Fursecuri cu vin alb. Retete pe timp de pandemie

Fursecuri c vin

Esti blocat in casa din cauza pandemiei si nu stii ce sa mai faci? Ia-ti telul si bolul de amestecat! Ne apucam de bucatarit. Nu ai prea multe ingrediente? Nu-i nimic, o sa postez doar retete care nu necesita asa multe ingrediente, iar unele din ele pot fi inlocuite. In plus, nu necesita prea multe abilitati si nici nu dureaza mult timp sa le pregatesti. Incep azi, in Miercurea fara carne, cu un desert usor de copt- fursecuri cu vin alb. Formate din cinci ingrediente pe care sigur le ai in casa, ele sunt perfecte pentru o scurta rontaiala sau la sfarsitul unei mese insotite de acelasi vin, deoarece sunt rustice, crocante, sfaramiciose si dulci.

Ingrediente fursecuri cu vin alb:

  • 600 gr faina 000;
  • 200 ml vin alb;
  • 200 ml ulei de floarea soarelui;
  • 2 pliculete de praf de copt;
  • 200 gr zahar.

Mod de preparare fursecuri cu vin alb:

Se toarna intr-un bol 200 ml vin alb si 200 ml ulei de floarea soarelui, doua linguri de zahar si praful de copt. Peste, se toarna treptat faina. Se face un amestec omogen care va deveni consistent. Se scoate aluatul din bol si se framanta pe un blat de lucru, pe care se presara putina faina.

 

Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu foaie cerata. Se taie aluatul in bucatele mai mici care se ruleaza pentru a forma un cilindru lung si subtire cat un deget. Acasta se taie in bucatele mai mici cat sa fie rulate pe deget pentru a forma un inel. Se tavaleste pe ambele fete prin zahar si se pune in tava. Repetam pana cand folosim tot aluatul, iar tava o introducem in cuptor. Se coace treizeci de minute la 170 grade pana se rumenesc si sunt coapte la interior.

Simplu, nu? Incearca reteta si spune-mi cum ti-a iesit!P.S. 

Daniel are un meniu de izolare , ca-i pozitiv. In 14 zile are timp sa-si termine stocul de vin si poate se apuca si de facut fursecuri.

Tigaie din fonta Heinner, dimensiune 23 cm, inductie

Tigaie din fonta Heinner, dimensiune 23 cm, inductie

Tigaie pentru oua – INIMA

Tigaie din fonta, diametru 30 cm, manere inox, rosu, inductie

Tigaie din fonta, diametru 30 cm, manere inox, rosu, inductie

Set oala + tigaie cu interior teflonat, 3 piese, capac sticla, Colectia Melissa

17 comentarii la „Fursecuri cu vin alb. Retete pe timp de pandemie

  1. O sa pastrez reteta pentru ziua mea, ca urmeaza luna asta. Desi chiar nu era rau sa o fi vazut inainte de Sarbatori. Eu am prajiturit niste cornulete clasice, cu untura atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.