De ce sa alegi un difuzor de aroma cu ultrasunete

De ce sa alegi un difuzor de aroma cu ultrasunete

In ultima vreme datorita coronavirusului si a timpului indelungat petrecut in casa, au devenit destul de populare difuzoarele de aroma. Parte esentiala a locuintelor noastre, ele sunt o solutie pentru a ne face casele mai placute si ne imbunatatesc calitatea vietii. Nu-i nimic mai placut decat sa locuiesti intr-o casa confortabila, curata si inmiresmata. Calitatea aerului si aromaterapia influenteaza, de asemenea, mediul de lucru si are un impact direct asupra productivitatii. Pentru a asigura un astfel de confort, atat acasa cat si la lucru, poti utiliza un difuzor de aroma. Exista diferite modele, iar alegerea variaza in functie de nevoile fiecaruia. Iti prezint un difuzor de aroma cu ultrasunete de la Aroma Land care s-a dovedit a fi perfect pentru a-mi imbunatati mediul casei.

Inainte de a cumpara un difuzor de aroma, trebuie sa cunosti modelele care exista pe piata si cum poate fiecare sa-ti indeplineasca cerintele. De-a lungul anilor, companiile de tehnologie au exploatat cererea existenta pentru astfel de dispozitive si au lansat noi modele. Exista doua tipuri de aroma difuzor: cele cu ultrasunete si nebulizatoarele. Varianta a doua foloseste direct uleiul din sticla oferind o concentratie mare de difuzie si o suprafata larga, dar este mai scump, face zgomot si foloseste mult ulei, asa ca pentru o locuinta recomand difuzoarele de arome cu ultrasunete.

Difuzorul de arome cu ultrasunete vibrează intens provocand vaporizarea apei din rezervor, formand o ceata fina si racoritoare care dispersează uleiurile volatile in aer. El genereaza vapori fara a produce caldura, proprietate care pastreaza integritatea si proprietatile uleiurilor folosite, nedeteriorand compusii volatili si sporind eficienta.  Din acest motiv, impreuna cu faptul ca este usor accesibil ca pret, dar si usor de utilizat, difuzorul de aroma cu ultrasunete este considerat cea mai buna optiune. El este perfect pentru a spori atmosfera oricarei camere. Datorita functionarii sale simple, mirosurile nedorite pot fi ascunse, iar altele noi se raspandesc. Se creeaza medii placute si se modifica senzatia pe care o transmit spatiile. 

Aceste dispozitive au fost anterior mai aproape de terapiile alternative sau de spatii legate de meditatie, dar functia lor principala a condus la marirea ariei de clienti, ajungand de la profesionisti pana la simplul client care doreste sa-si imbunatateasca mediul din casa sa. Exista diferite tipuri de difuzoare de aroma cu ultrasunete, de la cele mici pana la cele mari care au o durata indelungata de utilizare, de la cele cu design clasic pana la cele cu design modern, de la cele care au o singura functie pana la cele cu functii multiple, de la cele care functioneaza cu energie electrica direct conectate la priza pana la cele care functioneaza cu baterii, de la cele simple la cele programabile si cu diferite moduri de configurare.

Care sunt avantajele acestui difuzor de aroma cu ultrasunete de la Aroma Land?

Expertii indica faptul ca inspirarea aerului impregnat cu uleiuri volatile aromate este cel mai eficient mod de a valorifica potentialul acestor substante, si este chiar indicat pe timp de pandemie, motiv pentru care acest difuzor de aroma cu ultrasunete ofera mai multe beneficii:

  • Aromoterapia. Acest tip de difuzor de aroma este asociat cu persoanele care practica aromaterapia si cu efectele pe care mirosurile le produc relaxand corpul, reducand stresul si oferind o senzatie placuta de a fi acasa. Utilizarea esentelor aromate dateaza din timpuri indepartate. Egiptenii le foloseau in scopuri cosmetice si pentru imbalsamarea mortilor, civilizatia greaca, in bai aromatice si masaje, iar arabii au fost mari maestri in arta parfumarii. Difuzarea de arome favorizeaza relaxarea, imbunatateste starea de spirit, creste concentrarea si stimuleaza memoria, doar prin adaugarea de 3-10 picaturi de ulei hidrosolubil sau parfumat. La Aroma Land sunt disponibile 6 tipuri de uleiuri hidrosolubile: anti tabac, fructe de padure, grapefruit, iasomie, lavanda, ocean si 57 de uleiuri parfumate. Odata ce ai achizitionat un model de difuzor, depinde de fiecare sa incerce aromele diferite pana cand le gaseste pe cele care ii plac cel mai mult. Eu iubesc aromele Craciunului: mar, scortisoara, portocale.

  • Purificarea aerului. Difuzorul de aroma cu ultrasunete nu numai ca iti va parfuma casa, ci va purifica si aerul din mediu, neutralizand unii agenti patogeni. Tehnologia avansata cu ultrasunete mentine aerul curat pentru alergii, somn si este antistres. Esentele din plante actioneaza ca purificatoare de aer atunci cand se vaporizeaza si se disperseaza in mediu. In Evul Mediu se obisnuia sa se faca focuri in pietele publice si sa se puna plante aromate pe foc pentru a indeparta epidemiile. La inceputul secolului al XVI-lea, camerele erau parfumate cu rozmarin, lavanda, angelica sau menta, plantele impregnand casa cu aroma lor, dar si dezinfectand. Multe ierburi sunt excelente insecticide. Bunicile puneau in camara ierburi langa sacii de faina, orez sau langa legume pentru a alunga gargaritele. Naftalina poate fi substituita cu saculeti umpluti cu lavanda. Aceste variante naturale sunt la fel de eficiente ca cele chimice si au o aroma mult mai delicata.
  • Promoveaza absorbtia eficienta a uleiurilor volatile. Deoarece sistemul olfactiv este legat de hipotalamus si glanda pituitara, care controleaza functia tiroidiana, tensiunea arteriala, calitatea somnului, de difuzarea uleiurilor vaporizatoare va beneficia intreg organismul contribuind la sanatatea generala. Uleiurile vaporizatoare sunt substante naturale extrase din plante si au proprietati terapeutice diferite: intaresc sanatatea, vindeca patologiile, stimuleaza buna dispozitie, reduc anxietatea, etc.

  • Promoveaza cromoterapia. Cromoterapia este o metoda de armonizare si de ajutor in vindecarea naturala a anumitor boli prin culori. Culorile corespund vibratiilor naturii si au viteze, lungimi de unda diferite. Acestea exercita o influenta fizica, psihica si emotionala de care nu suntem in general constienti si care permite energiei noastre vitale sa aiba o stare care faciliteaza autovindecarea. Cromoterapia este o mostenire din practica medicinei traditionale inca de la aparitia marilor culturi precum cea din China, India si Grecia. Anumite culori sunt astringente, cum ar fi rosu, portocaliu sau galben, crescand temperatura camerei si sunt numite culori calde, pe cand albastru, indigo sau gri sunt  culori reci. Culorile calde favorizeaza relatia buna intre corp si spirit, cresc optimismul, tonusul sexual, iar cele reci reduc angoasa, fobiile, frica, furia si violenta. Acest difuzor de aroma cu ultrasunete are 7 LED-uri diferit colorate ce sunt interschimbabile sau o varianta ce le combina. In cazul in care vrei sa dormi in intuneric, acest model permite oprirea LED-urilor. Tehnologia LED adauga o atmosfera romantica si calda camerei cu doar o atingere usoara de buton. Poate functiona si ca lampa de veghe.
  • Umidificator. Acasa, mai ales cand avem copii, este foarte important sa mentinem o atmosfera adecvata. Aceasta inseamna ca temperatura si umiditatea sunt in parametrii. Iarna, odata cu utilizarea incalzirii, impreuna cu faptul ca aerul din casa este mai putin reinnoit, situatia se complica. Umidificatoarele ne ajuta sa imbunatatim mediul, ceea ce duce la un un risc mai mic de a prolifera microorganismele care provoaca infectii respiratorii. In plus, ne asigura ca impiedica ca aerul uscat sa ne irite gatul si pielea. Pana si racelile devin mai suportabile cu el, acest difuzor de aroma cu ultrasunete ajuta la eliminarea aerului uscat care irita si inflameaza caile respiratorii, usurand disconfortul racelilor si gripei, ameliorand tusea si respiratia prin desfundarea nasului sau dizolvarea mucusului. Inhalarile de uleiuri volatile de eucalipt, cimbru, lavanda si oregano au o actiune expectoranta, fluidizeaza secretiile bronsice si favorizeaza eliminarea lor, pe langa faptul ca sunt antispasmodice si antiseptice.

Ce spun cei care il folosesc

Am ales să cumpăr acest produs din mai multe motive. 1. Lumina ambientala automată toate culorile, sau una singură, 2. Volumul de apa 500 ml, 3. Este la priza (toate sunt, in fine), dar nu se incalzeste, 4. Temporizatorul super (este pe trepte la minute), 5. Are o forma interesanta 6. Spun asta după ce am mai testat vreo trei modele si alea cu preturi mai mari de 150 ron.

Tiberiu M

Sunt foarte multumita de produs este foarte usor de folosit este silentios lumina este placuta. Imi place functia de timer ajustabil si de reglare a cantitatii de vapori eliberati. Recomand utilizarea lui impreuna cu uleiurile de la Aromaland in special cu cel de lavanda

Mihaela N

Motivul pt care l-am cumparat este pentru difuzarea mirosului in camera si isi face treaba cu brio. Mirosul emanat este mai puternic decat ma asteptam. Ii lipseste reglarea intensității si materiarele sunt destul de slabe calitativ. Capacul nu sta fixat si se iese prea usor; in caz de vreun accident cat de mic, toata apa din interior se imprastie pe jos. Cu toate astea, luand in si considerare pretul, este un produs bun.

Sabin I

Tocmai ce l-am primit, livrare de pe o zi pe alta. Merge brici, scoate suficient de mult abur, destul de silentios, efectele luminoase sunt tare placute iar mirosul de lavanda s-a raspandit rapid in tot livingul. Este o achizitie excelenta. Recomand cu caldura!

Andreea

Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma? Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete Relax, Aroma Land, 500 ml, 16W, D17x13
Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete Relax, Aroma Land, 500 ml, 16W, D17x13
Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?
Difuzor aroma Taotronics TT-AD002, Light grain retail
Aromaterapie sau aromoterapie? Difuzor Aromaterapie umidificator Hippo G, lemn natur + Cadou Ulei Esential Lavanda
Difuzor Aromaterapie umidificator Hippo G, lemn natur + Cadou Ulei Esential Lavanda
Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?
Difuzor aroma terapie Taotronics TT-AD004 400ml, 13W, Stejar deschis

Caracteristici suplimentare:

Principalele caracteristici suplimentare:

  • Temporizator – ideal pentru cei care folosesc difuzorul de aroma cu ultrasunete in timpul somnului. Se poate programa vaporizarea pentru una, doua, trei ore sau pana cand se termina apa.
  • Oprire automata – Aceasta caracteristica este esentiala deoarece asigura siguranta familiei si a casei. Foarte sigur de utilizat. Nu trebuie sa iti faci griji ca ai uitat sa il opresti cand ai iesit in graba din casa.
  • Lampile LED sunt reglabile: 7 culori, fiecare cu un mod luminos si intunecat. Lumina moale creeaza o atmosfera romantica cu care poti evada din agitatia vietii moderne.
De ce sa alegi un difuzor de aroma cu ultrasunete (3)
  • Silentios.  Creeaza un mediu calm si relaxat pentru tine si familia ta.
  • Nu există limite de amplasare, te poti bucura de el peste tot, deoarece este conectat direct la priza. Portabil pentru acasa, yoga, birou, spa, dormitor, camera de zi, sala de conferinte.
  • Design alb elegant, ce se potriveste oriunde ca ornament. Este un cadou atent si practic pentru familie, prietenii si cei dragi. 
  • Previne aerul uscat, inabusitor si germenii de gripa care infecteaza pe cei dragi.
  • Sterilizator UV incorporat pentru a ajuta la generarea de vapori sanatosi si siguri, protejand familia de aer uscat, microorganisme, alergeni, praf, etc.

Criterii de cumparare, factori de comparare a modelelor de difuzoare de aroma

In plus fata de tehnica de difuzie utilizata si in afara beneficiilor de mai sus, la decizia de cumparare mai intervin o serie de factori care ar trebui analizati si comparati:

  • Functionalitate. Setari simple, deci usurinta in utilizare.
  • Capacitate marita de vaporizare. Dimensiuni: 168x121mm. Rezervorul de apa este de 500ml , deci nu trebuie completat des.
  • Acoperire mare de 25 m².
  • Desi nu influenteaza performanta aparatului, designul difuzorului trebuie luat in considerare, mai ales daca va fi plasat in living. Formatul, marimea, materialul variaza, iar alegerea nu va fi usoara.
  • Dimensiunea poate diferi in functie de locul de utilizare. Poate doresti sa-l iei in calatorie, la lucru, la yoga, asa ca ai acest lucru in vedere la achizitionare.
  • Reduce electricitatea statica.
Difuzor uleiuri esentiale, umidificator aromaterapie, ultrasunete cu telecomanda 300 ml, multicolor
Difuzor uleiuri esentiale, umidificator aromaterapie, ultrasunete cu telecomanda 300 ml, multicolor
Umidificator difuzor aromaterapie, TBonlyone TB-13, silentios, ultrasonic, 30mlh
Umidificator difuzor aromaterapie, TBonlyone TB-13, silentios, ultrasonic, 30mlh
Umidificator si Difuzor de Aromaterapie Pure
Umidificator si Difuzor de Aromaterapie Pure
Difuzor aromaterapie Honey Pine, mini

Sfaturi generale:

  • Poti utiliza un difuzor de aroma cu ultrasunete pentru camera copiilor pentru ca functionand la rece nu poate provoca arsuri persoanelor care se apropie de ele.
  • Nu lasa difuzorul de aroma sa functioneze foarte mult timp, deoarece se poate dezvolta mucegaiul. 
  • Difuzorul de aroma cu ultrasunete trebuie golit si curatat cat mai des, deoarece bacteriile se pot inmulti in apa care stagneaza. 
  • Foloseste apa distilata in loc de apa de la robinet ale carei minerale se pot acumula si apoi pot fi eliberate in aer.

Orice colt al casei este potrivit pentru amplasarea unui difuzor de aroma cu ultrasunete. De fiecare data cand dorim sa ne parfumam incinta, putem adauga cateva picături din orice esenta ne dorim si apoi sa ne bucuram sufletul sau trupul. Unele dintre esente sunt stimulente ale sistemului nervos – cedru, lamaie si menta – in timp ce altele, cum ar fi lavanda si lamaia, sunt sedative. Esenta mea preferata dintr-o zi obisnuita este cea de trandafir, datorita aromei sale delicate si balsamice. In zilele cand am nevoie de relaxare aleg esenta de iasomie, salvie, bergamota, iar pentru a-mi imbunatati calitatea somnului aleg esente de lavanda, cimbru si eucalipt. De cele mai multe ori le combin, dar includerea uleiului de lavanda in oricare amestec imi provoaca somnolenta, fiindca l-am tot inclus in rutina de noapte.

Tu ce parere ai despre acest difuzor de aroma cu ultrasunete? Iti place? Ti-ai dori unul sau deja il ai? Ce esente volatile preferi?

12 comentarii la „De ce sa alegi un difuzor de aroma cu ultrasunete

  1. Si eu am difuzor si il folosesc deja de cativa ani. La inceput le-am tpt schimbat pana cand am gasit unul care sa-mi placa, dar acum sunt foarte multumita si il folosesc in special iarna cu ulei de portocale sau lavanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.