Ai auzit? Uite ce spun cateva echipamente de bucatarie Franke despre personalitatea mea

Ai auzit Uite ce spun cateva echipamente de bucatarie Franke despre personalitatea mea

Primul locas al omului este corpul. Pe el ne construim identitatea, dar casa ne e pielea psihica. Ambele ne protejeaza intimitatea. Legăturile psihologice pe care le avem cu spatiul in care locuim sunt profunde, dar de multe ori nu le constientizam. Acest „inconstient al casei” are doua laturi: cea in care ne configureaza si transforma ea pe noi si cea in care noi ne proiectam personalitatea, credintele, emotiile si valorile asupra ei. Prin urmare, locuinta noastra este incarcata cu semnificatii afective. Peretii nu au urechi, ci gura. Nu vorbesc, dar soptesc. La fel si mobila, vesela si toate acele echipamente de bucatarie achizitionate din Franke magazinul online. Toate spun cine suntem acum si ce vrem sa devenim.

Bucataria este locul meu preferat din casa, recipientul unde transmit si creez energie

Bucataria este o intreaga lume, bucataria este o uzina, a noastra, care genereaza familiei energie pozitiva, sanatate, frumusete, placere in viata, prosperitate, abundenta. Ai ghicit, bucataria este locul meu preferat din casa, recipientul unde  creez si transmit energie. Gatitul este momentul meu de mindfulness, imi aduce echilibru emotional, mental, fizic. El poate fi momentul acela de relaxare, de dragoste pentru membrii familiei sau doar un moment simplu de care vreau sa ma bucur. Bucataria este si locul preferat al familiei noastre, pentru ca aici se nasc emotii.

Cate bucatarii atatea personalitati

Cate bucatarii atatea personalitati. La fel ca masina, hainele pe care le imbracam, bucataria spune multe despre personalitatea fiecaruia.  Felul in care ne aranjam mobilierul, electrocasnicele, tacamurile, tablourile, ne asternem masa si alte echipamente de bucatarie, serveste nu numai pentru a economisi spatiul, ci si pentru a conferi decorului un suflu unic. Fiecare persoana are modul sau de a crea spatii pline de viata si expresivitate.

Ce spune bucataria mea despre mine? Hai sa descifram impreuna pe baza modului in care am ales mobilierul, electrocasnicele si celelalte echipamente de bucatarie achizitionate din Franke magazinul online, ca sa vedem modul meu de a fi si de a intelege viata de zi cu zi.

Vesela, blatul, plita si cuptorul Franke, culoarea peretilor, a mobilierului, ba chiar si bateria de bucatarie, toate comunica si imi dezvaluie personalitatea. Ele spun cat sunt de moderna, de ordonata, cat investesc in sanatate si dieta. Deoarece confortul si tehnologia schimba modul de a gati, am incercat cu ajutorul lui Franke magazinul online sa fac din bucatarie un loc mai placut, armonios, modern, care sa ma motiveze, in care sa am totul la indemana si de ce nu, sa ma distrez. Aceasta firma elvetiana este recunoscuta ca fiind cel mai mare producator de chiuvete din otel inoxidabil din lume, dar ea este specializata si in sisteme inteligente si echipamente de bucatarie ca : baterii, cuptoare cu microunde, plite, cuptoare incorporabile, hote, combine frigorifice, masini de spalat vase, aer conditionat, sisteme de filtrare si diverse accesorii de bucatarie. Franke face parte dintr-o lume a produselor unice care evolueaza mereu in timp, fara a se  demoda vreodata.

Sfanta Treime a gatitului sanatos

Stii care este Sfanta Treime a gatitului? Ea e alcatuita din: ingrediente, metode de gatire si echipamente de bucatarie ca cele din Franke magazinul online. De ce echipamente de bucatarie crezi ca as avea eu nevoie pentru a gati sanatos? Cred ca 6 mi-ar fi de ajuns: combina frigorifica, plita, cuptor si hota, chiuveta si o masina de spalat vase.

Inspiratia in bucatarie vine de la plita si cuptorul Franke

Hai sa vedem ce ar vorbi bucataria despre mine si anume ce ar avea de spus, de exemplu, plita si cuptorul Franke. 

Exista plite si cuptoare care te inspira sa gatesti si altele care te indeamna sa-ti comanzi de mancare, iar plita si cuptorul Franke sigur fac parte din prima categorie. Uitandu-te atent la liniile futuriste, tehnologie, culoare, materiale, poti trage concluzia ca sunt electrocasnice avangardiste, atat ca idee artistica cat si tehnologica, propunand formularea unor noi ordini de valori ca: gatitul sanatos, eficienta, economia de alimente, energie, apa; protejarea mediului. Echilibrul lor perfect dintre design, confort si functionalitate este conceput impreuna cu ergonomia pentru bunastarea gospodinelor, fiind elemente cheie care influenteaza creativitatea si productivitatea.

Ce spun toate astea despre mine? Ca-mi place tehnologia? Da. Ca ea este un hobby, un stil de viata? Nici chiar asa, dar tind catre asta. De ce? Pentru ca tehnologia este un instrument care ne ofera alternative, asa ca incerc sa o folosesc in avantajul meu si sa inteleg rolul pe care il joaca ea in viata celor dragi. Pentru mine tehnologia este un mijloc si nu un scop, prin urmare modul cum in care o utilizez eu fata de tine, sigur va duce la rezultate diferite. In acelasi timp spune ca incerc sa reduc consumul de energie fara a sacrifica stilul impecabil, ca vreau sa gatesc sanatos cu ajutorul celor mai potrivite ustensile si echipamente de bucatarie, astfel incat sa pot profita de nutrientii alimentelor, ca sunt interesata nu numai de bunastarea mea si a familiei mele, dar si cea a planetei, ca am gasit in tehnologie un nou mod de a relationa cu ceilalti si cu mine.

Mythos FMY 99 HS XS Inox satinat - finisaj cristal negru
Cuptorul Mythos- FMY 99 HS XS

Cuptorul este secretul pastrarii sucurilor interne intacte ale mancarurilor

Am folosit cuptorul traditional cam 80% din viata, dar acum am nevoie de unul cu convectie,  in care aerul este fortat sa se miste cu ajutorul unui ventilator, astfel incat temperatura interioara sa fie omogena. El are o functie de abur foarte utila pentru o gatire sanatoasa. Nu genereaza abur, ci are un vaporizator de apa care in contact cu caldura se transforma in abur, si astfel alimentele se gatesc mai bine, continuand sa fie hidratate, pastrandu-si sucurile. Asta daca nu vrei sa gatesti ceva crocant. Daca vreau sa fac pui crocant cu lamaie, la cuptor, atunci trebuie doar activata functia de aburire pana aproape de final, si apoi intrerupta.  Dupa cateva minute de coacere, puiul va capata o delicioasa crusta maronie, usor crocanta. La fel poate fi obtinuta si o fantastica friptura de vita cu legume gratinate, iar secretul prin care toate isi pastreaza sucurile interne intacte facand mancarea delicioasa si hranitoare este functia cuptorului. Simplu de gatit retetele preferate folosind caldura controlata, nu?

Nu mi-a placut niciodata sa curat cuptorul clasic. Grasimea, resturile alimentare se depuneau pe pereti, tavi si gratare si se intarea, de imi trebuia un solutie cu formula ultra-activa pentru a le dezlipi. In schimb, cuptorul Franke Mythos- FMY 99 HS XS  se curata cu abur. O adevarata inovatie care te scapa de frecatul obositor. La sfarsit doar trebuie sa treci cu o laveta umeda si se elimina toate reziduurile. Deoarece nu necesita substante chimice pentru curatare, acest cuptor este mai ecologic decat celelalte. 

Sertar de incalzire, de inox- Mythos FMY 14 DRW XS

Gama Mythos  mai are o componenta interesanta, sub cuptor poti include un sertar de incalzire, de inox- Mythos FMY 14 DRW XS– care pastreaza o temperatura intre 40 si 70˚C, suficienta cat sa pui painea la dospit, sa preincalzesti sau sa mentii mancarea calda, sa decongelezi alimente, etc.

Glisand printre comenzile plitei cu inductie

Aceeasi metoda sanatoasa de gatire, cea cu abur, se poate obtine si cu ajutorul plitei Franke Mythos FMY 808 I FP BK. Astfel se nu mai se pierd nutrientii, alimentele isi pastreaza culoarea, aromele, textura. In plus, poti prepara cu ajutorul gatitului lent delicioase tocanite traditionale, al caror secret este ca nu se depaseste temperatura de 100˚C. Este suficienta doar atingerea cu un deget pentru a regla precis temperatura, una din cerintele vitale ale unui bucatar. Aceasta plita cu inductie are 8 zone de gatit, 14 nivele de putere si trei functii, inclusiv CookAssist, datorita caruia niciun preparat nu se va mai arde. In plus, pentru designul sau contemporan i-a fost acordat premiul „IF“ Design Award 2016.

Plita Franke Mythos FMY 808 I FP BK

Nu am o bucatarie deschisa, incorporata in living, dar tare mult mi-as dori.  De fapt vreau o bucatarie de poveste! Pentru un confort maxim imi doresc o bucatarie fara abur, fum, particule alimentare si de grasime produse in urma prajirii sau gatitului, mirosuri. Initial m-am orientat catre o hota minimalista si de o eleganta pura-Mythos FMY 907 MG BK. Discreta, silentioasa, eficienta si  cu clasa de eficienta energetica A+. Garanteaza eliminarea oricarui miros si functioneaza silentios la trei viteze, pana cand se dezactiveaza automat, dupa 30 de minute. Apoi, a venit sotul cu o alta idee- Ce ar fi daca am alege un alt model de plita/hota FrankeMythos FMY 839 HI 2.0– care are si hota incorporata? Ar avea doar 4 zone de ardere, dar nici ca ne-ar trebui mai multe, familia noastra are doar 3 membri. Eu n-o observasem cand am navigat pe site, dar aceasta plita este pur si simplu geniala.  Ar fi punctul de atractie al bucatariei datorita designului deosebit, atentiei la detalii si a performantelor sale. Tehnologie si inovatie, capacitate de aspirare si gatire puternica,  usor de folosit si de controlat, ergonomica, rezolva problema condensului din bucatarie, ea este cea mai potrivita conceptului meu de bucatarie moderna.  Nu degeaba un juriu de experti si consumatori ai LifeCare Initiative i-au acordat premiul pentru Inovatie 2017.

Hota e amplasata pe plita, intre zonele de gatit si indeplineste cu brio functia de a aspira tot fumul, vaporii si particulele produse in timpul prepararii alimentelor,  elimina mirosurile si le impiedica sa se raspandeasca in toata casa.  In plus, elimina si toti potentialii poluanti rezultati din procesul de preparare a alimentelor si al gatitului.  Un maxim de caracteristici si functionalitati care eficientizeaza si imbunatatesc nu numai experienta bucatarului, ci a intregii familii. 

Ce ar spune aceasta plita despre mine? Ca am noroc sa fac echipa cu un partener de viata  pentru care tehnologia este mai mult decat un hobby, ci este un stil de viata; ca imi voi putea invita prietenii la o cafea si vom petrece timpul impreuna fara grija ca mirosul de mancare se va impregna in haine sau par, ca o voi putea privi pe fata mea cand deseneaza la masa din bucatarie;  ca eu voi fi mult mai creativa in bucatarie, deoarece aerul din incapere va fi curat si asta va contribui la a avea mai multe idei.

Plita cu hota incorporata Franke gama Mythos
Plita/hota- Mythos FMY 839 HI 2.0

Vesela bunicii echilibreaza modernitatea cu traditia

In bucataria mea exista un echilibru intre traditie si modernitate, iar traditia vine din vesela bunicii. Am cea mai grozava colectie de vesela pictata manual, in culori vesele, pe un fond de un alb pur.

Ce ar spune ea despre mine? O pastrez pentru ca sunt sentimentala, are deja un spatiu ocupat in inima mea si nu vreau sa ma despart de asa amintiri, dar imi place si s-o afisez in bucatarie, chiar daca o folosesc foarte rar. Sta intr-un dulap in care mai sunt si diverse ustensile si cateva carti de bucate. Acestea ar spune ca nu sunt un bucatar profesionist, dar as putea fi, deoarece scopul meu este sa creez bunatati care sa le faca placere celor dragi.

Mobilier elegant, fluid si artistic in compozitie

Tendinta in materie de design interior indica folosirea unei palete de culori inchise. Eu am ales negru cu cateva accente gri, incercand sa dau un aer de rafinament si eleganta. Mi-a iesit o sofisticare intunecata perfecta, alcatuita din volume fluide minimaliste. Am sarit peste textile si materiale laminate sau rezistente la pete si am ales lucruri ce imi farmeca privirea si dau o atmosfera calda, primitoare.

Ce spune asta despre mine? Chiar daca “Time is Money”, estetica are prioritate fata de practic. Pretuiesc aspectul mai mult decat functionalitatea si am nevoie ca bucataria mea sa fie mereu impecabila, la fel ca viata.

Fragranite la puterea a doua

Desi Franke este cunoscuta pentru chiuvetele din inox, eu as alege una neagra, si anume – Urban UBG 611-78 XL Nero din Fragranite. De ce? Pentru ca am  vazut ca una din chiuvetele Franke, si anume Mythos Fraceram, a obtinut premiul Kitchen & Bath Business Readers ‘Choice Awards 2017 pentru calitatea sa si a materialului.

Fragranitul este unul din cele mai rezistente materiale la zgarieturi, socuri temice sau mecanice, fiind atat durabil cat si frumos. El este un amestec de nisip de cuart si  rasina acrilică dura. Fragranitul nu se pateaza si este tratat cu tehnologia Sanitized® cu ioni de argint, care nu permite bacteriilor sa se inmulteasca. 

Chiuveta rotunda Avena cu baterie Novara, Franke, fragranite, bej, 51cm
Chiuveta rotunda Avena cu baterie Novara, Franke, fragranite, bej, 51cm
Chiuveta Franke Grafite BFG 611-62, fragranite, cuva reversibila, negru, 780 x 500 mm
Chiuveta Franke Grafite BFG 611-62, fragranite, cuva reversibila, negru, 780 x 500 mm
,Set chiuveta bucatarie Franke BFG 651-78 + baterie Novara Plus Avena fragranite, inox, cuva reversibila, adancime 20 cm, 78 x 50 cm
Set chiuveta bucatarie Franke BFG 651-78 + baterie Novara Plus Avena fragranite, inox, cuva reversibila, adancime 20 cm, 78 x 50 cm
Chiuveta rotunda Avena si baterie Pola, Franke, fragranite, bej,
Chiuveta rotunda Avena si baterie Pola, Franke, fragranite, bej, 51cm

Ce spun cei care folosesc o chiuveta Chiuveta Franke Grafite BFG 611-62

Foarte buna! Materialul din care este facuta este foarte rezistent si se curata foarte usor, fara sa se pateze chiar si daca am lasat vase peste noapte in ea. Am testat si nu se pateaza nici de la vin rosu lasat mai multe ore.

Ana

Super! Livrare buna, pachet complet. Nu va speriați ca trebuie sa spargeți găurile pt baterie... Au un video cei de la Franke si o sa va iasă perfect! Sunt la a doua achiziytie a acestui produs, prima este instalata de 2-3 ani si arata impecabil (inca). Spor la treaba!

Vasile R

O folosesc de 3 luni si sunt foarte multumit. Se curata usor, pare rezistenta la zgarieturi (pana acum nu are nicio urma). Blatul lateral scurt este ideal, nu ocupa mult spatiu dar este foarte util. Cuva este foarte incapatoare si adanca. Recomand chiuveta cu forma dreptunghiulara, nu rotunda (din experienta). Culoarea este placuta. O recomand!

Migu

Este genial materialul din care e făcut. Nu îmi fac griji că o zgârii și că rămâne cu urme dacă spăl o tigaie au o tavă de cuptor... Se curăță foarte ușor și nu se pătează. Un minus: Îmi pare rău că nu am ales cu un scurgător mai mare (am zis că am mașină de spălat vase și că nu o să prea țin vase la scurs, dar nu prea e chia așa... ). Oricum, a fost o opțiune personală, mi-o asum.

Ileana I

Fiecare chiuveta Franke este realizata cu o splendida maiestrie, orice detaliu cat de mic este luat in considerare, de la marginea lor brevetata care usureaza spalarea si curatarea alimentelor, pana la ventilul de scurgere pop-up cu buton care este un mod inteligent de a goli cuva fara sa te mai uzi pe maini. In plus, accesoriile cum ar fi rollmat-ul,  tocatorul sau dispozitivul de eliminare al deseurilor  fac viata mai usoara.

Modelul ales de chiuveta este cel mai mic pe care l-am gasit si i-as asorta si o baterie gat de lebada – Platino Platino Grafite Fragranite, tot neagra. Ambele merg de minune cu blatul negru compozit, desi la inceput nu eram asa convinsa. Tu, daca gatesti mai des si mai mult, ai putea alege o alta chiuveta Franke, precum cea din video-ul de mai jos.

Ce spun toate despre mine? Ca nu fac mancare in cantitati mari si deci n-am nevoie de o chiuveta cu volum mare, baterii cu dus extractibil flexibil nici mono, nici dublu.  In schimb,  a avea un filtru de apa integrat ma cam tenteaza. 

Baterie bucatarie Franke monojet grafite POLA
Baterie bucatarie Franke monojet grafite POLA
Baterie Franke baie cada dus Carry
Baterie Franke baie cada dus Carry
BATERIE NOVARA PLUS GRAFITE
Baterie Franke Novara Plus Grafite
BATERIE FRANKE BAIE LAVOAR CARRY
Baterie Franke baie lavoar Carry
Chiuveta si baterie Franke

O zi perfecta incepe cu o cafea aburinda

Ce ar spune despre mine fructiera ce sta mereu plina pe blat? Ma refer la fructe proaspete si nu de ornament. Ar spune ca desi sunt o persoana ocupata, prefer sa am  la indemana niste fructe delicioase. As veni in bucatarie ca sa-mi fac o cafea la masina de cafea incorporata Mythos FMY 45 CM XS, as savura-o pe indelete langa un croissant si la plecare as alege un mar din fructiera, pentru mai tarziu. Pe fundalul conturat de aburii cafelei culorile vibrante ale fructelor ar alcatui accentul de culoare perfect.

Dimineata este dusmanul meu, nu o pot incepe fara o ceasca de cafea buna, aburinda. Inainte de a-mi face acest ritual de dimineata, nu vorbesc, nu aud. De aceea familia imi zice ca-s cea mai uracioasa persoana dimineata.  O ceasca de cafea, atat este de ajuns pentru a-mi incepe ziua intr-un mod grozav. Paradigma din viata mea, cafeaua este, sursa de energie si inspiratie, n-as putea trai fara ea, iar espresso facut de masina incorporata banuiesc ca este divin. 

Componente incastrate din gama Mythos
Masina de cafea incorporata Mythos FMY 45 CM XS

Casa vorbeste in locul meu, chiar si cateva echipamente de bucatarie Franke se pare ca au multe de spus despre mine.  Ce pareri ai de aceste reprezentari personalitate – bucatarie? Ma recunosti? M-au citit?

Ai auzit? Uite ce spun cateva echipamente de bucatarie Franke despre personalitatea mea

Dupa cum ai vazut, Franke intelege nevoile fiecaruia, se adapteaza tuturor personalitatilor si genereaza emotii pozitive, puternice, ceea ce il face cel mai de incredere producator de solutii complete din domeniul prepararii alimentelor si a gatitului.  Gama lor larga de produse printre care se numara si Mythos, Smart, Maris,  care au componente ce se potrivesc unele cu altele,  nu poate fi trecuta cu vederea. Pur si simplu te fac sa le iubesti si  sa adori gatitul. Pentru mai multe informatii esti asteptata in showroom-ul Franke, atat pentru  vedea produsele  pe viu, cat si pentru a obtine consiliere specializata!

Cum iti faci viata mai usoara in bucatarie, mai ales in aceste zile cand stam mai mult acasa? Apeland la ustensile si echipamente de bucatarie Franke, deoarece bucataria este centrul locuintei noastre. Stam acasa, gatim acasa, ne bucuram acasa!

Foto: Frankemagazinonline.ro

20 de comentarii la „Ai auzit? Uite ce spun cateva echipamente de bucatarie Franke despre personalitatea mea

  1. Bucătăria mea este dotată cu produse Franke și sunt foarte mulțumită
    Le-am făcut ă vizită de curând (avantajul vecinătății :)) și am pus ochii pe ceva:
    A venit vremea să le înlocuiesc pe cele vechi și vreau să merg pe aceeași linie.

  2. De acest brand chiar nu știam până acum, uite că m-ai făcut curioasă și am salvat site-ul pentru viitor.
    M-am fixat pe un brand de câțiva ani (de la care am și telefonul). Sunt scumpe produsele, dar țin extrem de mulți ani și consumă puțin.

  3. Foarte frumos articolul tau, din toate puntele de vedere! Felicitari si succes! Cu siguranat mi-ar placea o asemenea bucatarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.