Ce este un multicooker?

Ce este un multicooker

Concentrandu-se pe toate grupurile de consumatori, producatorii scot pe piata aparate electrocasnice cu seturi de caracteristici pe care le cred cel mai probabil de folosit. Pentru cei care vor functionalitati suplimentare, ei creeaza dispozitive cu capacitati avansate. Ce este un multicooker? Multicookerul este un dispozitiv universal care combina functiile mai multor aparate de uz casnic pentru a face procesul de gatit zilnic mai usor, micsorand volumul de munca si timpul de preparare. Versatilitatea multicooker-ului ofera posibilitatea de a obtine zilnic un meniu variat, fiind valoros pentru cei care nu vor sa investeasca in inca vreo 6-12 aparate de pe piata. Practic, el include un gratar, o oala sub presiune, un slow cooker, o friteuza, cuptor de fondu, oala de fiert orez, masina de facut paine, cuptor, etc. Cum dimensiunile bucatariilor noastre sunt minuscule, el inglobeaza toata tehnologia intr-o singura oala si in plus facem si economie la bani. Dintre toate marcile de multicookere de pe piata  am testat doar unul- Multicooker Tefal One Pot CY505E30 si mi-am scris impresiile in articolul- Cum poti transforma gatitul in ceva usor si relaxant cu multicookerul Tefal One Pot CY505E30.

Functíile unui multicooker

Functiile pe care le indeplineste un multicooker depind de numarul de programe de gatire instalate, asa-numitele moduri. Cu toata varietatea de modele, se disting unele moduri principale:

  1. Brown (prajire): o modalitate de a gati diverse feluri de mancare din carne, peste, legume prin prajire cu sau fara ulei.
  2. Oatmeal (terci de cereale): utilizat la prepararea tuturor tipurilor de cereale in lapte sau apa, precum si la prepararea unor garnituri.
  3. Steam: acest mod permite prepararea de legume, peste, carne, la abur. Modul este potrivit pentru feluri de mancare vegetariene, precum si pentru gatit paste. Mai intai este fiarta apa, iar dupa semnalul caracteristic, se pot introduce paste, legume, etc.
  4. Stew/ Soup: potrivit pentru prepararea supelor, piureului, pilafului si diverse cum ar fi compotul.
  5. Pressure cook – vechea oala minune, oala Kukta sau oala sub presiune. Se foloseste pentru fierberea carnii si a legumelor. Mancarea poate fi preparata chiar cu o cantitate mica de apa si produsele vor iesi suculente pastrandu-si toate proprietatile benefice. Aici intra de la coaste de porc marinate pana la ciorba de burta.
  6. Bake (Coacere): indeplineste funcția unui cuptor, asa ca in el poate fi facuta carne, legume sau tocanite. De asemenea, se poate coace paine, prajituri, chec, pizza, blat de tort sau omleta.
  7. Slow cook: permite gatirea pentru perioade lungi de timp la temperaturi de gatit relativ scazute, gatind uniform mancarea fara a usca sau a arde. Avantajul sau este ca alimentele devin incredibil de delicate, pe masura ce toate tesuturile conjunctive se fierb. De asemenea, aroma poate infuza in timp si ofera rezultate mai profunde decat orice alta metoda. Tocanita este reprezentativa.
  8. Baby Food: poate face atat de multe tipuri de alimente pentru bebelusi pentru ca gateste rapid mancarea pana ajunge la o texturaperfect de moale.
Multicooker Tefal RK 705 Fuzzy Logic 5L 600W 10 programe Alb/Rosu
Multicooker Tefal RK 705 Fuzzy Logic 5L 600W 10 programe Alb/Rosu
Multicooker Gorenje MC6MBK Putere 1000W Capacitate 6l 15 programe de gatit
Multicooker Bosch MUC11W12, 900 W, 5 L, 48 programe, Alb/Negru
Multicooker Bosch MUC11W12, 900 W, 5 L, 48 programe, Alb/Negru
Multicooker electric 12 în 1, capacitate 5 litri, Pressure King Pro
Multicooker electric 12 în 1, capacitate 5 litri, Pressure King Pro

Programele automate care sunt instalate pe un multicooker fac fata unui numar mare de retete si permit gatirea multor feluri de mancare delicioase. Multicookerul este potrivit pentru cei carora le place sa creeze sau sa experimenteze, cat si celor care au timp limitat si niciun chef de bucatarit. Asa-i cu gatitul, pentru unii este un proces creativ, iar pentru altii o corvoada, dar multicookerul este versatil facandu-le pe plac la toti.

Vezi si – Cum sa pregatesti coaste de miel la multicooker

Caracteristici suplimentare ale unui multicooker:

  • mentinerea temperaturii – o functie care se activeaza automat dupa finalizarea programului de gatit,;
  • modul de incalzire a alimentelor gata preparate;
  • o oală cu functie de prajit unde se pot gati cartofi prajiti sau multe alte feluri de mancare delicioase;
  • posibilitatea pasteurizarii, sterilizarii ;
  • modul de gatit fondue, gem, aluat;
  • Functia „DIY”: permite setarea unui mod individual pentru orice utilizator, se seteaza temperatura si a timpul de gatit, iar la unele multicookere acestea pot fi si salvate in memorie;
  • producator de iaurt – oferind temperatura optima necesara prepararii iaurtului (in jur de 35 ° C);
  • functie vocala: dispozitivul reaminteste cand trebuie adaugate ingrediente sau cantitatea de apa, cand se ajunge la jumatatea sau sfarsitul gatirii.

Concluzia fireasca este ca un astfel de dispozitiv va fi folosit si nu vei regreta banii investiti. La intrebarea ce sa gatesti astazi iti poate da un raspuns cartea de bucate care insoteste de obicei multicookerul sau poti sa te inspiri din retetele mele.

Multicooker Crock-Pot Slow cooker 3.5L 210W Stainless Steel
Multicooker Crock-Pot Slow cooker 3.5L 210W Stainless Steel
Multicooker Zilan, LCD, capac detasabil
Multicooker Heinner HMCK-5BK 770W 5L Negru
Oala sub presiune electrica Tefal One Pot CY505E30, 6L
Multicooker Tefal One Pot CY505E30 

Ce spun cei care folosesc un multicooker tefal

Desi am folosit maxim 5 programe in mai putin de 10 gatiri de cand o am, oala isi merita banii mai ales pentru retetele ce necesita mult timp: fasole cu ciolan, gulas si alte preparate cu carne de vita de exemplu. Am dat 4 stele pentru timpul relativ mare premergator fiecarui program. Cartea cu 45 de retete cu care vine ii va incanta pe cei "paraleli" cu gatitul(nu pot da gres facand o mancare gustoasa) si ii va frustra pe cei mai experimentati care isi vor prinde degetele prin manual si programe la primele 2-3 retete.

Emil G

De cand a venit TefalOnePot aragazul sta degeaba... Ce a gatit? - sarmale - ardei umplut - tot felul de pilafuri - ciorbe de toate neamurile - gulas - supe creme (legumele puse la high pressure, apoi pasate) - o prajitura: brownies - porumb (un sac. Nu, nu exagerez... Am luat din targul de legume un sac plin cu drugi... Si am pus cu apa, la presiune, timp de 10min --vreo 10ture au iesit foarte moi si suculenti-- Apoi, dupa racire, la congelator pt la iarna - gris cu lapte si orez cu lapte Mai ramane sa incerc si mamaliga si deja demontez aragazul:) Glumesc.... Fiind pe butelie, il pastram in casa pt momentele cand vor fi pene de curent pt TEFAL:)

Ramona C

Super incantata, iubesc acest aparat! Usureaza munca foarte mult iar preparatele ies foarte gustoase. Plus ca am scapat de pazitul oalei pe aragaz si pot sa fac alte lucruri in timp ce mancarea se gateste. Acum nu mai evit carnea de vita si preparatele care necesitau mult timp de fierbere, pentru ca se fac foarte repede pe HP. Merita achizitionat!!

Andra D

Excelenta - mancare cu gust ca la bunica - se face f repede, nu stai langa ea -o am de cateva zile si abia astept sa se termine mancarea sa pot gati, incerca si alte retete (ceea ce nu mi facea placere in trecut😜) -mancare de mazare cu carne de porc gata in 20min, orez cu lapte in 9 min, ciorbita de vacuta 20 min+ carnea inca15min. -cel mai bun multicooker de pe piata Cand cumparati un multicooker, recomand sa verificati si W. Acest mc de la Tefal are 1000-1200 W, are putere mai mare fata de alte mc.

Lia A

13 comentarii la „Ce este un multicooker?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.