Lampi cu ultraviolete impotriva COVID-19

Lampi cu ultraviolete impotriva COVID-19

Raspandirea rapida a COVID-19 a dus in cateva luni la o tragedie globala, fiind o amenintare serioasa pentru planeta si noi. In acest timp a disparut interesul cetatenilor pentru alte subiecte. Toti cauta cum sa combata efectele  si mai putin se gandesc la cauzele aparitiei coronavirusului Deoarece lumina ultravioleta are un efect biocid am cautat mai multe dispozitive care folosesc tehnologia UVC si am reunit in acest articol trei dintre ele.  Daca esti printre cei precauti care poarta mereu masca pe fata, isi dezinfecteaza mainile sau curata cu religiozitate suprafetele cu inalbitor, sunt sigura ca te vor interesa urmatoarele produse.

3 lampi care folosesc tehnologia UVC

Produsele LavanUV sunt solutia pentru igienizarea incintelor in care traiesti, lucrezi sau te deplasezi temporar. Ele sunt purificatoare de aer si suprafete. Functioneaza producand lumina ultravioleta cu lungimea de unda 254 nanometri, cea mai eficienta din punct de vedere germicid, cea mai distructiva pentru microorganismele daunatoare, inclusiv coronavirus sau virusul gripei sezoniere, deoarece lungimea de unda maximă de absorbtie a unei molecule de ADN este de 260 nm. Cu ajutorul acestor produse se pot igieniza atat aerul cat si suprafetele expuse de cate ori este nevoie. Ele sunt mobile astfel ca pot fi transportate apoi in alte spatii ce necesita sterilizare. Datorita constructiei simple dar si portabilitatii sunt alegeri excelente din punct de vedere economic, avand un cost redus. Exista mai multe modele de purificatoare de aer si suprafete, din care poti sa-l alegi pe cel care te avantajeaza.

Lampa cu ultraviolete impotriva COVID-19

Purificatorul Lavan, 36W, 60m², UVC + OZON

Purificatorul Lavan, 36W, 60m², UVC + OZON este un dispozitiv de dezinfectare care foloseste lumina UVC pentru a produce un efect germicid eficient 99,9%. El imbunatateste calitatea aerului  unei suprafete de 60m², suprafata  care poate apartine atat unei locuinte cat si salilor de hotel, restaurantelor, birourilor, scolilor, etc. 

Aceste purificatoare de aer se instaleaza cel mai adesea in mijlocul incaperii pentru un efect maxim, se seteaza cu ajutorul telecomenzii timpul de actionare al cronometrului pana la 30 minute si se activeaza. Este neaparat necesar ca in timpul functionarii in incinta sa nu se afle persoane sau animale. Lampa matura la 360 grade incaperea cu raze UV cu unda scurta penetrante si se opreste automat la finalul timpului setat. Api este necesara o ventilare a incintei timp de 20-25 de minute. Ofera o inactivare rapida si eficienta a microorganismelor printr-un proces fizic. Prin urmare, apa, aerul, suprafetele din camera sunt expuse la lumina UV germicida si materialul genetic al microorganismelor este dezactivat, ceea ce le impiedica sa se reproduca si astfel le face inofensive. Acelasi dispozitiv poate fi folosit pentru a ucide o serie de bacterii si virusi periculosi de la acarieni, MRSA ( bacterie -Staphylococcus aureus- care este rezistenta la tratamentul cu antibioticele obisnuite) pana la E. coli.

Aceste purificatoare de aer produc o dubla protectie: UV si ozon care este eliberat ca un produs secundar de reactie. Energia mare a luminii ultraviolete actioneaza si asupra atomilor de oxigen diatomic (O2) din aer descompunandu-i in oxigen atomic (O), care se combina formand apoi ozon. Ozonul este alcatuit din trei atomi de oxigen legati impreuna. Este o molecula extrem de reactiva care descompune toxinele nocive din aer transformandu-le in alte tipuri de molecule mai putin daunatoare. Produsul detine licenta si raport LVD, raport de securitate CE, RoHS.

Lampa UV auto

Lampa auto cu ultraviolete

Un produs similar, Lampa UV auto, este un dispozitiv portabil cu adresabilitate auto fiind utila in igienizarea aerului, suprafetelor si obiectelor existente intr-o masina. Spre deosebire de noi, masinii nu-i putem face dus zilnic pentru a o igieniza, iar microorganismelor le place si se inmultesc rapid pe plastic, otel si sticla, care sunt materiale preponderente intr-o masina. O fi o optiune folosirea carpei din microfibra pentru a sterge fizic suprafetele, dar nu este si una viabila mai ales ca nu se poate extinde la aer. Ca orice purificator de aer cu ultraviolete trebuie folosit cu prudenta numai in lipsa ocupantilor masinii si apoi urmand aerisirea.

Cutia sterilizatoare UV

Cutia sterilizatoare UV

Un alt produs relativ nou care a castigat popularitate este Cutia sterilizatoare UV, utilizata pentru dezinfectarea accesoriilor, cum ar fi ochelarii sau smartphone-urile – pe care virusii pot trai pana la 96 de ore. Conform mai multor studii telefoanele sunt printre cele mai murdare obiecte din viata noastra, ele continand in jur de 20.000 de tipuri distincte de bacterii. Daca crezi ca poti igieniza corect telefonul numai cu apa si sapun sau alcool vreau sa-ti spun ca gresesti, doar lumina UV poate eradica bacteriile si virusii de pe el. Igienizarea cu UV nu va afecta telefonul atat timp cat folosesti echipamentul in mod corect. Carcasa este suficient de mica pentru a fi plasata intr-o geanta, rucsac, dar suficient de mare incat sa iti poata steriliza diverse obicte de uz personal. In anumite cazuri tratamentul chimic al suprafetelor ca metoda de igienizare nu este indicat deoarece in urma lor rezulta reziduuri chimice. Obiectele cu care intra in legatura un bebelus: jucariile, sticlele, tetinele sau alte obiecte de uz casnic fac parte din aceasta categorie. Un alt beneficiu al acestei cutii este ca datorita ei scade cantitatea de deseuri. Poate fi folosita pentru mastile, prosoapele sau servetele de hartie.

 Pentru a ne asigura ca spatiul nostru interior este un loc frumos, cu o ambianta placuta si sigura este nevoie ca el sa incorporeze aer curat. Cu ajutorul unor purificatoare de aer casa nostra va fi mai curata, va mirosi mai bine, iar noi ne vom simti mult mai bine intr-un astfel de mediu fara poluanti si germeni.

!!!

Lumina ultravioleta germicida este eficienta in acest context, dar, utilizata direct, poate fi un pericol pentru sanatate. Nu se sta in aceeasi incapere cu aceste purificatoare de aer atunci cand sunt active, chiar daca radiatia a fost in jurul nostru de-a lungul evolutiei.  Oricat de eficiente sunt aceste dispozitive pentru uciderea germenilor, niciunul dintre ele nu poate inlocui spalarea frecventa a mainilor, distantarea sociala, purtarea mastilor pe fata si statul in casa cat mai mult posibil. Izolarea

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bagheta dezinfectare UV Petonner, Virusi & bacterii, 254 nm, Baterie 2200 mAh

Bagheta dezinfectare UV Petonner, Virusi & bacterii, 254 nm, Baterie 2200 mAh

Xiaomi Lampa UV Germicida Pentru Sterilizarea Si Dezinfectarea Aerului Cu Ultraviolete UV-C

Xiaomi Lampa Bactericida/Virucida UVC Five Smart 6 din 130

Xiaomi Lampa Bactericida/Virucida UVC Five Smart

STAR Dispozitiv Cutie Cu Lampa Bactericida Virucida UVC + Incarcator Wireless 15W 28 din 130

STAR Dispozitiv Cutie Cu Lampa Bactericida Virucida UVC + Incarcator Wireless 15W

 

15 comentarii la „Lampi cu ultraviolete impotriva COVID-19

    1. Toma Necredinciosul nu exista de ieri, mereu vor fi persoane care i vor copia comportamentul indiferent de cate argumente ai prezenta. Sper insa ca acestia sunt foarte putini, astfel incat necredinta lor sa nu ne afecteze pe noi, ceilalti.

  1. Am vazut si eu zilele trecute acest produs si tot citind pe net informatii despre el mi-am dat seama ca e exact ceea ce cautam pentru a mentine aerul din casa curat si igienizat, mai ales acum pe pandemie.

  2. Ma bucur ca exista cateva solutii de ajutor… Si eu voiam sa imi iau un purificator de aer, insa cu ultraviolete chiar ar fi alegerea mai inteleapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.