Cum sa alegi imbracamintea potrivita pentru schi si snowboard

imbracamintea potrivita pentru schi

Iarna este un anotimp in care unii prefera sa leneveasca in fata televizorului, la caldurica,  dar altii profita de acest minunat anotimp pentru a desfasura activitati pe care le pot face doar in acele luni, cum ar fi schiatul, snowboardingul, saniusulIn aceasta postare voi spune cateva lucruri despre modul in care trebuie sa-ti alegi echipamentul si imbracamintea potrivita pentru schi si snowbord, daca vrei sa practici aceste activitati in aer liber.

Cunoaste-ti imbracamintea potrivita pentru schi si snowboard

Schiatul si snowboardingul sunt sporturi care se practica la munte, fie ca antrenament, fie pentru distractie. La fel ca orice alt exercitiu fizic, ai nevoie de echipamente adecvate pentru a te putea deplasa usor, pentru a controla schimbarile de temperatura corporala si pentru a preveni ranirea. De aceea pentru schi/ snowboarding trebuie sa ai incaltamintea si imbracamintea potrivita pentru schi pentru a te bucura de aceste sporturi montane.

imbracamintea potrivita pentru schi Jacheta schi femei Killtech, respirabilă, permeabilitate la vapori de apă de 3.000 gm²24 de ore. coloana de apă de 10.000 mm, cusături sudate și fermoare rezistente la apă.
Jacheta schi femei Killtech, respirabilă, permeabilitate vapori de apă 3.000 gm²24 de ore. coloana de apă 10.000 mm, cusături sudate
imbracamintea potrivita pentru schi
Jacheta schi femei Killtech, respirabilă, permeabilitate la vapori de apă 3.000 gm²24 h, hidrofugă cu o coloană de apă 10.000 mm
imbracamintea potrivita pentru schi Pantaloni ski femei Killtech THONES negri, material respirabil , rezistenți la apă coloana de apă 10.000 mm, permeabilitatea la vapori de apă 3.000 g m² 24h.
Pantaloni ski femei Killtech negri, respirabili, coloana apă 10.000 mm, permeabilitatea la vapori de apă 3.000 g m² 24h.
imbracamintea potrivita pentru schi si snowboard Pantaloni ski femei Killtech negri, material respirabil , rezistenți la apă coloana de apă 8.000 mm, permeabilitatea la vapori de apă 3.000 g m² 24h.
Pantaloni ski femei Killtech negri, respirabili rezistenți la apă col apă 8.000 mm, permeabilitatea la vapori apă 3.000 g m² 24h.

Regula celor trei straturi din imbracamintea potrivita pentru schi

Primul strat- lenjeria de corp

Acest prim strat, care este cel mai apropiat de piele, te va ajuta sa iti conservi caldura corpului. Trebuie sa fie respirabil, astfel incat transpiratia sa nu iti ingreuneze schiatul din cauza frigului pe care il poate produce inghetarea ei. Prin urmare, camasa si pantalonii trebuie sa fie confectionati din tesatura tehnologica sau sintetica, cum ar fi microfibra, care va contribui la trecerea transpiratiei catre urmatorul strat. Uita de tricourile de bumbac. Ceea ce face acest material textil este sa absoarba transpiratia, sa o retina si, in acest caz, iti va fi foarte rece.

BLUZĂ SCHI 100 ALB DAMĂ WED'ZE
Bluza schi dama, alba,   WED'ZE
Geaca schi dama rosie, WED'ZE
Pantalon schi albi, dama, WED'ZE
GEACĂ SNOWBOARD/SCHI SNB 100 ROZ DAMĂ DREAMSCAPE
Geaca dama snowboard/schi roz DREAMSCAPE

Al doilea strat

Functia celui de-al doilea strat este de a indeparta umezeala generata de corp in timp ce il mentine cald. Pune un polar, dar daca temperatura este foarte mica, poti aduce un strat secundar. Sunt cativa care poarta un pulover cu croiala clasica in locul polarului. Iti recomand sa utilizezi acesta din urma, deoarece este mai usor si te va proteja mai bine de frig. Producatorii de imbracaminte tehnica continua sa investeasca in confortul sportivilor. Acest lucru a dus la aparitia polarelor cu tesaturi mai flexibile care se adapteaza mai bine corpului. Polarul mai poarta si denumirea de fleece si a fost creat in 1979.

Pantalon schi dama gri  WED'ZE
Bluza dama schi bleumarin WED'ZE
PANTALON SCHI PE PÂRTIE 100 BEJ DAMĂ WED'ZE
Pantalon schi, dama, bej, WED'ZE
Geaca dama schi verde menta WED'ZE

Al treilea strat- jacheta de schi

Sigur te intrebi de ce un al treilea strat? Aceasta din ultima strat este pentru a te proteja de umiditatea externa si de vant. Deci, este important ca acest ultim strat sa fie rezistent la vant si impermeabil. Jacheta  ar trebui sa fie ultarezistenta la apa si sa faciliteze respirabilitatea corpului. Altfel, ai fi imbibat in propria transpiratie, ceea ce nu ar fi placut.

Schiorii experti sugereaza ca acest strat ar trebui sa aiba o respirabilitate de:

  • 5.000 mm de lichid pentru amatori. 
  • 10.000 mm pentru schiorii profesionisti si,
  • 20.000 mm pentru cei care prefera latitudini foarte mari. 

Alegerea unei garderobe adecvate si de calitate este importanta in acest sport, indiferent daca esti nou sau il practici deja de mult timp. O alta caracteristica a celui de-al treilea strat este ca cusaturile trebuie sa fie etanse,  pentru ca apa sa nu poata intra la interior.

MĂNUȘI SCHI 100 MOV ADULȚI WED'ZE
Manusi schi adulti mov  WED'ZE
ȘOSETE SCHI 500 NEW VERDE-ALBASTRU WED'ZE
Șosete schi verde si albastru  WED'ZE
Cagula schi Ninja, mov, adulti,  WED'ZE
Manusi schi din piele FREERIDE WED'ZE

Accesorii pentru schi

Nu poti merge la schi la munte doar cu hainele despre care am vorbit deja. Trebuie sa iti consolidezi protectia purtand, de asemenea, accesorii care sa te protejeze de soare, frig si eventuale lovituri.

  • Ochelari de protectie: de fiecare data cand mergi la schi, ia si ochelari de zapada.  Nu ii uita niciodata, deoarece ei te vor proteja de intensitatea soarelui, care ar putea provoca leziuni serioase ochilor.
  • Protectie solara: protejeaza-ti fata cu o lotiune de protectie solara, care are minimum 15 SPF, chiar daca te vei afla intr-un loc cu zapada. Soarele la munte si in perioada rece a anului poate provoca arsuri ale pielii. Nu uita sa te dai cu un balsam pe buze, astfel incat sa nu se usuce si sa nu crape. Mai multe amanunte despre cum sa-ti intretii pielea iarna.
  • Caciula: alege una care sa-ti acopere urechile.
  • Sosete: poarta sosete  termice care nu sunt prea groase. Evita sa le dublezi, dar sa ai intotdeauna altele cu tine in cazul in care trebuie sa le schimbi. Nu utiliza unele din lana, deoarece iti vor face sa transpire picioarele, iar acest lucru iti va scadea temperatura corpului.
  • Manusi: nu trebuie sa fii niciodata fara manusi, deoarece acestea iti vor proteja mainile de frig si de frecare cu betele, zapada.
  • Casca: acest accesoriu nu numai ca va ajuta sa stai in siguranta, ci iti va tine si de cald. Unii nu considera ca este necesara si nu o folosesc. Dar este important sa fie purtata, mai ales daca este vorba de un copil, un adult mai in varsta sau daca preferi sa continui schiatul in afara pistei.

Ochelari schi/snowboard negri copii/adulti  WED’ZE

Casca schi adulti roz WED’ZE

Casca schi cu viziera adulti, albastra, WED'ZE
OCHELARI SCHI/SNOWBOARD G 900 S3 VREME FRUMOASĂ ALBASTRU COPII/ADULȚI WED'ZE
Ochelari snowboard/schi copii/adulti, albastri, WED'ZE

Reguli pentru schiat/snowboarding

Schiatul/ snowboardingul este un mod de a intra in contact direct cu natura. In acelasi timp, iti antrenezi corpul dar si elimini toata tensiunea si stresul pe care le-ai putea acumula. Desi poate fi practicat de oameni de orice varsta, aceasta este o activitate sportiva care are riscurile sale. Trebuie sa fii pregatit sa faci fata vitezei cu care cobori panta. Prin urmare, daca intentionezi sa schiati, nu uita sa respecti pe langa si imbracamintea  potrivita de schi si urmatoarele reguli:

  • Echipament adecvat
  • Afla recomandarile si limitele schiatului
  • Respecta regulile si schiorii de pe partie
  • Nu schia niciodata singur
  • Cunoaste-ti limitele

Ai schiat deja? Impartaseste-mi experienta. Daca ai nevoie de ceva pentru a iti completa echipamentul de schi, te invit sa vizitezi magazinul Decathlon. Daca ai planuit deja un concediu la munte uite cum sa-ti pregatesti masina.

Clapari schi negru, barbati, WID 300  WED'ZE

ȘOSETĂ INTERIOARĂ CLĂPARI EVOFIT WED’ZE

Clapari schi albi femei, QUEST 60 ACCES SALOMON
Clapari schi negru, femei,  RNS 50  WED'ZE

Schiuri barbati partie BOOST 300 ARCHTEC rosu/negru  WED’ZE

Schiuri dama mov MOUNTAIN AGL 500  WED’ZE

Schiuri cu legaturi partie alb-mov dama CROSS 150+ WED’ZE

Schiuri partie cu legaturi barbati galben 150  WED'ZE

14 comentarii la „Cum sa alegi imbracamintea potrivita pentru schi si snowboard

  1. Să știi că, multe dintre recomandările și sfaturile tale nu le cunoșteam.
    E drept, nu mai schiez, merg destul de rar la munte pentru sport, dar nu strică să știu.
    Spre exemplu, aș vrea să fac cadou unele dintre obiectele prezentate de tine.
    Mulțumesc!

  2. Stau la munte, dar pana acum nu m-am dat decat cu schiurile , cu toate astea cand sunt -15, -20 de grade ma imbrac cu mai ceva decat as merge pe partie :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.