Cum sa aduci arome parfumate de primavara in casa ta

Cum sa aduci arome parfumate de primavara in casa ta

Primavara. Explozii senzoriale de culori, arome, care ne umplu de bucurie si viata dupa letargia din timpul iernii. Primavara miroase a flori. Acestea contin diverse substante volatile extrem de aromate, in functie de momentul zilei sau de conditiile meteo, care se elibereaza in aer actionand ca un difuzor natural. Cand te apropii de o floare, moleculele parfumului ei te inconjoara. Ajungand la nivelul nasului, acesta trimite informatiile catre creier care descifreaza mirosul si produce o senzatie placuta. Primavara este un difuzor de arome si esente naturale de capacitate maxima, iar oamenii incearca sa imite aceste arome florale pentru a pastra alaturi de ei primavara tot anul. In acelasi mod in care schimbam fata locuintei in functie de perioadele anului, tot la fel ii putem schimba si aroma incercand sa recream anotimpul exterior in interior. Jocul cu arome parfumate ne poate ajuta sa reflectam senzatiile unui anumit anotimp., fiind o modalitate simpla de a schimba atmosfera unui spatiu fara a achizitiona sau muta obiecte. Daca te intrebi cum poti sa aduci arome parfumate de primavara in casa ta, raspunsul iti este dat de catre  Aroma Land. 

 Ce spune aroma parfumata a casei noastre?

Aroma unei case spune multe despre oamenii care o locuiesc. Cu siguranta iti aduci aminte de mirosul casei bunicii. Acum a sosit momentul ca sa alegi parfumul cu care vrei sa ramana si casa ta in memoria celorlalti si nu stii ce sa alegi. Arome florale? Arome fructate? Arome de pamant? Arome picante?  Uleiurile aromate si  esentiale nu sunt doar un alt mod de a ne parfuma casa, ci ne ajuta sa ne relaxam, sa dormim bine sau sa ne imbunatatim starea de spirit.  Alte beneficii ale  acestor uleiuri pentru casa: purifica aerul,  dau arome mediului ambiant, pot servi ca insecticid natural.

Cum functioneaza arome parfumate diferite asupra dispozitiei noastre

Cautand cele mai bune arome florale pentru casa, s-a dovedit ca ele pot influenta semnificativ sanatatea si comportamentul nostru, si am numit aceasta metoda – aromoterapie. Este o tehnica de vindecare cu note olfactive, care atunci cand sunt respirate stimuleaza anumite zone din creier producand o senzatie de usurare, linistire sau activand anumite zone legate de emotii. Sosirea primaverii ne face pe toti putin mai agitati. Prin arome capturam o lume care ne incita uneori prea mult si dorim sa temperam aceasta actiune sau invers.

  • Menta ajuta la imbunatatirea capacitatii de concentrare;
  • Eucaliptul  amelioreaza problemele cailor respiratorii;
  • Mar verde  este indicat pentru cei predispusi la migrene si dureri de cap;
  • Vanilie pentru a calma o stare de nervozitate.

25% reducere la arome parfumate de primavara

Pe Aroma Land exista multe posibilitati de a-ti aroma casa, dar eu iti voi spune ceea ce prefer eu, incercand astfel sa-ti usurez oarecum alegerea. In acelasi timp vreau sa te informez ca daca te gandesti sa achizitionezi cateva arome parfumate de primavara acum este momentul deoarece Aromaland are pana joi 29 aprilie 25% reducere la:

  • https://www.aromaland-shop.ro/catalog/reed-diffuser-34
  • https://www.aromaland-shop.ro/catalog/saculeti-parfumati-39
  • https://www.aromaland-shop.ro/catalog/potpourri-40
  • https://www.aromaland-shop.ro/catalog/uleiuri-parfumate-35

Care sunt cele mai indicate arome parfumate pentru casa?

Exista arome parfumate specifice fiecarei camere? Care note olfactive sunt recomandate fiecarei camere pentru a produce cat mai multe beneficii? Nu stiu care este parerea ta, dar eu atunci cand doresc ca o camera sau toata casa sa se identifice cu senzatia de prospetime si curatenia, aleg mirosul de citrice. Daca urmaresc un boost de optimism aleg uleiul aromat de flori de portocala, daca urmaresc ameliorarea starii de oboseala atunci folosesc ulei aromat de lamaie.

Ulei aromaterapie Flori de portocal, Aroma Land, 10 ml
Ulei aromaterapie Flori de portocal, Aroma Land, 10 ml
Ulei aromaterapie parfumat Menta, Aroma Land, 10 ml
Ulei aromaterapie parfumat Menta, Aroma Land, 10 ml
Ulei aromaterapie parfumat Anti Tabac, Aroma Land, 10 ml
Ulei aromaterapie parfumat Anti Tabac, Aroma Land, 10 ml
Ulei aromaterapie parfumat Lavanda, Aroma Land, 10 ml
Ulei aromaterapie parfumat Lavanda, Aroma Land, 10 ml

Tipuri de  arome parfumate specifice fiecarei camere

Te intrebi de ce sa nu omogenizezi aromele casei tale intr-una singura si de ce sa alegi ceva specific fiecarei camere? Motivul este ca mirosuri diferite provoaca senzatii diferite, atat in minte ca si corp, iar efectele pe care le dorim depind de spatiul si de tipul activitatilor pe care le desfasuram acolo. Ideal ar fi sa obtinem o armonie a spatiilor locuintei si aceste arome parfumate sa fie adaptate la designul interior.

Holul de la intrare

Te voi surprinde mereu cand intri in casa mea cu niste parfumuri naturale grozave, care imi definesc personalitatea. Intrarea in casa este ca o carte de vizita a spatiului nostru si trebuie sa transmita gusturile, stilul de viata si sa ne reflecte personalitatea. Eu ma joc aici cu arome de rozmarin, scortisoara si vanilie, astfel incat de la primul pas cel care intra sa fie invadat de o energie si un sentiment de casa calda, confortabila. Cum in lipsa mea difuzorul de aroma nu este pornit, aici am un vas cu potpouri si ierburi aromate pe care din cand in cand presar cateva picaturi de uleiuri aromate.

Bucataria

Bucataria este un spatiu important al casei, deoarece de obicei se petrece mult timp in ea fie gatind, mancand sau socializand. De obicei nu se simte nevoia de schimbare a aromei ei, deoarece datorita prepararii bucatelor este mereu aromata frumos. In cazul in care simti nevoia schimbarii mirosului ei, trebuie sa fii atenta sa nu interfereze in mod negativ cu cel existent. Eu optez pentru arome de citrice, vanilie, scortisoara sau fructate, care sunt asociate cu prepararea deserturilor.

Sufrageria

In sufragerie te voi surprinde o aroma florala luxoasa care incearca sa-ti induca sentimentul de rafinament, chiar daca locuinta mea este modesta si departe de a fi luxoasa. Aici vei fi intampinat de arome lemnoase amestecate cu note de pamant si piele pentru a crea cadrul perfect de relaxare. Pe langa cateva recipiente decorative cu petale de flori si cuarturi parfumate folosesc mikado si difuzorul electric caruia mereu ii schimb esentele parfumate. Nu exagerez cu ele pentru ca pot deveni iritante, caut doar sa fie usor perceptibile.

Ulei hidrosolubil Grapefruit, Aroma Land, 30 ml
Ulei hidrosolubil Anti Tabac, Aroma Land, 30 ml
Ulei hidrosolubil Anti Tabac, Aroma Land, 30 ml
Ulei hidrosolubil Iasomie, Aroma Land, 30 ml
Ulei hidrosolubil Lavanda, Aroma Land, 30 ml

Dormitor

Dormitorul este partea cea mai intima si personala a casei. Aici aleg arome care sa promoveze relaxarea si odihna, iar lavanda, musetelul si alte cateva arome florale mi se par cele mai potrivite mie. Cateodata aleg si esente senzuale, dar de obicei nu le suport prea bine pentru ca mi se par prea tari. Pentru o camera de copil cred ca aromele dulci ca cele de pepene, gutuie sau capsuni sunt perfecte. In general in acest mediu aromele nu ar trebui sa fie foarte intense si cu caracteristici persistente, deoarece pot deveni impovaratoare.

Baie

Baia este camera din casa in care utilizez cea mai mare varietate de arome parfumate si le schimb mereu in functie de dispozitia din acea zi.

Birou

Cum in ultimul timp am lucrat de acasa am amenajat una din camere ca birou. Era normal sa ma gandesc sa-l fac sa miroase bine deoarece petrec mult timp aici. Desi este primavara si poate ar fi trebuit sa aleg arome florale, in cea mai mare proportie de timp aici aleg o paleta olfactiva care sa ma duca cu gandul la o padure: brad, alpin, pin, padure tropicala. Astfel ma simt mult mai creativa.

Aroma unei case face parte din personalitatea ei, este acel ceva care ne determina sa o alegem in incercarea de a-i conferi mai mult caracter. Nu face parte doar din marca personala, ci ii face pe cei care locuiesc sau viziteaza acest spatiu sa se simta mai confortabil. Si, desi aceasta aroma poate parea un element secundar, ea este la fel de importanta ca alegerea culorilor, obiectelor pentru decor sau de iluminat. O aroma parfumata este capabila sa transmita emotii si chiar sa modifice starea de spirit. Aromoterapia ne poate deschide o lume de emotii si senzatii pe care nu le cunoastem. Prin urmare, inainte de a alege aroma pentru un spatiu, gandeste-te ce emotii vrei sa starnesti si alege parfumuri diferite pentru fiecare spatiu al casei.

Care este aroma parfumata  specifica casei tale? Folosesti arome diferite in functie de destinatia camerelor? Ce arome parfumate de primavara iti sunt cele mai dragi?

Ce spun cei care folosesc un difuzor de aroma

Tocmai ce l-am primit, livrare de pe o zi pe alta. Merge brici, scoate suficient de mult abur, destul de silentios, efectele luminoase sunt tare placute iar mirosul de lavanda s-a raspandit rapid in tot livingul. Este o achizitie excelenta. Recomand cu caldura!

Andreea

Am ales să cumpăr acest produs din mai multe motive. 1. Lumina ambientala automată toate culorile, sau una singură, 2. Volumul de apa 500 ml, 3. Este la priza (toate sunt, in fine), dar nu se incalzeste, 4. Temporizatorul super (este pe trepte la minute), 5. Are o forma interesanta 6. Spun asta după ce am mai testat vreo trei modele si alea cu preturi mai mari de 150 ron.

Tiberiu M

Sunt foarte multumita de produs este foarte usor de folosit este silentios lumina este placuta. Imi place functia de timer ajustabil si de reglare a cantitatii de vapori eliberati. Recomand utilizarea lui impreuna cu uleiurile de la Aromaland in special cu cel de lavanda

Mihaela N

Motivul pt care l-am cumparat este pentru difuzarea mirosului in camera si isi face treaba cu brio. Mirosul emanat este mai puternic decat ma asteptam. Ii lipseste reglarea intensității si materiarele sunt destul de slabe calitativ. Capacul nu sta fixat si se iese prea usor; in caz de vreun accident cat de mic, toata apa din interior se imprastie pe jos. Cu toate astea, luand in si considerare pretul, este un produs bun.

Sabin I

18 comentarii la „Cum sa aduci arome parfumate de primavara in casa ta

  1. Ador uleiurile aromatice și nu-mi lipsesc niciodată din casă!
    Le caut pe cele cu care rezonez și le folosesc împreună cu lumânările aromete, pe culori .
    Am mai aflat din articolul tău lucruri pe care nu le știam și pentru care îți mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.