Cum sa-ti alegi geanta pentru laptop perfecta

Cum-sa-ti-alegi-geanta-pentru-laptop-4

Caracteristica laptopurilor este usurinta de transport, asa ca una din primele achizitii pe care le face orice detinator este un rucsac sau o geanta pentru laptop. Acestea permit transportul in conditii de siguranta, protejeaza de intemperii, lovituri sau zgarieturi atat laptopul cat si echipamentul auxiliar: mouse-ul, cablurile, memoria portabila, etc. Laptopurile difera nu numai in ceea ce priveste configuratia, forma, greutatea, ci si in ceea ce priveste dimensiunile, iar asta inseamna ca geanta pentru laptop trebuie sa fie conform acestora. Astazi, gama de astfel de accesorii de transport este imensa, dar eu am ales laptopului meu o geanta de la Trendhim, deoarece aici am gasit mai modele care-mi  satisfac toate nevoile. Initial am intrat pe site pentru a gasi un cadou pentru sot si neputandu-ma hotari la ceva, mi-am luat mie geanta pentru laptop. Glumesc, i-am ales si lui ceva frumos, articolele din fotografie. Am mai vazut niste butoni cu ceas, o minunatie, cool si haiosi, care cred ca vor fi cadoul de Craciun.

Cum-sa-ti-alegi-geanta-pentru-laptop-6

Dintre diversele modele ale colectiei pentru exploratori urbani, am ales geanta LANCY BLUE, editie limitata. Ea este realizata dintr-o selectie de materiale: poliester durabil, amestecuri de tesaturi sintetice, material plastic, material metalic, butoane si fermoare astfel incat sa fie rezistenta si impermeabil. Are un compartiment captusit pentru laptop, precum si trei buzunare interioare si unul exterior, pe care eu o sa le folosesc pentru stocarea cablurilor, a mouse-ului si a altor articole. Este echipata cu o curea de umar captusita, care o face mai confortabila la transport si o eticheta „pe care scrie cu litere reflectorizante „Limited”.  Proiectata pentru laptopuri de 15,6 inch, ea are dimensiunile : 38,5 cm x 26,5 cm x 2,5 cm.
Are un raport calitate pret bun si este ideala pentru utilizarea zilnica. Cu un design simplu, dar elegant, poate fi folosita pentru a merge la serviciu sau intr-o călătorie, deoarece poate fi folosita ca servieta sau ca geanta de umar. Geanta pentru laptop este proiectata in Danemarca pentru Lazy Bear si face parte dintr-o colectie mai larga de unde poti alege rucsacuri, genti de calatorie, borsete, genti pliabile, etc.

Cum sa-ti alegi geanta pentru laptop (8)

Criterii de a iti alege geanta pentru laptop perfecta

Pentru a alege geanta pentru laptop potrivita m-am ghidat dupa urmatoarele criterii:

Marimea

Evident, marimea gentii trebuie sa se potriveasca laptopului. Daca nu se indica pe geanta pentru ce diagonala de ecran a laptopului este potrivita, trebuie sa transformi singur inch in cm si sa compari cu dimensiunile gentii pentru a te asigura ca faci alegerea corecta. Un inch este egal cu 2,54 centimetri, dar masurarea diagonalei ecranului exclude dimensiunea cadrului din jurul ecranului. Acesta variaza in functie de marca si model, fiind diferite dimensiunile a doua laptopuri care au aceeasi diagonala de ecran. In plus, ecranele au o anumita proportie, adica relatie dintre inaltime si latime. 

Materialul

Cel mai popular material pentru aceste genti pentru laptop este textura sintetica pentru ca ea are o serie de avantaje: protejeaza in mod fiabil de factorii externi, este ieftina, impermeabila, vine in nenumarate culori vii si este usoara. Gentile din materiale textile sintetice sunt mult mai rezistente fata de gentile din inlocuitori de piele sau piele, si nu necesita ingrijiri speciale. Stai linistit ca nu o sa crape, deformeze, strica de la ploaie, frig sau caldura excesiva. Nici gentile fabricate din plastic dur sau aluminiu nu mi se par fiabile, sunt voluminoase, mai grele si nu au acel je ne sais quoi venit dintr-un design tineresc, la moda.

Sa asigure protectia laptopului

Laptopul este un echipament scump, deci are nevoie de ingrijire la transport. Geanta trebuie sa fie capabila sa-l protejeze pentru a-i prelungi durata de viata. In mod ideal un produs cu cadre rigide este cel mai fiabil, dar daca nu ai de gand sa-l folosesti pe front, merge si o geanta cu amortizare din burete. Protectia contra apei este de asemenea esentiala.

Functionalitate

Daca esti genul care are nevoie de multe accesorii, ar trebui sa alegi o geanta pentru laptop incapatoare, cu multe buzunare, care vor functiona ca un bun organizator mai ales pentru lucrurile de dimensiuni mici. Unele genti au pe langa multe compartimente si accesorii precum port de incarcare USB, mufe pentru casti, care mie mi se par utile. Manerul si cureaua trebuie sa aiba acoperire suplimentara deoarece unele laptopuri sunt grele si nu doresti ca sa te taie la mana sau umarul atunci cand porti geanta. Cureaua ar trebui sa fie reglabila pentru a se potrivi oricarei inaltimi a posesorului.

Rezistenta la utilizarea frecventa

Materialele, fermoarele, curelele trebuie sa fie durabile, ca geanta sa reziste in timp.

Design

Cred ca pana la urma asta ma atrage cel mai tare la o geanta pentru laptop, designul modern. Nu ma deranjeaza ca geanta sa fie durabila, dar parca nu vreau sa ma vad si peste 10 ani cu aceeasi. Geanta nu este doar o protectie pentru laptop, ci si un accesoriu elegant, care se potriveste perfect outfiturilor tale.  Stii cum se zice gusturile nu se discuta, dar nici nu vrei sa arati demodat cu un model de geanta care-i rupt din anii 90. Geanta pentru laptop este un accesoriu al tinutei tale si prin urmare trebuie sa-ti reflecte personalitatea. Pentru barbatii si femeile de afaceri, cea mai potrivita optiune ar fi o servieta de piele, iar pentru tineri – un rucsac.

Dupa cum vezi exista o serie de factori care trebuie luati in considerare atunci cand alegi o geanta pentru laptop. Asigura-te ca alegi una care-ti place si cu care iti poti face treaba!

P.S.

Zilele astea ai 🎉 11% REDUCERE la toate produsele | promoție de ziua burlacilor 🎉 Spor la cumparaturi!

12 comentarii la „Cum sa-ti alegi geanta pentru laptop perfecta

  1. Foarte bine punctat, sincera sa fiu nu m-as fi gandit sa iau in seama toate aceste lucruri in alegerea unei genti pentru laptop (se vede ca nu am fost pusa in ipostaza asta). Pentru sotul meu ar fi un cadou excelent!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.