Cu iubire si Ambition in bucatarie

Cu iubire si Ambition in bucatarie

Ce sunt visele?Sunt dorinte pe termen lung, ceva ce credem ca se va intampla intr-o zi. Exista multe feluri de vise: cu aventuri, cu scene ridicole, vise in care nu se intampla nimic, in alta limba, pe care nu ni le amintim si vise cu oameni pe care nu i-am intalnit niciodata, dar care ne sunt familiari. Ultima categorie este cea in care excelez. Noapte de noapte gatesc alaturi de maestri bucatari internationali. In timpul zilei vorbesc cu atata familiaritate despre Jamie Oliver de parca ar fi varul meu si am fi crescut impreuna, despre Martha Stewart ca si cand ar fi matusa mea si am vorbi saptamanal la telefon, de Gordon James Ramsay ca si cand ne intalnim zilnic la cumparaturi, in piata de legume, asa ca ei ma insotesc in somn. Daca vreodata o sa ne incrucisam drumurile, ma va paste un ordin de restrictie, fiindca familia din vis nu se „pupa” cu cea din realitate. De vina e pasiunea mea pentru gatit si pentru ustensile Ambition in bucatarie. Am ajuns sa plang de fericire cand gasesc o tigaie de inox, o oala ceramica, chiar si o razatoare de vis. 

Numai cand ma trezesc imi dau seama cat de amuzante sunt visele mele. Confund grav visul cu realitatea. Creierul meu imi proiecteaza filme cu teme gastronomice in care combina, celebritati, mirosuri, gusturi, unelte si accesorii de bucatarie, sentimente si emotii, atat de reale incat imi e greu sa accept ca ceea ce tocmai am visat, nu s-a intamplat cu adevarat. Visele mele nu cunosc cronologicitatea, granitele geografice sau ca unii din marii bucatari nu mai sunt printre noi, asa ca in functie de noapte eu pot sa gatesc impreuna cu Julia Child in oale si tigai achizitionate din magazinul online Dajar sau sa-l asist pe Gordon James Ramsay in timp ce manuieste viguros o tigaie din inox Ambition in bucatarie. Toate bune si gustoase, doar stomacul meu nu e de acord si se trezeste vesnic flamand, chiar daca a avut parte de un ospat demn de-un sibarit. Retetele culinare din vise si bucataria de cuvinte nu tin de foame.

Bula gastronomica

Traiesc intr-o „bula gastronomica” de ceva timp si nu pare sa aiba un sfarsit imediat. Pentru mine, la fel ca si pentru cei mai multi dintre noi, gatitul nu mai este o necesitate zilnica, bucataria a devenit un loc de petrecere a timpului liber, de evadare din stresul zilnic. Gatitul este mai mult decat o toana trecatoare, este ceva emotional, o activitate in care ma refugiez si care ma relaxeaza, ma motiveaza si ma distreaza. E aproape terapeutic, fiind o activitate extrem de satisfacatoare care-mi permite sa iau pauza de la rutina obisnuita. Atunci cand aprind aragazul si incep sa manuiesc oale si tigai, iau controlul asupra situatiei, iar in unele zile chiar am nevoie sa recastig acest sentiment.

Aleg reteta, pregatesc ingredientele, aliniez ustensilele Ambition in bucatarie si gatesc dupa plac. Iese, nu iese, sentimentul  ma reconforteaza. Fie ca testez lucruri noi, retete, tehnici, ustensile achizitionate din magazinul online Dajar sau incerc sa-mi activez prin miros si gust, imagini, senzatii din copilarie sau din vacante, gatitul imi aduce satisfactie si implinire. Nici chiar faptul ca petrec trei ore bibilind la un tort si in final iese ceva comestibil, dar putin cam ars, putin cam tare si haaat departe de vizualul din reteta, nu ma indispune. Imi zic ca data viitoare o sa fie mai bine si de obicei am dreptate.

Super-puterea mea, gatitul

Iti dai seama, sa nu ma deranjeze pe mine un eventual „insucces” in bucatarie? N-am personalitate histrionica, dar imi place sa castig si daca se poate, mereu. Daca pierd sufar mult, mult, de tot, pana la nivelul Harakiri, eventual ma gandesc cum pot sa elimin eventualii spectatori ai esecului meu, astfel incat sa nu existe martori ai accidentului. E, in bucatarie nu mai sufar de „teatralitate”. Te intrebi de ce? Pentru ca gatitul este un mod de a spune cuiva ca-l iubesc. Asta imi este super-puterea, sunt capabila sa-mi exprim dragostea fara cuvinte, dar in bunatati. Il inteleg pe Marc Meneau, maestru al vechii școli de gastronomie din Franta, cand zicea ca s-a apucat de gatit pentru a-si cuceri sotia. Eu imi cuceresc zilnic familia.

Succese si insuccese

Gatesc de multi ani, dar pot spune ca a fost un timp in care am avut mai multe insuccese decat succese. Mai ales in domeniul patiseriei, o disciplina precisa, in care nu merge sa pui ingrediente dupa ochi (cum fac eu de multe ori) sau sa te apuce improvizatul. Nu degeaba aici retetele se mai numesc formule, iar daca omiti un pas, inlocuiesti ingrediente sau le pui la ochi, te  costa scump. Nu-i totuna smantana de gatit cu cea de frisca, zaharul alb cu cel brun, untul sarat cu cel nesarat, crema de branza cu branza, etc. A fost greu pana am invatat ca trebuie neaparat sa ma tin de reteta, mai ales ca nu ma caracterizeaza rigurozitatea, dar am canalizat improvizatia spre gatit. Nu ca aici mi-ar fi iesit totul din prima, imi aduc aminte cum a fost cand mi-am cumparat prima tigaie de inox. Nu stiam s-o folosesc si toate mi se lipeau de ea.

Despre ce vorbesc doi pasionati de bucatarie?

Stii ce fac cand se intalnesc doi oameni carora le place sa gateasca? Nu vorbesc despre retete, pe acelea le tin in seif si nu le spun nici urmasilor, ci vorbesc despre accesorii si ustensile de bucatarie. De fapt nu vorbesc, ci dezbat care este cea mai buna oala ceramica sau cea mai buna oala de inox, care-i cel mai bun cutit, cea mai buna tigaie de inox, etc, obiecte de care sunt atasati in mod inexplicabil pentru un neofit si care le sunt indispensabile.

Rade ciob de oala sparta. Eu vorbesc, care umblu cu patru feluri de condimente in geanta, ca nu se stie cand mi-or trebui? Eu, care m-am certat cu prietena mea- Ela, pentru ca nu mi-a cumparat si mie ultima razatoare de lamai aparuta in Dajar magazin?  Eu, care daca vad o ciorba te interoghez cinci minute ca sa aflu pana si numele latinesti ale ierburilor sau al orataniilor ce si-au dat obstescul sfarsit in acea zeama? 

Sfanta Treime a gatitului

Stii care este Sfanta Treime a gatitului? Ingredientele, metodele de gatire si ustensile si echipamente ca cele din gama Ambition in bucatarie, din magazinul online Dajar. Daca-ti lipseste una din ele, adio bucatarie moderna, te intorci in paleolitic. Nu ca ar fi ceva gresit, dat te vezi facand o groapa in fata blocului pentru a face friptura de pui? Protapul si gratarul ar fi cel mai aproape de modul ancestral de gatit, dar si pentru ele iti trebuie ustensile. Mai bine apelezi la Dajar magazinul fizic sau la  magazinul online al lor. Dajar este cea mai mare companie din Europa Centrala si de Est, in domeniul produselor pentru casa si bucatarie, iar anul acesta a implinit 32 de ani. 

Cu Ambition in bucatarie

Te-am facut curioasa sa vezi care-s ustensilele din bucataria mea? Vrei sa vezi ceva ce mai gatesc? Vrei sa-ti spun o reteta? O sa le iau pe rand. Cred ca ai inteles ca sunt fan ustensile de bucatarie, de calitate. La fiecare drum in Auchan, adica zilnic, ca stau vis-a-vis, ma uit ce produse au mai aparut de la brandurile: Ambition, Snb, Disney, O’cuisine, Rotho, etc… si cum apare ceva nou, le ofer gazduire in bucataria mea. Nu le folosesc strict in modul clasic, adica de obicei pun gazpacho in farfuria de paste in locul unui bol de supa obisnuit si asta pentru a castiga in estetica. Farfuriile mele de paste sunt fabricate din portelan si au un finisaj lucios care se remarca printre alte tipuri de portelan. Sunt durabile, usor de intretinut, se pot pune in cuptorul cu microunde, se spala in masina de spalat vase si au un design modern superior, perfect pentru prezentarea si servirea de paste, risotto sau alte preparate care doresti sa iasa in evidenta. Si astazi am facut gazpacho si l-am servit in aceleasi farfurii.

Cu iubire si Ambition in bucatarie 1

 Ce mai gatesc? In general ma conectez la esenta naturala a lucrurilor, imi plac lucrurile simple si sa invat mai multe despre o cultura explorandu-i mancarea. Incerc sa nu abuzez prea mult de puterea focului ca sa nu golesc de substante nutritive ceea ce a cladit natura, dar banuiesc ca ai inteles asta de cand ti-am spus ca am gatit gazpacho.

Astazi, la felul doi am facut in noua mea tigaie de inox piept de rata ( Magret de canard), dar nu un simplu piept de rata, ci de la o rata crescuta pentru foie gras. Asta inseamna ca, in loc să aiba o carne slaba si uscata, asa cum este, in general, cea a pasarilor de curte, are o carne suculenta datorita prezentei crescute de grasimi. A iesit super, pielea crocanta,  carnea a ramas frageda mentinandu-si culoarea roz in interior. Inainte de a scrie reteta pieptului de rata vreau sa-ti spun mai multe despre tigaie, deoarece este minunata. Exista o lume a tigailor pe care cei mai multi nu o cunosc si o interpreteaza gresit. Aluminiu, otel inoxidabil, ceramica, piatra, teflon sunt diferite concepte din ea. Nu exista un material mai bun ca altul, totul depinde de nevoia noastra. Ca totul din lumea noastra, fiecare tigaie e specializata in ceva. Ideal ar fi sa avem acasa mai multe tipuri de tigai in functie de utilizarea pe care o dorim sa le-o dam. Ceea ce ar trebui sa aiba in comun toate tigaile noastre, indiferent de materialul din care sunt alcatuite, este calitatea superioara, la fel ca cele din gama Ambition in bucatarie.

Tigaia de inox Platinum Plus

Tigaia de inox  Platinum Plus este grozava, un produs unic si extrem de durabil conceput astfel incat sa poti profita la maximum de gatit. Daca faci trecerea de la o tigaie conventionala la lucrul cu o astfel de tigaie de ultima generatie, se observa usor diferenta de la primul fel de mancare preparat. Tigaile de inox sunt preferatele profesionistilor datorita tolerantei ridicate la caldura, durabilitatatii si rezistentei lor la eventualele daune rezultate din folosirea indelungata si intensa. Otelul inoxidabil este un material foarte versatil in bucatarie si pentru ca iti doresti un produs durabil, rezistent la acizi- precum lamaia sau rosiile, fara porozitati pe suprafata ca sa nu se impregneze cu aromele si mirosurile alimentelor gatite, atunci va trebui sa alegi un vas din aliaj 18/10, adica un aliaj format din 18% crom si 10% nichel. Tigaia mea de inox este fabricata din aliaj 18/10.

La produsele de calitate superioara se adauga, la baza, unu sau mai multe straturi dintr-un material foarte bun conducator de caldura pentru a imbunatati substantial eficienta energetica. Tigaia mea de inox are trei straturi (otel – aluminiu – otel) care ii confera o conductivitate termica ridicata, facand tigaia sa se incalzească de trei ori mai repede decat o tigaie conventionala, plus ca ii permite mentinerea temperaturii omogena.

Ce mai are in plus? Tigaia este acoperita cu un strat antiaderent de teflon. De fapt Teflon este o marca inregistrata, iar fiecare producator de tigai high-end si-a dezvoltat o formula pe care a adaptat-o la produsele lor. De ce ? Pentru a se plia mai bine pe nevoile consumatorului. Toti avem acasa cratite sau oale din otel inoxidabil, dar dupa cate am vazut eu, 90% din persoane le folosesc la fierbere sau incalzirea alimentelor. Foarte putini stiu cum trebuie gatit in vase din otel inoxidabil, in special tigaile de inox le pun probleme. Nu-i asa de simplu ca si gatitul cu ustensile acoperite cu teflon, necesita niste pasi preliminari ( controlul temperaturii si a tipului de aliment gatit). Motivul pentru care producatorul a ales sa aplice un strat antiaderent este confortul bucatarului. Astfel oricine, indiferent de stadiul la care se afla: novice sau profesionist, poate gati in conditii de siguranta si fara teama ca i se vor lipi alimentele de tigaie.

Magret de canard

Pentru a obtine Magret de canard se aplica o tehnica:

  1. Se lasa pieptul la temperatura camerei cam doua ore inaintea pregatirii.
  2. Se taie o parte din grasime pentru a-i scadea valoarea calorica si apoi se cresteaza niste linii intretaiate sub forma de romb sau patrat, dar fara a se ajunge la carne (acestea permit usurinta gatirii si topirea excesului de grasime in timp ce se rumeneste).
  3. Pieptul astfel taiat se pune intr-o tigaie la foc mic, unde se tine cam 15 minute, pe partea cu pielea. Pe masura ce se topeste din grasime, se mai goleste din ea pastrand-o pentru urmatoarele bunatati.
  4. Cand au trecut minutele se intoarce pe partea cu carne si se mai lasa la gatit cam cinci minute. Se poate gati si-n cuptor (aceasta tigaie de inox este perfecta pentru asa ceva, deoarece este construita integral din inox, fara vreo acoperire pe maner, care s-ar putea topi la tempera inalta din cuptor), dar acolo de exemplu pentru 180 ° C se schimba timpul, trebuie putin micsorat.
  5. Cand se termina timpul alocat, se scoate si se infasoara in folie de aluminiu si se lasa la odihnit cam 5 minute inainte de a fi taiat.

Cu magretul functioneaza bine sosurile dulci, asa ca un chutney ce combina marul, miere si putin mustar este perfect alaturi de cativa cartofi dulci prajiti. Contrastul dulce-acrisor contracareaza potenta pieptului de rata.

Cu iubire si Ambition in bucatarie 4

Un desert periculos de delicios, Lava Cake

Cum oricarei mese ii sta bine sa se laude cu un desert, ghici in ce s-a materializat ultima mea declaratie de dragoste? Intr-una ciocolatoasa – Lava Cake, periculos de delicioasa, dar relatia mea cu acest desert este o intreaga poveste.

Lava Cake fost „dezastrul” culinar al unui bucatar american. Trebuia sa faca cupcake de ciocolata, dar le-a scos prea devreme din cuptor si centrul le era putin crud.

Daca la el „dezastrul” a fost ca nu i s-a copt mijlocul, la mine tot timpul el era prea facut. De fapt faceam sufle de ciocolata, nu obtineam acel centru lichid curgator. Toata lumea zicea ca sunt usor de facut, doar la mine fluxul cremos si neted de ciocolata lichida calda din interior era ca si inexistent. Si imi doream atat de mult ca lingurita mea sa se scalde in raul de ciocolata catifelata. A durat ceva timp pana ce in sfarsit s-a materializat, desi, in adancul meu stiam adevarul, cald si stralucitor ca si ciocolata lichida, dragostei ciocolatoase la prima muscatura nu-i respectam cu sfintenie reteta.

Reteta de Lava Cake

Ingrediente Lava Cake

  • 200 gr ciocolata de calitate. Tableta nu chipsuri de ciocolata. Acestea din urma nu produc centrul de lava pe care il doresti;
  • 100 gr unt la temperatura camerei. Teoretic ar trebui pus unt nesarat ca sa poata fi controlata cantitatea de sare, dar la noi cam rar gasesti asa ceva, asa ca merge si untul sarat;
  • 50 gr zahar pudra: Niciodata nu utiliza zahar granulat la aceasta reteta, nu se topeste si nu integreaza bine in prajitura;
  • 4 oua. Se folosesc  2 oua intregi si 2 galbenusuri;
  • sare. Se foloseste doar un varf de lingurita pentru a spori aroma si gustul de ciocolata;
  • 30 gr faina. Eu folosesc faina normala, nu neaparat din cea pentru cozonac
  • o jumatate de lingurita de extract de vanilie.

Mod de preparare Lava Cake

  1. Se preincalzeste cuptorul pana la 220° C.  Temperatura ridicata asigura coacerea completa a exteriorului, lasand centrul umed.
  2. Se ung 6 forme de ramekin cu unt si se tapeteaza apoi cu faina.
  3. Se rupe ciocolata in bucati si se topeste impreuna cu untul (la microunde sau la bain marie fara a depasi 40° C ) si se amesteca pana cand ciocolata capata un aspect neted si lucios; 
  4. Se adauga zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Acest lucru scade temperatura amestecului cald cat sa putem adauga ouale.
  5. Se bat ouale cam 1 minut pana devin usor pufoase. Se toarna amestecul de ciocolata in oua si se amesteca usor.
  6. Se adauga făina cernuta si esenta de vanilie si se amesteca totul pana la omogenizare. Atentie! Nu amesteca in exces, altfel glutenul din faina va face prajitura prea densa si prea dura.
  7. Se pune aluatul in ramekin umplandu-se cam 2/3 din capacitatea lor. Eu folosesc o cupa de inghetata pentru a ma asigura ca impart in mod uniform aluatul. Daca nu este portionat in mod egal, prajiturile nu se vor coace identic.
  8. Se pun la copt.  Se aseaza pe o tava in cuptor si se coc 12-13 minute pana cand partile laterale sunt ferme, iar centrul moale. Nu inceta sa le urmaresti spre final ( poti sa le verifici cu o scobitoare), astfel incat atunci cand le scoti, centrul sa fie lichid. La un cuptor conventional este destul de greu de urmarit aceasta operatie, deoarece nu esti sigur nici pe valoarea exacta a temperaturii, nici pe omogenitatea ei, mergi mai mult pe ghicite.
  9. Se lasa sa se raceasca 2 minute. Daca sunt lasate sa stea mai mult in ramekin, risti ca sa dispara centrul lichid de ciocolata. Se gliseaza usor cu cutitul in jurul marginilor prajiturii si se extrage pe o farfurie.
  10. Se serveste imediat, in principal deoarece Lava Cake va continua sa se coaca  daca mai sta la caldura.  
Cu iubire si Ambition in bucatarie 3

Cu totii ne dorim ca atunci cand pregatim un desert, un anume fel de mancare, munca noastra sa primeasca multe complimente.   Cu aceasta prajitura- Lava Cake, succesul este asigurat, mai ales daca le servesti cu inghetata de vanilie.  Dacă doresti, poti sa pregatesti din timp Lava Cake si sa ingheti ramekin-ele cu aluat pana vei avea nevoie de ele, peste o zi sau o saptamana. Daca iti plac ciocolata,  poti folosi ustensilele Ambition in bucatarie ca sa pregatesti Mousse de ciocolata pe pat de biscuiti,  Bomboane de ciocolata cu ulei de cocos, Muffins cu unt de arahide si chipsuri de ciocolata. Pe blogul meu vei gasi mai multe retete, in special fara carne deoarece impreuna cu alti priteni din blogosfera am initiat un proiect- Miercurea fara carne.

Secretul meu in bucatarie- respectarea retetei si ustensilele de calitate

Exista atat de multe site-uri web, bloguri, reviste si carti, toate cu instructiuni clare si cu retete care functioneaza…la ei pe hartie. In realitate, oricat te-ai stradui, acele retete nu au cum sa iasa, sunt gresite cantitatile. Este un lucru pe care l-am invatat foarte repede si care m-a impins sa nu mai apelez la alte referinte decat ale familiei  de bucatari din visurile mele. In prezent, ei sunt principala mea sursa de informatii despre bucatarit. Secretul meu in bucatarie: respectarea retetei si ustensilele de calitate.

De ce conteaza atat de mult sa respecti reteta

Dintotdeauna am presupus ca Lava Cake trebuie sa fie dificil de realizat, deoarece are un gust absolut ceresc, si in cazul meu chiar asa a fost. Am fost placut surprinsa sa descopar ca reteta ei necesita doar 5-6 ingrediente ( ciocolata, unt, zahar, oua, faina, esenta de vanilie) si doar vreo 15 minute pentru a o realiza. Nu-ti trebuie nici macar mixer, o poti bate cu telul. In schimb iti trebuie ramekin, niste forme minuscule de portelan sau o forma pentru briose, adica un fel de tava care contine mai multe forme rotunde. Si-ti mai trebuie ceva – reteta perfecta.

Poate parea un truism, dar citirea rețetei cu atentie si urmarirea exacta a ei este esențiala si absolut necesara. Acest lucru te ajuta sa intelegi procesul,  sa vezi daca ai cunostintele necesare sau abilitatile pentru a prepara produsul si in plus, te ajuta  sa revizuiesti ce ingrediente si ustensile sunt necesare. 

De ce iti trebuie ustensile de bucatarie de calitate

Ai fi surprinsa cat de mult iti pot imbunatati abilitatile culinare ustensilele potrivite. Nu numai ca vei economisi timp, dar gatitul poate fi mult mai usor cu echipamentul potrivit. Daca ai ustensile de calitate, vei economisi chiar si bani. De exemplu, o tigaie de proasta calitate poate provoca arderea alimentelor, facand atat alimentele cat si tigaia inutile pe termen scurt. In plus, aceste tipuri de experiente te obliga sa investesti mereu in ustensile de bucatarie, ceea ce nu este sustenabil nici pentru buzunarele tale, nici pentru planeta.

Atunci cand am inceput sa fac Lava Cake nu aveam ramekin, ci doar o tava pentru briose. Da, dar aceasta avea cupele mult mai mici, cam la jumatatea volumului ramekin-urilor din reteta. Era normal sa nu-mi iasa perfect si sa aiba mijlocul copt in intregime, le tineam prea mult in cuptor. Timpul este crucial in aceasta reteta si este dat in functie de diametrul  si adancimea ramekin-urilor. Cu cat forma are un volum mai mare, cu atat trebuie crescut si  timpul de coacere. In cazul meu era vorba doar de 2 minute, dar era suficient cat sa mi se coaca integral mijlocul prajiturii. M-am prins tarziu unde anume greseam. Initial am banuit cuptorul care era unul conventional, dar apoi mi-am luat unul cu convectie, profesionist, si nici in el nu mi-a iesit perfect. Am reluat reteta de foarte multe ori  stand cu ochii lipiti pe geamul cuptorului. Mi-a iesit atunci cand ori n-am mai tinut cont de timpul din reteta si am mers pe intuitie ori cand am folosit formele de ramekin specificate in reteta. 

Ce spun cei care folosesc Set cutite 5 piese, peliator, ascutitor, Ambition Pure Line

Set cutite 5 piese, peliator, ascutitor, Ambition Pure Line
Set cutite 5 piese, peliator, ascutitor, Ambition Pure Line

Folosesc aceste cutite din iarna anului 2019 si sunt foarte bune, taie foarte usor, au o forma perfecta si arata impecabil desi sunt cele mai folosite cutite din bucaterie. Instrumentul de ascutit este si el foarte bun. Recomand cu incredere!

Alina P

Tocmai ce am primit setul. Am comandat doua pe baza rewieuri și nu regret. Produse in U. E - Polonia. Pentru mine asta este un plus. Ascuțite brici- verificat cu hârtia. Arata f. Bine. Mâner cu grip. Ascuțitorul - mediu spre bun- pentru utilizare normala. Daca as mai comanda - DA. Preț imbatabil pentru ce calitate oferă.

Doru

Raport calitate pret sunt geniale. Le folosesc de cateva luni de zile si nu am nimic de reprosat. Sa aveti grija cand le folositi la inceput deoarece sunt foarte ascutite.

Madalin G

Excelent. Produsele foarte bune, cu suport la fiecare cuțit să nu se tocească lama. Taie foarte bine ( atenție la degete), ergonomice și foarte ușor de manevrat. Se ridică la nivelul așteptărilor deși folosesc pentru prima dată "Ambitions", recomand 👍.

Adi N

Perfectionarea stilului de gatit necesita practica si Ambition in bucatarie

Nu sunt deloc un expert, de fapt nu am o „mana” buna in mod natural, dupa cum ai vazut si mai sus, dar cu multa dorinta, pasiune si Ambition in bucatarie realizez cateva specialitati culinare care plac familiei mele. Nimeni nu dobandeste abilitati peste noapte. Perfectionarea propriului stil de gatit necesita practica. E drept ca te vei confrunta cu diverse provocari, dar ele iti vor oferi experienta necesara de invatare si in final iti vor fi extrem de utile. Dupa cum am mai zis, gatitul este un act de dragoste pura in aceasta viata trepidanta, iar cand bucataria devine refugiul tau, poti transforma obisnuitul in extraordinar. Desi exista o stiinta intreaga in spatele lui, nu este doar o chestiune de tehnica si a intelegerii principiilor de baza ale fizicii si chimiei, ci este rezultatul iubirii si pasiunii pe care le depui. Din acest motiv, oamenilor carora le place sa-l faca au o perspectiva cu totul speciala asupra vietii.

Foto: Dajarmagazin.ro si proprii

 

Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2021

17 comentarii la „Cu iubire si Ambition in bucatarie

  1. Eu cred ca mancarea gustoasa se datoreaza intr-o oarecare masura si accesoriilor folosite. De multe ori am observat ca acestea pot schimba radical gustul, dar si timpul alocat mancarii

  2. Si eu mai improvizez, uneori am succes alteori nu. E foarte importanta sa respectam reteta pentru o reușită garantata.

  3. Cu niște vase și ustensile de calitate timpul petrecut în bucătărie poate fi eficient iar rezultatul delicios.

  4. Neapărat am nevoie de ustensile noi si bune! Am „furat” rețeta de lava cake si musai să am tot ce imi trebuie ca sa iasă bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.