Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?

Aromaterapie sau aromoterapie De ce avem nevoie de un difuzor de aroma

 De cand am inceput sa folosesc difuzorul de aroma cu ultrasunete, am incetat sa mai cumpar odorizante de camera si am simtit toata familia ca am facut un pas mare spre imbunatatirea calitatii vietii. Difuzorul de aroma ultrasonic datorita uleiurilor volatile folosite este un deliciu pentru simturi. Este practic si decorativ, dar mai presus de toate este sanatos. Un difuzor de acest tip, pe langa faptul ca ofera o aroma unica caselor noastre ( A ce miroase Craciunul?), ne permite si sa profitam de proprietatile aromoterapiei prin utilizarea uleiurilor volatile naturale. Observi ca am spus aromoterapie si nu aromaterapie cum se gaseste termenul in vorbirea curenta, asa ca primul punct din care voi aborda difuzoarele de aroma va fi cel lexical. Aromoterapie sau aromaterapie? Vei afla citind articolul.

  Mai multe despre de ce sa alegi difuzorul de aroma cu ultrasunete  pentru ca odorizantele chimice pe care le cumparam in mod constant nu ma mai atrag. 

Aromoterapie sau aromaterapie?

 Exista confuzie in jurul cuvantului aromoterapie, foarte multi spun aromaterapie, dar conform DEX-ului forma corecta este aromoterapie.

AROMOTERAPÍE – s.f. – metoda terapeutică bazată pe efectul produșilor chimici mirositori din uleiurile volatile din plante (fr. aromotherapie)

Pe internet sunt folositi ambii termeni, ba chiar predomina aromaterapie. De ce? Banuiesc ca a fost preluat din limba engleza Aromatherapy si romanizat, dar din punct de vedere gramatical, corect este  AROMOTERAPIE. Te mai intrebi aromoterapie sau aromaterapie?

Ce este aromoterapia?

Aromoterapia este utilizarea uleiurilor volatile pentru a imbunatati echilibrul mintii, corpului si spiritului. Ea utilizata pentru a imbunatati calitatea vietii si pentru a reduce stresul, anxietatea, durerea, greata, varsaturile cauzate de diferite boli si de tratamentul dur al altora. Aromaterapia poate fi utilizata cu alte tratamente complementare, cum ar fi terapia de masaj si acupunctura, precum si alaturi de tratamente medicale standard pentru controlul simptomelor. Pentru aromoterapie se folosesc multe uleiuri volatile precum musetel, muscata, lavanda, arbore de ceai, lamaie, ghimbir, cedru, mar, scortisoara, bergamota, etc. Fiecare ulei dintr-o planta are o compozitie chimica diferita care determina modul in care miroase, cum este absorbit si cum afecteaza corpul.

 

Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma? Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete Relax, Aroma Land, 500 ml, 16W, D17x13
Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete Relax, Aroma Land, 500 ml, 16W, D17x13
Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?
Difuzor aroma Taotronics TT-AD002, Light grain retail
Aromaterapie sau aromoterapie? Difuzor Aromaterapie umidificator Hippo G, lemn natur + Cadou Ulei Esential Lavanda
Difuzor Aromaterapie umidificator Hippo G, lemn natur + Cadou Ulei Esential Lavanda
Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?
Difuzor aroma terapie Taotronics TT-AD004 400ml, 13W, Stejar deschis

Aromoterapia este utilizata prin:

  • Inhalare indirecta: pacientul inhaleaza un ulei folosind un difuzor, care serveste la dispersarea uleiului volatil in aer sau prin aplicarea de picaturi pe o bucata de tesatura, flori, lumanare, potpourri dintr-un loc din apropiere.
  • Inhalare directa: pacientul inhaleaza vapori utilizand un inhalator.
  • Masaj: masaj cu aromoterapie a pielii cu unul sau mai multe uleiuri esentiale care sunt diluate intr-un ulei purtător sau cu uleiuri aromate.

Ce spun cei care folosesc difuzorul de aroma

Am ales să cumpăr acest produs din mai multe motive. 1. Lumina ambientala automată toate culorile, sau una singură, 2. Volumul de apa 500 ml, 3. Este la priza (toate sunt, in fine), dar nu se incalzeste, 4. Temporizatorul super (este pe trepte la minute), 5. Are o forma interesanta 6. Spun asta după ce am mai testat vreo trei modele si alea cu preturi mai mari de 150 ron.

Tiberiu M

Sunt foarte multumita de produs este foarte usor de folosit este silentios lumina este placuta. Imi place functia de timer ajustabil si de reglare a cantitatii de vapori eliberati. Recomand utilizarea lui impreuna cu uleiurile de la Aromaland in special cu cel de lavanda

Mihaela N

Motivul pt care l-am cumparat este pentru difuzarea mirosului in camera si isi face treaba cu brio. Mirosul emanat este mai puternic decat ma asteptam. Ii lipseste reglarea intensității si materiarele sunt destul de slabe calitativ. Capacul nu sta fixat si se iese prea usor; in caz de vreun accident cat de mic, toata apa din interior se imprastie pe jos. Cu toate astea, luand in si considerare pretul, este un produs bun.

Sabin I

Tocmai ce l-am primit, livrare de pe o zi pe alta. Merge brici, scoate suficient de mult abur, destul de silentios, efectele luminoase sunt tare placute iar mirosul de lavanda s-a raspandit rapid in tot livingul. Este o achizitie excelenta. Recomand cu caldura!

Andreea

Ce este un difuzor de aroma?

Difuzorul de arome este un dispozitiv care disperseaza aromele terapeutice ale uleiurilor esentiale prin nebulizare sau ultrasunete. Cumpararea unui difuzor bun de aroma ne poate influenta experienta de aromoterapie, deoarece dispozitivul determina puterea de difuzie a uleiurilor si stimuleaza absorbtia. Pentru a cumpara cel mai bun difuzor de aroma, trebuie sa cunosti principalele caracteristici  si sa stii cum sa evaluezi si sa compari diferite optiuni. Eu am un difuzor de aroma cu ultrasunete, asa ca am expus mai multe dispozitive de acest fel astfel incat sa-l alegi pe cel care te avantajeaza cel mai bine.

De ce este nevoie de un difuzor de aroma intr-o casa

Un  difuzor de aroma cu uleiuri esentiale  este un dispozitiv mic si silențios, capabil sa disperseze picaturi mici de apa si uleiuri volatile in aer sub forma de ceata fina, creand un mediu propice relaxarii, concentrarii. Ajuta la crearea unei atmosfere placute in functie de aromele pe care le folosim sau de modul in care le combinam. Astfel, vom contribui adaugand unele proprietati terapeutice aerului din casa.

Pentru cine este indicat un difuzor de aroma

  • Persoane stresate, nervoase:
  • Fumatori:
  • Persoane cu alergii la substante chimice:
  • Pentru raceli:
  • Pentru casele in care sunt animale de companie:
  • Pentru medii slab ventilate sau neaerisite:
  • Bebelusi ( lavanda si eucalipt):
  • Copii foarte activi sau nervosi:
  • Persoane cu tulburari respiratorii:
  • Persoane insomniacearoma cu 
De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?
Difuzor Uleiuri Esentiale, 550 ml, ultrasonic, ZC-M300 Aromatherapy, Wenge color cu Telecomanda
Difuzor de aroma terapie, lampa de veghe luna, 300ml, ultrasonic, RGB, dezumificator, Urban Trends ®
Difuzor de aroma terapie, lampa de veghe luna, 300ml, ultrasonic, RGB, dezumificator, Urban Trends ®
De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?
Difuzor Aromaterapie cu ultrasunete si Umidificator cu led, Home Store, 130 ml
Difuzor aroma terapie, Aroma Italian Style, stejar deschis, 210 ml, umidificator , aroma terapie, 7 culori,incarcare usb, hoverwheel, ideal pentru birouri ,case.cadou perfect.
Difuzor aroma terapie, Aroma Italian Style, stejar deschis, 210 ml, umidificator , aroma terapie, 7 culori,incarcare usb, hoverwheel

Prin ce se deosebeste un difuzor de aroma de un umidificator?

Difuzoarele cu uleiuri volatile  sunt capabile sa umezeasca atmosfera prin difuzarea micro-particulelor de apa. Se recomanda introducerea uleiurilor esentiale si aromatice, dar il putem folosi si fara esente, doar ca umidificator. Umidificatoarele sunt utilizate pentru a creste umiditatea mediului inconjurator pentru a-l face mai usor de respirat. Au o utilizare mai mare in sezonul rece, deoarece caldura emanata de catre calorifere, aeroterme usuca pielea si membranele mucoasei, astfel incat putem suferi mai multe alergii, tuse iritativa, tulburari respiratorii sau ale pielii. Multe umidificatoare functioneaza cu abur generat la cald, dar difuzoarele cu ultrasunete genereaza o ceata rece, care previne degradarea esentelor pe care le adaugam in apa. 

Difuzor uleiuri esentiale, umidificator aromaterapie, ultrasunete cu telecomanda 300 ml, multicolor

Difuzor uleiuri esentiale, umidificator aromaterapie, ultrasunete cu telecomanda 300 ml, multicolor

Umidificator difuzor aromaterapie, TBonlyone TB-13, silentios, ultrasonic, 30mlh

Umidificator difuzor aromaterapie, TBonlyone TB-13, silentios, ultrasonic, 30mlh

Difuzor Aromaterapie Happy

Difuzor Aromaterapie Happy

Difuzor aromaterapie Honey Pine, mini

14 comentarii la „Aromaterapie sau aromoterapie? De ce avem nevoie de un difuzor de aroma?

  1. Daca bifez cel putin trei dintre motivele pentru care o persoana ar trebui sa aiba in casa un difuzor de aroma inseamna ca a sosit momentul sa imi cumpar, nu-i asa? Sunt stresata, am doi caini, fumez… :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.