Masina de spalat rufe antibacteriana care ingrijeste hainele si protejeaza sanatatea

Masina de spalat rufe antibacteriana care ingrijeste hainele si protejeaza sanatatea

Mai tii minte scandalul de acum cativa ani dintr-un spital german, cand bebelusii si cadrele medicale au fost infectati cu o bacterie  rezistenta la antibiotice? Originea era masina de spalat si uscatorul spitalului. Atunci am realizat ca exista bacterii care supravietuiesc apei fierbinti, detergentului si balsamului de rufe, asa ca mi-am pus problema cum pot sa dezinfectez hainele, mai ales ca aveam copil mic. Spalarea cu masina nu este de cele mai multe ori sterilizanta, asa ca sunt recomandate urmatoarele variante: folosirea de produse care sa inactiveze resturile ce se acumuleaza facilitand proliferarea biofilmelor microbiene; programarea de cicluri de spalare corecte la temperaturi superioare sau cea mai sigura metoda – folosirea unei masini de spalat rufe antibacteriena. Covid 19 a ajuns sa schimbe multe obiceiuri, iar in acest articol vorbesc despre una dintre solutiile pe care compania Toshiba le ofera in lupta contra virusurilor, bacteriilor si anume  noua gama de produse electrocasnice antibacteriene, mai precis masina de spalat rufe antibacteriana din seria T01. TW-BJ90S2RO. Alaturi de frigiderul cu functie antibacteriana, caruia i-am dedicat articolul anterior, ele sunt acum mai necesare si mai relevante ca niciodata.

Există in Japonia multe mestesuguri traditionale sau nu, care pot fi introduse cu mandrie in lume. Produsele Toshiba si tehnologiile din spatele lor reprezinta istoria, trasaturile, sufletul si spiritul takumi al Japoniei, ce merita explorate si carora sa le fie promovata valoarea. 

Compania Toshiba

Masina de spalat rufe, un aparat esential in orice locuinta

Masina de spalat rufe este  esentiala intr-o casa, indiferent daca locuiesti singur sau nu. Una dintre cele mai plictisitoare sarcini din viata este sa speli rufele manual. A petrece aproximativ o ora, de minim doua ori pe saptamana facand ceea ce poate face o masina este absurd.  Pe langa evitarea disconfortului de spalat manual, care daunează pielii, spatelui si articulatiilor datorita miscarilor repetitive, masina de spalat ne permite sa utilizam mai putina apa, sa consumam mai putina energie, sa indepartam murdaria mai eficient si sa ne mentinem sanatosi.

Masinile de spalat rufe vechi pot prezenta, in timp, riscuri de ineficienta si defecte de siguranta.  In plus vine si riscul proliferarii de bacterii ce pericliteaza sanatatea, asa ca este recomandata schimbarea cu o masina de splat cu o tehnologie noua.

Majoritatea oamenilor, atunci cand cumpara o masina de spalat, se gandesc mai mult la marimea dispozitivului si la pretul acesteia decat la avantajele sau dezavantajele pentru sanatate.  Siguranta electrica, zgomotul, vibratiile, tehnologia, eficienta energetica sunt factori de luat in considerare la alegerea unei masini de spalat, dar nu trebuie uitata capacitatea lor de igienizare si posibilitatea de eliminare a  bacteriilor.

Masina de spalat rufe antibacteriana care ingrijeste hainele si protejeaza sanatatea (8)

Bacteriile, pericolul unei masini de spalat rufe obisnuita

O mașină de spalat, de uz casnic, normala, indeparteaza murdaria si petele de pe haine, dar nu indeparteaza bacteriile. Multe persoane foloseau dezinfectanti pe baza de clor si oxigen pe langa spalarea la temperaturi ridicate, dar preocuparea pentru mediu a schimbat modul de spalare a multora dintre noi. Cercetarile arata ca in Europa hainele colorate sunt spalate in majoritatea cazurilor la o temperatura cuprinsa intre 30 si 40 de grade Celsius. Este ceea ce recomanda si producatorii de haine.

Cu toate acestea, temperatura recomandata pentru a „ucide” in mod eficient bacteriile patogene este de 60 de grade sau mai mare. Sub 30 de grade, apa este considerata rece. Chiar si adugarea de inalbitor la spalarile cu apa rece poate lasa bacterii pe haine, deoarece efectul lor este mult diminuat la temperaturi scazute. Ce-i de facut? Cum reduci riscul contaminarii?

Dupa scandalul cu infectarea din spital, mi-am pus serios problema reducerii contaminarii hainelor. Ce am facut?

  • am incercat pe cat posibil sa spal la o temperatura de 60 ° C sau chiar mai mare. Problema era ca foarte multe articole de imbracaminte necesitau o temperatura care sa nu depaseasca 40 ° C;
  • am curatat masina de spalat, cel putin o data pe luna, cu un produs antibacterian special;
  • am strans dupa fiecare folosire scamele;
  • am spalat cu detergent pe baza de inalbitor sau detergenti speciali cu actiune antibacteriana;
  • deoarece bacteriile se acumuleaza si in uscator, l-am dezinfectat din cand in cand cu o solutie antibacteriana sau l-am rulat gol la cea inalta temperatura posibila;
  • am folosit mai mult uscarea naturala, chiar daca iarna e un pic mai greoaie;
  • am incercat sa aleg cicluri de spalare corecte,

dar riscul de contaminare tot exista. Mi-ar fi trebuit o masina de spalat rufe antibacteriana ca cea din seria T01 TW-BJ90S2RO, Toshiba

Masina de spalat rufe antibacteriana care ingrijeste hainele si protejeaza sanatatea (9)

Masina de spalat rufe antibacteriana care ingrijeste hainele si protejeaza sanatatea -seria T01 TW-BJ90S2RO

Masina de spalat rufe antibacteriana din seria T01. TW-BJ90S2RO include programe specifice, care indeplinesc conditiile optime de igiena a rufelor  datorita urmatoarele caracteristici:

• The Great WavesTM;
• 15′ spalare rapida;
• Drum Clean (90°);
• Garnitura antibacteriana.

• Display LED;
• ColorAlive;
• Hublou 490 mm;
• 16 programe spalare.

Specificatii tehnice:

Masina de spalat rufe antibacteriana care ingrijeste hainele si protejeaza sanatatea (2)

The Great Waves TM

Gama noua de masini de spalat rufe de la Toshiba functioneaza dupa pricipul tehnologiei The Great WavesTM, care este inspirat de catre tabloul lui Hokusai „The Great Wave of Kanagawa”. La fel cum Hokusai s-a jucat in mod inteligent cu perspectiva pentru a face cel mai inalt munte din Japonia sa apara ca o mica movila triunghiulara pe langa golul unui val in crestere, tot asa si tehnologia The Great WavesTM face ca bacteriile care ne ameninta sanatatea sa dispara in timpul spalarii, iar hainele sa prinda prospetimea unui val de mare. Hokusai a devenit faimos pentru tabloul sau care distileaza cu gratie puterea oceanului folosind o paleta de culori simpla si fascinanta, pe cand aceste masini de spalat rufe sunt unice datorita functiei antibacteriene si felului in care salveaza si imbunatatesc culorile rufelor. Cele doua, „The Great Wave of Kanagawa” si tehnologia aparatelor electrcasnice Toshiba sunt reprezentari definitorii ale traditiei, artei, culturii si spiritului japonez.

Mentinerea unei bune igiene este esentiala pentru sanatatea familiei. Tehnologia Great Waves  foloseste viteze variabile de spalare pentru a crea diferite tipuri de valuri care asigura o curatare eficienta a hainelor. Simti cum hainele prind viata ingloband  o prospetime uimitoare!

Tehnologia Great Waves asigura curatarea profunda a rufelor, ingrijindu-le cu blandete. Programul ColorAlive reduce decolorarea cu 39% si  mentine hainele la fel ca si cand ar fi noi.

great waves masina de spalat rufe antibacteriana

Program de spalare rapida, eco, 15 min

Masina de spalat rufe antibacteriana din seria T01. TW-BJ90S2RO are 16 programe de spalare, dar cel mai interesant il gasesc pe cel de spalare rapida,  15 minute, deoarece uneori am nevoie repede de anumite haine curate. In plus, pot economisi mai mult timp pentru lucrurile importante.  Spalarea este temeinica si lasa rufele proaspete, cu o igiena buna. #DetailsMatter

Ciclul de 15 minute, cel mai scurt ciclu de spalare  este si ecologic. Planifica o spalare de 5 minute, clatirea si o stoarcere destul de intensa. Viteza este, desigur, cea mai proeminenta caracteristica a acestui program. Acest model  reduce consumul de energie, reducand durata modurilor de spalare, ceea ce a facut masina economica in timp ce  respecta mediul. 

programe masina de spalat 1

 

Fiind o familie cu un copil, la noi in casa masina de spalat functioneaza continuu si am necesita rularea a  cateva cicluri de spalare scurte, la temperaturi scazute. Cateodata doresc doar reimprospatarea hainelor dupa o utilizare usoara. Aceasta masina spala 2 kilograme de haine in doar 15 minute, folosind minimul de apa rece in fiecare ciclu de spalare, in timp ce mașinile de spalat conventionale folosesc de obicei aproximativ 45 de minute la fiecare ciclu de spalare, cu doua incarcari de apa calda, Sa-ti amintesc ca 80% din energia electrica consumata de catre o masina de spalat este utilizata pentru a incalzi apa?

15 minute spalare rapida masina de spalat rufe antibacteriana

Drum Clean la 90 ° C

Ai zice ca daca temperatura de functionare este scazuta, murdaria incepe sa prolifereze. Ai putea crede ca o masina care functioneaza cu cicluri scurte nu poate sa elimine deseurile si ca acestea se acumuleaza pe componentele vitale ale ei, generand risc de avarie. Nu te teme, cu aceasta masina de spalat chiar daca spalarea genereaza reziduuri care se acumuleaza in tambur, nu se afecteaza eficienta spalarii, datorita functiei de curatare tambur Drum Clean la 90 ° C si a garniturii antibacteriene. Caracteristica Drum Clear mentine masina de spalat curata fara a utiliza substante chimice si  previne acumularea de mucegai si de bacterii cauzatoare de miros.

El este un aliat foarte util pentru dezinfectarea hainelor, oferind o actiune antibacteriana care intareste igiena. Hainele nu petrec mai mult timp decat este necesar in tambur si astfel se economiseste energie

Curatare tambur Masina de spalat rufe antibacteriana

Garnitura antibacteriana

Aceste masini de spalat cu incarcare frontala sunt proiectate cu o garnitura antibacteriana ce contine aditivi speciali care elimina riscul aparitiei bacteriilor, asigura o igiena si o protectie corecta.  Datorita ei se evita orice acumulare de mucegai si bacterii care formeaza mirosul de umed sau neplacut pe deschiderea usii frontale de incarcare. Caracteristica Drum Clean curata complet tamburul si cuva cu apa la o temperatura ridicata de 90 ° C, fara a utiliza substante chimice dure .  

Garnitura antibacteriana masina de spalat rufe

Motor cu invertor

Invertorul controleaza frecventa de putere furnizata motorului controland viteza, turatia, cuplul acestuia. Reglarea vitezei si acceleratiei motorului creste gama de aplicatii a unui motor cu invertor fata de unul fara. Viteza motorului trebuie sa se potriveasca exact cu ceea ce este cerut de proces, altfel rezultatul este ineficient si se consuma multa energie. A controla procesul cu ajutorul acestui invertor imbunatateste productivitatea, reduce costurile de intretinere si zgomotul. Concluzia, motorul Real Inverter este mai eficient si mai stabil decat un motor conventional. Cresterea extraordinara a eficientei motorului cu invertor poate oferi cu pana la 80% mai puțin consum de energie, niveluri de zgomot mai mici cu 11,4% si o garantie de 10 ani.

motor invertor masina de spalat antibacteriana

Mai multe detalii despre masina de spalat rufe cu functie antibacteriana si incarcare frontala  Toshiba  T01 – TW-BJ90S2RO  gasesti in  manualul de mai jos.

operatii masina de spalat

Creat cu calitatea de neegalat a tehnologiei japoneze, Toshiba aduce aceasta solutie perfecta pentru orice casa. Tehnologiile implicate in aceasta masina de spalat rufe cu functie antibacteriana pe langa asigurarea sigurantei,  ne aduc si o economie de timp, detergent si energie. Aceasta masina de spalat rufe antibacteriana va adauga mai multa siguranta, bucurie, prospetime si confort stilului nostru de viata. 

Care dintre caracteristicile acestei masini de spalat te atrag mai mult? Ti-ai dori sa ai o asemenea masina de spalat antibacteriana?

12 comentarii la „Masina de spalat rufe antibacteriana care ingrijeste hainele si protejeaza sanatatea

  1. Ai dreptate! Imi amintesc scandalul, cred ca a fost in 2013. Fata mea era bebelus atunci si ma gandeam ca daca s-a intamplat acest lucru in Germania, care sunt foarte atenti la siguranta si sanatatea copiilor, ce sanse mai avem noi in Romania. Bine ca am trecut de varsta critica si acum Ana este mare si sanatoasa. N-am observat aceasta masina de spalat in magazin, dar daca zici ca are atatea beneficii pentru sanatate, dau maine o fuga sa o privesc pe viu.

    1. In 2012 a fost scandalul. Stiu sigur pentru ca atunci mi-am schimbat masina de spalat cu una care avea o tehnologie mai buna, tot pentru a micsora riscul infectarii. Iris era mica, dar cumva a reusit sa ia bacteria Escheria coli (E.coli). nu-mi dau seama de unde si spalam si dezinfectam destul de zdravan tot. Acum am luat-o de la cap de cand cu pandemia asta.

  2. M-ai bagat la idei. Eu fac tot ce spui tu pentru a asigura ca nu exista pericolul de contaminare a hainelor, dar nu am o astfel de masina de spalat cu functie antibacteriana. De cand cu Covidul suflu si-n iaurt, dar nu mi-am pus problema masinii de spalat. E drept ca-i de tehnologie cam veche ca doar are 8 ani, dar ziceam sa mai trag de ea inca vreo doi pana s-o schimb. Acum ca m-ai pus pe ganduri s-ar putea sa ma razgandesc.

  3. Am tot citit despre maşina de spălat rufe antibacteriană şi chiar am vrut să-mi cumpăr una. E evident că viitorul aşa va răta: cu tot felul de bacterii şi virusuri care vor fi tot mai greu de distrus. Tehnologia avansată nu este doar o „fiţă”, a devenit sau, va fi în scurt timp, o necesitate.
    Felicitări pentru articol, foarte bine documentat!

  4. Pentru siguranta noastra si o buna calitate a vietii, nimic nu-i prea mult, prea scump si ne-am dat seama de aceste lucruri in acest an cu pandemie. Cred ca nivelul ridicat de tehnologie ne protejeaza eficient de bacterii, virusuri.

  5. In perioada asta eu am devenit paranoica, cum vin de afara ma dezbrac de haine si le arunc in masina de spalat. Nu stiu ce as fi facut fara masina mea de spalat. Numai daorita ei ma simt in siguranta;

  6. Uite că ai mei au avut mereu grijă să cumpere electrocasnice cu funcție antibacteriană. Și, automat, și eu, la rândul meu, sunt foarte atentă la acest aspect. E foarte importantă acea funcție pentru sănătatea noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.