Descoperirea ca ai putea face coaste de miel la multicooker, fragede si gustoase, o sa-ti schimbe viata. E un fel de mancare pe care-l asociez cu Pastele, o vacanta de vara in Grecia sau vreo ocazie speciala. Nu-i deloc complicata gatirea lor (la multicooker), dar carnea de miel se gaseste destul de rar in supermarket. Multicookerul este unul Tefal si cu ajutorul lui am mai testat diverse retete usoare intr-un mod relaxat.
Componentele principale pentru o friptura perfecta sunt o carne buna si multa rabdare, dar in cazul multicookerului ultima cade. Atunci cand sunt cumparate de la macelar, costele sunt deja pregatite, dar carnea din supermarket trebuie s-o pregatim singuri. Se taie vreo 2 cm din carnea dintre oase, astfel incat sa fie expuse coastele. Apoi se razuie stratul de grasime si se taie membrana care poate acoperi carnea.
In continuare se pregateste marinada din:
- 100ml otel balsamic ( merge si vin);
- 50 ml ulei (masline sau floarea soarelui);
- 5 catei zdrobiti de usturoi;
- o creanga de rozmarin tocat;
- 1 lingurita sare afumata.
Se combina toate si se toarna intr-o punga unde deja se afla coastele. Se sigileaza punga si se pune la frigider cam 6 ore, asa ca cel mai bine ar fi sa pui coastele la marinat seara si sa le prepari a doua zi.
Glazura
- 50 ml de otel balsamic
- o lingura cu miere
- un strop de sare afumata:
- ierburi proaspete (rozmarin, cimbru, menta sunt perfecte)
Nu se refoloseste marinada, aceea se arunca. Otetul balsamic se poate inlocui cu vin sau otet de mere. Se glazureaza costele pana devin lucioase. Mirosul de afumat al sarii echivaleaza oarecum pe cel al fumului unui gratar. Aceasta sare o folosesc de cate ori vreau sa adaug aroma de fum unui preparat si cum iarna nu-i sezon de gratare, o folosesc destul de mult. Inainte de a baga costele infasurate pe diametrul oalei, le mai frec cu aceasta sare. Cum nu stiu unde am ratacit suportul de pus pe fundul multicookerului, am pus doua forme de prajituri din otel si apoi am adaugat o cana cu apa. Carnea am pus-o cu coastele dezosate in jos, deoarece nu am vrut ca apa sa-mi spele bunatatea de condimente. Am mai adaugat o ceapa, doua rosii, un morcov, doua tulpini de apio, un gogosar si vreo 5 catei de usturoi. 10 minute dureaza incalzirea multicookerului, 30 minute este programul de Pressure Cook si 5 minute astept sa se echilibreze presiunea cu cea din atmosfera. Se scot din multicooker coastele fierbinti, pentru ca daca se racesc inauntru raman rulate dupa forma oalei. La final, carnea ar trebui sa se indeparteze usor de pe oase.
Din legume si cu stropul de apa in care s-au aburit toate se face un sos blenduit. Se mai poate adauga in functie de gust sare, piper, se mai poate dilua cu un pic de supa daca e prea gros sau se mai poate ingrosa cu o lingurita de amidon in 100 ml de apa.
Pofta buna la coaste de miel la multicooker!
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru a trimite prin email unui prieten(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic aici pentru a partaja pe Skype(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru imprimare(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)
8 comentarii la „Cum sa pregatesti coaste de miel la multicooker”
Nu mănânc coaste de miel, de fapt, miel deloc. Dar sunt sigura ca sunt o mulțime de retete ce se pot face la acest aparat
Coastele de miel sunt preferatele sotului meu, buna reteta!
Nu suntem asa mari fani carne de miel, dar un multicooker as vrea si eu.
Un multicooker pare sa fie o investitie buna, multumim de sugestii.
Voi salva rețeta. Mi-ai făcut poftă.
Desi nu ma dau in vant dupa carnea de miel, acesata reteta de coaste mi-ar placea cu siguranta.
Pe lângă poftă, mi-ai dat și de lucru, pentru că sunt preferatele soțului meu.
Foarte bună și rețeta și recomandarea! Te iert dacă îmi ies la fel la muticooker -ul meu. 🙂