Tendinte in materie de design interior ale bucatariilor. Conceptul de bucatarie moderna Faber

Conceptul de bucatarie moderna Faber

An nou, casa noua. Nu, nu-ti spun ca trebuie sa te muti, ci doar ca poti profita de inceputul anului infuzand un aer nou casei tale. Ce moment mai bun ai putea gasi pentru a-i reinnoi energiile? Spune la revedere lucrurilor vechi si uzate si saluta prospetimea, modernismul celor noi. Incepe cu bucataria pentru ca stilul de viata modern o pune in centrul casei. Confruntate cu provocarea stilului de viata modern, bucatariile trebuie sa fie simultan functionale si centre de divertisment elegante, valorificand spiritul modern prin solutii artistice si unice pentru ambele nevoi. Te intrebi care sunt tendintele anului 2021 in materie de bucatarii? Hai sa le exploram, iar apoi iti voi prezenta conceptul de bucatarie moderna al lui Faber.

Noile tendinte ale anului 2021 in materie de design interior au la baza nevoia de ergonomie si functionalitate. Conceptul de bucatarie moderna are ca numitor comun: adaptarea si satisfacerea nevoilor proprietarilor lor. Bucataria nu mai este un element izolat al casei, ci a devenit cea mai importanta camera a ei. Din punct de vedere al designului,  compozitia necesita ca decorul sa fie lipsit de elemente de design inutile si sa ofere o utilizare functionala, eleganta si minimalista. Designul unei bucatarii trebuie sa serveasca atat formei cat si functiei, cautandu-se maximul de confort in utilizarea zilnica a elementelor ei. Mai multe despre toate acestea gasesti in Aparate electrocasnice moderne ce ne ofera momente de fericire.

Spatiul- planul deschis

A devenit tot mai frecvent, in designul arhitectural, planul deschis cu miscari fluide intre zone. Aceste compozitii includ adesea o bucatarie ordonata, integrata in living, ca spatiu central pentru socializare, mai mult decat un loc unde se pregateste masa si se consuma alimente.

Integrarea bucatariei cu restul casei

Integrarea bucatariei cu restul casei este rezultatul vietii noastre tumultuoase, a lipsei acute de timp, iar astfel de configurari ne permit noua, omul modern, sa combinam pregatirea meselor cu activitatile sociale in familie. Rolul sau social  leaga bucataria de restul casei, creand o zona comuna de bucurie gastronomica si de socializare. Ea devine simbolul echilibrului dintre activitate si relaxare, iar pentru optimizarea ei avem nevoie de functionalitate si design rafinat impletit cu puritate estetica.

Conexiune cu exteriorul

In arhitectura moderna, bucataria capata  notorietate, datorita faptului ca este un spatiu functional, dar inclinand din ce in ce mai mult spre placere si relaxare. Aici se practica hobby-uri ca gatitul sau mixarea de cocktailuri, se socializeaza cu prietenii la insula sau se ia micul dejun.  Una dintre modalitatile de a oferi acestui spatiu mai multa vitalitate este conexiunea cu exteriorul prin amplasarea adiacenta gradinii sau unor ferestre mari care sa creeze senzatia de exterior in interior. In timp ce gatesti te poti bucura de ziua frumoasa ce da buzna prin ferestre.

Zone de lucru diferentiate spatial. Insula ca punct focal in bucatarie

Conceptul de bucatarie moderna prezinta solutii alternative in care insulele de bucatarie devin un element indispensabil, multifunctional si decorativ. Insula este elementul compozitional de cea mai mare valoare compozitionala a bucatariei.  Este nu numai practica, deoarece poate contine chiuveta, cuptorul si o gramada de rafturi de depozitare pe langa masa de lucru, ci si eleganta.  Imagineaza-ti un astfel de centru focal indraznet in spatiul tau.  Ea stimuleaza interactiunea in casa, creaza un mediu de socializare si contribuie la cresterea functionalitatii si eficientei camerei. Adaugarea ei intotdeauna constituie o buna investitie. 

Rafturi deschise

Nu toate lucrurile din decor respecta o regula, iar rafturile nu fac exceptie. Formatul rafturilor deschise este din ce in ce mai utilizat, ele dand impresia ca plutesc. Se insereaza astfel un nou model de depozitare modern, care poate fi un plus atat pentru decorarea ei, cat si pentru a genera senzatia de spatiu. Utilizarea cadrelor metalice suspendate ca rafturi ofera spatiu vizual.  Siluete independente, forme suspendate și forme geometrice intr-o paleta de materiale, obtin frumusete expresiva si lux.

Materiale expresive si finisaje de lux

Minimalismul liniilor si structurilor nu inseamna ca expresia compozitiei bucatariei inceteaza sa mai depinda de materiale luxoase si pretioase. De fapt, se observa opusul: pe masura ce functionalismul utilitar si elegant avanseaza spre inima casei, designerii moderni tind sa foloseasca materiale pretioase si expresive.   In conceptul de bucatarie moderna, nu numai ca stralucirile pretioase ale alamei si cuprului umplu compozitia decorului interior creand acea magie calda incredibila, dar clasicul crom si otelul inoxidabil isi reafirma pozitiile prin aspecte pline de farmec. Optiuni interesante ale aparatelor clasice stralucesc adaugand o atmosfera artistica unui decor modern de bucatarie. Cand este realizat cu stil, are un efect minunat, stralucirea superba a metalelor umple compozitia. 

Bucataria nu trebuie sa fie doar eleganta, artistica in compozitie, confortabila si fluida pentru a usura miscarea si munca, ci si rezistenta, adecvata la o mare varietate de activitati delicate: de la curatarea, tocarea legumelor pana la posibilitatea de a face un gratar. In acest caz metalul poate fi folosit nu numai ca accent, in piese delicate, ci ca parte constructiva a elementelor de mobilier, a electrocasnicelor, a dulapurilor, a hotelor conferind un farmec unic. 

Iluminarea suplimentara a zonelor de lucru

Chei ale decorarii moderne sunt implementarea tehnicilor decorative care sporesc senzatia de spatiu, cum ar fi o iluminare buna si o incorporare limitata a mobilierului. Luminile pot fi ascunse in interiorul mobilierului, electrocasnicelor sau tavanului, dar se pot folosi si lampi pendul decorative si elegante. Ferestrele din bucatarie sunt, de asemenea, un punct important, nu numai pentru iluminat, ci si pentru o ventilatie mai eficienta si pentru a oferi o senzatie de spatiu. Iluminatul nu este doar practic, ci ofera si o atmosfera luxoasa compozitiei decorului.

Diferentierea prin blocuri de culoare: negru si gri inchis

Tendinta pe anul 2021 este in continuare folosirea paletelor de culori mai intunecate, experimentand mult cu cu gri inchis si negru.  Aspectul general este unul de eleganta si rafinament cu un plus de aer de simplitate naturala. Gri-negru si negru se combina cu lemnul si metalele, creand un aspect extrem de contemporan, luxos, cu suprafete opace si mate, ce dau un strat dramatic si o usoara diferenta de tonuri pentru a compune o sofisticare intunecata. Designerilor moderni nu le este frica sa experimenteze un intuneric plin de viata sau dramatic mai ales combinat cu materiale organice. Frumusetea clasica si senzatia de lux a blatului din piatra sau a marmurei ofera o nota sofisticata specifica atunci cand sunt introduse intre culori inchise. Mai ales atunci cand sunt combinate cu linii curate, moderne si o simplitate absoluta de exprimare.

Conceptul de bucatarie moderna imbratiseaza paleta de culori mai intunecate, asociaza accentul negru cu cafeniuri bogate in contrast, nuante de gri taupe, bej aluna sau biscotti si astfel se obtine o atmosfera moderna, calda si primitoare. Farmecul atemporal adauga un sentiment de rafinament oricarei bucatarii, indiferent de modul in care este aplicat.

Tehnologia

Pe masura ce modul de utilizare a bucatariilor noastre s-a schimbat, tehnologia utilizata in interiorul ei a trebuit sa se adapteze pentru a ne satisface nevoile. Ea este cea care a facut bucatariile mai primitoare, transformandu-le in inima casei prin aparate mai functionale, mai usor de utilizat. Interesul pentru gatit este in crestere, tot mai multe persoane isi doresc sa bucatareasca si prin urmare isi doresc unele din tehnologiile folosite de bucatarii profesionisti. Vor aparate performante dar si sustenabile, silentioase, nepoluante, eficiente energetic. Cu fiecare progres tehnologic taramurile posibilitatilor se extind si mai mult. Bucatariile anului 2021, combinatii de materiale si inspiratie, impletesc atemporalitatea bazata pe traditie cu insertii tehnologice inovatoare bazate pe cercetari continue si inovatii inspirate.

Tehnologie HIGH FILTERING HOOD pentru purificarea aerului de toate mirosurile cu o eficienta maxima de 95% si o putere mare de filtrarea carbonului activ.

Tehnologia K-LINK puterea de aspiratie a hotei se regleaza automat pe baza nivelului de gatit selectat, printr-un sistem integrat care functioneaza pe unde radio.

Tehnologia SIL-K ACT declanseaza linistea care respecta natura pe baza studiului fluxurilor aerodinamice si a unei izolatii fonice vizate, reducand nivelul de zgomot la putere maxima la doar 52dB.

Tehnologia AIRLANE face posibila instalarea de hote suspendate fara prezenta tuburilor inestetice rezultand o hota stil candelabru care se integreaza perfect in mobilierul bucatariei.

Stocarea datelor pe cloud Faber, prin intermediul unei aplicatii. Se poate monitoriza calitatea aerului de acasa in orice moment, chiar si de la distanta. Controlul calitatii aerului printr-un senzor inovator care permite mentinerea temperaturii sub control, procentul de umiditate, prezenta compusilor organici volatili de carbon, azot si dioxid de metan din casa, monitorizand calitatea aerului si regland aspiratia in prezența alergenilor si a mirosurilor poluante.

Tehnologie Steam Off System elimina condensarea emitand jeturi de aer controlat ce creeaza un vartej ce urca si transporta vaporii pana cand sunt absorbiti.

Sistemele Faber Zero Drip si Zero Drip Plus opresc condensul primul colectandu-l si impiedicandu-l astfel sa cada pe plita, iar cel de-al doilea duce la evaporare datorita contactului cu suprafetele reincalzite.

Tehnologia Up & Down permite coborarea si urcarea hotei dupa dorinta. Miscarea sus-jos este pentru optimizarea aspiratiei si iluminarea plitei la maxim.

Tehnologia Nautilus asigura un flux de aer neobstructionat si consum mai mic, eficienta mai mare, design ultra subtire, confort maxim pentru o aspiratie performanta.

Conceptul de bucatarie moderna de la Faber. Rezolvarea problemei condensului

Dupa ce am explorat  tendintele in materie de design interior ale bucatariilor moderne ale anului 2021, in toate se observa o constanta- utilizarea hotelor de la Faber. Orice compozitie care se vrea rafinata, eleganta, artistica, confortabila si functionala trebuie sa le includa.  Fiecare hota de bucatarie a lor rezolva cerinte concrete, zilnice si satisface orice estet. Aspirarea vaporilor, mirosurilor si umiditatii este, fara indoiala, una dintre acestea si este abordata luand in considerare aspectele tehnice si spatiale, fara a uita de aspectul stilistic.  Da, Faber a creat o gama întreaga de hote pentru a rezolva problema condensului.

Care este conceptul de bucatarie de la Faber?

Faber este cel mai mare producator mondial de hote de bucatarie pentru mileniul al treilea si castiga anual unele dintre cele mai importante premii din domeniu. El face parte dintr-o lume a produselor unice care evolueaza mereu in timp, fara a se  demoda vreodata. Brandul Faber are o gama larga de posibilitati estetice pentru aceste echipamente de bucatarie, oferind exclusivitate si indeplinind cele mai exigente cerinte de calitate si mediu. Strategia lor cheie  este dezvoltarea continua de solutii inovatoare, relevante, proiectate cu atentie si bazate pe nevoile utilizatorului. Ei construiesc detalii esentiale, momente si amintiri pentru familiile de pe tot mapamondul. Incep fiecare zi cu bucuria de a continua sa creeze si sa prezinte cele mai bune idei pentru a putea dota bucatariile noastre cu cele mai bune produse.

Hotele lor de bucatarie sunt elemente functionale de mobilier elegante, minimaliste, care ating un mediu atemporal datorita designului si unul futurist datorita noilor tehnologii si solutii inovatoare care se inspira din natura si au respect pentru mediul inconjurator. Prin ele se creeaza in bucatarie un spatiu functional unic, durabil si modern. Expresia compozitiei bucatariei se muta spre un functionalism utilitar rafinat si elegant. Minimalismului liniilor si structurilor i se alatura un maxim de caracteristici si functionalitati.

Hota si importanta sa

Importanța unei hote este adesea subestimata, in timp ce, acest aparat este esential pentru a asigura confortul maxim intr-o bucatarie, mai ales daca este amplasata intr-un spatiu deschis. De fapt, in conceptul de bucatarie moderna ea are functia de a aspira tot aburul, fumul si vaporii produsi in timpul prepararii alimentelor, igienizand aerul, eliminand mirosurile si impiedicandu-le sa se impregneze si raspandeasca in toata casa.  Pe langa extragerea aburului, aceste aparate sunt echipate cu filtre care capteaza particulele alimentare si de grasime produse in urma prajirii sau gatitului, ajutand la eliminarea tuturor poluantilor  potential daunatori sanatatii noastre din mediul bucatariei.

Hotele pot fi de doua feluri: recirculante si cu evacuare. Cum este destul de incomod din motive de spatiu sau a morfologiei cladirii instalarea celei de-a doua este mai des intalnita. Modelele de  hote cu aspiratie sunt echipate cu un ventilator electric care aspira aburul prezent in mediu si il transporta catre filtrele ce capteaza toate grasimile si particulele alimentare. Aerul purificat este apoi transportat in sistemul de conductie conectat la canalul de evacuare si expulzat in exterior.  Cel de-al doilea tip denumite si hote cu filtrare,  in loc sa expulzeze aerul aspirat in exterior, il purifica prin filtre speciale anti-grasime si anti-miros,  recirculandu-l in mediu.

Plita cu aspirare integrata- Galileo sau Belle Plus?

Bucataria este pentru mine un loc special, inima casei, locul unde se nasc retetele si mancarurile, rasetele si unde petrec timp alaturi de cei dragi. O hota Faber este o tehnologie la care deocamdata doar visez. Asa sunt de nehotarat incat visez la doua modele. Nu ma hotarasc intre o hota pendul Belle Plus si  o plita cu aspirare integrata, Galileo. Ambele se potrivesc tipului meu de bucatarie cu insula. Orice as alege, am terminat-o cu condensul!

Plita cu aspirare integrata- Galileo elimina si neutralizeaza vaporii de la gatit intr-un mod revolutionar in bucatarie, prin aspirare in jos pe suprafata de gatit si nu in sus ca la cele traditionale. Conductele trebuie regandite si amplasate in dulapul inferior sau ca in cazul meu, in insula. Asa nu-mi se vor mai aburi ochelarii cand gatesc ca la hota traditionala. Capacitatea plitei cu hota incorporata este performanta si garanteaza rezultate perfecte chiar daca este supusa unui ritm de bucatar profesionist. In plus, are o estetica inovatoare si  economiseste din spatiu.

Belle Plus  este o hota care trebuie pozitionata deasupra plitei de pe insula. Ar fi perfecta pentru a adauga un plus de stil bucatariei mele, iar faptul ca include tehnologia Up & Down permite coborarea si urcarea hotei dupa dorinta. Simpla, eleganta, perfecta, pare o fluturare de aripi in spatiul bucatariei. Ea se gaseste in tendinte mai ales pentru o  bucatarie tinereasca si informala. Imi place eleganta si particularitatea formei. In aparenta, arata ca o lustra frumoasa agatata de tavan datorita celor trei fire de otel aproape invizibile. Este disponibila in versiunea de aspiratie cu evacuare externa sau doar filtrare cu recirculare interna. Cea de-a doua vine echipata cu un filtru de carbune activ care poate fi usor spalat cu apa fierbinte si detergent, iar apoi uscat in cuptor pentru a aelimina umiditatea. Astfel filtrul poate fi pastrat pana la trei ani.

Cred ca o sa inclin spre plita cu aspirare integrata, care combina plita si hota intr-un singur produs, se apropie mai mult de cerintele mele, imi reflecta mai bine personalitatea si stilul meu de viata. 

Concluzii

In proiectele de bucatarie pe care o sa le faci in anul  2021, trebuie sa incluzi tehnologie si accesorii cheie care provoaca senzatie, iar hotele Faber le cumuleaza pe ambele. Profita de posibilitatile aparatelor Faber pentru a te inspira si identifica, zi de zi, cu locuinta ta!

Ce caracteristici sau tehnologii sunt importante pentru tine atunci cand alegi o hota pentru bucatarie?  La care dintre modelele de hote Faber ti-a ramas inima?  Ai vreo experienta cu acest brand? 

15 comentarii la „Tendinte in materie de design interior ale bucatariilor. Conceptul de bucatarie moderna Faber

  1. Si eu am bucătăria deschisa si imi amintesc când am amenajat-o cat m-am chinuit sa găsesc o hota eticheta. Nu stiam de conceptul Faber pana acum. Mulțumesc de artcolul atat de bine conceput si documentat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.