De ce este inotul o bună optiune de sport

de ce este inotul o bună optiune de sport

Cand doresti sa-ti imbunatatesti sanatatea, faci sport, iar intr-un oras precum Bucurestiul, exista o multime de optiuni. Poti alerga, merge la sala, face yoga, pilates, crossfit, tenis, fotbal, volei… orice activitate fizica pe care doresti. Asta nu inseamna ca acea activitate pe care o cauti pentru tine sau copii tai este cea mai potrivita voua sau pentru acest anotimp.  Pentru aceasta perioada recomand cursuri inot copii si cursuri inot adulti la  Clubul de inot Atack Team Bucuresti care tocmai si-a redeschis bazinele de inot incepand cu 11 ianuarie 2021. Locatiile unde au loc cursurile de inot sunt urmatoarele:

 Bazinul Carol Davila

Bazinul Scolii nr.25

Bazinul Olimpia (Iancului)

1. Poate avea loc indiferent de vremea de afara: ploaie, soare, frig

Cele mai multe activitati sportive depind de vreme si daca o ignori exista riscul de imbolnavire sau ranire. La cursurile de inot nu conteaza daca afara ploua, e frig sau e prea cald. Piscinele acoperite permit intotdeauna desfasurarea cursurilor de inot in aceleasi conditii de temperatura. O piscina acoperita pastreaza o temperatura constanta, atat a aerului cat si a apei, indiferent de anotimp. Apa are vara temperatura de ~28 grade C , iar iarna de ~30 grade C, deoarece este foarte important ca adultii si copii care inoata sa-si mentina temperatura corpului. PH-ul apei este conform normelor intre 7,2 si 8,2, iar concentratia clorului rezidual liber este de 0,5 mg.

2. Inotul este una din abilitatile care iti pot salva viata

Spre deosebire de alte sporturi sau activitati fizice, a invata sa inoti este vital pentru oricine. Stiind sa inoate, pe langa ca este o activitate utila in vacantele la mare, ii ofera copilului sau adultului posibilitatea de a supravietui in cazul unui accident pe apa. Orice persoana care cade in mod accidental in apa, si nu stie sa inoate, are sanse de supravietuire minime. A sti sa inoti nu este numai o activitate  distractiva sau de a face sport, ci este una vitala.

OCHELARI ÎNOT 100 XBASE MĂRIMEA L LENTILE TRANSPARENTE ROZ-AURIU NABAIJI

OCHELARI ÎNOT 100 XBASE MĂRIMEA L LENTILE TRANSPARENTE ROZ-AURIU NABAIJI

SET ÎNOT START 100 FETE NABAIJI

COSTUM ÎNTREG ÎNOT RIANA VERDE FETE NABAIJI

COSTUM ÎNTREG ÎNOT RIANA VERDE FETE NABAIJI

CASCĂ ÎNOT MATERIAL SILICON MĂRIMEA S ROZ NABAIJI

CASCĂ ÎNOT MATERIAL SILICON MĂRIMEA S ROZ NABAIJI

3. Benefic pentru sanatatea fizica si psihica

Inotul este unul dintre sporturile cu cele mai complete exercitii, dezvoltand toti muschii. In plus, imbunatateste sistemul cardiovascular si respirator.  Ne nastem cu abilitatea de a inota, dar cu timpul o uitam. Inotul este o activitate care ofera multe beneficii atat copiilor cat si adutilor. Cercetatorii i-au dovedit efectul stimulant la nivel cognitiv, muscular, emotional.

Inotand, folosim toate grupele musculare si, datorita activitatii sustinute, se intareste sistemul cardiovascular si respirator. Inotul imbunatateste flexibilitatea muschilor, echilibrul si postura din afara apei. In plus, in apa se pot efectua tot felul de miscari fară niciun impact asupra articulatiilor; o caracteristică unica atunci cand vine vorba de prevenirea ranirii si ingrijirea articulatiilor sensibile la adulti.

Practicarea unui sport reduce riscul de obezitate sau alte boli dezvoltate de inactivitate. Inotul este unul dintre cele mai eficiente exercitii atunci cand vine vorba de arderea caloriilor ( conform https://ro.wsport.org/cate-calorii-arde-inotul.html se ard 200 de calorii in doar o jumatate de ora). 

Flotabilitatea naturala pe care o avem in apa ne ajuta sa ne relaxam. Din aceasta cauza, oamenii se antreneaza mai mult timp atunci cand o fac in apa. Inotul, pe langă faptul ca ofera numeroase posibilitati de tratament, in special la nivel musculo-scheletic, este un aliat foarte eficient in lupta impotriva stresului. El imbunatateste starea de spirit si ajuta la combaterea depresiei, promovand un sentiment tot mai mare de stima de sine, incredere si independenta, ceea ce creste sentimentul general de bunstare.

4. Lectii de inot pentru intreaga familie

Inotul este o activitate sportiva pentru orice varsta. El se poate practica de la cateva luni pana la 99 ani. Varsta recomandata de a familiariza o persoana cu apa este copilaria timpurie, dar lectiile de inot pot fi luate la orice varsta, deoarece, fiind in apa, greutatea corpului nu are niciun impact asupra articulatiilor. Cursurile de inot sunt una dintre cele mai bune optiuni pe care le poti gasi in Bucuresti pentru a iti mentine sanatosi si in siguranta toti membrii familiei tale.

La clubul de inot Atack Team Bucuresti se desfasoara cursuri de înot pentru orice varsta, de la cursuri inot copii pana la cursuri inot adulti. Diferitele tipuri de cursuri sunt adaptate nevoilor inotatorilor. Sunt cursuri individuale cu propriul antrenor de inot, semi-grupate (trei elevi pe profesor) si in grupuri; in asa fel incat sa-i dea oricui posibilitatea de a se adapta treptat la orele de grup.  Cursurile sunt individuale pana cand elevul se simte perfect sigur in apa. Nivelurile sunt: initiere, perfectionare, performanta in natatie si polo pe apa.

  • Cursuri inot copii. Cursurile de inot pentru copii sunt concepute pentru ca copilul tau sa se distreze in timp ce invata abilitatile in apa incepand de la cele de baza: cum sa pluteasca sau sa-si controleze respiratia in apa pana la invatarea stilurilor de inot. Copii sunt grupati pe varste, iar cursurile sunt adaptate la nevoile individuale ale fiecarui copil, inclusiv ale copiilor cu deficiente fizice. Copiii isi pot dezvolta sistemul psihomotor, trezi simturile si isi pot relaxa muschii. . Potrivit site-ului KidsHealth.org , inecul este a doua cauza de deces la persoanele cu varsta cuprinsa intre 5 si 24 de ani. Invatarea inotului pentru siguranta este principalul motiv pentru care multi dintre noi isi inscriu copii la cursurile de inot. Dobandirea acestor abilitati de la o varsta frageda ar putea salva copilul tau in caz de accident! Ofera-i copilului tau o abilitate care ii poate salva viata! Sunt sigura ca va fi o experienta de neuitat.
  • Cursuri inot adulti. Nu este niciodata prea tarziu sa inveti sa inoti sau sa-ti perfectionezi tehnica de inot.

 

Sper ca te-am convins de ce este inotul o bună optiune de sport, mai ales iarna.  Uite alte cateva modalitati in care ii poti ocupa timpul liber, in mod util, copilului tau.

Daca ceea ce cauti este un club de inot  pentru micutii tai sau pentru tine, ai ajuns in locul potrivit. Inotul este un sport complet si benefic pentru oricine il practica. Problema apare de obicei atunci cand trebuie sa alegi intre un club si altul.  Nu conteaza daca esti interesat de cursuri inot copii sau cursuri inot adulti, clubul de inot Atack Team Bucuresti iti ofera un mediu sigur si profesori calificati care sa te sprijine in procesul de invatare.  Atat copiii, cat si adultii au aici posibilitatea de a-si petrece timpul in apa dezvoltandu-si intregul potential. Programeaza-te astazi!

PAPUCI ÎNOT TONGA 500 ALBASTRU DAMĂ NABAIJI

PAPUCI ÎNOT TONGA 500 ALBASTRU DAMĂ NABAIJI

COSTUM ÎNTREG ÎNOT LAÏA ALBASTRU-ROȘU DAMĂ NABAIJI

SLIP 900 YOKE NEGRU VERDE BĂRBAŢI NABAIJI

PAPUCI ÎNOT SLIDE NEGRU SPEEDO

PAPUCI ÎNOT SLIDE NEGRU SPEEDO

20 de comentarii la „De ce este inotul o bună optiune de sport

  1. Un articol bun de citit și bun de pus în aplicare,îmi place și mie să înot,ma simt bine după câteva ore la bazin

  2. Fetita mea chiar facea inot inainte sa vine pandemia. Acum a luat o pauza atat de lunga si mereu ma intreaba cand poate merge. Din pacate bazinul la care eu o duceam nu s-a deschis si astept sa o pot duce din nou

  3. Wooow❤‼️‼️‼️ai scris un articol atât de amplu și detaliat🙌. Mie intodeauna mi-a fost și încă îmi este frica de apa…nu o sa vreau niciodată sa învăț sa insot pt ca am acest blocaj… nu ma întreba de unde 🙈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.