Cum sa obtii curatenia WOW de primavara

Cum sa obtii curatenia WOW de primavara

Vrei sa ai de Paste, in casa,  curatenia WOW, o curatenie igienica? Ai obosit sa depui atata efort in curatenia de primavara si sa nu obtii rezultatele dorite? Ai prea putin timp la dispozitie pentru a face o curatenie generala si in fiecare an ajungi sa cureti doar jumatate din casa?  Ia decizia de a cumpara un aparat de curatat cu abur! El iti va permite printr-o tehnologie inovatoare sa faci curatenia de primavara mai bine degresand si igienizand casa, mai confortabil, mai ecologic si mult mai repede. 

Primavara este un moment de schimbare si reinnoire. Un moment special in care incepem o noua etapa. Este timpul sa reinnoim si atmosfera casei noastre, sa o pregatim pentru vremea buna care urmeaza sa soseasca. Si nu exista o modalitate mai buna de a face acest lucru decat incepand cu o curatenie de primavara. 

Primavara incidenta alergiilor creste, astfel incat este necesar sa schimbam unele obiceiuri de curatenie generala. Cel mai bun mod de a minimiza aceasta stare este de a  evita acumularea de praf printr-o curatare adecvata si constanta. In plus, acum traim o situatie  noua si incerta datorita pandemiei, ceea ce inseamna ca trebuie intetita curatarea adaugandu-i si o dezinfectare, astfel incat sa anihilam actiunea virusului. Astazi mai mult ca oricand casa noastra este cel mai important loc, refugiul nostru. Si pastrarea ei curata, igienizata și ordonata ne va ajuta sa ne simtim fericiti, in confort si siguranta. 

Organizarea curateniei de primavara- lista de curatenie

Efectuarea curateniei de primavara nu este o sarcina usoara. Este nevoie de timp si necesita efort. De aceea trebuie sa profitam de toate strategiile si dispozitivele utile pentru a aborda munca in cel mai bun mod posibil. Primul pas este stabilirea unei bune organizari, altfel nu vom sti de unde sa incepem, ce pasi sa urmam si cum sa procedam. Eu incep mereu curatenia de primavara cu o lista in care bifez fiecare actiune efectuata.  Prima camera pe care o atac este bucataria, deoarece acest spatiu necesita cel mai mult efort si munca, mai ales atunci cand vine vorba de curatarea ei temeinica. 

Lista de curatenie a Ralucai

Bucataria, centrul nervos al casei

Bucataria este centrul nervos al casei mele. Nu numai ca aici pregatesc mesele, dar lucrez, studiez sau pur si simplu ma relaxez la o cafea, asa ca a fi ingrijita si curata imi da bucurie. Toti cei care folosesc la maxim bucataria stiu ca se murdareste aproape fara speranta, trebuind sa ne confruntam cu un inamic cu care este greu de luptat: grasimea. Este inevitabil ca ea sa nu patrunda in fiecare colt, iar eliminarea ei este o provocare majora. Se infiltreaza nevazuta pe suprafete, aparate, mobilier, si, desi incerci din toate puterile sa o eviti, cel mai bine este sa te inarmezi cu tot ce noua tehnologia ne pune la dispozitie pentru a combate si a o elimina, aparatele de curatare cu abur Karcher,  Apoi, poti continua sa gatesti si sa te bucuri de spatiu.

Tu cum faci ca sa scapi din ciclul de acumulare de grasime din bucatarie? Folosesti un arsenal de lavete, de substante chimice,  faci solutii naturale pentru a dizolva grasimea din bucatarie? Ce ai zice daca ti-as prezenta un aparat eficient si rapid care sa-ti faciliteze sarcina, astfel incat renuntarea la el sa iti fie imposibila?

Curatenia cu aparatele de curatare cu abur Kärcher

In bucatarie imi place sa ma inconjor cu cele mai noi gadget-uri ale momentului, cele mai moderne instrumente si sunt mereu gata sa experimentez ceva nou. Totul fiind constienta de cat de curata si igienizata trebui sa fie bucataria mea. Pentru aceasta am adoptat o rutina zilnica de curatare si dedic mult timp si efort pentru dezinfectarea temeinica a tuturor zonelor complexe. De cele mai multe ori cand facem curatenie nu inseamna ca si dezinfectam, dar acum exista aceasta posibilitate folosind aparatele de curatire cu abur Kärcher. Ele sunt produse fidele inovatiei constante si sunt constiente de noile obiceiuri de curatare pe care le-a stabilit coronavirusul in casele noastre. Cu ajutorul lor o gospodina se poate lauda nu numai cu mancaruri spectaculoase, ci si cu o bucatarie curata, igienizata si fara grasimi. Aceste aparate elimină 99,9% din bacterii, ciuperci si virusuri de uz casnic. Prin urmare, ele sunt un produs 3-in-1 care curata, degreseaza si, in plus, dezinfecteaza usor si eficient. Ideale pentru aceste vremuri!

Kärcher este gigantul german al aparatelor de curatat pentru uz casnic, industrial si profesional. Calitatea produselor sale este atat de renumita incat, la noi, oricarui sistem de curatare cu apa sau abur sub presiune i se spune Kärcher, indiferent de marca aparatului. Aparatele de curatat cu aburi Kärcher implică o garantie de soliditate, si eficienta. Ele contin o tehnologie inovatoare care combina principiile simple si vechi ale curatarii cu abur sub presiune pentru a indeparta murdaria si materia organica cu abur, eliminand astfel bacteriile si virusii, fara niciun fel de substanta chimica. 

Aburul utilizat in aceste sisteme ajuta la descompunerea tesutului gras si a altor materii organice, reducand considerabil timpul de curatare si actiune. De asemenea, ucide prin soc termic microbii periculosi fara a avea efectul negativ de a trimite bacteriile periculoase in aer, raspandindu-le fara a le elimina. Cu abur, insa, mor la contact datorita temperaturii inalte. Aceste sisteme sunt excelente si pe zone sau echipamente care sunt sensibile la apa cum ar fi ecranele tactile sau pardoseli din esente de lemn tare, deoarece au un sistem de reglare a presiunii aburului.

Alternative sanatoase la produsele chimice de curatat

Detergenti multifunctionali, degresanti pentru cuptor, pardoseala, frigider, geamuri … pentru curatarea bucatariei recurgem de obicei la un veritabil arsenal de substante chimice care majoritatea sunt toxice pentru sanatatea noastra si daunatoare mediului. De cativa ani caut modalitati mai sanatoase si mai ecologice de a-mi curata casa. Am inceput cautarea deoarece aveam copil mic si apoi a ramas un obicei. Exista doar doua alternative mai sanatoase, mai ecologice la produsele de curatat conventionale: diverse produse naturale si aparatele cu abur Kärcher care includ tehnologia de curatare cu presiunea aburului. Pe primele le avem cu totii de obicei acasa, sunt produse inofensive pentru sanatate, biodegradabile si nepoluante: otet, bicarbonat de sodiu, lamaie, anumite uleiuri esentiale care au proprietati dezinfectante, toate fara efectele secundare ale agentilor chimici, dar ele nu au putere de igienizare, pe cand produsele Kärcher cumuleaza curatarea cu degresarea si igienizarea. 

Kärcher SC2 EasyFix

Aparatele de curatare cu aburi au ajuns sa devina aliatul numarul unu datorita versatilitatii lor. Ele au mai multe functii: de curatare, dezinfectare, indepartare a prafului si degresare.  Mecanismul acestor aparate de curatat inovatoare se baza pe jetul de abur uscat, ( nu sunt agresive pentru suprafetele delicate) care patrunde sub forma de vapori uscati in particulele microscopice si dizolva si indeparteaza murdaria. Aspectul lor exterior este la fel ca cel al unui aspirator, dar, desigur, functioneaza in mod diferit. Ele elibereaza vapori de apa la temperaturi ridicate printr-un fel de mop articulat cu care se pot curata usor si cu rezultate excelente orice elemente ale casei, de la bucatarie pana la baie, inclusiv living sau dormitoare. Pentru fiecare suprafata sau zona au diverse accesorii care permit accesul si curatarea facila. Ultimele modele permit inclusiv calcarea cu abur a hainelor.

Modelul Kärcher SC2 EasyFix este printre cele mai accesibile aparate din gama pentru casa. Grasimea din bucataria mea are in el un dusman redutabil fiindca efectueaza o curatare igienica eficienta.

Kärcher SC 2 EasyFix este un dispozitiv de curatare cu abur versatil potrivit pentru orice fel de suprafete cum ar fi robinete, hote, ferestre, blat, etc. Vine cu mai multe accesorii: o duza de mana, o alta cu jet concentrat pentru finisare, o perie pentru podea, o alta mai mica rotunda, tevi de prelungire (2 x 0,5m). Cu un singur aparat poti curata o intreaga casa de la podele la pereti, de la textile la mobilier. Cu el te poti misca liber in timp ce il folosesti, putand fi transportat fara probleme. Timpul de incalzire a apei este de aproximativ sase minute, iar odata atins, aburul se poate regla avand doua niveluri de utilizare.  Capacitatea rezervorului de apa este de un litru, puterea de 1.500 de wati si are o presiune de 3,2 bari, toate oferind rezultate excelente de curatenie igienizata respectand mediul si depunand un efort minim pentru a elimina chiar murdaria cea mai incapatanata pitulata in colturi inaccesibile. In plus, acest dispozitiv permite curatarea dintr-o singură trecere, iar rezervorul sau ofera suficienta abur in flux continuu  pentru a ne indeplini sarcina unei curatenii temeinice.

Comparatie intre o curatenie cu produse naturale si una cu un aparat de curatat cu abur Kärcher

Produsele de curatat cu abur ca acest model sunt eficiente si ieftine. Ele fac inutila utilizarea detergentilor si asigura curatarea si dezinfectarea podelelor, tapiteriei, covoarelor, geamurilor, chiuvetei sau cuptorului cu microunde, printre alte suprafete. In casele cu copii sau adulti alergici sau cu animale de companie, aceste aparate sunt utile in special pentru o curatare igienica. Din punct de vedere al economiilor, calculeaza cat cheltuiesti anual pe toate tipurile de produse chimice de curatat si afli cat de repede se plateste investitia intr-un astfel de aparat. Consumul de energie electrică este minim si, datorita vitezei cu care face curatenie, aparatul nu ramane mult timp in functiune.

Timp necesar pentru o curatare cu produse naturale tip bicarbonat de sodiu, otet, lamaie, etc

Timp necesar pentru o curatare, detartrare si igienizare cu un aparat de curatat cu aburi Karcher

Pregatire

30 minute

15 minute in care intra umplerea rezervorului cu apa si timpul de incalzire a apei 6 minute

Curatare pereti si parte superioara a bucatariei

200 minute

60 minute

Geamuri

30 minute

15 minute

Cuptorul, plita si hota

120 minute

30 minute

Mobilier, dulapuri si blat

180 minute

60 minute

60 minute

Frigider si congelator

60 minute

30 minute

Chiuveta, masina de spalat vase

60 minute

30 minute

Curatare  pardoseala

60 minute

30 minute


Timp total


Curatire

 

755 minute =13 ore

Curatire, degresare, igienizare 

 

375 minute = 6 ore 15 minute

Dupa cum observi  o curatenie de primavara cu produse traditonale consuma mai mult decat dublu ca resurse de timp si efort, asigurand doar curatirea si o degresare incompleta fara igienizare. In niciun caz aceasta curatenie de primavara nu este o curatenie WoW ca cea facuta cu ajutorul aparatelor Karcher de curatare cu abur.

Ce spun cei care folosesc un aparat de curatat cu aburi Karcher SC3 EasyFix

Am cumpărat azi curatitorul cu abur. Mâine am planificat curățenia, însă in aceasta după amiază l-am încercat pe gresie! Este foarte bun! Nu am pus laveta, am încercat cu peria mică! Da, lasă apa, dar e normal, doar stropește cu abur! L-am încercat și pe plita electrică, care avea niște urme pe care nu reușeam sa le scot fără sa frec și sa ma aleg cu suprafața zgâriată! A funcționat fără prea mult efort! Cu lavetă cred ca nu mai lasă așa multă apa! Am comandat și accesoriul pentru geamuri! Cred ca o sa mi para rau ca nu am luat un SC5! Dar cred ca pe acesta îl voi da copiilor, și-l voi lua pe SC5! A fost mai dificil sa setez duritatea apei, și nu sunt sigura ca am nimerit ce trebuie! Dar, tot 5 stele ii atribui! Merita toti banii!

Magdalena M

Merita cumparat, te ajuta mult. Curata foarte bine toate suprafetele. In bucatarie curata foarte bine stropii de grasime de pe faianta, curata sita de la hota. In baie indeparteaza foarte usor depunerile de la rosturi, cada de dus, datorita accesoriilor se poate curata faianta cu usurinta. Poti inlocui mopul traditional, deoarece curata foarte bine parchetul.

Lavinia C

Este un produs excelent, il folosesc la geamuri (am cumparat racleta pt geam separat) tamplaria o face luna, scoate mizeria din orice ascunzis, ca si mop este extraordinar pe prima treapta de abur, nu lasa multa apa, am avut sc2, am fost multumita dar sc3 este mult mai puternic iar duza de podea este si ea mai buna in comparatie de cea de la sc2, nu raman urme pe podea dc este aspirat inainte

Gabriela I

Pro: Compartiment apa are 1l si se umple foarte usor, doar trebuie sa pui apa dintr-o sticla pe o gaura destul de mare, nu trebuie sa te opresti, sa desurubezi, sa astepti... Temperatura aburului este foarte ridicata, obiectele de plastic se pot indoi daca stai prea mult pe o sigura zona. Este usor manevrabil. Se incalzeste in 30-60 sec.
Contra: Presiunea mi se pare prea mica, nu prea are forta sa arunce murdaria. Totodata presiunea nu e constanta chiar daca astepti mai mult timp pana pornesti curatenia. Ai momente in care nu mai ai presiune fara a ramane fara apa.

Razvan B

Curatarea eficienta a podelelor

Tu ai podele cu pete incapatanate? Pardoseli cu suprafete grase si rosturi unde murdaria si grasimile isi fac de cap? Datorita curatarii cu abur, ele vor fi doar o amintire. Curatirea podelelor este o operatie stresanta si epuizanta, mai ales daca nu s-a făcut de mult timp. Pentru a avea o pardoseala stralucitoare, nu este suficient sa curati si sa speli in fiecare zi podeaua: murdaria, germenii si mucegaiul se aduna in spatiile dintre placile ceramice sau de parchet, mai ales intr-un mediu umed ca bucataria.

 Bucataria era locul de joaca al copilul meu atunci cand gateam, asa ca depuneam mult efort pentru a o mentine curata si igienizata. Atunci curatam podeaua cu un amestec de otet si apa, iar imbinarilor podelei cu bicarbonat de sodiu.  Regii curateniei naturale sunt bicarbonatul si otetul, care, insotiti de regina lamaie, au reputatia binemeritata de a elimina grasimea si murdaria. Sunt  produse cu proprietati antifungice, antibacteriene ieftine si usor de gasit pe piata. Problema venea din timpul si efortul zilnic consumate pentru a face din podea un loc sigur. Aspiram, apoi aplicam amestecul de bicarbonat cu apa calda pe podea, frecam mai ales rosturile cu ajutorul unei periute de dinti veche, apoi lasam o jumatate de ora sa actioneze ca apoi sa sterg podeaua cu o laveta indepartand bicarbonatul, urmand o spalare cu apa si otet si o limpezire. Stii cat imi lua aceasta actiune? Cel putin doua ore si faceam acest lucru din doua in doua zile, iar in acest interval spalam podeaua cu o solutie de apa si otet. Casa mea semana cu un muzeu, dar nu din cauza operelor de arta, ci a securitatii pe care o urmaream pentru copilul meu si degeaba.

Stii cat imi ia acum sa curat podeaua si rosturile din toata casa? Maxim 20 de minute, asa ca fac acest lucru zilnic chiar daca copilul meu a crescut. Aparatele de curatat cu abur sunt perfecte pe suprafete dure, cum ar fi gresie, parchet laminat sau lemn. Ideal este folosirea duzei adecvate si rezulta repede o curatenie igienica totala, astfel incat cei mici se pot juca in siguranta pe podea.  Procesul este acelasi ca si cum ai da cu mopul, cu avantajul suplimentar al curatarii cu abur, care lasa podelele stralucitoare si igienizate.

 Folosind corect acest aparat cu abur, se poate accelera curatenia, ceea ce se traduce printr-o durata de viata mai lunga a aparatului, reducerea consumului de energie electrica, apa, generand un impact mai mic asupra mediului. Aliatul incontestabil in curatenie, aparatul de curatat cu aburi reuseste sa dizolve murdaria, sa indeparteze mucegaiul, sa elimine toti germenii dusmani si face acest lucru simplu, usor fara ca eu sa ma mai stresez vreun pic.

Eliminarea grasimii de pe hota si plita, paradisuri de grasime

Hota si plita sunt doua dintre punctele critice in care se acumuleaza grasimi. Cel mai important lucru atunci cand vine vorba de indepartarea grasimii de pe suprafetele din inox este evitarea utilizarii unor elemente abrazive care pot zgaria suprafata. Cu aparatul de curatat cu abur se poate dizolva usor grasimea intarita fara a afecta inoxul chiar si in cele mai dificile colturi!

Dezinfectarea suprafetelor cu abur

Tot in bucatarie, blaturile sunt zona de preparare a alimentelor si, prin urmare, acestea trebuie sa fie cat mai curate posibil. Nu trebuie ca blatul sa fie dezinfectat zilnic, dar sigur intra intr-o curatenie WOW de primavara. Deoarece nu sunt necesare substante chimice, nimic toxic nu va intra in contact cu zona de preparare a alimentelor.

Decongelarea si curatirea frigiderului

Aburul ajuta si in procesul de curatare si dezghetare a frigiderului fara a apela la substante chimice. Cu frigiderul gol si deconectat, scot sertarele si indreapt duza de curatat cu abur catre oricare suprafata cu sau fara gheata accelerand procesul de dezghetare si de curatare. Apoi sterg totul cu o laveta curata.

Curatarea robinetelor

Stiai ca robinetele pot fi foarte usor curatate cu un curatator cu abur? De la duzele in care se acumuleaza calcarul din apa pana la furtunul de dus extractibil al chiuvetei,  toate muchiile ascunse sau nu se curata perfect. Se directioneaza aburul catre zonele critice si apoi se inlatura usor cu o laveta particulele de murdarie.

Curatarea ferestrelor

Geamul, tocaria si pervazul atat interioare cat si exterioare pot fi curatate cu acest aparat cu abur. In locurile cele mai greu accesibile, precum canturile ramei ferestrei, aburul ajuta usor la pastrarea oricarui colt impecabil. Nu va mai trebui sa freci de o suta de ori pana dispare orice pata si ferestrele vor fi stralucitoare imediat dupa trecerea cu accesoriul adecvat. In cazul in care vrei un produs dedicat poti apela la un aspirator pentru geamuri Karcher.

Dezinfectarea clentelor si a intrerupatoarelor

Uita-te la clentele usilor si la intrerupatoarele din casa ta. Sunt curate? Sunt obiecte pe care le atingem in fiecare zi de mai multe ori si care acumuleaza o cantitate mare de bacterii.  Nu-i asa ca striga dupa o curatare cu abur?

Curatarea mobilierului

Mobilierul acumuleaza murdarie in locuri in mare parte inaccesibile, dar aburul o poate gasi si elimina usor. Este greu de pastrat impecabila orice suprafata,  deoarece vaporii de apa care contin grasime se lipesc de tot, dar pentru un aparat de curatit cu abur este floare la ureche. 

Ai terminat curatenia. Acum aseaza-te si bucura-te de o treaba bine făcuta si ca ai reusit sa respecti rutina de curatenie pentru curatenia WOW de primavara. A meritat, nu-i asa?

Uita de detergenti si substante chimice si mizeaza pe puterea aburului. Are o mie si una de utilizari care te vor convinge! Prin curatarea cu abur se elimina bacteriile si se garanteaza igiena maxima, dar si un mediu sanatos. Tu cum scapi de toata murdaria? Care sunt pasii pe care-i urmezi in a face curatenia de primavara in bucatarie?

 

 

Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2021

21 de comentarii la „Cum sa obtii curatenia WOW de primavara

  1. Am câteva aparate Karcher și tocmai mi-am mai comandat unul. Acesta este pentru geamuri și alte suprafețe și abia aștept să-l pun la treabă.
    Sunt produse de calitate, sunt mulțumită de cele pe care le am și dovada este că mi-am mai comandat unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.