca, socializa, a petrece timp de calitate. Putem fi cele mai bune gazde in cel mai bun spatiu. Nu o sa ne gandim unde sa sarbatorim ziua de nastere a celor din familie, vom avea un loc in care oaspetii se pot simti in siguranta si confortabili cu zero cheltuieli.

6. Creste valoarea estetica a casei

O piscina transforma complet estetica curtii sau gradinii, imbunatatind-o. Apa aduce intotdeauna un sentiment de seninatate si puritate. Este evident ca imbunatateste peisajul, ceea ce face cu atat mai placut sa inviti familia sa bea ceva si sa petreaca o zi relaxanta.   

7. O piscina este un bun tratament pentru diverse boli

Piscina este un loc excelent de recuperare dupa o ranire sau boala. Indiferent ca este vorba de un varstnic care are artrita, o femeie insarcinata, un copil cu astm, in apa se pot face miscari usoare.

8. Evitam bacteriile si ciupercile piscinelor publice

Unul dintre marile avantaje este de a avea un spatiu doar pentru noi, este ca nu vom fi nevoiti sa impartim piscina cu straini, evitand bacteriile si ciupercile care sunt comune la piscinele publice.

9. La indemana 24/7

Te poti bucura de acest spatiu la fiecare ora a zilei, fara orare sau alte presiuni. Daca la ora 1, in noapte, ai chef de o baie, piscina te asteapta. Este casa ta si tu iti stabilesti programul. 

10. Meriti sa fii fericit

 Inca nu te-am convins sa instalezi o piscina acasa? Ai vazut deja ca motivele si beneficiile pe care ti le poate oferi o piscina sunt variate, dar ceea ce am omis sa-ti spun e ca banii NU-ti ofera fericire, piscina da.

11. Pentru ca iti doresti asta de multi ani

De fiecare data cand te refugiezi in piscina ta, este ca si cum ai savura o mini vacanta

Anul acesta ni s-au redus tuturor veniturile, asa ca poate ar trebui sa optezi pentru o vacanta low cost. Poate a venit timpul sa te bucuri de casa ta si … daca ai un pic de gradina, poate ar fi o idee buna sa-i adaugi o piscina. In acest caz ti-ai putea invita familia si prietenii la un gratar pe marginea ei. Ai avea companie si trei luni de vara grozave la doar un buget de vacanta de doua saptamani. In plus, la sfarsitul verii piscina nu va pleca nicaieri, va ramane alaturi de tine incantandu-te pe tine si familia ta inca multi ani.  

Piscina va fi sinonima cu spatiul de deconectare. Iti poti imagina o vara fara a pleca in vacanta? Ei bine, de fiecare data cand te refugiezi in piscina ta, este ca si cum ai savura o mini vacanta. 

Cu totii am visat, la un moment dat, sa ne petrecem sezonul estival in propria piscina. Acel vis poate fi indeplinit!  Nu vrei sa vina ziua cand o sa te intrebi „de ce nu o avem?” Putine lucruri dau mai multa emotie decat a avea o piscina in gradina din spate. Vrei sa te racoresti si sa petreci mai mult timp cu familia  fugind de caldura insuportabila a verii? Construirea unei piscine acasa poate fi cea mai buna idee!

Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2021

 

20 de comentarii la „Piscine de calitate germana pentru o vacanta de vis chiar la tine acasa !

  1. wow! Cat de fain arata cele prezentate de tine! Sincer, cand am proiectat casa am avut in planul de constructie si piscina, insa am renuntat din cauza ideii de” ce facem in zona respectiva iarna?” Acestea arata chiar wow!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.