„Masă pentru Doi”- initiativa Betano ce sustine in pandemie sectoarele: sanatate si HoReCa

„Masă pentru Doi”- initiativa Betano ce sustine in pandemie sectoarele sanatate si HoReCa

Dupa criza financiara din 2008, s-a schimba rolul pe care companiile il au in societate. Pana atunci business-urile nu acordau o foarte mare importanta dezvoltarii sustenabile. Dupa criza, s-a raspandit ideea ca orice companie ar trebuie sa creeze pe langa valoare economica pentru actionari si valoare sociala pentru comunitate. Asa au inceput companiile sa aiba un impact social pozitiv prin initierea a diverse actiuni de CSR menite sa sprijine societatea. Odata cu izbucnirea pandemiei, companiile romanesti s-au mobilizat in a intreprinde tot felul de actiuni contribuind la lupta contra Covid-19, fiind constiente de rolul lor in societate si ca valoarea economica nu este suficienta pentru a le asigura viabilitatea viitoare. Lista proiectelor si a companiilor care le desfasoara in Romania este lunga, dar vreau sa iti prezint acum proiectul „Masă pentru Doi”- initiativa Betano, ce sustine sectoarele: sanatate si HoReCa, cu ajutorul Asociatiei CSR Nest.

 Coronavirusul este cel mai mare pericol pentru economie de la criza financiara. El a afectat grav activitatea economica, a creat provocari mari in lanturile de aprovizionare, respectarea datelor de livrare, in fluxul de numerar pentru orice companie fie ea mica sau mare, a dus la o cerere mai mica de bunuri si servicii importante. Coronavirusul ne ameninta pe toti. Nicio companie, comunitate sau tara nu-i poate face fata singura, este nevoie de unitate la nivel global. Batalia cu coronavirusul care nu ar fi fost posibila fara ajutorul marilor companiilor private. Multe dintre ele au pus la dispozitie, intr-un mod altruist, materiale si resurse care au permis lucratorilor din domeniul sanatatii sa lupte zilnic cu coronavirusul, intr-un mod mai sigur.

Romanii apreciaza tot mai mult companiile implicate in generarea unui impact social pozitiv, care este una dintre cheile dezvoltarii durabile a societatii nostre. Modurile in care companiile raspund la problemele iscate de aceasta criza vor avea efecte diferite asupra bilanturilor si productivitatii lor in perioada de recuperare. Companiile care iau masuri de abordare a Covid19 intr-un mod care sa atenueze impactul negativ, creaza mai multa valoare sporind viabilitatea lor pe timp scurt si perspectivele pe timp lung.

Criza legata de pandemia de virus Covid-19 a generat perturbari majore in economie si in viata companiilor, indiferent daca si-au putut continua activitatile sau nu. Guvernul a luat masuri extraordinare pentru a incerca sa limiteze pandemia prin distantarea sociala, carantinare, oprirea pe scara larga a unor activitati economice. Aceste perturbari au creat impact negativ in mai multe sectoare economice printre ele fiind si HoReCa, si a expus vulnerabilitatile semnificative legate de conditiile de lucru si pregatirea pentru dezastre in mai toate sectoarele, dar mai ales in sanatate. Datorita faptului ca atat personalul din sanatate, dar si mijloacele de trai ale celor din HoReCa au fost expuse riscului, Betano a initiat un proiect impreuna cu Asociatia CSR Nest – Masa pentru doi, care si-a propus sa sustina cele doua sectoare puternic afectate. V-am familiarizat cu Asociatia CSR Nest datorita proiectele sale anterioare la care am participat si noi, Asociatia Bloggerilor Olteni: Azi pentru Maine in Comunitate, H2O (Water) – Helping To Obtain Water, Azi pentru Maine in Scoala.

Betano, cea mai buna platforma mobila de cazinou online si pariuri sportive din lume, a mai donat in primavara 100.000 de euro catre Crucea Rosie Romana pentru achizitionarea de echipamente medicale pentru spitalele romanesti, iar acum continua sirul de donatii sprijinind deopotriva HoReCa si sanatatea cu acest proiect. Timp de 30 de zile, inclusiv pe perioada sarbatorilor de iarna, Betano sustine 15 restaurante in a asigura mese calde personalului din cinci spitale. Vor fi donate de catre Betano 100 de meniuri fiecarui spital, timp de 30 de zile. Restaurantele apartin unor mici antreprenori, fiind in general afaceri de familie care au resimtit acut efectele pandemiei. Concluzie : 15.000 de meniuri calde, 15 restaurante, 5 spitale, 4 orase, 30 de zile.

Spitalele vizate in acest proiect sunt:

  • Spitalul Clinic de Urgenta „Sf Ioan” Bucuresti;
  • Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” Bucuresti;
  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova;
  • Spitalul Judetean Cluj;
  • Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Pius Brinzeu” Timisoara. 

A multumi este un exercitiu valoros si foarte usor de pus in practica. Prin proiectul „Masa pentru doi”- initiativa Betano se multumeste cadrelor din domeniul sanatatii pentru contributia lor majora in aceste momente importante prin asigurarea unor meniuri calde de catre cei din sectorul HoReCa si totodata ii ajuta si pe acestia sa supravietuiasca acestei perioade grele. Asistam la realitatea in care umanitatea este mai presus de interesele personale si lupta impotriva coronavirusului nu corespunde doar personalului medical, ci este o batalie a tuturor. Proiectul „Masa pentru doi” ne aminteste ca suntem oameni, iar unitatea noastra poate constitui o forta cu ajutorul careia putem face fata cu optimism oricaror zile grele. Misiunea cadrelor medicale de a salva vieti si a castiga aceasta lupta impotriva coronavirusului este usurata prin sprijinul moral si material al nostru, al tuturora. In aceste momente grele si nesigure, orice sprijin conteaza. Este important pentru toata populatia sa ne mentinem o atitudine pozitiva, sa fim mai buni si mai umani.

Fiecare lupta impotriva virusului cu mijloacele sale: unii salvand vieti, altii stand acasa aplaudandu-i pe cei din linia intai, altii incurajand donatiile, altii sustinand cu materiale si resurse, dar toti suntem uniti in scopul nostru de a-l invinge. Virusul nu va castiga aceasta batalie, iar victoria noastra se apropie. Vaccinul a sosit, asa ca totul va fi bine.

13 comentarii la „„Masă pentru Doi”- initiativa Betano ce sustine in pandemie sectoarele: sanatate si HoReCa

  1. Nu ma incalzeste acest vaccin, sincera sa fiu. Insa, pe langa acest aspect, cred ca orice initiativa care sustine bunul mers al comunitatii si nu cel personal este un pas intr-o directie buna.

  2. O idee excelentă care fi nemaipomenit dacă ar fi urmață de mulți alții.
    Auzeam mereu la declanșarea pandemiei că asta ne va face să fim mai uniți, mai buni, mai săritori etc.
    Nu știu dacă doar mi se pare, dar parcă nu se prea vede că am învățat ceva, la nivel larg.
    Doamne-ajută să mă înșel și să fie exact invers, adică așa cum ar fi normal.
    Mult succes tuturor cu idei și fapte de genul acestora.

  3. Este o situatie delicata si nu pot decat sa-i admir pe cei direct implicati. Cand stateam in casa cu toii altii stateau expusi, nestiind la ce urmeaza sa li se intample

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.