Ceea ce nimeni nu-ti spune, cum sa economisesti la constructia casei tale. Sfaturi practice

Ceea ce nimeni nu-ti spune, cum sa economisesti la constructia casei tale. Sfaturi practice

Daca ai decis sa construiesti sau sa renovezi o casa, imi imaginez cum te simti. Plin de vise, sperante, dar si cu indoieli si temeri. Cea mai mare preocupare a ta este bugetul, ti-e teama ca nu vei avea puterea financiara de a ridica sau transforma o casa in acasa. Cea mai des intrebare care-ti vine pe buze este cum poti sa economisesti la constructia casei. Este o intrebare de un milion de dolari, careia o sa incerc sa-i raspund in acest articol. Trebuie sa iei atatea decizii si toate pot afecta proiectul tau, de la alegerea colaboratorilor: arhitect, constructor, designer, la finisaje sau materiale de constructii de calitate.

Te-ai intrebat vreodata  ce este o casa, dar acasa? De ce nu este atat de simplu s-o definesti?

„Esențialul este indefinibil.
Cum se definește culoarea galbenă, dragostea, țara, gustul cafelei?
Cum să definim o persoană pe care o iubim?
Nu se poate.”
JL Borges.

Ce reprezinta acasa pentru mine

  • Acasa este iubire si afectiune, imbratisari lungi in care-ti inchizi ochii si izbucniri de rasete in rafale;
  • Acasa este securitate, orice vertij sau cadere se simte moale si cald;
  • Acasa este echilibru, cineva te sprijina mereu si iti scutura praful de pe genunchi cu dragoste si intelegere;
  • Acasa este sunt lunga tine chiar daca trebuie sa strangem din dinti;
  • Acasa este incredere in tine, chiar atunci cand tu ai incetat s-o faci;
  • Acasa este acceptare neconditionata si intelegere;
  • Acasa este creativitate, aici am abilitatea de inova, de a genera noi concepte, idei si asocieri intre ele;
  • Acasa este intimitate, aici imi scot armura sa-mi vezi sufletul;
  • Acasa este liniste, aici ma pot relaxa, lucra, rezolva probleme si produce solutii valoroase;
  • Acasa este generozitate, aici am tot ce imi trebuie;
  • Acasa este familie, este a fi impreuna. aici sunt toti cei pe care ii iubesc si ma iubesc;
  • Acasa este libertate, aici pot fi eu;
  • Acasa este bogatie de suflete dragi;
  • Acasa este stabilitate, de aici incepe bunastarea fizica si mentala;
  • Acasa este calm si seninatate ca intr-o zi de vara;
  • Acasa este acel sentiment ce te incearca cand deschizi usa dupa o zi lunga la serviciu sau cand te bucuri inexplicabil de mancare, in ciuda faptului ca nu-i grozav pregatita;
  • Acasa este armonie, aici totul este fluid, contine doar ceea ce ma face fericita;
  • Acasa este protectie, aici am grija de cei pe care ai iubesc si de mine;
  • Acasa este refugiu, aici ma distantez de orice problema, primejdie sau neplacere;  
  • Acasa este o legatura emotionala;
  • Acasa este oaza de odihna unde timpul se opreste;
  • Acasa este o reflectare a gusturilor, a dorintelor mele;
  • Acasa este un fir invizibil care ma leaga de oamenii speciali din viata mea;
  • Acasa este drumul care nu se masoara in kilometri, ci in imbratisarile care-mi lipsesc;
  • Acasa este scena in care sarbatoresc si impart momente cu familia si prietenii;
  • Acasa este cheia inimii mele;
  • Acasa este un proiect care se actualizeaza continuu;
  • Acasa este calea pe care o parcurgem pe tot parcursul vietii, cea din trecut in care locuiesc parintii, cea actuala cu partenerul de viata si cea unde ne visam sa fim in viitor;
  • Acasa este ceva intangibil, personal si subtil;
  • Acasa este locul in care fericirea devine un spatiu;
  • Acasa mi-e piele psihica:
  • Acasa sunt EU.

Ce este acasa pentru tine?

Cum sa transformi o casa in acasa

Casa noastra nu este doar pereti si camere cu utilizari diferite, importanta ei rezida in cine locuieste in ea. Atunci cand iti intemeiezi o familie sau decizi sa devii independent, primul lucru pe care il alegi este o casa, un spatiu fizic de locuit. La inceput ea este complet impersonala, noi suntem cei care ii dam viata, cei care o adaptam nevoilor, gusturilor, stilului si personalitatii noastre, pentru a ne putea simti confortabil si a o putea numi acasa. Iei ceva tangibil, rece, greoi si o metamorfozezi in ceva intangibil, personal si subtil. Iar cand nu este bine executata, orice detaliu tipa la tine. De aceea e atat de greu sa creezi si sa transformi un spatiu astfel incat sa-ti vina manusa, sa te reprezinte, sa te ajute sa obtii bunastare, sa fie acasa. Iar daca vrei sa economisesti la constructia casei, atunci trebuie sa te implici. Cat, cum, cu cine si in ce fel urmeaza in continuare.

Ceea ce nimeni nu-ti spune, cum sa economisesti la constructia casei tale. Sfaturi practice

Este cu adevarat posibil sa economisesti la constructia casei tale? Si daca da, cum o poti face?

Nu-ti face griji, te inteleg perfect, acum un an am trecut prin ceea ce treci tu acum, m-a epuizat si mi-a dat bugetul peste cap. De ce? Pentru ca nu eram pregatita si nu stiam ce ma asteapta. Lucru bun este ca toate problemele pot fi anticipate si prevenite, dar pentru asta trebuie sa fii constient de ele si sa le aloci atentie plus timp, iar “Time is Money”. Eu am incercat sa ma documentez pe Internet, dar am gasit in general doar informatii vagi, disparate, pe Youtube si pe bloguri. Am pierdut mult timp navigand. Totul a avut si o parte buna, pe Internet am descoperit consultantii specializati de la Vindem-Ieftin.ro. Asa ca primul meu sfat ar fi informeaza-te.

Informeaza-te, compara

Nu trebuie sa-ti dai doctoratul in arhitectura, constructii, ci doar sa-ti formezi o idee generala despre constructii si materiale de constructii, ca sa poti anticipa problemele si sa iti optimizezi bugetul. Gandeste-te, cat timp ai alocat atunci cand ti-ai cumparat telefonul sau laptopul, si ele au costat infim fata de ceea ce vrei sa gestionezi acum. Ai comparat marci, preturi, specificatii. Asa trebuie sa faci si acum. O casa este o investitie pe viata. Nu alege orbeste cand vine vorba de cea mai mare investitie a ta, implica-te astfel incat sa economisesti la constructia casei. 

 Pur și simplu compara, apoi alege ceea ce iti da cel mai bun sentiment sau ceea ce ti se recomanda, fie ca e beton la cifa,  panouri sandwich, tigla metalica, tapet, parchet, acoperis, tencuiala decorativa, etc. Prin comparare nu pierzi nimic, doar castigi. Fara sa compar materiale si preturi, niciodata nu as fi gasit brokerul de materiale de constructiiVindem-Ieftin.ro.

Brokerul de materiale de constructii este similar celui pe asigurari, intermediaza cumpararea necesarului complet de materiale, in orice etapa de constructie, obtinandu-ti preturi cu cel putin 10% mai mici. De unde vine reducerea? Fata de depozite sau hypermarket-uri, ei nu au  stocuri, transport sau manipulari, deci nici adaosuri aferente lor, adaosuri ce in unele cazuri pot ajunge la 20%. Conceptul Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro este unic in Romania. Ei sunt de fapt un revanzator care are puterea de a negocia la fabrici preturi foarte bune, deoarece au un rulaj mult mai mare decat producatorul. Si uite asa economisesti la constructia casei.

Ei incurajeaza clientii sa-si trimita necesarul de materiale: de la cele de trebuinta structurii la amenajari interioare, exterioare, de la instalatii sanitare la cele termice sau electrice. Si asta indiferent daca este un necesar mic sau mare, daca produsele exista sau nu pe site-ul lor. Clientul spune doar ce si-ar dori,  apoi, un consilier ii trimite una sau mai multe oferte de pret in functie de cantitatea dorita si de existenta unor alte solutii mai avantajoase pentru el. 

Nu platesti in plus:

  • Manipulari de stoc
  • Depozitare si pierderi
  • Transport
  • Comisioanele Mesterilor

Ai acces la toti Producatorii Premium din Romania

Livrare Oriunde in Romania direct de la producator, indiferent de cantitate

Fara alergaturi prin depozite dupa oferte? Doar trimiti o lista de materiale si ai un consultant dedicat.

Pretul se negociaza si difera in functie de cantitate si zona de livrare

Poti compara oferta  cu ofertele pe care le ai deja.

– 10 -15% /Lista de materiale

Economii pe termen scurt sau economii pe termen lung?

Construirea casei este una din cele mai importante investitii pe care o vei face si orice pas gresit poate avea un efect de domino, astfel ca poate fi platit scump. Indoielile si nehotararea te pot macina si te pot costa mult. Opreste-te si reflecteaza. Vrei economii pe termen scurt sau economii pe termen lung? Ti-as recomanda atunci cand gasesti un punct de economisire, sa decizi gandind pe termen lung.

De exemplu, este important sa avem o izolatie buna a casei. Cautam intotdeauna cum sa economisim la incalzire prin reducere sau eficienta in utilizare, dar putini oameni se gandesc la imbunatatirea izolatiei. Unul dintre materialele care iti permite sa economisesti la constructia casei tale atat bani cat si energie este vata bazaltica. Utilizarea ei pentru izolarea casei este o modalitate simpla de a spori eficienta energetica a acesteia. In plus, folosirea acestui material creste izolarea fonica a cladirii. Printre alte caracteristici tehnice se numara rezistenta la foc, respectul pentru mediu si durabilitatea izolatiei. Vata bazaltica este rezultata dintr-un proces de transformare fizica a bazaltului la temperaturi ridicate, precum si din procesul ulterior de centrifugare, generand fibre minerale. Prin urmare, este un produs natural, anorganic si mineral, nu contine substante toxice, nu genereaza vapori nocivi. Acest tip de izolatie este unul dintre cele mai utilizate in constructii si poate fi gasita in diverse variante, in functie de buget  de la un pret redus -placi si saltele, pana la panouri sandwich.

O alta caracteristica pentru a evita risipa de energie este de a avea echipamente eficiente care, desi pot fi asociate cu investitii mai mari pe termen scurt, sunt recuperate prin costuri mai mici de facturare. In mod similar, evitarea scurgerilor de aer prin plasarea de tamplarie PVC ADF, etansanti sau decapaj pe usi si ferestre sunt alte actiuni de eficienta energetica de aplicat. 41% din pierderile de caldura se efectueaza prin ferestre si usi.

Poate parea o nebunie, dar ferestrele din PVC ca aceasta tamplarie PVC ADF sunt cele care economisesc cea mai mare energie in ciclul lor de viata, in comparatie cu ferestrele din aluminiu sau din lemn.  Sunt luate in considerare diferitele faze ale ciclului: de la extractie, productia de materii prime, elaborarea acestora, transferul, transportul, asamblarea sau posibilitatea reciclarii. Alte avantaje care confirma care sunt cele mai bune ferestre pentru o casa: imbunatatesc izolatia termica, fonica, mentin o casa mai sanatoasa, respecta mediul inconjurator, necesita putina intretinere, se instaleaza usor, ofera o tamplarie mai sigura si mai rezistenta, garanție si calitate. Durata si rezistenta unei ferestre depind de alegerea corecta a materialelor din care este fabricata, atat din perspectiva cadrului structural, a camerelor de aer sau a sticlei in sine, iar compania ADF are o experienta de 24 de ani in domeniu.

Aceste masuri permit un consum mai mic de energie pentru a oferi un confort egal sau mai bun. Cu toate acestea, ele pot fi completate cu energii alternative cum ar fi panourile solare si, astfel, vor asigura consumul din surse de energie verde.

Rama TZ, acoperis ondulat, fereastra mansarda Optilight, dimensiune 55 x 78 cm
Rama TZ, acoperis ondulat, fereastra mansarda Optilight, dimensiune 55 x 78 cm
Fereastra PVC, 5 camere, stejar, 146 x 116 cm
Fereastra PVC, 5 camere, stejar, 146 x 116 cm
Fereastra pentru mansarda Fakro FTS-V U2, 66 x 118 cm, lemn de pin, montaj 15 - 90°
Fereastra mansarda Fakro FTS-V U2, Fakro, dimensiune 78 x 118 cm

Inconjoară-te de profesionisti in care poti avea incredere

Primul profesionist la care trebuie sa apelezi este arhitectul si as recomanda ca alegerea s-o faci inainte de a cumpara parcela. El poate economisi multi bani si dureri de cap. Daca nu, parcela pe care o alegi este posibil sa nu aiba conditii de soare adecvate, terenul sa nu fie foarte compact sau panza freatica sa fie ridicata, cazuri care necesita investirea multor bani in fundatie. Nu trebuie sa continui, nu? Ideea e ca o alegere slaba a terenului poate distruge visul de a-ti construi casa, te poate ruina. Da, tu decizi zona in care vrei sa-ti construiesti casa, dar arhitectul iti va sterge toate indoielile si iti va elimina fricile. Costul parcelei poate fi de 30% pana la 50% din costul total al casei. Acest lucru depinde de zona si regiune. Procentul alocat achizitiei sale comparativ cu costul total al lucrarii este destul de ridicat si nu trebuie neglijat daca vrei sa economisesti la constructia casei tale.

Alegerea colaboratorilor in care poti avea incredere, iti va oferi siguranta si liniste sufleteasca care se vor reflecta in proiectul tau de acasa. Dar pentru asta trebuie sa stii sa-i alegi.

Colaboratori buni, ca cei de la Vindem-Ieftin.ro, adica a unor oameni care au suficiente cunostinte pentru a face fata provocarilor si evenimentelor neprevazute care apar in lucrare, nu gasesti usor. Sunt convinsa ca ideea ta si proiectul sunt bune, detaliate, ca ai incercat anticiparea tuturor problemelor, dar mereu apare ceva neprevazut. De aceea ai nevoie de experienta si cunostintele unor profesionisti. Verifica informatiile pe care le detii apeland si la consultanta lor online specializata. Poti trimite necesarul de materiale si iti va fi calculata cea mai avantajoasa oferta in functie de cantitatea comandata.

 Ti-as recomanda chiar sa iti faci grup dedicat VIP pe site-ul celor de la Vindem-Ieftin.ro si astfel sa beneficiezi de multiple facilitati. castigand timp si bani. In acest grup poti adauga ceilalti profesionisti cu care faci echipa: arhitectul, constructorul, designerul.

Casa de Comenzi Vindem-ieftin.ro  sunt un reper atunci cand te hotarasti sa iti renovezi sau sa-ti construiesti casa mult visata, fiind o companie in care cultura contemporana este traita si respirata, rezultand solutii relevante. Ei ies in evidenta prin calitatea serviciilor lor, prin respectarea acordurilor convenite si prin raportul de calitate/pret excelent. Daca doresti sa faci o verificare, solicita pretul unui necesar de materiale si apoi compara-l cu al concurentei. Daca nu vei apela la o firma demna de incredere, cu referinte bune, cum este cazul Vindem-Ieftin.ro, totul poate deveni un calvar si in niciun caz nu vei putea sa economisesti la constructia casei tale.

Un plan bun

Intreba-te, de ce ai nevoie? Ce este esential sa contina noua ta casa pentru ca proiectul sa fie un succes? Cum vrei să fie casa ta? Acum ordoneaza-le, diferentiidu-le pe cele esentiale de celelalte. Banuiesc ca te agati de multe idei vazute pe Pinterest sau in reviste, pe care vrei sa le incorporezi in casa ta. Problema vine atunci cand le vrei pe toate simultan, spunand vreau acest tip de tapet aici, piatra decorativa alaturi si spre usa piatra naturala. In multe cazuri ideile se contrazic, facand ca ansamblul casei sa nu mai aiba fluenta si sens. Cum ar fi daca ti-as zice ca mi-am pus acoperisul o treime din tigla metalica Bilka, a alta din tigla metalica Wetterbest si a treia din tigla de beton Bramac? Ai inteles ce vreau sa spun? Arata toate ideile arhitectului si el va incerca sa capteze acele senzatii si emotii pe care le vrei pe baza conceptului casei. Lasa-te sfatuit, fii flexibil.

Simplifica

Intreaba-te mereu: Chiar este necesar? As putea trai fara…? Imi va imbunatati viata? Ar trebui sa investesc banii in … sau mai bine in alte lucruri care chiar fac diferenta? Minimalismul este o tendinta care te poate ajuta aici cu succes. Simplitatea si liniile drepte si rafinate ar trebui sa domneasca. Obiectivul este de a obtine un aspect curat si spatios, combinand doua elemente esentiale: estetica si caracterul practic. Uneori, putin este mai mult, iar a locui intr-un mediu aglomerat poate da stari de oboseala, sa te simti coplesit, deoarece subconstientul incearca sa proceseze haosul din jur. Simplificarea nu inseamna ca vei avea o casa de-o calitate scazuta, doar ca unele lucruri s-ar putea sa nu-ti fie neaparat necesare.

Prima simplificare la care ma gandesc si care duce la economii este eliminarea din pereti. In ultimii ani spatiile deschise au devenit o moda, aliniaza-te la ele. Daca vrei sa definesti spatii, poti utiliza diferite pardoseli: gresie si parchet, mobilier sau sa schimbi nivelul podelelor si al tavanului. Toate aceste resurse ofera fluiditate si flexibilitatea casei.

Creeaza spatii multifunctionale. Ai nevoie de o biblioteca, o camera de yoga sau de un birou separat? Un spatiu comun poate rezolva toate aceste nevoi.

Finisajele sunt lucruri carora le acordam mare atentie si suntem dispusi sa investim mult in ele. Nu-i un lucru rau sa pui banii la vedere, dar asta inseamna sa-i ai. La ele poti economisi destul de mult. Faptul ca un material este de 3 ori mai scump decat altul, nu inseamna ca este mai bun, poate vei plati brandul sau moda care-i trecatoare. Traim intr-o societate in schimbare si ceea ce astazi este o idee grozava poate sa nu mai fie atat de grozav in cativa ani. Finisajele se pot schimba oricand, asa ca poate ar fi mai intelept sa le schimbi cand vei termina de achitat casa. Pana atunci vor creste si copii si nu-ti vor mai zgaria pardoseala scumpa sau nu vor mai scrie pe pereti.

O alta varianta de simplificare este aducerea bucatariei, bailor, toaletelor, spalatoriei la un loc, in spatii adiacente sau la mica distanta. Astfel se poate reduce lungimea traseele de tevi.

Aspirator Karcher 3 in 1 cu abur SV 7, 2200W, 0.5L
Aspirator Karcher 3 in 1 cu abur SV 7, 2200W, 0.5L
Aspirator Karcher de curatat cu abur Si 4 EasyFix + masa de calcat activa si fier de calcat
Aparat de spalat cu presiune Karcher K 4 FULL CONTROL, 1800 W, 130 Bar, 420 L/h
Aparat de spalat cu presiune Karcher K 4 FULL CONTROL, 1800 W, 130 Bar, 420 L/h
Aspirator de geamuri Karcher WV Easy Plus, 0.1 L, Acumulator
Aspirator de geamuri Karcher WV Easy Plus, 0.1 L, Acumulator

Economiseste in timpul constructiei

Un mod sigur de a face economii este sa nu mai faci modificari odata inceputa constructia. Orice decizie ulterioara afecteaza proiectul convenit. Nerespectarea planificarii va provoca efectul de domino, intarziindu-le pe celelalte si crescand pretul final.

Decide ce fel de casa vrei sa te primeasca cand deschizi usa

Stim cu totii o casa in care atunci cand intri radiaza a pace, liniste, te umple de energie pozitiva si optimism. Si casa ta poate fi armonioasa, poate fi acasa. Construirea unei case nu este o sarcina usoara, dar tu decizi ce casa vrei sa te primeasca cand deschizi usa.  Este o sarcina dificila pentru un neofit, dar si frumoasa. Poate genera stres, multe dureri de cap, dar si implinire. Poti ajunge sa cheltuiesti mai mult decat ai anticipat, dar daca urmezi sfaturilor de mai sus, poti sa economisesti la constructia casei tale.

Ce parere ai despre aceste sfaturi?

Tu ai descoperit altele?

Ce sfat ai adauga?

Ceea ce nimeni nu-ti spune, cum sa economisesti la constructia casei tale. Sfaturi practice

P.S. 

Vindem-ieftin.ro si-a lansat emisiunea ”Realitatea in Constructii”, asa ca daca ai orice fel de intrebari privitoare la construirea sau renovarea unei case, le poti adresa, iar ei le vor dezbate pe larg.

 

Acest articol a fost scris pentru competitia Spring SuperBlog 2021

20 de comentarii la „Ceea ce nimeni nu-ti spune, cum sa economisesti la constructia casei tale. Sfaturi practice

    1. Complet, perfect și extem de util. Este îmbucurător ca putem găsi tot ceea ce avem nevoie într un singur loc
      Plus calitate și profesionalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.